‬ שרשור הכוונה ומודיעין 10/03

מצב
הנושא נעול.

olli3

New member
מנהל
יש שתי אופציות טובות.

מאשדוד לרחוב השחם פתח תקווה
היי
אני צריכה להגיע ביום ראשון הקרוב לרח' השחם (ליד מרכז מסחרי יכין) פתח תקווה מאשדוד בשעה 8 וחצי...
הדרכה מישהו?
תודה!
יש שתי אופציות טובות.
שתיהן מתחילות עם קו 315 של אפיקים מאשדוד. מומלץ לעלות עליו או מהמרכזית או מהתחנות הראשונות. אחר כך לא בטוח שיהיה לך מקום...

וכאן זה מתפצל;

1. את יורדת בבר אילן, עוברת לצד השני וצמוד לפניה את תראי תחנת אוטובוס (בכיוון מזרח.... בבוקר זה כיון השמש אז ייה לך קל להתמצא). ממנה את ממשיכה עם 87 של קווים.

חשוב מאד לדעת שקו 87 בעל תדירות משתנה. הוא יוצא מתל השומר, כך שתציידי מראש בלוז שלו וכך תדעי אם הוא מתאים לך או לא.

מ87 את יורדת ביכין סנטר. בקשי מהנהג שיגיד לך היכן לרדת.

האופציה השניה היא לרדת במסובים ומאותה התחנה בה ירדת לעלות על 164/165 של אגד. קו 165 מהיר יותר כך שאם. וא מגיע ביחד עם 164 יש להעדיף את 165. אחרת, יש לעלות על מה שבא.

מקווים 164/165 יש לרדת בזבוטינסקי פינת הסיבים. משם מדובר בהליכה של 10 דקות ליכין סנטר.

בחזור מומלץ בחום לבצע את ההחלפה בבר אילן, במיוחד בשעות הצהרים ואחהצ. לא בטוח שלאחר מכן יהיה בו מקום. אם חוזרים עם 164 יש לרדת במחלף אלוף שדה ושם לעלות על 315. יש לשיח לב שממתינים ל315 בתחנה הנכונה כי יש לו שתי תחנות במסוף, אחת לכל כיוון.

inb1212

New member
תודה רבה ועוד משהו.....

יש שתי אופציות טובות.
שתיהן מתחילות עם קו 315 של אפיקים מאשדוד. מומלץ לעלות עליו או מהמרכזית או מהתחנות הראשונות. אחר כך לא בטוח שיהיה לך מקום...

וכאן זה מתפצל;

1. את יורדת בבר אילן, עוברת לצד השני וצמוד לפניה את תראי תחנת אוטובוס (בכיוון מזרח.... בבוקר זה כיון השמש אז ייה לך קל להתמצא). ממנה את ממשיכה עם 87 של קווים.

חשוב מאד לדעת שקו 87 בעל תדירות משתנה. הוא יוצא מתל השומר, כך שתציידי מראש בלוז שלו וכך תדעי אם הוא מתאים לך או לא.

מ87 את יורדת ביכין סנטר. בקשי מהנהג שיגיד לך היכן לרדת.

האופציה השניה היא לרדת במסובים ומאותה התחנה בה ירדת לעלות על 164/165 של אגד. קו 165 מהיר יותר כך שאם. וא מגיע ביחד עם 164 יש להעדיף את 165. אחרת, יש לעלות על מה שבא.

מקווים 164/165 יש לרדת בזבוטינסקי פינת הסיבים. משם מדובר בהליכה של 10 דקות ליכין סנטר.

בחזור מומלץ בחום לבצע את ההחלפה בבר אילן, במיוחד בשעות הצהרים ואחהצ. לא בטוח שלאחר מכן יהיה בו מקום. אם חוזרים עם 164 יש לרדת במחלף אלוף שדה ושם לעלות על 315. יש לשיח לב שממתינים ל315 בתחנה הנכונה כי יש לו שתי תחנות במסוף, אחת לכל כיוון.
תודה רבה ועוד משהו.....
מה היית ממליץ? אם נסעת כבר? לפי האתר אגד 165 קצר ביותר לא?
בחזור התכוונת שאני אקח את 87 לבר אילן?

moranrn

New member
מתחנת הרכבת ראש העין צפון ל-אזור תעשיה אפק

אין להתיחס להמלצות שנמסרות במסר אישי אלא רק מסרים פומביים - ישנם גורמים שמנסים להטעות את השואלים ביודעין.

הגולשים מתבקשים שלא להשיב לשאלות בשרשורי הכוונה קודמים ולא לשרשר הודעות שאינן קשורות לשרשור ההכוונה.
שאלות שלא תשורשרנה כהלכה - תמחקנה מן הפורום ללא אזהרה.

נא לשרשר שאלות הכוונה אך ורק לכאן ונשמח לעזור כמיטב יכולתנו.
על מנת ששאלתכם תהיה בולטת, ולמען הנוחות, נא הקפידו לשרשר אותה להודעה ראשית זו, ולא לשאלה או תשובה אחרת.
הקפידו לשרשר את שאלתכם לשרשור בתאריך הרלוונטי.
נא ציינו נקודות מוצא ויעד מדוייקות ככל האפשר.
אם דרוש לכם מידע אודות מחיר הנסיעה ומשך זמן הנסיעה - ציינו זאת בעת כתיבת השאלה.

אין צורך להשתמש באייקון
- זה פשוט מיותר.

נסיעה טובה וגלישה מהנה בפורום!
היי
צריכה להגיע בשעות הבאות למקומות הנ"ל
האם יש אוטובוס מתחנת הרכבת לרחוב המלאכה באפק? תדירות\עלויות ?
כנ"ל לגבי חזור.

תודה :)

olli3

New member
מנהל
יש גם שאטלים בחינם ויש גם אוטובוסים.

היי
צריכה להגיע בשעות הבאות למקומות הנ"ל
האם יש אוטובוס מתחנת הרכבת לרחוב המלאכה באפק? תדירות\עלויות ?
כנ"ל לגבי חזור.

תודה :)
מידע על השאטלים נמצא באתר רכבת ישראל.

באוטובוס יש לנסוע על קו 4 של חברת קווים או עם קו 100 של חברת אפיקים. בבוקר יש גם חלופה של קו 285, גם של אפיקים שמגיע לפארק אפק.

קו 4 מסונכרן עם הרכבת. עלותו היא 6.90 שח לפני הנחת ערך צבור כלשהו. במידה ויש ערך צבור כלשהו, גם אם הוא נטען בחברה אחר., ניתן להשתמש בו לנסיעה זו ולהינות מההנחה.

עלות הנסיעה באפיקים דומה. אני לא זוכר בדיוק את המחיר אבל הוא. ריך להיות סביב ה6.50 שח.

אם את הולכת לבצע נסיעות אלו למשך שבוע או למשך חודש, שווה לך לרכוש חופשי שבועי או חופשי חודשי לרכבת. כרטיסים אלו תקפיםמיום רכישת ועד 7/30 ימים קדימה בהתאמה. ניתן לרכוש כרטיס משולב בחופשי חודשי ויש מצב שגם חופשי שבועי לאוטובוסיםבראש העין.

אני חושב שתסתפקי בשאטלים החינמיים בכל מקרה.

moranrn

New member
תודה , עוד משהו קטנטן

מידע על השאטלים נמצא באתר רכבת ישראל.

באוטובוס יש לנסוע על קו 4 של חברת קווים או עם קו 100 של חברת אפיקים. בבוקר יש גם חלופה של קו 285, גם של אפיקים שמגיע לפארק אפק.

קו 4 מסונכרן עם הרכבת. עלותו היא 6.90 שח לפני הנחת ערך צבור כלשהו. במידה ויש ערך צבור כלשהו, גם אם הוא נטען בחברה אחר., ניתן להשתמש בו לנסיעה זו ולהינות מההנחה.

עלות הנסיעה באפיקים דומה. אני לא זוכר בדיוק את המחיר אבל הוא. ריך להיות סביב ה6.50 שח.

אם את הולכת לבצע נסיעות אלו למשך שבוע או למשך חודש, שווה לך לרכוש חופשי שבועי או חופשי חודשי לרכבת. כרטיסים אלו תקפיםמיום רכישת ועד 7/30 ימים קדימה בהתאמה. ניתן לרכוש כרטיס משולב בחופשי חודשי ויש מצב שגם חופשי שבועי לאוטובוסיםבראש העין.

אני חושב שתסתפקי בשאטלים החינמיים בכל מקרה.
תודה , עוד משהו קטנטן
איך אזהה את השאטלים? מה כתוב על הרכב, איזה רכב זה בדיוק?
ואיפה בדיוק הוא עוצר?
לגבי האוטובוסים, מאיפה צריך לקחת אותם כשיוצאים מהרכבת?
ומה לגבי החזור.......?

olli3

New member
מנהל
כל הפרטים על השאטל באתר הרכבת.

תודה , עוד משהו קטנטן
איך אזהה את השאטלים? מה כתוב על הרכב, איזה רכב זה בדיוק?
ואיפה בדיוק הוא עוצר?
לגבי האוטובוסים, מאיפה צריך לקחת אותם כשיוצאים מהרכבת?
ומה לגבי החזור.......?
כל הפרטים על השאטל באתר הרכבת.
אני לא מול מחשב, אחרת הייתי נותן לך קישור ישיר.

מרחק הליכה של 5 צעדים מפתח תחנת הרכבת ואת ברציפי האוטובוסים. לא ביקרתי בתחנת הרכבת זמן מה וכשהייתי שם בפעם האחרונה השאטלים לא היו קיימים.

בכל מקרה, אני מניח שהם ממתינים באחד הרציפים שם ליד האוטובוסים.

בחזור אותו הדבר, או בשאטל או באוטובוס, רק באוטובוס לשים לב שכיוון הנסיעה הוא לרכבת.

nitsansh

New member
איך נוסעים בלילה מירושלים לאזור גדרה??

אין להתיחס להמלצות שנמסרות במסר אישי אלא רק מסרים פומביים - ישנם גורמים שמנסים להטעות את השואלים ביודעין.

הגולשים מתבקשים שלא להשיב לשאלות בשרשורי הכוונה קודמים ולא לשרשר הודעות שאינן קשורות לשרשור ההכוונה.

על מנת ששאלתכם תהיה בולטת, ולמען הנוחות, נא הקפידו לשרשר אותה להודעה ראשית זו, ולא לשאלה או תשובה אחרת.

אין צורך להשתמש באייקון
- זה פשוט מיותר.

nitsansh

New member
יש למישהו תשובה? אני רוצה לחזור מירושלים

בלילה של יום רביעי אחרי 2.
באיזה דרך עושים את זה?

olli3

New member
מנהל
אם תבחר לחזור ב1 בלילה, אז יש לך את 450 אגד

בלילה של יום רביעי אחרי 2.
באיזה דרך עושים את זה?
עד לצומת גבעת וושינגטון.

מעבר לכך, אין ממש דרך לבצע את זה מלבד טרמפים.

nitsansh

New member
טרמפים זה לא תחבורה ציבורית

עד לצומת גבעת וושינגטון.

מעבר לכך, אין ממש דרך לבצע את זה מלבד טרמפים.
אני מוכן שזו לא תהיה דרך ישירה... למשל דרך תל אביב... יש מוניות שרות מירושלים לתל אביב ומתל אביב לבאר שבע.... האם הן פועלות בלילה בתדירות סבירה?

olli3

New member
מנהל
אין מוניות שירות מת"א לבאר שבע מלבד בשבת.

אני מוכן שזו לא תהיה דרך ישירה... למשל דרך תל אביב... יש מוניות שרות מירושלים לתל אביב ומתל אביב לבאר שבע.... האם הן פועלות בלילה בתדירות סבירה?
יצא לא לא מעט להיות בתחנה המרכזית בבאר שבע בשעות הלילה ואף פעם לא הייתה שם מונית שירות מונעת או אנשים שהמתינו לאחת כזאת. למה? כי יש רכבת כל הלילה.

גם כיום, כשיש רק שאטלים בחינם שלוקחים קצת יותר זמן, עדיין אין מונית שירות.

בכיוון ההפוך, אני לא רואה שום הבדל. אין דרישה לנסיעה לילית בין ת"א לבאר שבע כמו שאנשים חושבים. הדרישה היא יותר סטודנטיאלית ואלו משתמשים בלוחות הטמרפים או בקבוצות הטרמפים בפייסבוק או באפליקציה של אגודת הסטודנטים "טרמפוס".

מירושלים לת"א קיים ביקוש, יכול להיות שתיאלץ להמתין זמן מה עד שמונית תצא... אבל קח בחשבון שאם תגיע לת"א ב3 וחצי בלילה, אני לא יודע איך תצא משם לכיוון גדרה כבר. אבל בכל מקרה, זה מה שיש שקרוב לגדרה; נסיעה במונית שירות מת"א לרחובות. אפילו לאשדוד אני לא בטוח שיש מונית שירות בלילה.

בכל מקרה, את כל זה אתה יכול לברר עם תחנות המוניות. לגבי מוניות בין ת"א לבאר שבע, אלו מופעלות על ידי מוניות אייל ומוניות מרכז (בעיקר על ידי מוניות אייל, את מוניות מרכז לא ראיתי כבר כמה שנים בבאר שבע).

nitsansh

New member
אז זה אומר שאני אצטרך להישאר בלילה בירושלים

יצא לא לא מעט להיות בתחנה המרכזית בבאר שבע בשעות הלילה ואף פעם לא הייתה שם מונית שירות מונעת או אנשים שהמתינו לאחת כזאת. למה? כי יש רכבת כל הלילה.

גם כיום, כשיש רק שאטלים בחינם שלוקחים קצת יותר זמן, עדיין אין מונית שירות.

בכיוון ההפוך, אני לא רואה שום הבדל. אין דרישה לנסיעה לילית בין ת"א לבאר שבע כמו שאנשים חושבים. הדרישה היא יותר סטודנטיאלית ואלו משתמשים בלוחות הטמרפים או בקבוצות הטרמפים בפייסבוק או באפליקציה של אגודת הסטודנטים "טרמפוס".

מירושלים לת"א קיים ביקוש, יכול להיות שתיאלץ להמתין זמן מה עד שמונית תצא... אבל קח בחשבון שאם תגיע לת"א ב3 וחצי בלילה, אני לא יודע איך תצא משם לכיוון גדרה כבר. אבל בכל מקרה, זה מה שיש שקרוב לגדרה; נסיעה במונית שירות מת"א לרחובות. אפילו לאשדוד אני לא בטוח שיש מונית שירות בלילה.

בכל מקרה, את כל זה אתה יכול לברר עם תחנות המוניות. לגבי מוניות בין ת"א לבאר שבע, אלו מופעלות על ידי מוניות אייל ומוניות מרכז (בעיקר על ידי מוניות אייל, את מוניות מרכז לא ראיתי כבר כמה שנים בבאר שבע).
אז זה אומר שאני אצטרך להישאר בלילה בירושלים
עד שיצא האוטובוס הראשון...
איפה אפשר למצוא מקומות פתוחים בלילה בירושלים?

pcper

New member
הגעה להר הצופים (ירושלים)

אין צורך להשתמש באייקון
- זה פשוט מיותר.

מבנייני האומה, איך הכי מהר להגיע להר הצופים?
יש אפשרות לקחת את קו 68,
אבל השאלה אם כדאי לקחת רכבת עד גבעת התחמושת (או משהו כזה) ומשם אוטובוס להר הצופים.
או שיש דרך טובה יותר.

אני לוקח בחשבון שצריך גם לקחת את תדירות האוטובוסים בחשבון, וכעת מבנייני האומה היא לא ממש גבוהה...

תודה רבה!

yudyud51

New member
68,69 ממרכזית 20 דק' ואתה שם, שום רכבת קלה.

יש אפשרות לקחת את קו 68,
אבל השאלה אם כדאי לקחת רכבת עד גבעת התחמושת (או משהו כזה) ומשם אוטובוס להר הצופים.
או שיש דרך טובה יותר.

אני לוקח בחשבון שצריך גם לקחת את תדירות האוטובוסים בחשבון, וכעת מבנייני האומה היא לא ממש גבוהה...

תודה רבה!

amit1270

New member
קו 69 לא קיים יותר. זמן הנסיעה הוא כחצי שעה

בכל אופן, התדירות של 68 טובה מאוד ואין שום סיבה הגיונית לנסוע ברק"ל ולהחליף.

yudyud51

New member
לגבי 69 צודק סליחה, ותלוי באיזה שעות

לגבי 69 צודק סליחה, ותלוי באיזה שעות

pcper

New member
תודה רבה

תודה רבה

כן, ידעתי שקו 69 לא קיים יותר ולכן שאלתי...

תודה רבה!

olli3

New member
מנהל
אפשר לקצר על ידי קו 41 של אגד.

יש אפשרות לקחת את קו 68,
או שיש דרך טובה יותר.

תודה רבה!
מדובר בקו שתחנת המוצא שלו היא במרכזית ירושלים ברחוב יפו (בכיוון הנסיעה למרכז העיר), זו בעצם חלופה מהירה לרוב המסלול של קו 68, גם עם פחות תחנות וגם עם מסלול מהיר יותר מבחינת רחובות בהם 41 נוסע. אבל יש לו רק 3 נסיעות בבוקר...

נוסעים עם 41 עד לגבעה הצרפתית ומחליפים שם ל42/53/68 להר הצופים.

יורדים מ41 בההגנה, עולים בעליה לכיוון הכיכר וחוצים לצד השני ומשם ממשיכים עם 42/53/68.

אופציה שנייה היא לרדת בגבעת התחמושת (בתחנה של שדרות בר לב), לעבור לתחנת הרכבת הקלה ולהמשיך משם עם 34 ו48/48א. 34 בתדירות של כל 20 דקות ורק עובר דרך תחנת הרכבת הקלה ואילו 48/48א מתחילים את נסיעתם בתחנת הרכבת הקלה. זה דבר טוב עבורך, כי אפשר להסתמך על זמני יציאה קבועים ומוגדרים ואם זמני היציאה של 48/48א מתאימים - זה יכול להיות לך מעולה.

שים לב ש48/48א נוסעים במסלול שונה משאר הקווים שאתה מכיר. הם מקיפים את האוניברסיטה דרך רחוב בובר. אבל, תוכל להגיע איתם לשדרות האוניברסיטה העברית ולבצע שם החלפה (באותה התחנה) לכל קו שמגיע למסוף הר הצופים אם אתה צריך להגיע לאיזור המסוף. הם קודם עוברים בשדרות האוניברסיטה העברית ואז יוצאים לעיקוף דרך רחוב בובר.

לא כדאי למי שלא מכיר או 68 או

מדובר בקו שתחנת המוצא שלו היא במרכזית ירושלים ברחוב יפו (בכיוון הנסיעה למרכז העיר), זו בעצם חלופה מהירה לרוב המסלול של קו 68, גם עם פחות תחנות וגם עם מסלול מהיר יותר מבחינת רחובות בהם 41 נוסע. אבל יש לו רק 3 נסיעות בבוקר...

נוסעים עם 41 עד לגבעה הצרפתית ומחליפים שם ל42/53/68 להר הצופים.

יורדים מ41 בההגנה, עולים בעליה לכיוון הכיכר וחוצים לצד השני ומשם ממשיכים עם 42/53/68.

אופציה שנייה היא לרדת בגבעת התחמושת (בתחנה של שדרות בר לב), לעבור לתחנת הרכבת הקלה ולהמשיך משם עם 34 ו48/48א. 34 בתדירות של כל 20 דקות ורק עובר דרך תחנת הרכבת הקלה ואילו 48/48א מתחילים את נסיעתם בתחנת הרכבת הקלה. זה דבר טוב עבורך, כי אפשר להסתמך על זמני יציאה קבועים ומוגדרים ואם זמני היציאה של 48/48א מתאימים - זה יכול להיות לך מעולה.

שים לב ש48/48א נוסעים במסלול שונה משאר הקווים שאתה מכיר. הם מקיפים את האוניברסיטה דרך רחוב בובר. אבל, תוכל להגיע איתם לשדרות האוניברסיטה העברית ולבצע שם החלפה (באותה התחנה) לכל קו שמגיע למסוף הר הצופים אם אתה צריך להגיע לאיזור המסוף. הם קודם עוברים בשדרות האוניברסיטה העברית ואז יוצאים לעיקוף דרך רחוב בובר.
לא כדאי למי שלא מכיר או 68 או
מי שממש רוצה לחסוך זמן שיקח רכבת עד לגבעת התחמושת ומשם יחליף אוטובוס.

מצב
הנושא נעול.
למעלה