מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים

עוגת גרנולה וגבינה


מצרכים לתחתית:
1.5 כוס גרנולה
100 גר׳ חמאה מומסת
1 כף סירופ מייפל
1 כף קמח
1 ביצה
מצרכים לקרם גבינה:
2 שמנת מתוקה
250 גר׳ גבינה לבנה 5%
חצי כוס חלב
1 פודינג וניל
2 כפות דבש
לקישוט:
100 גר׳ שוקולד מריר/לבן
רבע כוס חלב
חצי כפית רום
חצי כוס גרנולה
ההכנה:
מחממים מראש תנור על 170 מעלות.
משמנים תבנית קפיצית גודל 24.
מערבבים את מצרכי התחתית ומשטחים על התבנית.
מכניסים לתנור ל10-12 עד להזהבה.
בינתיים מקציפים את השמנת מתוקה, הפודינג, הדבש, והחלב חקרם יציב, מקפלים פנימה את הגבינה ומקציפים לעוד חצי דקה.
מוזגים את הקרם על תחתית העוגה לאחר שהתקררה.
הקישוט: ממיסים את השוקולד עם הרום והחלב ומצננים.
מפזרים מעל העוגה חצי כוס גרנולה, אפשר כמובן להוסיף גם צימוקים/ חמוציות למי שאוהב ומסיימים בזיגוג הגנאש. מכניסים למקרר לכמה שעות.. ונהנים.
חג שמח!


 

נחל300

New member
קעריות שיבולת שועל וקרם גבינה

מצרכים לקעריות:
1 כוס שיבולת שועל
חצי כוס גרנולה גרוסה
50 גר׳ חמאה רכה מומסת
1 ביצה
2 כפות קמח מלא
1 כף סילאן
לקרם:
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה קטנה
3 כפות סוכר
250 גר׳ גבינת מסקרפונה
2 כפות פודינג וניל
שליש כוס חלב
לעיטור:
50 גר׳ שוקולד מריר
20 גר׳ חמאה
מעט תותים/ קיווי/ אננס
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל170 מעלות. מערבבים היטב את מצרכי הקעריות ויוצרים כדורים עם גובה באמצע על למראה של קערית. על נייר אפיה מסדרים את הקעריות, מכניסים ל12-15 דקות לתנור ומצננים.
הכנת הקרם: מקציפים את השמנת מתוקה עם הפודינג, החלב והסוכר עד לקרם יציב, מקפלים פנימה את השמנת חמוצה והגבינה עד לקרם אחיד ויציב.
מוזגים קרם לכל קערית עד שהיא מלאה.
ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה ומצננים מעט.
טובלים תותים/קיווי/ אננס מעט מן השוקולד ומניחים על הקינוח.
טובלים את תחתית הקעריות בשוקולד ומניחים בזהירות על נייר אפיה להתייבשות.
מכניסים למקרר לפחות לשעתיים ומגישים. בתיאבון!

 

נחל300

New member
עוגת גבינה חמוץ מתוק!


רכיבים לתחתית:
100 גר' חמאה רכה
2 ביצים
4 כפות שיבולת שועל
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר חום
1 סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
חופן צימוקים
למלית:
2 שמנת מיכלים שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
1 גביע גבינה לבנה 5%
גרידה מחצי לימון
1 פודינג וניל
חצי כוס חלב
4 כפות סוכר
לציפוי הרוטב:
חצי לימון סחוט
300 גר' תותים
5 כפות מים
14 גרם ג'לטין- 1 שקית
לעיטור:
פרוסות לימונים
חצאי תותים
שוקולד לבן מגורד

אופן הכנה:
מחממים מראש תנור על ל180 מעלות. מערבבים בקערה את מצרכי התחתית ומהדקים היטב בתחתית תבנית משומנת. מכניסים לתנור ל10-12 דקות עד להזהבה ומצננים. המלית: מקציפים במיקסר את 2 השמנת מתוקה, שמנת של פעם, פודינג, סוכר וחלב לקרם יציב, מקפלים פנימה את הגרידת לימון והגבינה הלבנה לקרם אחיד. מוזגים את הקרם על התחתית ומכניסים למקרר. בינתיים מכינים את הרוטב: מרסקים היטב את התותים במערבל/ מיקסר עד למרקם חלק. מוסיפים את המיץ לימון לתותים. את הג'לטין מערבבים עם מים חמימים עד שאין גושים, מוסיפים לרוטב ומערבבים היטב. מוזגים את הרוטב החמצמץ מעל העוגה עד להתייצבות, מקשטים בתותים חצויים, פרוסות לימון ושוקולד לבן מגורד ומכניסים למקרר. מגישים קר ונהנים, בתיאבון!


 

נחל300

New member
עוגת בראוניז-גבינה חלומית!


רכיבים:
לבראוניז:
150 גר' חמאה
100 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
3 ביצים
3 כפות קמח
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
לתערובת הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 9%
2 גביעי שמנת חמוצה
3 ביצים
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
1 כף קונפלור
לגנאש:
100 גר' שוקולד מריר
1 כפית תמצית רום
חצי מיכל שמנת מתוקה
לעיטור:
1 שמנת צמחית
1 כף אבקת סוכר
מעט פטל/תותים/דובדבנים
אופן הכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות. ממיסים חמאה ושוקולד, מערבבים לתערובת אחידה ומצננים. מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד. מקפלים את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות. מנפים פנימה את הקמח ואגוזים לתערובת אחידה. אופים 20-25 דקות עד שהבראוניז מתייצב. בינתיים עוברים לתערובת הגבינה: מורידים את חום התנור ל-150 מעלות. מערבלים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבראוניז ומיישרים. אופים במשך כ-30דקות. מצננים את העוגה לחלוטין לפני הציפוי. מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוזגים לקערה עם השוקולד והרום. מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומוזגים על העוגה. מקציפים את השמנת הצמחית עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה, ועם שקית זילוף מקשטים יפה את העוגה. מסדרים את הפירות ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים. בתיאבון.


 

נחל300

New member
עוגת גבינה ותפוחים במייפל


רכיבים לעוגת גבינה:
6 ביצים
750 גר' גבינה לבנה 5%
1 כף פודינג וניל
1 סוכר וניל
חצי כוס קונפלור
1 כוס סוכר
1 שמנת חמוצה
לפרחי תפוחים:
2 תפוחים גדולים
25 גרם חמאה
שליש כוס סוכר
1 כפית מיץ לימון סחוט
לרוטב המייפל:
רבע כוס סוכר חום
2 כפות מייפל
50 גרם חמאה
3 כפות שמנת מתוקה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. מפרידים חלבונים ומקציפים אותם עם הסוכרים. לאחר קצף יציב מוסיפים להקצפה את הגינות, השמנת חמוצה, הפודינג, החלמונים והקונפלור לתערובת אחידה. משמנים תבנית, מוזגים את הבלילה ומכניסים לתנור ל30 דקות, מכבים את התנור אך לא פותחים אותו, רק לאחר חצי שעה. בינתיים עוברים לתפוחים: פורסים את התפוחים לפרוסות דקות מאוד כדי שיהיה נוח לפרוס אותן וחוצים אותן לחצאים. ממיסים במחבת גדולה את החמאה, מפזרים מעל את הסוכר, מוסיפים את מיץ הלימון ומוסיפים גם את כל פרוסות התפוחים כ10 דקות עד שהתפוחים מתקרמלים היטב. מסירים והאש ומצננים מעט. מגלגלים פרוסת תפוח כמו לספירלה קטנה, לוקחים עוד פרוסה ומלפפים סביב הפרח וכן הלאה. למי שקשה אפשר גם לסדר את התפוחים בצורה שרוצים.. זה יוצא טעים בכל מקרה. לרוטב דבש חמאה: הרוטב: יוצקים לסיר קטן את הסוכר החום בהיר, המייפל, החמאה והשמנת. מניחים לכל החומרים להינמס אחד לתוך השני, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לכמה דקות עד לתערובת סמיכה בצבע קרמל חמאתי. מוזגים כמה כפות מהרוטב על גבי העוגה ומשטחים לשכבה אחידה. מעטרים באבקת סוכר. בעת ההגשה ממליצה לחמם את פרוסות העוגה! בתיאבון.

 
התחרות הסתיימה


תודה לכל המשתתפים, מקווים שנהניתם בחג

הודעה על הזוכים תפורסם בהמשך


המשך גלישה נעימה
 
למעלה