ניתוחים חוזרים

אופירA

New member
מנהל
שמענו על הרבה הצלחות בהורדת משקל בניתוח רביזיה
שרוול אחרי טבעת.
מתי עשית הניתוח, למה לא ירדת במשקל? מה היה מצבך לפני השרוול?
אם את לא רוצה לפרט כאן, את יכולה בטלפון 03-5781855, אופירה, ייעוץ טלפוני פרטני חינם, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי באין מענה.

קוב י d1

New member
החלפת טבעת
אני לא מכיר על מקרה שלניתוח נוסף של טבעת בגלל דלקת עם מוגלה ,אני מכיר מקרים שהטבעת החליקה ועשו ניתוח נוסף
ד"ר אבינוח סמכות רצינית בנושא הטבעת ,ואני ממליץ לקבל את מה שהוא אמר ברצינות גמורה ,הוא ידוע כמנתח מספר 1 בטבעת ,ולא סתם נקרא שר הטבעות.
בהצלחה ,אשמח לשמוע את הקורות איתך.

קובי

קוב י d1

New member
שלום
עשית שרוול והעלית את כל מה שירדת ,בגלל התאווה שלך למתוקים ,אף אחד לא יבטיח לך שבניתוח טבעת תיהיה הצלחה ,גם את הטבעת אפשר לרמות בנישנושים שמכילים המון קלוריות ,הטבעת תיהיה שוטר בקיבה ועם זה אני מסכים עם ד"ר אבינוח אבל מתוקים יורדים מצויין ,ד"ר אבינוח ממליץ רק על טבעות , לי נראה שניתוח מעקף יהיה יעיל יותר ברגע שתאכלי מתוק תקבלי דמפינג ,שירעיד לך את כל הגוף ,שיגרום לך להרגשה זיפתית ,אולי זה ירתיע אותך מלנשנש ,השינוי צריך להעשות בראש ,
אני מציע לך ללכת ליעוץ לרופא שעושה את כל סוגי הניתוחים להתיעץ איתו כמו ד"ר סובחי
אני לעצמי עשיתי טבעת בדצמבר 2000 , קצת יותר מ14 שנה חוטא במתוקים מפעם לפעם ,עליתי 10 ק"ג מאז אחרי ירידה של מעל 50 ק"ג

בהצלחה במה שתחליטי

קובי

קוב י d1

New member
תמרה
נכון שרק בטבעת יש שליטה על מה שנכנס ,בסגירות ופתיחות של הטבעת מה לסגור את הטבעת עד הסוף ,שלא תוכלי לאכול בכלל ,מתוקים יורדים גלידות יורדות מוסים יורדים ,בוואריות יורדות מצויין .
ד"ר אבינוח מבחינתו טבעת זה הדבר הכי טוב ,אומנם הוא מבצע ניתוחים נוספים ,במקרים בודדים ,בכל מקרה את צריכה טיפול פסיכולוגי בנושא המתוקים שאולי יעזור לך ,ותמנעי מניתוח נוסף

קובי

אופירA

New member
מנהל
אין פה מדע מדויק
לכל רופא תהיה דעה משלו בנושא, כאשר חלק מהרופאים יגידו אותו הדבר, ורק ד"ר אבינוח נחרץ בנוגע לטבעת. זו דעתו ואני מסכימה עם ההיגיון שבה, רק שהמציאות מראה ויכוח בין ההיגיון לבין העובדות בשטח. וכאן הבעיה.

הטבעת, כעיקרון ניתנת לשליטה יותר מכל ניתוח. בפועל, במציאות, אין אפשרות שליטה מלאה, כי כל גוף מתנהג אחרת עם הטבעת. ככלל, אי אפשר לסגור מאוד הדוק את הטבעת, משום שאז אין אפשרות לקבל נוזלים ולא אוויר. זה לא רק פתח המעבר בטבעת, אלא גם התכווצות שרירי הוושט. כך שאם יש פתח קטן, המעבר ננעל לגמרי כששרירי הוושט מתכווצים, ואם מגדילים בדרגה נוספת הכי קטנה שאפשר - המעבר מאפשר אכילה מרובה של מתוק וכל מיני. בכל גוף זה אחרת!
יש גם מצבים שהמעבר קטן מידי בשביל נוזלים, אך גדול מספיק בשביל מאכלים! כלומר אפשר לאכול אך לא לשתות אז ברור שחייבים להרחיב אותו. אין על כך שליטה ואי אפשר לנבא מה יקרה.

לגבי טבעת אחרי שרוול - לנו כאן אין ניסיון בזה. לא שמענו עדויות של אנשים שעשו, וקשה לנו ללמוד את כל המצבים במציאות של פרוצדורה ניתוחית זו. אנו רק יודעים שד"ר אבינוח מדבר על העיקרון (שהוא הגיוני ונכון מאוד), ולא מתייחס לעובדות בשטח, שבמקרה זה גם לא ידועות לנו.
יש לנו רק ניסיון עם אדם אחד, שמנותח שנים רבות מאוד, בכל מיני סוגי פרוצדורות, ובין השאר עבר מעקף קיבה, אך עלה במשקלו חזרה, ואז עשה עליו טבעת (לפני שנים רבות), ומרוצה ממנה מאוד, למרות שגם שם המצב לא מושלם. אבל היכרות עם אדם אחד אינה מספיק ניסיון, כי הדברים מאוד מאוד אינדיבידואליים.

טיפול פסיכולוגי אפילו CBT משפיע אחרי זמן ארוך. CBT זה לא ניסים ונפלאות שאפשר לסמוך עליו. ברור שצריך לעבור אותו, אבל קשה לי להאמין שהוא יתן מעבר ליכולת לשמור על המשקל. כך שכדי להוריד כל מה שעלית יהיה צורך גם בפרוצדורה רפואית, כנראה.

לגבי, אני עשיתי טבעת לפני 7 שנים, ירדתי 35 קילו ועליתי כ-14 בהדרגה. כך שאני שומרת (שנתיים) על רוב הירידה במשקל, ומבחינתי ומבחינת ניתוח הטבעת זה מצוין, למרות שעדיף היה כמובן שסף שיווי המשקל של הגוף שלי יתייצב על הרבה פחות מאשר התוצאה הנוכחית.
כך שלטבעת כן יכולה להיות השפעה טובה לאורך שנים רבות, אך אין לה יכולת שליטה מושלמת.
יש הרבה הסתבכויות עם טבעת, אם לא לומדים את שיטת ההתנהגות שמפורסמת בפורום זה ובאתר שבחתימתי. בשיטת התנהגות זו, יש מעט מאוד בעיות, וחיים בשלום עם הטבעת. אמנם זה דורש משמעת עצמית מסוימת, אבל כמו שאת רואה במקרה שלי ושל קובי, אפשר לחטוא חלקית בתזונה לא בריאה ולשלם על כך בעלייה חלקית במשקל, ולא חייבים לפגוע בתקינות טבעת ע"י התנהגות לא נכונה איתה.

גם במעקף קיבה אפשר להרחיב את הקיבה ולהעלות במשקל, אבל ברוב המקרים לא תהיה גם שם עלייה של כל המשקל אלה חלקית. עם זאת, ראינו שכמה אנשים לא ירדו הרבה מאוד אחרי מעקף קיבה כניתוח שני, כי הוא לא מושלם כמו ניתוח ראשוני.
בקיצור אין אפשרות לשלוט על המצב שיהיה אחרי כל סוג של ניתוח, וחייבים תמיד להעצים יכולת באופן של הרגלי אכילה וחיים נכונים, וזה נקווה שיספק ה-CBT.

טבעת,שרוול או מעקף
היי תמרה,
הדיעות חלוקות לגבי יתרונות וחסרונות הניתוחים. לא אפרט אותם כאן, כי זה ארוך. מה שמשותף לכולם זה, שהתוצאה תלויה בהתנהלות של המנותח. בכל סוג של ניתוח ניתן לעלות במשקל.. וניתוח חוזר אינו נותן את אותה תוצאה כמו ניתוח ראשוני. לדעתי אל תמהרי לניתוח נוסף אלא תבדקי עם עצמך, ועדיף עם איש מקצוע בתחום הרגשי, מדוע עלית את כל מה שירדת. אחרי שתהיי בטיפול, תוכלי להחליט מה לעשות. כמו כן שווה לבדוק אם העליה במשקל היא בגלל כשל ניתוחי, או כשל שלך...כאמור ניתוח הוא לא קסם לצערי, וזה פסול לרוץ לניתוח נוסף מבלי לטפל בשורש הבעיה.
בהצלחה.

מעיין א3

New member
זה תלוי אם המנתח במכבי או לא
אני נותחתי באסותא לפני 3 חודשים. ויש לי מכבי שלי.
עם מכבי שלי ההשתתפות העצמית עלתה לי בסביבות 3 אלף.... (עם מכבי זהב או כסף זה פי 2)
אבל השאלה המשמעותית היא האם הרופא שייך למכבי או לא- כי אם לא, אז יש השתתפות בשכר מנתח....

קוב י d1

New member
המלצה
איזה ניתוח את אמורה לעבור ,תבדקי במדיקל סנטר איזה רופאים מנתחים אצלם ,תבררי בכללית עם מי הם עובדים ?
כמו כל יהודי טוב שאלה נענית ב3 שאלות

קובי

revital601

New member
המלצה על ד"ר עופר לנדאו
היי אם את מתכוונת לניתוח לקיצור קיבה
אז אני רוצה להמליץ על רופה מעולה בשם ד"ר עופר לנדאו
הוא מנתח בקופת חולים כללית
רופא מעולה בתחומו ומקצועי מאוד
עברתי אצלו ניתוח לקיצור קיבה לפני כשנה והניתוח עזר לי מאוד

alchemist3

New member
בחיפוש אחר המעקף המתאים לתיקון לניתוח שרוול

היי,
לפני 7 שנים עברתי ניתוח שרוול באיכילוב. ירדתי מ-160 קילוגרם ל-130 קילוגרם ונתקעתי שם. מלכתחילה התחושה שלי היתה שהניתוח בקושי מגביל אותי. ואני באופן לא חכם אתגרתי אותו ... כמה שנים אחר כך ומשבר אחד משמעותי גרמו לי להעלות את מה שהורדתי. היום אני מנסה להתארגן על עצמי וללכת לניתוח נוסף.
שתי האפשרויות שעומדות בפני הן כמובן מעקף קיבה ומעקף תריסריון. החשש המשמעותי שלי הוא מפני השינוי ביציאות ובפעילות המעיים בעקבות מעקף תריסריון.אני זוכר שבשנה הראשונה לאחר השרוול, סבלתי לא פעם מעצירות אבל זה חלף והכל הסתדר עם הזמן. משהו חשוב נוסף הוא שזו החלטה טריה מאוד והניתוח (אם אעשה אותו יקרה מאוד בקרוב ) כי אני צפוי לעזוב את הארץ בקיץ הקרוב למספר שנים ואיכשהו אני מנסה לתפוס שתי ציפורים במכה אחת. אבל ברור לי לגמרי, שאני לא יכול להתחיל עבודה חדשה, בארץ חדשה, ולסבול נוראות מהשילוב הנורא של כאבי-בטן, שלשולים וגזים .לכן, בגלל שאני לא בטוח שזה חכם - לכן עוד לא החלטתי כלום.

אני אשמח לשמוע ממי שעשה ניתוח מעקף תרסריון, על משך ההחלמה ובעיקר על החזרה לשגרת פעילות יומיומית.

guitele

New member
היילכולם - מחפשת פסיכולוג להפרעות אכילה מטעם מכבי

שלום לכולם
כפי שבטח הבנתם מהודעה קודמת שלי - נותחתי ב 22 למרץ. בריאטרי חוזר לאחר טבעת קשיחה (srvg) שליוותה אותי מ 1998. לאורך שנים שמרתי על ירידה של כ 40 ק" ג ויותר אך בשנים האחרונות שמנתי ורזיתי לא מעט פעמים ואיכות חיי הפכה גרועה.
לפיכך, החלטתי על הניתוח - שלמעשה כלל מספר ניתוחים בו זמנית: הוצאה הטבעת והסטייפלינג הקשור אליה, הוסר כיס המרה שהיה מלא אבנים ואחרי הניתוח קשה יהיה להגיע אליו.. תוקנו שני בקעים באופן ראשוני ובוצע מעקף קיבה. כל זה בגישה פתוחה.
זה כמובן לא פיקניק - אבל אני מרגישה טוב ומתקדמת 'לפי הפרוטוקול'.
עם זאת, חשוב לי למקײַם תהליך משמעותי גם במישור האישי וגם במישור קבוצתי.
מחפשת פסיכולוג/ית טוב באזור המרכז שעובד עם מכב"י ומתמחה בהפרעות אכילה... מישו?

תודה על תשומת הלב ויום טוב לכולם

gilgula4mam

New member
החלפת ניתוח טבעת בשרוול

שלום,

מחפשת המלצות למנתחים(מנסיון אישי כמובן) שמחליפים ניתוח טבעת בניתוח שרוול.
אשמח גם לשיתוף אישי במה שעבר עליכם בניתוח (תנאי האשפוז )ולאחריו (תנאי החלמה והתחושות שלאחר הניתוח).
וגם המלצה היכן לעשות אותו (בית חולים , מרכז פרטי) וכו....יש לי ביטוח מכבי זהב וגם ביטוח פרטי של מגדל.

תודה רבה לעונים לממליצים ולמשתפים

Shilla25

New member
שרוול אחרי טבעת.

היי. ראשית אני רוצה לומר - אינני אומרת שהטבעת הוא ניתוח לא טוב, הוא ניתוח מצויין שלי פשוט לא התאים כי אני חולת מתוק ובוועדה שיקרתי ואמרתי שאין לי חיבה למתוק כי ידעתי עד כמה זה בעייתי. כרגע אני סיימתי את כל הבדיקות ומתלבטת לגבי מנתח, וחשבתי שדווקא כאן יהיה לאנשים ידע לגבי ניתוחים חוזרים למרות שזה אינו פורום שעוסק בשרוול. אשמח לדעת מי הם המנתחים שעובדים עם מכבי שנחשבים תותחים בניתוחים חוזרים?????? יש לי פגישה אצל דר ספיבק, שמעתי דברים מעולים והתרשמתי מהתנהלות המרפאה אך השאלה הגדולה ביותר - האם הוא נמנה כחלק מאותם מנתחים שנחשבים מומחים בניתוחים חוזרים? בשרוול אחרי טבעת? אשמח לתשובות מכל מי שיודע אפילו מעט. תודה!

1bella1970

New member
אם ניתוח אז רק טבעת ..
היי ,
אני ממליצה היום רק על ניתוח טבעת נקודה !
לא שרוול ולא מעקפים והסביר ..
אני עם טבעת כבר מאוגוסט 2010 ירדתי 25 קילו לאחר הניתוח ואחרי שנתיים עליתי יותר מאשר הייתי לפני הניתוח .
לפני 4 חודשים החלטתי החלטה שבאה מהראש שאני מתחילה לסגור את הטבעת ולרדת והפעם זה בא ממקום של מוכנות נפשית .
עכשיו למה רק טבעת ? כי נתקלתי לא באחת ולא בשתיים שעברו שרוול ירדו פלאים אך לאחר שנה שנתיים העלו את הכול בחזרה ואין להם דרך לרדת אלא שוב לעבור ניתוח .
שאצלי בטבעת כול שצריך זה שוב לגשת לרופא המטפל ופשוט להתחיל לסגור את הטבעת וכבר ירדתי ב-4 חודשים מעל 20 קילו שאני כול שבועיים שלושה סוגרת רבע .
הבעיה של השרוול שאת יכולה לעלות במשקל אך כדי לרדת את צריכה שוב לעבור ניתוח .

זו המצלתי שיהיה לך בהצלחה בכול דרך שתבחרי .

אני מניחה שאם תיגש למנתח בריאטרי

יוצעו לך 2 ניתוחים בלבד :
תיקון שרוול
מעקף קיבה

היום כבר פחות עושים את מעקף התריסריון הרדיקלי ובמשקל שלך (שנחשב גבוה אבל לא אסטרונומי) - לעניות דעתי - הוא לא יוצע לך.
אגב, רק 2 מנתחים עושים כיום מעקף תריסריון בארץ - דר' קידר בבלינסון (תורים ארוכים מאוד מאוד) ורופא נוסף בחיפה.

בהיותך מצהיר שהניתוח חייב לקרות בקרוב (אם עדיין אין לך תור - אז שיהיה בהצלחה רבה !
) - מה שאתה צריך לעשות כרגע הוא לקבוע תור ל-2 מנתחים מובילים ומנוסים ברוויזיות (ניתוחים חוזרים) וקבלת חוות דעת *מהם* בלבד (כאנשי מקצוע).
מומלצים במרכז :
דר' קידר - בלינסון
דר' רזיאל - אסותא רמת החייל
דר' דוד גוייטין / דר' אניה פייגין - שיבא / אסותא רמת החייל

במסגרת הפורום כאן (עם כל הכבוד לכולם) לא יוכלו לאבחן מה נכון / לא נכון עבורך בהיעדר נתונים רפואיים רלוונטיים.

אני אישית (במצבך וכמעוקפת כבר 6.5 שנים) הייתי ממליצה על מעקף קיבה בלבד ועל קריאת הקובץ הבא :
http://www.hashmana.co.il/images/allabout.pdf

בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
אני לא חושבת שפה יידעו להמליץ לך

לא חושבת שמכירים פסיכולוגים.
יש מרפאת הפרעת אכילה בתל השומר, עם ניסיון וידע רב. אפשר לברר שם אם את מתאימה ואם זה מתאים לך.
יש לברר על טיפול קבוצתי במרפאה הבריאטרית של מכבי. כנראה שיש להם.

אופירA

New member
מנהל
מסתבר שלא נכנסו מנותחי שרוול לאחר טבעת

ניסית בפורום "משורוולים", אולי שם כותבים כאלה?
סביר לי ששם מכירים יותר את שמות המנתחים המנוסים כיום בניתוח חוזר. נסי אצלם.

אופירA

New member
מנהל
היום כתבו במשורוולים כמה מנותחי שרוול אחרי טבעת. תיכנסי לשם!

למעלה