שונות, קצרים, תפוזים

קוביd1

New member
ניתוח שרוול

מי סיפר לך שניתוח שרוול עורך פחות משעה ,ניתוח טובעת עורך פחות משעה לא שרוול .
תני למרדים ולמנתח לעשות את העבודה שלהם \יש להם שיקול דעת לגבי כל אחד.
יש אולי קושי בליעה אחרי הימים הראשונים אני סמוך ובטוח שתוכלי לקחת כדורים .
הרשי לי להפנות אותך לשכנים שלנו פה בתפוז לפורום המשורוולים ,הם יעזרו לך מהניסיון שלהם .

קובי

גברת ע

New member
מבינה אותך

גם אני הפסקתי לנסות את מזלי בכרטיסים אחרי שבפעם הקודמת שעשיתי את זה גם עמדנו בחוץ בתור ארוך ואחכ בפנים היה עומס מטורף של אנשים והמזגן לא עבד (סוף יולי), והיינו צריכים להצטופף בתור לפני המדרגות ואנשים כמעט נפלו.

אז נכון היה כיף ותודה לתפוז על האופציה לקבל כרטיסים מתנה אבל זה לא היה נעים כל הבלאגן מסביב

שמחה37

New member
אז ככה

בשרוול לא אוכלים הרבה בארוחה בטח לא בתחילת התהליך,מה שכן בהמשך אפשר "לעבוד" על השרוול ולצמצם פערים בין הארוחות

מתוקים חטיפים ודברים "נימוחים" נכנסים בכמות מכובדת צריך ל"הזהר" מהם לאורך זמן.

אי אפשר לשתות ולאכול יחד.(אסור וגם זה לא נוח גם אם באמת רוצים)

אני יותר מחמש שנים אחרי הניתוח מעולם לא הקאתי בשום שלב בתהליך.

ההפרש בזמנים בין אוכל לשתיה בסביבות 20 דקות חצי שעה.

חלבונים סותמים את השרוול מהר ולאורך זמן.

בהצלחה

שמחה

קוביd1

New member
מצער לשמוע

חבל שאת נכנסת אחרי היעדרות ארוכה בנסיבות כאלה ,הייתי שמח יותר לשמוע בשורות טובות.
לפי ההיגיון הבריא הקופה חייבת לממן לך ניתוח נוסף ,לא הוצאת את הטבעת מבחירה ,זה היה בחירום להצלת חיים ,תגישי להם את כל המסמכים

הרבה בריאות ואשמח באם תעדכני אותנו מה קורה.

קובי

אופירA

New member
מנהל
קראתי בעיתון: הסמל המסחרי שלו היה סיגריה

אני לא יודעת ממה קרס גופו. אבל אני יודעת שזה בגיל מידי מידי צעיר.
וכאן תפקידנו להתבונן, ולזכור שאנחנו לא מבינים כלום לא בגוף שלנו ולא בנפש שלנו.

אדם בן 20, 40, אומר: לא איכפת לי מה יהיה בגיל 70. ממילא אין טעם לחיים בגיל הזיקנה.
זה כל כך לא נכון. תסתכלו על אנשים שאתם מכירים ותראו כמה הנאה יש בחיים בגיל הזה, שכבר יודע מה משמעותי וחשוב בחיים באמת.
יש לי שכן בן פחות מ-70, חולה לב, שלא יכול ליהנות מנכדיו ואי אפשר להזמינם לביקור. זו טרגדיה בעיני.

בן 20, 30, 40 - עכשיו אתה צריך לחשוב מה ביכולתך לעשות כדי לחיות טוב בגיל 70, ולא להתפרק.
אני לא אומרת שיש תעודות ביטוח. לאף אחד אין. זה ברור. ואפשר ללכת בגיל צעיר בתאונת דרכים או על איזו מחלה שקוטלת אנשים לגמרי צעירים.
אבל זה שיש מחלות שיכולות לקטול אנשים צעירים, לא אומר שאני צריך לקחת סיכונים בריאותיים במקום שאני יכול להימנע.
כלומר אם מכוניות דרסו גם אנשים שעמדו במדרכה ליד מעבר חציה, זה לא מלמד שלא צריך להיזהר בכביש, ואפשר לחצות באור אדום, בלי מעבר חציה ובלי חשבון, כי אין תעודת ביטוח...

שנזכור שאנו לא מבינים את מערכת העיכול, לא את תהליך ההרזיה, לא את הדרך בה הגוף שומר על תקינות המערכות עד זיקנה ושיבה.
שמניעת נוזלים יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך לכליות ולהפוך אותנו למחוברי דיאליזה או מושתלי כליה שצריכים לקחת 28 סוגי תרופות נגד דחיית שתל...
שתמיד צריך איזון בין הגוף לנפש, עיניים פקוחות למציאות והרבה העצמת ידע בריאותי.

בריאות טובה לכולנו.

קוביd1

New member
ליעד

תעבור את הערכה פסיכיאטרית בפרטי ,יש לך ביטוחים מפה ועד הודעה חדשה .מגיע לך 2 יעוצים בשנה מהכללית ו 2 מהביטוחים הפרטיים שיש לך
תנצל את זה יש איזה השתתפות עצמית ,הרוב משולם תמורת חשבונית .
אני לא יודע מה הסיבה שאתה לא יכול לעבור הערכה אצל פסיכיאטור מהכללית . והאמת לא מעניין הסיבות האישיות שלך מה שאני מציע תיכנס לאינטרנט ותמצא משהו רציני אולי מנהל מחלקה בבית חולים שעובד בפרטי ,ותבדוק אם הוא מתאים לך מבחינת הדרישות של הועדה ,שאולי מבקשים משהו ספציפי או רופא ספציפי בהתמחות שלו ,

בהצלחה

קובי

ליבי3617

New member
שלום לך

כללי האכילה הם כל שלוש שעות, לאט ומעט.. זה בגדול.
כדאי ללעוס הרבה כדי שלא יהיה מצב של בליעה מהירה ואז אכילה ממש מעטה. בדרך כלל לא נתקע, ולא אמורים להקיא.. אבל אכילה מהירה מביאה ל"חנק" מהאוכל וחבל.
אנשים שממש אוכלים מהר עלולים להקיא. במיוחד בהתחלה.
הקאה יכולה להיגרם גם מאכילת דברים שלא מתאימים לשלב שבו נמצא המטופל, או לאכול ולשתות ביחד.. ולפעמים, כי אנחנו אנשים דינמיים, גם מצב גופני (כמו מחלה אפילו קלה) ו/או נפשי יכולים לגרום לזה.
מספיק לחץ שלא קשור לכלום וכבר אי אפשר לאכול כמו שצריך ועלולים להקיא אם מתעקשים.

לאכול ולשתות יחד אפשר בטווח המאד ארוך וגם זה בזהירות רבה. בין שתייה לאוכל נהוג לחכות 20 דקות אבל זה לפי הרגשה. מניסיוני, מחכים בין האוכל לשתייה יותר מאשר בין השתייה לאוכל.

מה שחשוב הוא לעבוד עם השרוול ולעבוד נכון.
לעשות ספורט, לשתות כמו שצריך (ולא קפה) ולאכול נכון.

השרוול קובע את הכמות והמטופל את האיכות.

חברתך מוזמנת תמיד לפורום משורוולים כאן בתפוז.

בהצלחה!

תודה ליבי!!

כן כבר הפנתי אותי לפורום משרוולים בתפוז, היא קצת הססנית ולכן החלטתי לשאול עבורה.
בכל מקרה היא רק מתחילה להתעניין, ולכן קוראת בפורומים כדי לראות עם מה מתמודדים וכך אני מקווה שהיא תבחר בסוג הניתוח שיותר מתאים לה.
שוב תודה!

קוביd1

New member
כנראה שאין מתנות חינם

בלאגן ואי סדר כזה מוציא את החשק להגיע לאירועים כאלה \אולי המטרה טובה ,אבל התוצאה לא.

קובי

tzfat

New member
אני נותחתי ע׳י דר׳ גירון

בב״ח פוריה ב3/02/08
מעקף קיבה לאחר טבעת קבועה.
אני מצפת

שמחה37

New member
ד"ר גירון אחד הרופאים הותיקים

והמובילים. אני בעצמי נפגשתי איתו בקיץ ליעוץ

ונתקלתי ברופא מעולה שהסביר כל מה שצריך ורציתי לדעת.

מכירה גם מנותחים רבים מרוצים שלו

שמחה

תשובות

לא מבינה כ"כ בהרדמה, אבל לפי מה שנראה לי בכל הרדמה כללית מכניסים צינור לקנה הנשימה. לא מרגישים זאת כי עושים את זה כשרדומים, ומוציאים את זה לפני שמתעוררים. אפשר לשאול את המרדים בטרום ניתוח. אבל זה לא אמור לשנות לך בכלל, כי לא מרגישים את הצינור.
לגבי בליעת כדורים, לי לא היתה בעיה עם כדור קטן ללחץ דם ובלעתי אותו יום אחרי הניתוח. לגבי כדור גדול, אפשר לחצות או לרסק. הרופא כבר יגיד לך.

שמחה37

New member
לא יודעת לגבי ההרדמה

לגבי הגלולות תתיעצי עם הרופא מה עושים כי אני זוכרת שויטמינים לקחתי במציצה.

ואת האלטרוקסין פיספתי כמה ימים

גלולות אני באמת לא יודעת.

שמחה

מרים 882

New member
מנסה לענות.

1.אכן כך ההרדמה. לא נתון לשיקול דעתך אלא למרדים בלבד
הניתוח שלי ארך שעה וחצי.
2.אין בעיה בבליעת גלולות בלעתי בבוקר הניתוח
ואח'כ יום למחרת בערב בלי בעיה.

למעלה