שייט: גביע העולם בהולנד

פער כזה מספיק לצוברי? (הוא ראשון משיח שלישי?)

ועוד שאלה אחת לגבי המעבר לעפיפונים או איך שלא קוראים לזה - האם נציגים שלנו גם השתתפו בהצבעה ואם כן האם ידוע מה הם הצביעו?

BentzWatchJudo

New member
תשובות ושאלות נוספות

מקום ראשון שווה 30 נקודות.
מקום 2 שווה 20 נקודות.
מקום 3 שווה 15 נקודות.
מקום 7 שווה 4 נקודות.
הפער כרגע 17 נקודות.

שחר צריך לסיים ראשון ושנמרוד לא יהיה על הפודיום או שני ושנמרוד יזכה בפחות מ- 3 נקודות (אני לא בטוח לגבי חלוקת הנקודות במקומות הנמוכים יותר).
מקום שלישי בוודאות לא מספיק לשחר.

שאלות:
מה קורה במצב של שיוויון? (האם יש מקום שמחלק 3 נקודות, אולי מקום 8?)

לגבי העפיפונים:
עד כמה שידוע לי פורסמה ההצבעה של כל הנציגים. ראיתי את הרשימה אבל ליד שמות הנציגים לא הופיע המדינה אז אני לא בטוח אם היה נציג ישראלי.
בכל מקרה נראה לי שאם נציג ישראלי היה מצביע נגד הינו שומעים על זה (אבל אולי אני טועה).

BentzWatchJudo

New member
נשארו עוד 3 שיוטים + שיוט מדליות +

כדאי לכם להיכנס ולקרוא את הדיונים הסוערים בין תומכי משיח וצוברי בדף הפייסבוק הבא (דף ישראלי שעוקב אחרי התחרות):
https://www.facebook.com/ocean.nation
אני אשמח לקרוא מה דעתכם בנושא הזה.

apy ape

New member
אני מאוד מקווה שנמרוד יתעלה מחר

לא כי אני מעדיף אותו באופן אישי ע"פ שחר אלא כי אני חושב שהוא יכול לייצג אותנו בצורה הטובה ביותר בלונדון. באופן עקבי יש לו תוצאות טובות בהרבה משחר בשנים האחרונות, והתנאים באתר האולימפי מתאימים לו יותר. אני חייב לומר שזה גם אווילי שהאיגוד קבע שהתחרות הקובעת תהיה כ"כ זניחה ברמה הבינ"ל, וחסרה תחרותיות ברמה גבוהה עם מתחרים ברמה הכי גבוהה (אין שם אף גולש שקרוב לצמרת העולמית!!! ואם אני לא טועה, אין שם אפילו אחד שיהיה באולימפיאדה) מה שפותח אופציה לכל מיני "דילים" וג'סטות מפוקפקות בין הגולשים/חברים

נכון לרגע זה : צוברי 45 משיח 36

משיח נמצא 12 נק' מתחת למקום השלישי(עומר סופר) שמחזיר אותו ללונדון.

נראה שזה יוכרע ממש ביום האחרון, כאשר צוברי ביתרון.

כואב הלב על נמרוד אם לא

הבנאדם כבר שש שבע שנים בצמרת העולמית של ענף שבישראל אנשים באמת מתעניינים בו רק לקראת האולימפיאדה. הוא בין הבודדים בסגל האולימפי שלנו שזכה באליפויות עולם, אירופה וכו' אבל הוא תקוע בענף השייט שבו משום מה יש רק נציג אחד למדינה באולימפיאדה בעוד שבכל מיני ענפים כמו חץ וקשת כפי שקראתי כאן היום אפשר לשלוח שלושה נציגים ומכיוון שאיתרע מזלו ובמדינה שהוא בא ממנה ושבדרך כלל יש בה כל כך מעט כשרונות ברמה עולמית דווקא במקצוע שלו יש עוד מישהו ברמה עולמית הוא עלול להחמיץ את האולמפיאדה והוא אפילו לא יכול לקוות שבעוד ארבע שנים סוף סוף יגיע הזמן שלו כי בינתיים ביטלו את המקצוע הזה באולימפיאדה ועוברים לעפיפונים (בתמיכת גל פרידמן המאמן שלו לפי מה שאני מבין אגב)? ספורט יכול להיות עניין אכזרי.

לגבי מה עדיף לנו באולימפיאדה מבחינת סיכויי המדליות באמת שאי אפשר לדעת מראש. לשחר יש יתרון מסוים שבגלל המדליה בביג'ינג ומכיוון שהוא לא היה בשיאו בשנים האחרונות יהיה עליו פחות לחץ והעובדה שהוא כבר עשה את זה באולימפיאדה אחת אולי מראה שיש לו משהו (ע"ע גל פרידמן באטלנטה ואתונה) ואת הרוח באמת שקשה לחזות מראש.

הסיבה מדוע יש רק נציג אחד למדינה באולימפיאדה

בכל תת-ענפי השיט מובנת לגמרי.
הסיבה: מבנה התחרות הבנוי ממספר ימי שיוטים, פותח בהכרח אופציות שבהן מתחרה ממדינה שאיבד סיכוי למדליה יכול לתכנן בצורה מדוקדקת מרגע מסוים שבו הוא עצמו איבד סיכוי למדליה לסייע כאיש צוות לבן מדינתו שלו מול יריב ריאלי לפודיום , גם במחיר פסילה שלו עצמו.

במקרה כזה, כמעט בלתי אפשר לפסול את חברו לאותה מדינה שפסיבי בעניין היא משימה פרדוקסלית משום שכאמור מדובר בתחרות אינדבדואלית ולא קבוצתית.

לכן, קבעו : סירה אחת למדינה.

אגב, בנץ לא ידע, לגבי שובר שיוויון

המקרה היחיד של שובר שיוויון יתכן, הוא במקרה של מדליית כסף לצוברי ומקום 8 למשיח. המשמעות 35 נקודות לשניהם בסך הכולל של התחרויות.
במקרה כזה, משיח עולה. מי שצבר נקודות רבות יותר באליפות העולם 2012 מקבל עדיפות במקרה כזה.

למעלה