שרשור ריצות חו"ל

מור שלז

New member
נראה מדהים! למה לא נוחה לריצה?

דווקא בתמונות שלך זה נראה ממש מדהים. זה רק התמונות, או שככה זה באמת? ולמה לא נוחה לריצה?

לדעתי בגלל שהיא בנויה מסימטאות ואבנים

בכל הפעמים שהייתי שם לא רצתי אז זו רק ההשערה שלי
אבל זו עיר מדהימה ביופיה

2_be

New member
*| קופנהגן

איפה לרוץ?
קופנהגן לטעמי היא עיר נפלאה לריצה (ולו רק בזכות זה שהיה לי יופי של מזגאויר כשהייתי בה
)
רצתי במרכז העיר, בפארקים וכן לאורך התעלות. הגעתי כמובן גם לפסל בת הים הקטנה, באופן לא מפתיע מתברר שבשעות הבוקר המוקדמות הוא לא כולל שלל תיירים.
אפשר לתפור יופי של ריצה שמקיפה את כל אתרי התיירות המרכזיים בקלות רבה תוך כדי עיון מוקדם במפה או תוך כדי הליכה לאיבוד...
לחלופין, אפשר גם להיעזר באתר הזה:
http://www.walkjogrun.net/running-routes/Denmark/Hovedstaden/Copenhagen/

מתי לרוץ?
העיר מלאת רצים בכל שעות היום. אמנם רצתי בבקרים אך תוך כדי שוטטות בעיר בשעות אחה"צ והערב תמיד ראיתי רצים.

שופינג - איפה לרכוש ציוד ספורט?
העיר לא זולה ככה שלי באופן אישי לא יצא לעשות קניות של ציוד ספורט.

ממה להזהר? איפה לא לרוץ?
אני מודה שלא הרגשתי חוסר ביטחון בעיר גם בשעות הערב. אך אני מניחה שכמו בכל עיר, אם משהו מרגיש לכן שלא בנוח, הזהרו.

עם מי לרוץ: סיורי ריצה, קבוצות ריצה מקומיות וכו'
קיימים סיורי ריצה בעיר כמו למשל:
http://running-copenhagen.dk/
אך מאחר וגיליתי שאני נהנית לחקור את העיר לבד, ויתרתי.

מור שלז

New member
קופנהגן נראית מדהימה! והתמונות שלך ממש עושות חשק

הכי אהבתי את תמונת הפסל של הזוג. כל כך הרבה רגש ועוצמה יש בתמונה הזו, בפסל הקר על רקע הטבע שטוף השמש, בשפת הגוף האינטימית של הזוג. יופי של צילום!
איפה זה?

2_be

New member
תודה :)

על הגשר האמצעי בין מרכז העיר לרובע Nørrebro.

שירשור מצוין ושאלה:

בשבוע הבא אנחנו טסים עם כל המשפחה לחופשה קצרה בקוס שביוון. בשבת אמורה לרוץ ארוכה של 24....רעיונות? הצעות? איך בודקת אם יש שם סיור ריצה?
&nbsp
בקיצור כל מידע יתקבל בברכה....

Springy

New member
תציצי פה

http://www.kosactivities.gr/kos-running-tour

אם את הולכת על זה, היייתי קובעת את הסיור לתחילת השהות שם. כך גם אם הסיור עצמו לא יהיה הארוכה, תוכלי להתייעץ עם המדריכ/ה לגבי המסלול לארוכה. ותהני, מגיע לך!

מור שלז

New member
איזה כיף לכם! עוד כמה המלצות...

אני מאמינה מאוד בלשאול את המקומיים...
בדרך כלל, ערב קודם, אני מגיעה לקבלה (או אם מתארחים בבית של מישהו - פשוט שואלת את המארחים) את השאלות הבאות:
1. מסלול מומלץ - בדרך כלל הם ממליצים על מסלולים נפלאים ליד הבית
2. האם יש מקומות שצריך להמנע מהם? למשל דווקא במדינת ניו יורק, בעיר סיראקוז גיליתי שמאוד לא בטוח לרוץ, למעט איזורים מאוד ספציפיים.
3. מצטיידת בכרטיס ביקור של המלון/בית הארחה - למקרה שאצטרך לבקש עזרה מהמקומיים (אם אין - אז מבקשת מהם לסמן לי על המפה את המיקום המדוייק של המלון)
4. שעות שמומלץ לרוץ/לא לרוץ בהן
את המקומות הכי מדהימים שפגשתי בריצה - פגשתי דרך המלצות של המקומיים.
&nbsp
בנוסף, ממליצה לך לצאת לריצה עם טלפון סלולרי ורשומת ICE - רק ליתר בטחון.
&nbsp
בנוסף, הנה פוסט שכתבתי בנושא לפני כחמש שנים (וואו, מדהים איך שהזמן טס!), אולי גם זה יהיה לך שימושי:
http://somethinggoodhappens.wordpress.com/2009/08/30/%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%96%D7%93%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%9C/
&nbsp
חופשה נעימה

2_be

New member
מוסיפה המלצה

אפלקצית של מפות שמורדות למכשיר שלא דורשת חיבור לאינטרנט, זה חוסך את הצורך לקחת מפה ועוזר לך לדעת בעזרת הGPS איפה בדיוק את נמצאת.
אני מורידה לפני כל נסיעה את המפות הרלוונטיות של MAPS WITH ME

מור שלז

New member
שרשור ריצות חו"ל

אני רואה שהנושא מעניין ומרתק, ולדעתי עוד לא מיצינו אותו, אז אני מקפיצה.
מוזמנות להוסיף עוד המלצות

מור שלז

New member
ריצה בלונדון

לונדון היא אחת הערים המדהימות בעיני לריצה: הפארקים המהממים, הריצה לאורך התיימז, מזג האויר המושלם (גם כשיורד גשם - נפלא לרוץ שם) והמון המון רצים. תרבות הריצה בלונדון מפותחת כל כך שתמיד אפשר לפגוש רצים בדרך. הרבה מהם דרך אגב פשוט רצים לעבודה - עם תרמיל על הגב. מהלונדונים למדתי את המנהג הנפלא הזה של commute running - פשוט לשים תרמיל על הגב (רצוי כזה ייעודי לריצה) עם בגדים להחלפה, ואפשר גם לפטופ - ולרוץ לעבודה.

איפה לרוץ?
בכל מקום כמעט, תלוי איפה אתם גרים. אפשר לרוץ לאורך התיימז, אפשר לרוץ בפארקים הרבים שגודשים את לונדון. אל תחמיצו את הפארקים המלכותיים: גני קנסינגטון, הייד פארק, גרין פארק וכמובן סט ג'יימס פארק עם תצפית נהדרת על ארמון באקינגהם.

מתי לרוץ?
אני מעדיפה את שעות הבוקר המוקדמות, אבל האמת היא שבלונדון אפשר לרוץ בכל שעה, ובאמת בכל שעה אפשר למצוא שם רצים.

אפשר למצוא בלונדון את כל המותגים הגדולים, כולל חנויות מותג של נייקי, אדידס וכו'. אבל האמת היא שהמקומיים מרבים לקנות ברשת המקומית http://www.sportsdirect.com/. אפשר למצוא שם הכל, ובמחירים ממש ממש מצחיקים. אני במיוחד ממליצה לבדוק שם את ציוד הגשם שלהם: מעילי גשם מנדפים לריצה וגם לאופניים, תרמילי ריצה (מישהי הזכירה commute running שמגיעים עם כיסו מובנה לגשם ועוד ועוד).

ממה להזהר? איפה לא לרוץ?
האמת שבלונדון תמיד הרגשתי בטוחה למדי עם הריצה. עדין כדאי להזהר בעיקר כי יש בלונדון (כמו הרבה מקומות באירופה) המון מוסלמים. לא הייתי רצה עם חולצת מרתון תל אביב, או כל חולצה עם כיתוב בעברית (בטח לא עכשיו, עם כל אזהרות המסע של דאעש).

עם מי לרוץ: סיורי ריצה, קבוצות ריצה מקומיות וכו'
אני לקחתי סיור ריצה עם איימי מ-http://www.cityjoggingtours.co.uk/ ומאוד נהניתי. אחרי כל הריצות שעשיתי בלונדון, איימי עדין הצליחה לחשוף אותי לכמה מקומות שלא הכרתי, כולל ציורי קיר מהממים (האהבה שלי
) והכל מתובל בשיחה קולחת, המלצות לריצות הבאות וכמובן הרבה הסטוריה של העיר. אני ממליצה בחום!

ולסיכום, הנה פוסט שכתבתי אחרי אחד הביקורים שלי בלונדון:
http://somethinggoodhappens.wordpress.com/2013/03/28/london_run/

2_be

New member
רייקאוויק

איפה לרוץ?
ריקאוויק היא עיר הבירה של איסלנד ולדעתי היא השטח העירוני הכי גדול באי

בעיר יש טיילות חביבות שאפשר לרוץ לאורכן עם נוף לים כמו גם אזורים עירוניים שגרתיים.
בריצה שלי, רצתי על הטיילת, עברתי ליד בניין האופרה שקרוב לאזור התיירותי והמשכתי עוד. בשלב מסוים חתכתי דרך העיר דרומה והגעתי לצד השני שגם בו היתה טיילת.
למי שמחפש ארוכה יותר רצינית שווה לבדוק את מסלול המרתון שיש בעיר מידי שנה.

מתי לרוץ?
אני רצתי בשעות הבוקר וראיתי בדרכי עוד כמה וכמה רצים. לדעתי, ראיתי מעט רצים יחסית למצב הרגיל כי כל השאר התאוששו מהמרתון שהיה בעיר יומיים קודם לכן...
לדעתי אין חשש לרוץ בעיר בכל שעות היום, איסלנד היא אחד המקומות היותר בטוחים בעולם.
חשוב לזכור לקחת איתכם לאיסלנד ציוד לריצה בגשם מאחר וגשם הוא לא משהו מאוד מפתיע באיסלנד...

איסלנד יקרה, שמרו את השופינג למדינות אחרות.

ועוד כמה מילים על איסלנד בכלל...
איסלנד נהדרת עם נופים מהממים ומגוונים שמלא פעמים עשו לי חשק לבחון אותם בריצה, יחד עם זאת, רוב האזורים בהם שהיתי הרגישו לי כמו אמצע שומקום, מהסוג שלא הרגשתי בנוח לרוץ בהם לבד, למרות תחושת הביטחון הכללית שיש באיסלנד. אני מודה שגם לא ראיתי יותר מידי רצים לאורך הדרכים ובמסלולים בהם הסתובבתי, כך שרק בשטח עירוני גדול כמו רייקאוויק הרגשתי בנוח לרוץ.

מור שלז

New member
וואו!

איזה כיף לקרוא על הריצות שלך ברחבי העולם!
זוכרת את ההודעות הראשונות שלך כאן? כשעוד לא עזבת את המסילה וחדר הכושר? תראי מה נהיה ממך! כבוד

&nbsp
ואיסלנד נראית מדהימה! אני מאוד אוהבת את העין שלך, את הפרטים שאת קולטת מהדרך, את פסל האיש היושב, את הכפפות.
&nbsp
מה זה בעצם הכפפות?

2_be

New member
תודה:)

לא רואים בתמונה הקטנה אבל בתמונה המקורית יש שם שלט :
single gloves
speed dating
never dies
&nbsp
זה קלט לי את העין ושעשע אותי.
&nbsp
(ואיסלנד האמיתית עם כל נופיה שחוויתי בטיולים ולא בריצה יש בין דפי הפייסבוק שלי)

קינגסטון, קנדה

טוב לא ממש עיר במרכז הענינים אבל בכ"ז אם מישהי מבקרת בה, היא חביבה למדי עם מרכז יפה והיסטורי. ממוקמת בין טורונטו למונטריאול.
איפה לרוץ? מחוץ למרכז העיר - ליד האגם, ביערות או מעבר לגשר - כביש ראשי אך שקט עם גבעות מתגלגלות.
מתי לרוץ? לא באמצע בחורף
שופינג - איפה לרכוש ציוד ספורט? חנות runner's choice במרכז העיר (אפשר לחפש אותם בפייסבוק)
ממה להזהר? איפה לא לרוץ? - יש 9 בתי כלא בעיר... היא נחשבת בטוחה אבל בחייכן...
עם מי לרוץ: סיורי ריצה, קבוצות ריצה מקומיות וכו' - בחנות תקבלו מידע על קבוצת הריצה המקומית והמופלאה KRRA. יש ריצות משותפות כמעט כל יום (ויש עוד קבוצה בחנות הריצה שקצת מעל), והרבה בירה.

למעלה