ראיון מעניין עם צבי ורשביאק + הערה שלי

-קוראים לזה " תורת היחסות.

נסכים שספורט ייצוגי הוא תרבות, ויש יגידו מתוך תכני תרבות ההמונים- תרבות מרכזית ככלי ליצירת הזדהות - כי בסופו של דבר במספרים גדולים ההשקעה היא קודם כל עבור ציבור האוהדים - אחרת אפשר לבזר תמיכה בין הרבה יותר אנשים בספורט עממי.
. באופן יחסי השקעה כספית בתרבות: (ואני חושב שבתוך תקציב תרבות אפשר לתעל כספים מתעשיות מלאכותיות שלא מכוונות להנאת כל הציבור הישראלי ) היא מותרות ביחס להשקעה בבטחון, בטחון פנים, בריאות, חדשנות מדעית ויזמות וכו'.
עם כל הכבוד - גם בלי מדליה אחת, מעתה ועד עולם, העם בישראל ימשיך להתקיים יפה מאוד, בלי המוזכרים היא תכנס למצב קשה.

uma cuica

New member
זה לא סותר

יצרית הזדהות היא בעניי ערך שולי בספורט הישגי .
ספורט הוא דרך לשפר את החינוך והקהילה ויתרום גם לשאר התחומים שציינת אחר כך .... בגלל זה חינוך ושיפור חברתי (וספורט כדרך לשפר אותו בצורה משמעותית) היא חשובה מאוד .
מדליה פעם ב4 שנים זה הנאה, תכנית ספורט לנוער ודרך לקדם את הנוער וליצור עתיד טוב יותר זה הכרח.

אם אתה חושב שהגורם הדומיננטי הוא עצם העיסוק

בספורט- ל"שפר את חיי הקהילה" (ולא גורם ההזדהות) - אז בהכרח בחישוב רציונלי שווה להשקיע בפי 10 אנשים באותו תקציב -בעידוד ספורט עממי.
וניתן בנקל להבין למה.

בספורט אולימפי בהכרח מנותב בשיטת דארווניסטית, כלומר רק הטובים ביותר יתקדמו לקריירה וכל השאר ינשרו.
בהכרח מדובר על תחום "בררני".
בספורט עממי, חשיבות ה"מנצח" שולית, והמטרה היא עצם ההשתתפות של המונים.

uma cuica

New member
נכון

ספורט עממי רחב ישריש תרבות ספורט בארץ ומקביל צריך להשקיע משאבים באיתור כשרונות מיוחדים כדאי שיגעו לספורט השגי כי ממלא מעטים יחסית מגעים לשם.

אכן כן. תרבות ספורט עממי

יכולה להשליך גם על זו התחרותית האולימפית, אם הוא יושרש יותר בארץ (ואני לא מדבר על תרבות "מכוני הכושר"- שזה סוג שונה ).
וכאמור בכל מצב גם אם הכסף היה נשפך כנפט בסעודיה או בסין על ספורט, בסופו של דבר רק בודדים נהנים ממנו ברמת ההשתתפות לאורך זמן.

האחרים שלא עומדים ברמה של "טופ 30 בעולם" (שרירותית, רק לצורך הטיעון) יפלטו ממנו, כפי שקורה בכל מדינה בעולם.

uma cuica

New member
נכון רק בדודים מגעים לשם

אבל הם משליכים על הדור הבא מנחילים את ערכי הספורט, העניין הוא לא כמה יגיעו לתחרויות בעולם(ברור שכמה יותר זה יותר טוב) העניין זה הספורט כמינוף לחינוך.

למעלה