אין פה מדע מדויק
לכל רופא תהיה דעה משלו בנושא, כאשר חלק מהרופאים יגידו אותו הדבר, ורק ד"ר אבינוח נחרץ בנוגע לטבעת. זו דעתו ואני מסכימה עם ההיגיון שבה, רק שהמציאות מראה ויכוח בין ההיגיון לבין העובדות בשטח. וכאן הבעיה.
הטבעת, כעיקרון ניתנת לשליטה יותר מכל ניתוח. בפועל, במציאות, אין אפשרות שליטה מלאה, כי כל גוף מתנהג אחרת עם הטבעת. ככלל, אי אפשר לסגור מאוד הדוק את הטבעת, משום שאז אין אפשרות לקבל נוזלים ולא אוויר. זה לא רק פתח המעבר בטבעת, אלא גם התכווצות שרירי הוושט. כך שאם יש פתח קטן, המעבר ננעל לגמרי כששרירי הוושט מתכווצים, ואם מגדילים בדרגה נוספת הכי קטנה שאפשר - המעבר מאפשר אכילה מרובה של מתוק וכל מיני. בכל גוף זה אחרת!
יש גם מצבים שהמעבר קטן מידי בשביל נוזלים, אך גדול מספיק בשביל מאכלים! כלומר אפשר לאכול אך לא לשתות אז ברור שחייבים להרחיב אותו. אין על כך שליטה ואי אפשר לנבא מה יקרה.
לגבי טבעת אחרי שרוול - לנו כאן אין ניסיון בזה. לא שמענו עדויות של אנשים שעשו, וקשה לנו ללמוד את כל המצבים במציאות של פרוצדורה ניתוחית זו. אנו רק יודעים שד"ר אבינוח מדבר על העיקרון (שהוא הגיוני ונכון מאוד), ולא מתייחס לעובדות בשטח, שבמקרה זה גם לא ידועות לנו.
יש לנו רק ניסיון עם אדם אחד, שמנותח שנים רבות מאוד, בכל מיני סוגי פרוצדורות, ובין השאר עבר מעקף קיבה, אך עלה במשקלו חזרה, ואז עשה עליו טבעת (לפני שנים רבות), ומרוצה ממנה מאוד, למרות שגם שם המצב לא מושלם. אבל היכרות עם אדם אחד אינה מספיק ניסיון, כי הדברים מאוד מאוד אינדיבידואליים.
טיפול פסיכולוגי אפילו CBT משפיע אחרי זמן ארוך. CBT זה לא ניסים ונפלאות שאפשר לסמוך עליו. ברור שצריך לעבור אותו, אבל קשה לי להאמין שהוא יתן מעבר ליכולת לשמור על המשקל. כך שכדי להוריד כל מה שעלית יהיה צורך גם בפרוצדורה רפואית, כנראה.
לגבי, אני עשיתי טבעת לפני 7 שנים, ירדתי 35 קילו ועליתי כ-14 בהדרגה. כך שאני שומרת (שנתיים) על רוב הירידה במשקל, ומבחינתי ומבחינת ניתוח הטבעת זה מצוין, למרות שעדיף היה כמובן שסף שיווי המשקל של הגוף שלי יתייצב על הרבה פחות מאשר התוצאה הנוכחית.
כך שלטבעת כן יכולה להיות השפעה טובה לאורך שנים רבות, אך אין לה יכולת שליטה מושלמת.
יש הרבה הסתבכויות עם טבעת, אם לא לומדים את שיטת ההתנהגות שמפורסמת בפורום זה ובאתר שבחתימתי. בשיטת התנהגות זו, יש מעט מאוד בעיות, וחיים בשלום עם הטבעת. אמנם זה דורש משמעת עצמית מסוימת, אבל כמו שאת רואה במקרה שלי ושל קובי, אפשר לחטוא חלקית בתזונה לא בריאה ולשלם על כך בעלייה חלקית במשקל, ולא חייבים לפגוע בתקינות טבעת ע"י התנהגות לא נכונה איתה.
גם במעקף קיבה אפשר להרחיב את הקיבה ולהעלות במשקל, אבל ברוב המקרים לא תהיה גם שם עלייה של כל המשקל אלה חלקית. עם זאת, ראינו שכמה אנשים לא ירדו הרבה מאוד אחרי מעקף קיבה כניתוח שני, כי הוא לא מושלם כמו ניתוח ראשוני.
בקיצור אין אפשרות לשלוט על המצב שיהיה אחרי כל סוג של ניתוח, וחייבים תמיד להעצים יכולת באופן של הרגלי אכילה וחיים נכונים, וזה נקווה שיספק ה-CBT.