ראיון מעניין עם צבי ורשביאק + הערה שלי

BentzWatchJudo

New member
ראיון מעניין עם צבי ורשביאק + הערה שלי

דניאל רוט מערוץ הספורט מראיינת את יו"ר הועד האולימפי צבי ורשביאק:
http://www.sport5.co.il/JustVideo.aspx?FolderID=3272&DocID=127274
לדעתי ראיון טוב של ורשיביאק ואני די מסכים עם רוב מה שהוא אמר בתשובות שלו לדניאל.

ראיתי שכתבו הרבה ביום האחרון בפורום על השינוי שצריך לעשות כדי להביא מדליות בעתיד.
יש לי דבר אחד לומר בקשר לזה. הכל מתחיל ונגמר בתקציב ותקציב לא חייב להיות ציבורי (אכן השמיכה קצרה ומן הסתם יש דברים בסדר עדיפות גבוה יותר) אלה יכול להיות מספונסרים אבל גם זה בגדר חלומות באספמיה כי אין לנו לצערי תרבות ספורט וספונסרים אמיתית.

trilliane

Well-known member
מנהל
ספונסרים זה בעייתיה

כי אם הספורטאי נפצע או יש לו תקופה חלשה הוא בבעיה; כמו כן הפחד מאובדן הספונסר אם לא ישיגו מדליות דוחף רבים לסמים (קראתי בכתבות) וזו כמובן השפעה שלילית מאוד.

trilliane

Well-known member
מנהל
* בעייתי (אין לי מושג איך צצה שם ה"א בסוף...)

uma cuica

New member
נכון בדיוק כתבתי על זה למטה

זה מניע רק אינטרסים צרים ומעודד לחץ ספורט הישגי צריך לבוא קודם כל מתוך קהילה והחינוך

BentzWatchJudo

New member
זה לא נראה לי סותר

קהילה וחינוך שיצרו את בסיס הפרמידה (וגם שם ניתן לגייס ספונסרים בנוסף למימון הציבורי למימון פרוייקטים קהלתיים) וספונסרים בחלקים הגבוהים והצרים יותר של הפרמידה (מימון מחנות אימון ותחריות רבות בחו"ל וכו' וכו' וכו').

מי שרוצה יכול להקים עמותת מלכ"ר

ללא מטרות רווח, שתשקיע בספורטאים מסוימים(כמובן שהעמותה עצמה תציב קריטריונים במי היא תומכת ובמי לא משיקולי תקציב שלה עצמה).

צריך לזכור שעד כמה שכאן מתרכזים חובבי ספורט תחרותי, בשיקולי תקציב של מדינה, אלה מותרות.
אבל כן אפשר לבחון את זה במסגרת של תקציב תרבותי. כי הספורט גם התחרותי הוא ביטוי לתרבות.
אם נבדוק את הפסיכולוגיה שעומדת מאחורי השקעות של מדינות בהשקעה בספורטאים אולימפיים, המרכיב העיקרי הלאורך זמן הוא תרומה למושג האמורפי של "גאווה לאומית" של הציבור.
אגב, יש עוד כל מיני מותרות שאפשר לצמצם אותם במתכונתם הנוכחית, כמו השקעה בקולנוע ישראלי שגורר עצמו, כפי שאמר הבימאי המוערך דובר קוסשווילי כדי שיתאים לטעם של כל מיני פונקציונרים אירופאיים "לא ממש חובבי ישראל" בלשון המעטה.
עם שחקנים ובימאים בינוניים שנמכרים כאן כ"מוצלחים".

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,636,209,42091,.aspx
יתכן שבעתיד במסגרת שינוי סדר עדיפויות יחליטו להעביר כספים לתרבות שנועדה לרצות גורמים זרים, לטובת תרבות שגורמת הנאה לישראלים.

.

cscan

New member
מניין לך

שקולנוע ישראלי לא גורם הנאה לישראלים? לך ולי אולי לא, אבל לא נראה לי שערכת סקר בקרב אזרחי מדינת ישראל והעדפותיהם לגבי תחומי העניין שלהם בתרבות. גם אני הייתי רוצה שיושקע יותר כסף בספורט ע"ח הדברים שציינת, אבל מה לעשות שיש אנשים שגם רוצים ליצור ויש גם לא מעט אנשים כאן שרוצים להנות מהיצירות הללו...

לשם מה אני מביא קישור בתוך ההודעה?

נראה שאתה מגיב מבלי לראות את ההקשרים והנימוקים אלא באופן אוטומטי, קודם קרא והתרשם מדבריו של הבימאי המוערך דובר קוסושווילי(שהוא עצמו חלק מ"התעשייה") על פיקצית "הקולנוע הישראלי" - הבעיה הראשונית היא לא הרמה, אלא מראש לאן הוא מכוון- וזה לא לישראלים.
הוסבר שאם פעם הקולנוע הישראלי כוון לטעמם של הישראלים (עד שנות ה-80') , כיום היוצרים מייצרים סרטים בינוניים ככל שיהיו במטרתם לקלוע למטרת של זרים כיד לקבל מהם פרסים.

מכאן אגב, אינפלציית סרטי "לבנון" ושאר סרטי הלקאה עצמית מוכרת, או כפי שאמר סטודנט מצטיין לקולנוע ישראלי בחו"ל, כל עוד תשמיץ את ישראל, תציג אותה כמדינת "אפרטהייד", ותעטוף את זה בסיפורי סבתא מצוצים מהאצבע של תעמולה אנטי ישראלית כך יש סיכוי גבוה יותר לקבל פרס "בינלאומי"- כלומר של אותם פלוצים אירופאים.

עוד על הנושא, ד"ר גיא בכור:

http://www.gplanet.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=840

cscan

New member
טוב, אתה מכניס שוב פוליטיקה

אני לא משתף עם זה פעולה כאן, תודה.
ולא, לא מעניין אותי לקרוא דעה של במאי שאני לא בטוח שראיתי סרט שלו, בטח כשאני יכול למצוא לך דעות אחרות, אבל מה זה משנה בעצם.

שמע אתה בחור צעיר . ידע כללי נצבר לאורך זמן

הסרט "חתונה מאוחרת" שהוא ביים נחשב אפילו ע"י הברנז'ה שהוא מבקר ובצדק לאחד הסרטים הטובים שנעשו בישראל מזה 30 שנה לפחות.

רק שלהבדיל הוא לא ייצר אותו כדי ללקק לגורמים זרים.

cscan

New member
אוקיי, ומה אתה רוצה עכשיו?

שאני ארחיב את ידיעותיי בתחום הקולנוע הישראלי? (אגב, מכיר את הסרט, לא ראיתי) זה לא תחום שמעניין אותי. העדפתי לצבור ידע כללי בתחומים אחרים, אבל מה זה בכלל קשור לכאן?
Bentz, אני לא מוצא תועלת בהתנגחויות האלה. אפשר להעביר כאן דעות ענייניות בענייני ספורט בלי להכנס למריבות אישיות וטיפטוף של דעות פוליטיות.

uma cuica

New member
מותרות ??

זה רחוק מלהיות מותרות זה כלי אדיר למינוף החינוך התרבות התעשייה שילוב השולים לחברה כלי להקניית ערכים ועוד ועוד ועוד.

השקעה בטופ של הספורטאים כדי להביא מדליה זה רק חלק קטן (אם תרצה פינוק על המאמץ שהמדינה משקיעה)

הישראלים חייבים לצאת מהגישה הזו שהשקעה בספורט זה מותרות, אם זה יקרה זה יהיה צעד תודעתי עצום קדימה

cscan

New member
במדינה שבה מקצצים במשרדי הרווחה, החינוך

והבריאות בלי סוף, אפשר להגיד במובן מסויים, ועצוב, שהשקעה בספורט כאן מצטיירת בעיני קברניטי המדינה כמותרות.
כמו שציינת, ספורט הוא אכן כלי מצויין לחינוך וללא ספק הציל כאן לא מעט מחיי מצוקה, אבל עדיין נבחרי הציבור רואים בו יותר כלי ליח"צ פוליטיים מאשר דרך חיים נכונה.

uma cuica

New member
נכון כמו שאמרתי

זה מצטייר באופן מוטעה כמשהו שהוא מותרות עד שלא יהיה שנוי תודעתי זה ישתנה....

גם חינוך נתפס כשמהו שלא נורא לקצץ בו למרות שהוא אם הכל

אני חושב שספורט א' הציל מעט מאוד אנשים ממצוקה

כלכלית בישראל.

קורזיץ, צוברי, זאבי ממש..לא היגעו ממשפחות "מצוקה".
אם כבר אולי מדובר על בודדים שתמצא פה ושם.

בכדורגל אולי אפשר לדבר באופן כללי, על כך שהוא מהווה גם קרש קפיצה לאנשים עם בסיס כלכלי מאוד נמוך וגם זה כיום משתנה.
אבל עדיין מדובר במספרים בטלים בשישים, לעומת למשל ביחס למה שהכשרה מקצועית דרך האקדמיה או מכוני התמקצעות רגילה.

המהות העיקרית והמהותית של ספורט אולימפי ולא רק בישראל, היא ביחס לרוממות המורל בקרב הציבור הכללי.
אין ספק למשל שהמדליות באתונה, צמוד לתקופת הפיגועים למשל, גרמה לתחושה של התרוממות רוח בקרב הציבור.

uma cuica

New member
שטויות זה ערך שולי ביותר בעניי

כאילו זה נחמד ולא רע אבל לא באמת חשוב יותר מדי, גאווה לאומית יכולה להיות גם מפרס נובל מבר רפאלי והארוויזיון.
מעטים מגעים לרמות הגבהות של הספורט, חלק ממצוקה עוני וחלק לא.

אבל לעומת זאת שכלקחו מאות נערים בפאבלה בברזיל לחוגים קהילתיים של ירי במקום שיטווחו ברובים שלהם אחד בשני, ואחר כך קבלו עבודות בתור מדרכים, מפעלים מנהלים וכו זה גם הפחית אלימות,גם משה אותם מהעוני והפשע ומצא להם תעסוקה והשריש בהם ערכים טובים יותר.
...הטובים שבטובים בנהם הולכים ומתחרים בתחרויות מקצועיות (לא יודע מי מהם יגיע)

יש הרבה קהילות מבודדות אם הרבה יתרונות כאן בארץ שאפשר להשתמש (כמו שקופמן אמר על העדה האתיפויות)

אני חושב ששהתנשאות של קופמן על

קהילת יהודי אתיופיה בהחלט אופיינית לו.
בעולם של המאה ה-21(ואגב מאז ומעולם בתרבות שלנו) , אני אשקיע בנער יוצא אתיופיה(בדיוק כמו ישראלי) כדי לעודד אותו ללכת לאקדמיה כדי שיצא עם תואר או ירכוש מקצוע כדי שישתלב בענף התעסוקה וישתכר בכבוד.

הרנטביליות של עיסוק בספורט אולימפי היא רק לבודדים ועם כל הכבוד, אם זה לא יתנתב אותו לקריירה זה יכול להוות כתחביב.
וכאן שוב הספורט העממי או התחרותי -החובבני בעל יתרון גדול על זה האולימפי מאחר שניתן בתקציב זהה לחלק אותו בין הרבה יותר אנשים.

uma cuica

New member
אני מדבר על בני נוער וילדים לא על בוגרים

ככה שזה לא ממש רלוונטי לעודד אותם לרכוש מקצוע (בשביל זה צריך חינוך ראוי ושוב זה אותה נקודה)

ספורט חובבני ואולימפי קשורים יחד

למעלה