‬ שרשור הכוונה ומודיעין 22/09

מצב
הנושא נעול.
במקרה זה לא כדאי ליסוע ברכבת

הגעה מלוד לרח' התדהר ברעננה
שלום !
אני צריכה להגיע מלוד גני - אביב לרעננה בחודש הבא .
היכן לרדת עם הרכבת הוד השרון ?הרצליה ?או אפשרות אחרת .

האם יש אפשרות חזרה ללוד בתחבורה ציבורית אחרי שעה 9 בערב ?
תודה ,
מגני אביב לצומת אל-על עם 475 של קווים ומצומת אל-על עד למחלף רעננה צפון עם 947 של אגד.
ממחלף רעננה צפון לרחוב התדהר אפשר ללכת ברגל.
אפשר לעשות אותה דרך גם בכיוון ההפוך וגם לאחר 9 בערב.

תוספת: מצומת אל-על לרעננה צפון גם 950

מגני אביב לצומת אל-על עם 475 של קווים ומצומת אל-על עד למחלף רעננה צפון עם 947 של אגד.
תוספת: מצומת אל-על לרעננה צפון גם 950

למעשה, עדיף להחליף מ-475 ל-947 בצומת הטייסים

ולא בצומת אל-על, כי אז מחיר הנסיעה נמוך יותר בצורה די משמעותית.
מצומת הטייסים לרעננה צפון המחיר הוא 10.40 (כי צומת הטייסים כבר בתוך אזור רפורמת גוש-דן) ואילו מצומת אל-על 18 ש"ח.
בעוד שנסיעה ב-475 עד צומת הטייסים במקום עד צומת אל-על יקרה רק ב-1.90 ש"ח (8.30 במקום 6.40).
סך הכל חסכון של 5.7 ש"ח לכל כיוון.
אבל בצומת הטייסים שני הקווים עוצרים בתחנות שונות וצריך לחצות את כביש 40 במעבר מ-475 ל-947/950.

כמו כן בנסיעה עם רב-קו והחלפה ל-947/950 בצומת הטייסים יש אפשרות למעבר חופשי לקו אוטובוס פנימי מצומת רעננה צפון או מצומת רעננה מרכז לתוך אזור התעשיה ורחוב התדהר.

INFINITY2004

New member
תודה רבה . עזרת מאוד

ולא בצומת אל-על, כי אז מחיר הנסיעה נמוך יותר בצורה די משמעותית.
מצומת הטייסים לרעננה צפון המחיר הוא 10.40 (כי צומת הטייסים כבר בתוך אזור רפורמת גוש-דן) ואילו מצומת אל-על 18 ש"ח.
בעוד שנסיעה ב-475 עד צומת הטייסים במקום עד צומת אל-על יקרה רק ב-1.90 ש"ח (8.30 במקום 6.40).
סך הכל חסכון של 5.7 ש"ח לכל כיוון.
אבל בצומת הטייסים שני הקווים עוצרים בתחנות שונות וצריך לחצות את כביש 40 במעבר מ-475 ל-947/950.

כמו כן בנסיעה עם רב-קו והחלפה ל-947/950 בצומת הטייסים יש אפשרות למעבר חופשי לקו אוטובוס פנימי מצומת רעננה צפון או מצומת רעננה מרכז לתוך אזור התעשיה ורחוב התדהר.
תודה רבה . עזרת מאוד

הגעה לנמל תל אביב מרכבת מרכז בסביבות שעה 2

הגולשים מתבקשים שלא להשיב לשאלות בשרשורי הכוונה קודמים ולא לשרשר הודעות שאינן קשורות לשרשור ההכוונה.
שאלות שלא תשורשרנה כהלכה - תמחקנה מן הפורום ללא אזהרה.

נא לשרשר שאלות הכוונה אך ורק לכאן ונשמח לעזור כמיטב יכולתנו.
על מנת ששאלתכם תהיה בולטת, ולמען הנוחות, נא הקפידו לשרשר אותה להודעה ראשית זו, ולא לשאלה או תשובה אחרת.
הקפידו לשרשר את שאלתכם לשרשור בתאריך הרלוונטי.
נא ציינו נקודות מוצא ויעד מדוייקות ככל האפשר.
אם דרוש לכם מידע אודות מחיר הנסיעה ומשך זמן הנסיעה - ציינו זאת בעת כתיבת השאלה.

אין צורך להשתמש באייקון
- זה פשוט מיותר.

נסיעה טובה וגלישה מהנה בפורום!
הגעה לנמל תל אביב מרכבת מרכז בסביבות שעה 2
מחר...

מה האופציות שיש לי?
תודה לעונים!

roy758

New member
שאלות על ערך צבור ונסיעה במספר אזורים

הגולשים מתבקשים שלא להשיב לשאלות בשרשורי הכוונה קודמים ולא לשרשר הודעות שאינן קשורות לשרשור ההכוונה.

על מנת ששאלתכם תהיה בולטת, ולמען הנוחות, נא הקפידו לשרשר אותה להודעה ראשית זו, ולא לשאלה או תשובה אחרת.

אין צורך להשתמש באייקון
- זה פשוט מיותר.

שלום, לאחרונה התחלתי לעבוד בלוד ובקרוב אסע באופן תדיר בין ת"א ללוד בחברת קווים. הבנתי שהחברה כבר לא מוכרת כרטיסיות אלא רק ערך צבור. רציתי לשאול אם ערך צבור שהטענתי בחברת קווים בלוד או בת"א יהיה תקף גם בתוך גוש דן? אני מניח שחברת דן תכבד את זה בצורה מלאה, אך מה עם אגד? בנסיעה עירונית של אגד בת"א יהיה אפשר להוריד ערך צבור שנקנה בקווים בלוד ? אם כן, אז מעולה וזה מביא אותי לשאלה נוספת. הרבה זמן לא התעסקתי בערכים צבורים, איך עניין 90 הדקות עובד בהורדה מערך צבור? אני עולה על אוטובוס של דן בת"א בדרך לחולון עם מספיק כסף ברב קו. העברת הרב קו במכונה מספיקה כדי להעניק לי כרטיס מעבר? אני יודע שכרטיס בודד לא מעניק מעבר והשאלה שלי האם צריך להגיד משהו לנהג לפני שהמכונה שואבת את הכסף? האם הנהלים בעניין הזה של המעבר החופשי בעזרת ערך צבור שונים באגד בגלל המכונות השונות שלהם והעובדה שהם לא מוכרים ערך צבור?

הרבה שאלות, מצטער על האורך.
תודה לעונים! זה יעשה לי הרבה סדר בראש

ואוסיף את התקווה האינסופית למסלקה אחידה וערך צבור לכולם.

רועי

דניאל 130

New member
תשובות

שלום, לאחרונה התחלתי לעבוד בלוד ובקרוב אסע באופן תדיר בין ת"א ללוד בחברת קווים. הבנתי שהחברה כבר לא מוכרת כרטיסיות אלא רק ערך צבור. רציתי לשאול אם ערך צבור שהטענתי בחברת קווים בלוד או בת"א יהיה תקף גם בתוך גוש דן? אני מניח שחברת דן תכבד את זה בצורה מלאה, אך מה עם אגד? בנסיעה עירונית של אגד בת"א יהיה אפשר להוריד ערך צבור שנקנה בקווים בלוד ? אם כן, אז מעולה וזה מביא אותי לשאלה נוספת. הרבה זמן לא התעסקתי בערכים צבורים, איך עניין 90 הדקות עובד בהורדה מערך צבור? אני עולה על אוטובוס של דן בת"א בדרך לחולון עם מספיק כסף ברב קו. העברת הרב קו במכונה מספיקה כדי להעניק לי כרטיס מעבר? אני יודע שכרטיס בודד לא מעניק מעבר והשאלה שלי האם צריך להגיד משהו לנהג לפני שהמכונה שואבת את הכסף? האם הנהלים בעניין הזה של המעבר החופשי בעזרת ערך צבור שונים באגד בגלל המכונות השונות שלהם והעובדה שהם לא מוכרים ערך צבור?

הרבה שאלות, מצטער על האורך.
תודה לעונים! זה יעשה לי הרבה סדר בראש

ואוסיף את התקווה האינסופית למסלקה אחידה וערך צבור לכולם.

רועי
תשובות
1.ערך צבור שהטענת בחברת קווים בלוד או בתל-אביב יהיה תקף גם בתוך גוש דן -גם בקווי "אגד" בנסיעות עירוניות בתל-אביב.
2.העברת ה"רב-קו" במכונה מספיקה כדי להעניק לך מעבר בתוך גוש דן והשרון בלבד,אך לא מעבר מחוץ לתחומי רפורמת המחירים בגוש דן(לא בלוד).
3.אין שוני בנהלים.אגד אמנם לא מוכרת חוזי ערך צבור ולא מטעינה חוזים מעין אלו,אך מכבדת אותו בתחומי פעילותה בגוש דן ובשרון בלבד.
4.לא ניתן לבצע מעבר חופשי,במידה ועלית בלוד וחוייבת בערך הצבור עם הגעתך לתחומי גוש דן.ברגע שתעלה על אוטובוס בתחום גוש דן,יכבדו לך את הערך הצבור אך יחייבו אותך בו שוב בסכום של 6.60 ₪,ורמחיוב זה בתוך תחומי גוש דן יתחילו להיספר תשעים דקות המעבר המותרות להחלפת אוטובוסים בלתי מוגבלת של אוטובוסים בארבע חברות הרפורמה.

roy758

New member
תודה!

תשובות
1.ערך צבור שהטענת בחברת קווים בלוד או בתל-אביב יהיה תקף גם בתוך גוש דן -גם בקווי "אגד" בנסיעות עירוניות בתל-אביב.
2.העברת ה"רב-קו" במכונה מספיקה כדי להעניק לך מעבר בתוך גוש דן והשרון בלבד,אך לא מעבר מחוץ לתחומי רפורמת המחירים בגוש דן(לא בלוד).
3.אין שוני בנהלים.אגד אמנם לא מוכרת חוזי ערך צבור ולא מטעינה חוזים מעין אלו,אך מכבדת אותו בתחומי פעילותה בגוש דן ובשרון בלבד.
4.לא ניתן לבצע מעבר חופשי,במידה ועלית בלוד וחוייבת בערך הצבור עם הגעתך לתחומי גוש דן.ברגע שתעלה על אוטובוס בתחום גוש דן,יכבדו לך את הערך הצבור אך יחייבו אותך בו שוב בסכום של 6.60 ₪,ורמחיוב זה בתוך תחומי גוש דן יתחילו להיספר תשעים דקות המעבר המותרות להחלפת אוטובוסים בלתי מוגבלת של אוטובוסים בארבע חברות הרפורמה.
תודה!

מת"א לחולון ומוניות שירות בירושלים לת"א

אין צורך להשתמש באייקון
- זה פשוט מיותר.

היי - אשמח לעזרה

1. מהבימה בת"א לפרימיון סנטר בחולון (המלאכה 1 חולון)

2. מירושלים (איזור הבית כנסת הגדול) לת"א. בשעה 2 בלילה במונית שירות. מה התחנות של המונית בירושלים? כל כמה זמן היא מגיעה? כמה עולה?

תודה רבה

olli3

New member
מנהל
תשובות>>>

היי - אשמח לעזרה

2. מירושלים (איזור הבית כנסת הגדול) לת"א. בשעה 2 בלילה במונית שירות. מה התחנות של המונית בירושלים? כל כמה זמן היא מגיעה? כמה עולה?

תודה רבה
תשובות>>>
1. הייתי נוסע עם 26 אגד, 89/189 דן לצומת חולון ושם מחליף ל163/201 אגד עד לצומת טמפו שזה בעצם הכניסה לרחוב המלאכה 1. אפשר לנסוע גם עם קווי סופרבוס השונים מצומת חולון לצומת טמפו (קווים כמו 245/451/461/157 ואולי עוד כמה) אך נסיעה זו תתבצע בתשלום נפרד, מכיוון שסופרבוס אינה כלולה בהסדר החלפת קווים ללא תשלום למשך 90 דקות בשימוש ברב קו.

בין הבימה (מאבן גבירול) לרחוב המלאכה וצומת טמפו מקשר גם קו אחד, קו 289 של דן אך הנסיעה בו תקח זמן מכיוון שהוא נוסע קודם כל דרך מרכז חולון. אני לא ממליץ על נסיעה בקו זה.

2. מבית הכנסת הגדול עצמו לת"א יש את קו הלילה 480 של אגד. תחנת הקו נמצאת בקינג ג'ורג' פינת קק"ל. הקו פעיל בכל ימי חול המועד סוכות ובאופן סדיר בימי חמישי ומוצ"ש.

mister K

New member
תשובות

היי - אשמח לעזרה

תודה רבה
תשובות
1. מהבימה לרחוב המלאכה בחולון יש כמה דרכים:
אפשר לנסוע בקו 142 מתחנת כיכר הבימה ברוטשילד עד שד' הר ציון פינת סלמה, ושם להחליף לקו 163 או 201 עד דרך השבעה פינת המלאכה שזה ממש היעד שלך.
אפשר גם ללכת מהבימה עד אבן גבירול ומשם לקחת קווים 189/289/126 בתדירות משותפת גבוהה הרבה יותר עד הר ציון/סלמה או עד דרך בן צבי ולהחליף לקווים שציינתי קודם. בדרך בן צבי אפשר גם להחליף לקווי סופרבוס 157, 451 ו-461, אך הדבר דורש תשלום נוסף ולכן לא כדאי.
אפשר גם לנסוע בקווים 26/126/89/189/289 מאבן גבירול עד צומת חולון ושם להחליף לקווים 163/201. היתרון באופציה הזאת: הכי הרבה קווים ואם מגיע קו 26 אז הוא גם מהיר יותר מכולם. כמו כן, החל מסביבות 19:00 זוהי האופציה העדיפה מכיוון שהחל משעה זו קו 201 לא עושה יותר סיבוב בדרום ת"א ויוצא ישר לצומת חולון. החיסרון: ההחלפה היא לא באותה התחנה ויש לחצות את צומת חולון ברגל לתחנה לכיוון מזרח.
כמו כן, אפשר גם לנסוע ישירות מאבן גבירול עם קו 289, אבל הוא עושה סיבוב גדול בחולון וזו האופציה איטית ולא מומלצת על אף היותה באוטובוס אחד.

2. מירושלים לת"א פועל בחול המועד קו 480 גם בלילות. בדקי את הלו"ז שלו וסעי איתו בלי שום צורך במונית שרות חאפרית שגם תעלה לך יותר.

דניאל 130

New member
לגבי 2

היי - אשמח לעזרה

תודה רבה
לגבי 2
התחנות של המונית בירושלים הן:
כיכר ציון(רחוב הרב קוק)
בנייני האומה(העצירה היא על תנאי,שהמונית לא מתמלאת בעשרה נוסעים בעמידה כבר מהתחנה הראשונה)
היציאה מהעיר(כנ"ל).
בדרך כלל,הזמן המקסימלי המותר למונית השירות להמתנה גם אם היא לא מתמלאת בעשרה נוסעים בישיבה בתחנת מוצאה,הוא כשעה.
מחיר הנסיעה בתעריף לילה לפי תעריף משרד התחבורה אמור להיות 37.80 ₪.

mister K

New member
ואין שום סיבה להתקרב אליהן בכלל כשיש 480

לגבי 2
התחנות של המונית בירושלים הן:
כיכר ציון(רחוב הרב קוק)
בנייני האומה(העצירה היא על תנאי,שהמונית לא מתמלאת בעשרה נוסעים בעמידה כבר מהתחנה הראשונה)
היציאה מהעיר(כנ"ל).
בדרך כלל,הזמן המקסימלי המותר למונית השירות להמתנה גם אם היא לא מתמלאת בעשרה נוסעים בישיבה בתחנת מוצאה,הוא כשעה.
מחיר הנסיעה בתעריף לילה לפי תעריף משרד התחבורה אמור להיות 37.80 ₪.

קו 480 יפעל גם ביום רביעי בלילה?

1. יום רביעי בלילה זה חג שמחת תורה, האם גם אז יפעל האוטובוס?

2 . לגבי מונית שירות, האם עדיף לעלות בתחנה הראשונה , מהחשש שמא לא יהיה מקום, או שתמיד יש מקום גם בתחנות השניות?

(איפה המונית עוצרת באיזור של התחנה המרכזית בירושלים)?

תודה רבה

mister K

New member
ברביעי בלילה יהיה עוצר ולכן הוא לא יפעל

1. יום רביעי בלילה זה חג שמחת תורה, האם גם אז יפעל האוטובוס?

2 . לגבי מונית שירות, האם עדיף לעלות בתחנה הראשונה , מהחשש שמא לא יהיה מקום, או שתמיד יש מקום גם בתחנות השניות?

(איפה המונית עוצרת באיזור של התחנה המרכזית בירושלים)?

תודה רבה
ברביעי בלילה יהיה עוצר ולכן הוא לא יפעל
למוניות שרות אין תחנות למעט תחנת המוניות עצמה בה יושב הסדרן וממנה יוצאות המוניות.
כמדומני שהמוניות מירושלים לתל אביב יוצאות בדרך כלל מהתחנה רק כשהן מלאות עם עשרה נוסעים ולא עוצרות כלל בדרך. זה הגיוני על אחת כמה וכמה בזמני הטלת העוצר על האוטובוסים.
במוניות שרות תמיד יש חשש, אי אפשר לסמוך ב-100% ותמיד זה לא בטוח. זאת משום שזו מונית והיא לא באמת מהווה תחליף לאוטובוס מסודר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה