שייט: גביע העולם בהולנד

אותו טיעון יכול לתפוס גם באליפות העולם לא?

או בריצות ארוכות באולימפיאדה. ומן הסתם היה אפשר למצוא לזה פתרונות אבל גם אם לא וגם אם זה כלל מחויב המציאות זה עדיין טראגי.
אגב לאור כל ההסטוריה נראה לי שאם היו מאפשרים שני שייטים ממדינה שחר ונמרוד לא רק שלא היו מסייעים האחד לשני לזכות במדליה אלא היו מפריעים...

BentzWatchJudo

New member
אני יכול להרגיע אותך. הכל ספקולציות

הפר...11 לא יודע (וגם לא אני) בוודאות מה הסיבה שבשייט יש מתמודד 1 ממדינה בכל תת ענף. הכל ספקולציות.
אבל אם כבר ספקולציות אז גם אני יעלה אחת והיא שמספר הספורטאים באולמפיאדה מוגבל, יש הקצאות לענפים השונים ושייט הוא לא ענף פופלרי במיוחד. בכל זאת רוצים לאפשר ייצוג למספר גדול של מדינות ולכן ההגבלה לספורטאי אחד ממדינה.

כן, במקרה שנוצר כאן ועוד כשיודעים שזו ככל

הנראה ההזדמנות האחרונה להגיע לאולימפיאדה אי פעם (לפחות בסירות הללו) לא אתפלא אם נראה כרישים רעבים באיזור
בגלל הדם הרע שזורם ביניהם . מה שעלול לסכן גם גולשים תמימים.

היה צריך לגמור את התחרות ביניהם כמו שרשמתי אם לא אחרי 2 תחרויות אז אחרי התחרות הקודמת.
אבל זה נקבע מראש וצריך לתת למי שיזכה ביותר נקודות להגיע ללונדון.

שיטה אידיוטית- הסברים בפנים

משיח ניצח בכל התחרויות החשובות וצוברי מנצח בתחרות מסכנה שאין מה כמעט אף אחד מהצמרת העולמית.
לא מבין את המתמטיקה ששולחת אותו ללונדון, מצטער....

בכל נצחון כאן יש תחושת חמיצות

לדעתי. גם אם משיח יעלה, גלשו כאן על יותר מדי דם רע וזמן ארוך מדי וקצר מדי לקראת האולימפיאדה בשביל הגולש המנצח.

להבא אני מניח שמי שקבע את הקריטריונים יחשוב שוב ובכל מקרה יקבע תאריך סופי לקביעה מעל חצי שנה מראש במקרים אלו.

apy ape

New member
יש לך טעות קטנה גיא: זה לא שכמעט אין אף אחד

אין אפילו אחד! זה משול לכך שאיגוד הג'ודו היה מכריע בין אליס לירדן על בסיס תחרות ליגה.
זה אפילו יותר גרוע מזה: שחר הביא איתו כל מיני חברים שגם אם הם לא מפריעים לנמרוד באופן ישיר, נרשמו במטרה אחת בלבד - לעקוף את נמרוד כדי שהדרוג שלו יתדרדר והוא יקבל כמה שיותר נק' שליליות. זה מיקרי שסופר סיים 4 פעמים אחרי צוברי במקום ה-2? הוא בטוח פינה לו את המקום...

אני חושב שאיגוד השייט פישלו כבר פעם אחת - בזה שהם החליטו שהתחרות האיזוטרית הזאת תקבע מי נוסע ללונדון, כשהם יכלו לקבוע זה יקבע בשבוע המבחן האולימפי, באליפות אירופה או בהייר בהם התקיימה תחרות אמיתית שמדמה את רמת הגולשים באולימפיאדה. אם צוברי ישלח ללונדון - זאת תהיה פשלה נוספת. אני מקווה שהם יכירו בטעותם וישנו את השיטה

apy ape

New member
בדיעבד!

אני מודע לבעייתיות בכך, אבל לדעתי זה הרע במיעוטו. העוול שיהיה כלפי שחר הוא פחות מהעוול כלפי נמרוד במידה והוא לא ישלח.

נמרוד באופן עקבי יותר טוב משחר, יש לו יותר הישגים ברמה הבינ"ל משחר (אם נשים לרגע בצד את המדליה האולימפית היוקרתית של שחר), ולדעתי עקף את שחר בכל תחרות בהם הם התחרו במהלך השנה האחרונה חוץ מאותה אליפות אירופה והתחרות בדיחה הזאת בהולנד - והכי חשוב באתר התחרות עצמו, שמותאם ליכולות של נמרוד ולא של שחר.

מסכים לגמרי שהטעם הרע מכל הסיפור הזה בטוח יפגע בנציג שיטוס ללונדון - לא משנה מי זה יהיה. זהות השייט צריכה להיקבע כמה חודשים טובים מראש.

איגוד השייט עשה כבר טעות אחת. הם לא צריכים להוסיף עליה עוד אחת. הם צריכים לשלוח את המועמד הטוב ביותר להשיג מדליה.

גם אם כולנו (כולל אנוכי) התרגלנו למחשבה שמשיח

יסע ללונדון, המשמעות של "שינוי הכללים בדיעבד" היא הרבה יותר רחבה מההשפעה שלה על ספורטאי זה או אחר.
במבחן מידתיות של צדק, אם מבטלים כללים שנקבעו ופורסמו מראש בוודאי שהם משליכים על ברירה בין ספורטאי ישראלי למשנהו אז בעצם מבטלים את הלגיטימיות של כל התחרויות המקדימות והקריטריונים מראש.

doron62

New member
הפעם אני מסכים לכל מילה שלך

אן שום אפשרות לשינוי כללי משחק בדיעבד.זה גם לא יעמוד משפטית .

זה רעיון מופרך ומגוחך

אפילו אם היה נקבע שזהות העולה לאולימפיאדה תיקבע בתחרות דוק אי אפשר לשנות את זה בדיעבד. ככה זה. קבעת מראש מה הקריטריונים ולפי זה הכל מתנהל. ככה זה עובד בספורט. ההצעה שלך משולה לזה שפיפ"א תחליט אחרי שנגמרו המשחקים בין צ'לסי וברצלונה שבעצם שערי חוץ לא מכריעים וברצלונה תעלה כי היא שיחקה כדורגל יותר טוב וסתם לא היה לה מזל כי מסי החמיץ פנדל.

מעבר לזה אמרתי כבר שאין כל דרך לדעת למי יש יותר סיכוי להביא מדליה. זה לא שמשיח (להבדיל מקורזיץ נניח) הפגין דומיננטיות עולמית מעבר לרוב המתחרים שלו. לעומת זאת אם אם יש רוחות חלשות פתאום בלונדון צוברי יהפוך פתאום לפייבוריט לא רק מול משיח אלא מול רוב הצמרת העולמית. ואל תזלזל במשמעות של מדליה אולימפית. הוא היה שם ועשה את זה פעם אחת לך תדע ראה מקרה פרידמן ועמית ענבר.

אני מסכים עם פסימיסט

זה כמו שקרית שמונה זוכה באליפות ישראל, אבל בגלל שחושבים שמכבי חיפה קבוצה טובה ומנוסה יותר באירופה
ישלחו אותה.

יש כללים הם היו ידועים לכולם וצריך לעמוד בהם.

apy ape

New member
אני לחלוטין לא מסכים עם הגישה שלך

הטענה שלי היא שנקבע מכתחילה קריטריון דרוג מעוות: לא צריך להיות מצב שמי שזכה במדליית ארד באליפות עולם והקדים את השני ב-2 אליפויות עולם(!) צריך בכלל למצוא את עצמו באיום כלשהו על מקומו באולימפיאדה.

הגיע שחר צוברי וטרף את הקלפים: ניצח בתחרות ברמה של שכונה בהולנד, תוך כדי שהוא נעזר בחבריו. אז נכון שמשיח והצוות שלו היו צריכים לערער על השיטה לפני כן, ונכון שמשיח היה צריך להצליח בתחרות בלי קשר לאחרים.
אבל אי אפשר להתעלם מכך שבשייט ההצלחה שלך היא באופן יחסי לאחרים, וכשיש משלחת מכובדת של אנשים שרוצים בשלומו של צוברי (בניגוד לתחרויות ברמה גבוהה, שם כל אחד רוצה להצליח בעצמו ולא בא לגבות חבר) הדברים התעוותו לגמרי.

בגלל שנעשה עיוות פעם אחת (בקריטריון) לא צריך לעשות עיוות עוד פעם (לשלוח את צוברי). אם צוברי אכן יהיה בלונדון אני בטוח שהמדינה שלנו תהפוך להיות בדיחה בעולם השייט: המדינה העדיפה לשלוח לאולימפידה את אלוף תחרות הדלתא לויד ע"פ מדליסט הארד מאליפות העולם.

אתה קצת מגזים בלשון המעטה

שחר צוברי הוא גם המדליסט האולימפי היחיד של ישראל מבייג'ינג.
שזה עדיין יוקרתי מכל מדליה מאליפות עולם.

בכל מקרה אני מקווה שמשיח אם אכן יפסיד לא יתחיל להתבכיין באינפנטיליות, שמתאימה לאנשים מסוימים ומניפולטיבים בפורום(לא מדבר כרגע עלייך), לא לספורטאי אולימפי .
אם אכן הנצחון הושג בים ע"פ כללי השייט בצורה ספורטיבית, משיח אם אכן לא יעפיל ללונדון צריך להתמודד עם זה כמו גבר ולא כמו
רכיכה שמתבכיינת לדרג ניהולי עם "בכו לי שתו לי, מגיע לי"
הפסד הוא חלק מהספורט.

apy ape

New member
אני לא מתייחס לאיך משיח צריך לנהוג

הוא צריך תת כבוד לשחר ברמה האישית, וחבל שהמצב הגע לאן שהגיע מכתחילה, כולל התנהגות לא נאותה של נמרוד. ועוד חשוב לי להבהיר: אני לא מכיר אף אחת מהנפשות הפועלות ולא קשור לעולם השייט בשום צורה (מעבר לידע שאספתי לאורך השנים)

אחרי שהבהרתי שאני נקי משיקולים זרים, אני רוצה לחדד את הנקודה שלי: איגוד השייט צריך לשלוח את השייט הטוב ביותר, ומי שיש לו את הסיכוי הטוב ביותר להצליח.

זה האינטרס של איגוד השייט, זה האינטרס של המשלחת הישראלית, וזה האינטרס של מדינת ישראל. ואין כאן שם דבר אישי. אני לא חושב שיש מישהו בעל ראייה אובייקטיבית שבאמת חושב שצוברי יתר מתאים להיות בלונדון.

אני מאמין לape שהוא נקי מאינטרסים

גם בשולי הדברים לא אהבתי את הגלישה העדתית המכוערת בין האוהדים הצעירים שהשיח התקשורתי בין חלק מהאוהדים תפס(אגב, אני אישית מעורב : אשכנזי וגם מזרחי) שזה עניין ברמה הלאומית שלשמה בכלל נשלחים ספורטאים לא פחות חשוב.

לעניין עצמו:
אתה מדבר על עקרון אחד כלומר ספקולציה של מי שבאמת יצליח יותר, אבל צריך להבין שיש כאן התנגשות בלפחות עקרון אחד אחר שבמשקל הכולל בלא ספק כבד יותר.
כשקובעים סט כללים מראש חתום וברור בין שני ספורטאים או יותר, הפרה שלו בדיעבד שומטת לא רק במקרה ספציפי את הקרקע אלא גם מכאן והלאה של עצם הלגיטימיות של איגוד השייט, היחידה לספורט הישגי ובכלל, מלקבוע קריטריונים.
זה מעשה שנזקו עולה בכל מקרה על תועלתו.

apy ape

New member
אני חושב שאיגוד השייט מאבד הרבה מהלגיטימיות

שלו בכך שיצר שיטה שלא שלחה את הגולש הטוב ביותר לאולימפיאדה. זה חמור יותר מלהפר את הכללים שהם קבעו.

אגב, עוד נקודה ששכחתי לציין מקודם היא שמיקומו הראשון של צוברי בכלל מקובל כמובן מאילו בשיח פה. אם צוברי היה יורד תאורטית למקום השני או השלישי נמרוד לא היה צריך לזכות במדליה כדי להבטיח את השתתפותו. המקום הששי היה מספיק לו.
האם מישהו מנסה בכלל לאתגר את צוברי? האם חבריו של צוברי לא פינו לו מקום עד עכשיו? האם הם ינסו לעקוף אותו בשיוט המדליות? אין סיכוי.
אין לתחרות הזאת ערך ספורטיבי בכלל.

doron62

New member
העניין הוא שאן דרך לקבוע מי השייט הטוב ביותר

ללא שמוש בקרטריונים שנקבעו מראש.לכל הצדדים היו ידועים מראש כללי המשחק ומה הם צריכים לעשות כדי לנצח.אן שום דרך לשנות עכשיו ,אחרי שהתוצאה לא מוצאת חן בעני מישהו ,את כללי המשחק.

חוץ מזה אני כמעט בטוח שכאשר נקבעו תחריות המבחן כולל התחרות האחרונה בהולנד מי שהחליט לא ידע מראש שהתחרות הזאת תהייה איזוטרית.מעניין לבדוק מה היה מעמד התחרות הזאת בעבר והאם הצמרת השתתפה בתחרות הזאת בשנים קודמות.

מילת המפתח היא מלכתחילה

נקבע מלכתחילה וזה מה שיהיה. אין ושם דרך בעולם לשנות את זה. בארה"ב עושים מבחנים באתלטיקה לאולימפיאדה במועד אחד (לפחות ככה זה היה בעבר) ואתה יכול להיות גם יוסיין בולט או מייקל ג'ונסון או השיאן העולמי עשרים שנה אם ביום הזה של המבחנים בריצה הקובעת נפלת או הרגשת לא טוב או מה שלא יהיה, לא תהיה באולימפיאדה. לגבי בדיחה בעולם השייט תנוח דעתך את אף אחד בעולם השייט העולמי לא מעניין את מי אנחנו שולחים ואיך. ואם מישהו כן מתעניין אני בטוח שיש להם הרבה כבוד שלחר צוברי מדליסט הארד בביג'ינג וגם הם יודעים שאם במקרה בלונדון יש רוחות חלשות יש לו סיכוי מצוין לשחזר את ההישג. אכזרי כלפי נמרוד ללא ספק כן. כמו שאמרתי כואב הלב אבל זה ספורט. הלוואי שיבטלו את ההחלטה על העפיפונים ויהיה לו כוח נפשי להמשיך לריו.

myaron

New member
השיטה האמריקאית באמת מזעזעת

ואתה צודק, אין ולא תהיה אפשרות לא לכבד את מה שהוחלט מראש.

למעלה