צפיתי הרגע שוב ב2 הפרקים המדוברים מעונה 8
פשוט כי ראיתי אותם ממש מזמן ורק פעם אחת, וסיקרן אותי לראות אותם בפרספקטיבה של עכשיו, אחרי הפרק האחרון ששודר ובהשוואה אליו (עם כמה שמדובר ב2 מקרים שונים - הראשון הטרדה מינית והשני הטרדה פיזית)
קודם כל זה מדהים אותי כמה שהעריכה הייתה פשוט קשה ומזעזעת, שברור שהמטרה של העורכים הייתה אחת - להציג את סו מעורערת בנפשה/מניפולטיבית
כל הפרק הארוך הזה וסו זוכה רק לוידוי אחד, שבו היא מספרת שהיא מתקשה לישון בלילה כי היא לא מפסיקה להזכר ולדמיין את ריצ'ארד ערום מולה.
משם ועד ההתפרצות שלה על ג'ף - לא שומעים ממנה בכלל. רק רואים אותה כל הפרק מתבודדת ובוכה, מדי פעם הבנות/רופרט שואלים אותה מה שלומה.
וכל הפרק מלווה בוידויים של חברי השבט שלה שהם פשוט רצח אופי
רופרט: "סו כל הזמן מתבודדת ולא קשורה לשבט"
טום: "סו שתלטנית וקשה להיות בסביבתה,אני רוצה שהיא תודח"
ואפילו הגדילו לעשות ושידרו ווידויים שמפקפקים ברגשות שלה
רוב: "היא שחקנית טובה היא בטח רוצה לרכב על הסיפור בשביל לתבוע אותו ולהרוויח מזה כסף. או שהיא רוצה להשתמש בזה בשביל ייתרון במשחק"
אמבר: "אם זה היה קורה מחוץ למשחק ולא בהישרדות כנראה זה לא היה הופך להיות כזה סיפור כמו שזה הפך להיות"
ואז.. כשכל הפרק לא שומעים ממנה בכלל.. ההתפרצות שלה על ג'ף נשמעת כאילו באה משום מקום
וכדי לסיים את הפרק כמו שצריך הכניסו וידוי של קאת'י: "נפגעתי ממה שהיא עשתה! היא צריכה ללמוד לשלוט על הרגשות שלה! לקחה אותנו למקור השנאה שלה!"
+עוד דיבורים בין הבנים על זה שסו עשתה את כל זה כדי להרוויח כסף
+ריקוד של טום "דינג דונג המכשפה הלכה" בעידודם של רוב ורופרט
ורק אלישיה עצובה מההתנהגות הזו שלהם כי "חברת שבט שהיא חזקה כמו גבר עזבה אותנו" (בלי שום התייחסות למה שקרה)

בהשוואה לפרק האחרון ששודר, לעומת העריכה המזעזעת שעשו לסו, כאן לא היה אפילו רמז או שבב של ביקורת כלפי קלי ומה שהיא מרגישה (יכול להיות שלא היה כזה מצד הקאסט ויכול להיות שהיה וההפקה חסכה מאיתנו)
כל החלק הראשון היה לגמרי עריכה מחבקת כלפי קלי, עם הרבה מאוד זמן מסך וכמעט 0 זמן מסך לדן

ובנוגע להפקה, אני דווקא מרגיש שלגמרי הם למדו מאז איך להתנהל (ולצערי לא בגלל אירועי עונה 8, אלא בגלל רוח התקופה)
אני מאמין שההתפרצות של סו על ג'ף לא באמת באה משום מקום, ושהיא דיברה על כך הרבה עם ההפקה, או לפחות ניסתה, וקיבלה מהם אטימות וזלזול בחוויה שעברה.
ובגלל זה הקש ששבר את גב הגמל היה מבחינתה שג'ף בוחר להפנות אליה את השאלה בתחילת המשימה, עם בחירת המילים הגרועה ביותר בהיסטוריה: "ריצ'ארד התנהג קצת לא כשורה?"