פינת הקיטורים!

שום דבר לא משמח או מרגש אותי

גם כשאני נגיד קונה דברים יקרים שלא הרשיתי לעצמי להוציא עד עכשיו אחרי אולי דקה של סיפוק העולם חוזר להיות אפור, משעמם ומשמים.

Lady Stark

New member
היי

מההודעה הקודמת שכתבת אני מבינה שאת ממש עכשיו סובלת מהמצב שלך ולא רואה שיפור. כך שלא ממש מפתיע שאת לא מצליחה לשמוח.
כשאנחנו נמצאים במאבק וחווים סבל הרגש שלנו לפעמים יכול להיות חסום על ידי חומות של הגנה על מנת "לשרוד" את הסבל.
בסך הכל זה מאוד טבעי שאת לא מצליחה לשמוח.
מה גם, שאני חס וחלילה לא מזלזלת בקניית דברים, אבל לעתים קניה באה כדי למלא חור רגשי, ובדרך כלל היא לא מצליחה באמת למלא אותו. יותר מזה - אנשים רבים במצב של דיכאון מרגישים סלידה רגשית מתרבות הצריכה במצב שפוף.
אז...
תנסי אולי לשמח את עצמך עם דברים שיכולים לעורר רגש. סדרת טלוויזיה טובה, מוזיקה מרגשת, בילוי עם אנשים אהובים, עשייה של משהו נחמד (כמו לבשל משהו טעים, לצייר, לכתוב), משהו שיכול להגדיל את החיבור לרגש שלך.
שווה לנסות

תרגישי טוב. שמחה לשמוע שאת גם מתחילה טיפול, שם באמת תוכלי ללמוד איך לעזור לעצמך.

תודה לך על התשובה

כשאת מאירה את הדברים כך יכול להיות שבאמת אף פעם לא מצאתי ממש שמחה בדברים חומריים ועכשיו זה כנראה מאד מורגש.

ספרים טובים, סרטים, בישול ואנשים שקרובים לי באמת משמחים אותי אבל אני לא מצליחה להגיע למצב של אושר של יותר מכמה דקות או מקסימום שעות במקרים קיצוניים ממש.

גם אני מקווה שהטיפול הפסיכולוגי יעזור, תחזיקי לי אצבעות

למעלה