שרשור מנות קרות לקיץ

littlegem

New member
מנסה שוב להעלות תמונה מהנייד

דרך אגב המנה כתובה בתפריט עם ביצה מקוקשת שביקשתי להוציא והמלצר שאל די בחרדה אם זאת אלרגיה.

יוספה 51

New member
שייק הכי פשוט בעולם-

אבטיח, חלב קוקוס ונענע, וקרח כמובן. נפלא. שייק נפלא נוסף- מנגו-בננה-מלון, כמו בשיר (בלי הדבש והקנמון), זה מספיק מתוק אז על בסיס של מים, לא צריך חלב סויה או קוקוס. כיוון אחר- קופסא של פירות יער קפואה, יחד עם יוגורט סויה, והמתקה (או סילאן או סוכר או בעוונותי נוזל סוכרזית) גם נפלא, יותר כיוון גלידתי.

merav999

New member
תודה :) דרך אגב עשיתי את הסלט קינואה שלך

(מינוס הדלעת שלא הייתה) ויצא טעים מאוד

מה כבר אפשר לחדש לבשלניות?

במחקת הסלטים -
סלט עלי בייבי ופטריות מוקפצות ברוטב טריאקי
סלט ירקות ירוקים עם טופו מוקפץ
וסתם סלט נחמד של ירקות ירוקים עם קצת גבינה מלוחה - לצמחוניים

במחלקת השייקים -
השייק הקלאסי של חל"ס וניל, בננה ושוקולד / תמרים
או סתם פירות טחונים שאני זורקת פנימה המון קרח גרוס (אני טוחנת את הפירות ואת הקרח בנפרד)

ומה שהקיץ הזה עוד לא טעמתי - גלידות וארטיקים
ומשום מה אני לא כ"כ מתגעגעת...

סלטים!

ירוקים עם ירקות בישול טריים- סלט קשים- קוביות קטנות של סלק, גפרורי דלעת טריה, קוביות קישואי קשיח לא מבושל, בצל קצוץ, שורש סלרי מגורר, קוביות קטנות של תפוח עץ- רוטב לימונענע, אך למות
להוסיף עם ההגשה מגוון זרעים קלויים- אליפות

יוספה 51

New member
רגע- לא הבנתי, דלעת וקישוא לא מבושלים?

ואוו, זה נועז. איך הולך הרוטב של הלימונענע?

אכן

דלעת לא מבוזלת מגוררת גס או בגפרורים משתלבת מעולה בסלט כרוב ירוק או סגול, בסלט עם פלחי הדרים נטולי ציפה וזסט קליפה וטבעותבצל ועוד.

רוטב לימונענע- מיץ מלימון עדיף ליים כשיש,הרבה עלי נענע ללא גבעולים מלח ושמן אצלנו תמיד זית אבל אפשר גם אחר -בבלנדר או לחילופין לחתוך דקיקות בסכין מושחז- זה הבסיס. לזה מוסיפים מה שבא ומה שיש- סילאן/ דבש/סוכר/ סירופ מייפל- מתאים מאד לדלעת, שתי שיני שום, מעט חומץ, זסט לימון, עלי קורנית....וכו'

למעלה