שרשור תירגולים

הילינג אנרגטי

קודם כל חג שמח ומואר לכולם
יש לי מסר שקיבלתי שאני רוצה לשתף אתכם (שגם שיתפתי את הפורום של רותי הנפלאה "תקשור וריפוי עם ישויות אור") :

ישנם 2 מחוזות שבהם הריפוי נוגע
הם מזינים אחד את השני ושניהם צריכים להיות בריאים מכיוון שאחד משפיע על השני,
האחד הוא הפיזי (הגוף)אשר כמו השורשים מזין את באנרגיית החיים דרך הגזע והענפים עד העלים (הרוח והנפש) אשר בתורם מזינים בחזרה גם הם באנרגיה אשר מקבלים מן השמש.

הפעם אלמד אתכם להשתמש בכלי אנרגטי המיועד לטיפול בחיבור בין הגוף הגוף לנפש

קודם כל כדי להגיע לרמת הריכוז הנחוצה
הכינו אווירה המתאימה למדיטציה ללא הפרעות חיצוניות
עצמו עיניים , נשמו עמוק, עטפו את עצמכם בבועה צבעונית מוארת באור לבן,
כל נשימה ממלאת גופכם באור
וכל נשיפה מזרימה את האור אל תוך הבועה ומסלקת מחשבות אל מחוץ לבוענ
המשיכו עד שאתם מרגישים שלא נותרה אפילו לא מחשבה אחת והאור הגיע לכל נקודה בגופכם

ואז אתם רואים כדור אור צף מולכם
זהו הכלי שבעזרתו אתם תטפלו
דמיינו שאתם אוחזים בו ומקרבים אותו אליכם
ונותנים לו לעבור דרככם עד שהוא מגיע למקלעת השמש
שם הוא יתחיל להפיץ אור בוהק ביותר
ברגע שזה יקרה תדעו שהוא עובד

חג שמח
תמיר

מיכי 10

Member
תודה, תמיר. נשמע נהדר ויפהפה.

מזכיר לי תרגילים בדמיון מודרך שקיבלנו בעבר ממורֶה/ידיד, אצלו השתתפתי בהנאה רבה בקורס רייקי/הילינג.
אני רוצה לנסות את הצעתך זאת מחר או מחרתיים.
ושוב תודה,
מיכל.

מיכי 10

Member
עדיין לא יכולתי, לצערי.

יש לי כאבים כל כך עזים מאתמול, שאני לא יכולה להתרכז בכלום. אין לי כיף בינתיים.
אבל לא שכחתי, וברור שאדווח אחרי שאתנסה.

מיכי 10

Member
תודה, חמוד!

לצערי, רק עכשיו הגעתי הנה, כי היתה לי בעיה במחשב, אשר לא אִפשרה לי להיכנס לפורומים, ולקח לי כשעה וחצי להתגבר עליה (בעזרת עצות שמצאתי בגוגל).

האם אתה יכול לשלוח לי הילינג מרחוק

שאלה אם אתה כאן עדיין. אני נשארת בינתיים בסביבה.

בכל מקרה, תודה.

בוקר טוב
תמיר. אתה משתמש באור הבוהק

ומפיץ אותו כלפי חוץ, אל אנשים\מטופלים?
אני יודע שיש המשתמשים באור ככלי לריפוי. האם זה מה שאתה עושה?

אני למשל משתמש באור ככלי תמיכה בריפוי, לא כלי הריפוי עצמו. אני מקרין אור למטופל במקרה שהוא יוצא ממני באופן ספונטני, או כשאני מרגיש שזה מה שהוא צריך.
האמת היא שהאור הוא הדבר היחיד שאני מקרין על מטופלים. אני לא משתמש באנרגיה\צ'י שלי על המטופלים. מעבר לזה הם מושרים מהתדר האנרגטי של הטיפול.

שיהיה יום נפלא

טכניקת הריפוי שלי מעט שונה

אני מזמן כלים אנרגטיים לפי הצורך בעזרת המחשבה בלבד - ללא שימוש באנרגיה שלי
אלא פתיחת מעבר אנרגיה מעל המטופל ולהזרים אליו אנרגיות הישר מהמקור האלוהי
היתרון הוא שאין מגבלה של מרחק , המטופל יכול להיות בעיר אחרת, מדינה אחרת או יבשת אחרת

מקווה שזה ענה על השאלה

תרגול יעיל לניקוי אנרגטי

אני מוסיף תרגול יעיל מאוד לניקוי אנרגטי.
במקור מתרגלים אותו בשכיבה, אבל ניתן לתרגל אותו בישיבה נוחה על כיסא.
הוא נועד להוציא "רוחות שליליות" מהגוף - מחשבות לא טובות, אנרגיות, מחלות בתחילת דרכן, טרדות וכו'.
מומלץ לעשות אותו בסוף היום לניקוי כללי, אך כמובן שגם בכל רגע שמרגישים צורך.
לא מומלץ לתרגלו בקרבה לאנשים אחרים.

הנה תיאורו :
הגוף:
לשכב בנינוחות, רגליים ישרות, יד אחת על הבטן התחתונה ושנייה על החזה. לשון נוגעת בחך העליון, פה סגור בעדינות, עיניים עצומות בעדינות, מצח משוחרר. בכלליות הגוף צריך להיות רפוי לחלוטין. הנשימה כולה (שאיפה ונשיפה) מתבצעת מהאף.
נשימה בשלב ראשון:
שאיפה עדינה, ארוכה, מלאה שממלאת את הבטן התחתונה. יש לשים לב שהיד התחתונה נעה מעלה בעקבות הבטן המתנפחת והיד העליונה לא נעה כלל. כלומר - נשימה ביטנית.
נשיפה עדינה, הבטן מתרוקנת, היד התחתונה יורדת מטה. היד העליונה אינה נעה.
לאחר שהנשימה סדורה, ונעימה והגוף והמחשבה נינוחים, ניתן לעבור לשלב הבא.
נשימה בשלב שני:
מניחים את הידיים לצידיי הגוף. כפות ידיים קרובות לגוף.
שאיפה עדינה מהאף, הבטן מתמלאת, לאט לאט גם החלקים העליונים של הגוף יכולים להתמלא (לא חובה). יש להקפיד לא לאלץ עוד ועוד הכנסת אויר לגוף.
נשיפת שחרור מהירה מהאף. בחלק זה יש להקפיד לא ליצור לחץ פנימי, לא נשוף בכח ולא לאלץ את האוויר לנוע החוצה. האויר צריך לצאת מהגוף ממש בקצרה, כמו בקינוח אף מהיר.
לאט לאט תורגש תנועה גל לאורך הגוף. אני קורא לה- צונמי
.
לאחר כמה נשימות כאלו ניתן לעבור לשלב הבא.
נשימה בשלב השלישי:
השאיפה כמו קודם, עדינה, מלאה, ארוכה לא מאולצת.
אחריה, מחזיקים את האוויר בגוף כמה שיותר זמן - חצי דקה, דקה ויותר. שוב ,חשוב לא לאלץ החזקה. ברגע שהאוויר רוצה לצאת יש לעבור לחלק הבא.
נשיפה כמו בשלב שני - קצרה ביותר, כמו בקינוח אף.

מרגע זה מתחילים לבצע מחזורים:
כמה שאיפות עם נשיפה מהירה, לאחריהן, אחת עם החזקה ובסופה נשיפה מהירה. זהו החלק העיקרי של התרגול.

לאחר כמה פעמים כאלו, פשוט להירגע.

על מנת לייעל או למקד את התרגול, ניתן להוסיף לו מחשבה, רגש, או אזור שכואב ורוצים להוציא החוצה..... כשעושים זאת, אז בזמן הנשיפה, יש לדמיין אותם מתווספים אליה ויוצאים איתה מהגוף.
כשמתרגלים בלילה, לפני השינה, בדרך מתעוררים הרבה יותר נקיים.
התרגול מצריך מיומנות כמובן והצלחתו תלויה בעשייתו באופן הנכון.
חשוב ביותר
- לא לאלץ את התהליכים, לתרגל בהקשבה, בנינוחות, בכוונה שלמה ושקטה.

אם יש שאלות...בבקשה

בהצלחה.

בהמשך אולי אוסיף תרגול ניקוי פשוט וקצר עוד יותר, שיכול להתבצע לאחר כל טיפול.

מיכי 10

Member
לי אין שאלות, אלא הערות. :)

שתי הערות.
1. בשבילי אישית, תיאור כזה הוא אומנם מעניין, אבל לא שימושי. למה? כי הוא כל כך ארוך, שאני לא מצליחה לזכור. כך שהייתי יכולה לעשות שימוש בתרגול הזה רק אם זה הייתי שומעת הקלטה של ההוראות. :)
2. אם יהיה תרגול קצר מאד, זה יהיה נהדר.

(סליחה. אולי זו רק בעיה שלי, שקרה לאחרונה משהו לכושר הריכוז שלי, אבל לא נראֶה לי מעשי כרגע ללמוד בעל-פה את כל זה, כדי להיות מסוגלת לבצע את התרגילים בלי לקרוא בהם שוב ושוב).

אני מבין מיכי
...

בעקרון התרגיל מאוד פשוט.
לא צריך ללמוד בעל פה, ניתן להדפיס, לשכב ולהתחיל לתרגל טכנית. לאט לאט לבנות את התחושה האישית ואת היעילות.
אבל סביר להניח שיש צדק בדברייך ולא ניתן להבינו בשלמות ממילים כתובות.
אולי ביום מן הימים נעשה מפגש פורום נחמד ונילמד טכניקות שונות.

ינוקא1

New member
להקדיש כל יום זמן

להליכה בטבע ליד עצים. רצוי אפילו כמה זמן להיות יחף על האדמה.

העצים עושים לנו הילינג , ובדיוק כשם שהם מנקים את האוויר מהפחמן הדו חמצני כך הם גם מנקים את ההילה שלנו.

מיכי 10

Member
בדיוק חשבתי על זה בלילה הקודם.

יצאתי עם ידיד להליכה באיזו טיילת עירונית. לא טיילת על שפת הים, אלא בתוך שכונה. לאחר יום אביך, כרגיל בימים האחרונים, היה פתאום לילה צח, והאוויר היה נקי ונעים. הטיילת הזאת יפה ומטופחת מאד, ונעים ללכת על הדרך המרוצפת. בין שני שבילים רחבים סלולים, יש רצועת דשא רחבה. נזכרנו פתאום שבריא יותר ללכת על דשא, ועברנו להלך עליו.
דיברנו על כך שבעבר טיפל בכל אחד מאיתנו המורה לשעבר שלי להילינג, והוא אמר לידיד שלי שטוב לחבק עצים. ואני למדתי בהרצאה של חברת "ניקֶן" (האמריקנית, המייבאת מגנטים, מטהרי מים וטיפולים שונים), שעדיף ללכת על האדמה במקום על כביש או מדרכה, ועוד יותר עדיף - על דשא או עשב.

לא שמעתי עד עתה על הקשר בין הליכה ליד עצים ועל האדמה ובין הילינג וניקיון ההילה (שזה כמובן מעניין ומשמח במיוחד), אלא על כך שהם נותנים לגוף אנרגיות טובות.

תרגול נוסף לניקוי לאחר טיפול..ולא רק

הפעם עם תמונות.
זהו תרגול פשוט ונחמד.
הוא טוב לניקוי אנרגטי רגעי וגם לשחרור כללי ממתח.

צירפתי קובץ, כך שיהיה קל יותר להבינו. תוכלו אף להדפיסו.

מקווה שתפיקו ממנו תועלת והנאה
.

מיכי 10

Member
צחי, לי הקובץ נפתח ללא שום בעיה.

תודה.
אני נוהגת (כפי שלמדתי) לשטוף את הידיים במים לאחר טיפולים. ואם אין לי אפשרות כזאת, למדתי ממישהי לעשות בשתי כפות הידיים תנועה של רחיצת ידיים, יד רוחצת יד, "על יבש".
ואם יש אפשרות, מבקשת מהמטופל לשתות מעט מים, ושותה גם בעצמי מעט מים.

*~*~*~*~*~*~*
אגב טיפולים: היום ביקשתי בפעם הראשונה מהמורֶה לשעבר שלי, בשיחת פלאפון, שישלח לי רייקי. הוא נשמע לי לא מתלהב מהרעיון. אולי העדיף שאבוא לטיפול. אני לא יודעת, אבל הוא הסכים לשלוח.

אלא שאני כועסת מאד על עצמי. יש לי כאבי עורף-צוואר-גב עליון איומים (המקרינים גם על הזרועות וכמעט על כל הגוף) החל מאמש ועד עכשיו. אף פעם לא חוויתי דבר כזה. אבל השטות שעשיתי, שאם כבר ביקשתי ממנו לטפל בי מרחוק, הייתי צריכה לעשות זאת כשאני בבית. ביקשתי כשהייתי בדרך, ובינתיים קניתי חלב וגבינה בסוּפר. כך שסחבתי אותם ואת התיק שלי.

כשתיים שלוש דקות אחרי שביקשתי את הרייקי, הרגשתי הקלה גדולה בכאב, אבל מיד אחרי זה הלכתי כקילומטר ברגל הביתה וסחבתי את הדברים, והכאבים החמירו מאד.
כלומר, סתם בזבזתי את הרייקי שלו.

לא בא לי להתקשר שוב, וגם לא הודיתי לו אחרי זה. ברור שאם זה היה עוזר באמת, הייתי מתקשרת להודות. אבל כאילו לא הרגשתי בְּדלת פתוחה מצידו הפעם, להפתעתי, למרות שאנחנו מכירים ומיודדים שנים רבות (מאז שהיינו באותה כיתה בַּתיכון).

יופי. אצלי דווקא לא

קודם כל מה שלומך היום?

מבחינה פיזית - יתכן ותפסת דלקת כלשהי שמתפשטת לך. גם לי היה משהו כזה לאחרונה. מעין תפיסות שלא חוויתי בחיי. העניין הוא שאצלי היא באה עם שרשרת אירועים שעשו לי שינוי מאוד גדול ואפילו נתנו לי כלי נוסף לריפוי. כך שאני מודה על הכל.
בכל אופן, סביר שמה שיש לך הוא ביטוי לתנועה או חסימה פנימית אצלך - אנרגטית, רגשית, מחשבתית.
את יכולה לעשות על כך מדיטציה, או את הצ'י קונג הראשון שהצגתי, או את שניהם.

אם תרצי פני אליי במסר.

לגבי המורה שלך - לפעמים תופסים אדם ברגע ממש לא נוח, אולי הוא עצמו עובר משהו. יתכן גם שבאמת אין לך דלת פתוחה אצלו כרגע.
מה שקורה זה שעכשיו יש לך שני עניינים שנמצאים שם - גם התפיסות וגם המורה. אם הכל עוד באמת קיים
.

אני לא חושב שיש כזה דבר "סתם"...."בזבזתי"...כל מה שקורה לנו הוא חלק מתהליך הלימוד והריפוי האישי שלנו.
חשבי מה השיעור הזה מלמד אותך. או שפשוט תני לו להיות ותראי מה הוא עושה לך, מה המסר שיש בו.
בסופו של דבר, מטרת הכל היא לפתוח אותנו וכל דבר שמגיע אלנו, יכול לעזור לנו להיפתח...אם ניתן לו. באותה מידה הוא יכול לסגור אותנו...
כמו עיסוי - הוא יכול לשחרר אותנו מצד אחד או שהוא יכול לגרום לנו לתפיסות, לכיווץ, לרתיעה....אם הוא לא מגיע נכון, או שהוא לא נתפס נכון על-ידנו.
הרגישי טוב.
ועדכני אם יצא לך
.

למעלה