פרוייקט האותיות הגדול

Internet Mom

New member
אני הייתי עושה יום פיות....

הרבה נצנצים ובדי טול, קסמים וכישופים. אפשר להכין בובות של פייה... אולי רק לי יש התאהבות בפיות אבל לדעתי הן נורא מתוקות!

Internet Mom

New member
רכבת אותיות?

רכבת עם אותיות... ובן שלי למד את הABC כי נורא רצה לסדר את הרכבת לפי הסדר....

אולי אפשר לתת לילדים להחזיק אותיות ולסדר אותם לפי הסדר ואז שיהיו רכבת? ואז לבלבל ולסדר שוב...

kookadoo

New member
הייתי מחלקת את ההצעות לצלילים

בגיל הזה הם עדיין לא ממש מקשרים בין "אה" ל"או" ולכן הייתי הולכת על צלילים, אני אדגים עוד מעט באות א'...

אפשר להציע טיפ?

באופן עקרוני- עדיף ללמד צליל פותח ופחות "אות פותחת"
ובעיקר בעיקר בגילאים הצעירים
נכון שחשוב שהם יזהו את האות (בהמשך בעיקר) אבל כיוון שילדים לומדים דרך חושים, חוש השמיעה חזק יותר מחוש הראיה בהקשר הזה, כי הצליל הפותח מחבר אותם למשהו מוחשי- צליל שהם מכירים. שם האות זה תפיסה מופשטת מידי לגיל 3 לדעתי

אם תרצי אני יכולה לשלוח לך מלאאאאאאאאאאאאאאא דברים בהקשר של אותיות

תודה לכולם

לגבי הגילאים של הילדים- זה לא הולך להיות משהו דידקטי מדי אלא מאוד חוייתי ויקשר לילדים בין חפצים,חוויה ויצירה לאותיות.
יש לי בני 3 פלוס שזה דווקא מאוד מתאים להם ומאוד רוצים ללמוד-זה בעיקר מופנה אליהם. הצעירים יותר גם יקחו חלק כמובן בפרויקט אבל לשם הנאה נטו בעיקר.

אגב,חייבת לומר, שאני לפעמים מופתעת בעצמי כמה הילדים קולטים ומבינים למרות שהם צעירים. לדוגמא לימדתי אחרי שאריק איינשטיין נפטר עליו ועל השירים שלו כמו "אדון שוקו", "עוף גוזל" וכו'. ועכשיו כשמלמדת על חיים נחמן ביאליק-אחד הילדים עשה את הקישור ואמר ישר "אאיק איישטין" כשראה את הציפור ומיד שר את "עוף גוזל" והוא לא היחיד-ההורים מספרים שבבית הילדים שרים את השירים ומספרים מה שמספרת במפגש. זה מדהים בעיני וכל כך מרגש!

מזמינה אותכם להוסיף עוד רעיונות לפעילויות יצירתיות לפי האותיות- אני מתחילה בשבוע הבא את הפרוייקט ואעדכן בלייב איך הולך

Internet Mom

New member
ברור שיש להם יכולות אדירות

בארצות הברית ילדים לומדים לקרוא ולכתוב באופן שוטף בגן חובה... זה קצת מוקדם לטעמי אבל אני חייבת להודות שבן שלי מאד נהנה.
אני בטוחה שאת עושה הכל מתוך משחק והנאה ומי שילמד לזהות אותיות זה אחלה. ומי שלא- סתם שיחק ונהנה.
אני חושבת שיש אנשים שחוששים ונרתעים- בצדק- מהנטיה שיש היום לדחוף ילדים מוקדם מדי לפתח יכולות ולהראות הישגים... אז זה נכון למקד את הדיון בפעילויות משחק קלילות וכייפיות.

למעלה