זה יוצא לך סה"כ 220 ש"ח, אסביר את זה עוד הפעם.
מקטע הנסיעה של קווים 5 + 249 עד לצומת הטייסים הינו קוד 2 באגד (כנס לטבלת הקודים באתר אגד). מקטע הנסיעה בין צומת הטייסים לבין קניון גנים יהיה בקוד 42.

מה יקרה בפועל? אתה עולה על קו 5 ומשלם בכרטיסיה של קוד 2 עבור מעבר לקו 249. אתה עולה על 249, הנהג מאשר לך את המעבר, מתיישב וקם לנהג שוב בצומת הטייסים ומשלם לו הפעם בקוד 42. כשאתה יורד מ249, בין אם עבור 53 או 98, אתה מקבל נסיעות המשך ללא תשלום נוסף למשך 90 דקות מרגע התיקוף הראשון (מהרגע שתיקפת בצומת הטייסים).

אתה הצגת כאן אופציה לתשלום על ידי כרטיסיה שכלל לא משתלמת לך!

ואתה לא מסתכל נכון על ערך צבור בכלל!

עכשיו שים לב! ההנחה הן של כרטיסיה והן של ערך צבור מגולמת לכדי 20% הנחה. קרי, כך את ה6.90, תכפיל אותו ב0.8 ותקבל את העלות הסופית פר כל נסיעה שזה יצא לך 5.52 ש"ח.

מה שאומר שעל כל נסיעה בין נתב"ג לצומת הטייסים תשלם 5.50 ש"ח ועל כל נסיעה בין צומת הטייסים עד לביתך תשלם עוד 5.50 ש"ח. שזה יוצא לך 11 ש"ח ליום, את כל זה תכפיל ב20 ימים והרי לך סכום של 220 ש"ח.
זה יוצא לך סה"כ 220 ש"ח, אסביר את זה עוד הפעם.אוקיי
1 - אז זה לא רלוונטי כי אני חייב את 53, ו-280 ש"ח רק ל-5 > 249 לא נראה לי משתלם...
2 - קו 5 לוקח אותי לצומת אל על, שם נמצא 249... עד כמה שאני יודע מדובר על קוד 1. אותו דבר מצומת אל על לפתח תקווה - לא חושב שקוד 42 או ערך צבור תופס. תקן אותי אם אני טועה.
הרעיון של החופשי חודשי פתח תקווה היה נטו לקו 53 שאני גם ככה חייב אותו, חשבתי שיצא משתלם. במחשבה שניה, אפשר גם להסתפק בערך צבור לבערך 20 נסיעות (יש מצב שזה יהיה יותר, אז זה גם ישאיר לי אקסטרה).
סליחה אם זה לא היה ברור, היעד שלי זה העצמאות, קניון גנים.
לדעתך המסלול של 5 > 249/947 > 98 > 53 - יהיה יותר טוב?
זה קצת יותר כאב ראש, להחליף 4 אוטובוסים, אבל אם תגיד לי שזה יותר יעיל אז אנסה. אגב, מדובר כרגע על שעות הערב, אז אני גם לא בטוח לגבי התדירות של קווים אם כדאי.
מה שאני חשבתי:
5 + 249 - הבנתי שאפשר לעשות כרטיסייה של 5 נסיעות ב-49.60. 20 נסיעות יוצא 198.4 ש"ח.
53 - ערך צבור, 130 ש"ח יתן לי 23 נסיעות.
יוצא 328.4 להכל. מה דעתך?
תודה רבה, מעריך את העזרה!
מקטע הנסיעה של קווים 5 + 249 עד לצומת הטייסים הינו קוד 2 באגד (כנס לטבלת הקודים באתר אגד). מקטע הנסיעה בין צומת הטייסים לבין קניון גנים יהיה בקוד 42.

מה יקרה בפועל? אתה עולה על קו 5 ומשלם בכרטיסיה של קוד 2 עבור מעבר לקו 249. אתה עולה על 249, הנהג מאשר לך את המעבר, מתיישב וקם לנהג שוב בצומת הטייסים ומשלם לו הפעם בקוד 42. כשאתה יורד מ249, בין אם עבור 53 או 98, אתה מקבל נסיעות המשך ללא תשלום נוסף למשך 90 דקות מרגע התיקוף הראשון (מהרגע שתיקפת בצומת הטייסים).

אתה הצגת כאן אופציה לתשלום על ידי כרטיסיה שכלל לא משתלמת לך!

ואתה לא מסתכל נכון על ערך צבור בכלל!

עכשיו שים לב! ההנחה הן של כרטיסיה והן של ערך צבור מגולמת לכדי 20% הנחה. קרי, כך את ה6.90, תכפיל אותו ב0.8 ותקבל את העלות הסופית פר כל נסיעה שזה יצא לך 5.52 ש"ח.

מה שאומר שעל כל נסיעה בין נתב"ג לצומת הטייסים תשלם 5.50 ש"ח ועל כל נסיעה בין צומת הטייסים עד לביתך תשלם עוד 5.50 ש"ח. שזה יוצא לך 11 ש"ח ליום, את כל זה תכפיל ב20 ימים והרי לך סכום של 220 ש"ח.