וכמו תמיד כשמדובר בynet
האנשים לא מבינים כלום מהחיים שלהם. הרשימה הזאת היא מה שסביר להניח היית מקבלת אם היית מגגלת "25 קלאסיקות מד"ב ופנטזיה" (ומבחינתי אפשר להוריד את ה"לאסי". חוץ מה"פ ושיר של, כמובן, אבל אני לא רואה טעם להמליץ לך עליהם כי בטח קראת אותם ממילא, ואם לא קראת אותם את לא בנאדם. וגם לא חתול, לצורך העניין.)
אהבת את בת העשן והעצם! זה נהדר, זה אומר שיש לך תקווה^^
תנסי את מרוצי העקרב של מגי סטיווטר.
תנסי את לפני שאפול. (אלמנט הפנטזיה שם קלוש אבל זה ספר מושלם בכלמקרה.)
תנסי את טרילוגיית חומריו האפלים (המוכרת יותר בשם הספר הראשון בטרילוגיה, מצפן הזהב.) בקריאה שניה היא מרגישה לי ילדותית משהו אבל זו עדיין טרילוגיה טובה.
וגם את שלושת הספרים של סאלי לוקהארט שיצאו בעברית עד כה (לא יכולה להתחייב על איכות ההמשכים שטרם תורגמו.) זה לא פנטזיה בכלל, אבל למי אכפת? זה כמו ורוניקה מארס באנגליה הויקטוריאנית. מגניב לאללה.
מחוננת ואש הם גם בסדר. יש להם טיפה'לה נטיה לכוון הספר-בנות (את יודעת. קצת, "כתבה אותי בחורה במחזור" כזה, ממש-ממש קצת), אבל בגדול הם טובים מאוד. מחוננת יותר כי הגיבורה קשוחה וקולית. אבל הרעיון של אש מקורי ומעניין יותר.
ארטמיס פאול!
דברים של ריק ריירדן אם את בקטע שלו. פרסי ג'קסון זה חביב, אבל הגיבור האבוד והמשכיו וגם משפחת קיין והאלים המצריים לוקחים את פרסי בהליכה (עם מלפפון תקוע בנחיר ויד אחת קשורה מאחורי הגב. שזאת דרך אחרת עבורי לומר 'בהליכה'.)
ו...סדרה של צרות! זאת סדרה של ספרונים קצרים וגאוניים. התקציר של הספר הראשון מתחיל ככה: "קוראים יקרים, צר לי לומר שהספר שאתם מחזיקים בידכם הוא מאוד בלתי נעים. הוא מספר סיפור עצוב על שלושה ילדים חסרי מזל. אם כי האחים בודלר מקסימים וחכמים, חייהם מלאי צער ויגון. מהדף הראשון בספר זה, כשהילדים נמצאים בחוף הים ומקבלים בשורה נוראה, ולכל אורך הסיפור, אסונות רודפים אותם." וזה בערך הסגנון. אני מתה על זה^^
והעיקר: תתרחקי מפנטזיה נוסחתית, איכסה פויה פויה.