דיונים, אירועים, תפוזים

meira85

New member
בילדות אכלתי לחם ומרגרינה

ותרה אותי היום ...... לא הכינו לי סלט וטונה... סנדוויץ וצאי לצערי זה מה שקובע .... היום יש מחשבים וטלויזיה ובעיקר מודעות אבל התרבות של הישיבה בסלון היא האישו .... ומה נותנים לילדים לאכול מקטנות.

ליעד827

New member
אני לא מבין את הפואנטה... מה הקשר בכלל?

אני יודע שלא דיברת עליי אלא אמרת באופן כללי, אבל זה ממש לא קשור.
המצב הכלכלי שלי טוב, אבל בלי שום קשר, אני מסכים עם מה שקובי אומר.
דווקא שהמצב הכלכלי טוב זו בעיה. הרבה ג'אנק פוד נכנס לי לגוף... אבל המון!!! בתדירות ענקית!
אני יודע שזה צריך להשתנות אחרי הניתוח, אבל עכשיו שאני בתקופה של להשמין עוד כמה קילויים בכוונה בגלל האישור ניתוח אז זה קצת אחרת..
יש אצלי באופן אישי גם את הקטע הגנטי, מבנה גוף וכל אלו...
אני מסכים עם זה שצריך להילחם בהשמנת היתר, וכפי שאמרתי המשפט מפתח נכון... אבל לא בצורה כזו.
קובי, זה קשה... תאמין לי שזה קשה...

מרים 882

New member
מה הקשר למצב כלכלי

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
מותק!אנחנו 7 אחים 5 שמנים שמגיעים מבית במצב כלכלי++
ו 2 הילדים השמנים שלי ממש אבל ממש לא סובלים
ממצב כלכלי לא טוב.

קוביd1

New member
ליעד

הקמפיין הזה מגעיל ,יש הרבה ילדים שמנים שלא מתביישים בשומן שלהם והם ילדים שמחים ומאושרים בחיי חברה מלאים ,בהרבה חברים .
זה ששומן לא בריא ומביא לכל מיני מחלות גם בגיל צעיר מאוד זה נכון .לכן צריך להילחם בתופעה אבל לא בצורה כזאת ,ליעד אתה שמנמן ולא צריך להתבייש במראה שלך ,אתה צריך להפגין ביטחון כמו כל נער בגילך ,וזה לא שייך בכלל למראה החיצוני .

קובי

גברת ע

New member
שני הפני שלי על הנושא (מה שכתבת ועל הקמפיין)

אני בת 32 כמעט, ואני הייתי שמנה מגיל... וואוו אני אפילו לא זוכרת איזה, אבל רוב החיים אם לא כמעט כולם.
תמיד חייכתי, תמיד היו לי חברים, התגייסתי, הצלחתי, עשיתי, טיילתי, קניתי, התלבשתי יפה, התאפרתי, התפתחתי, התקדמתי ועשיתי הכל בדיוק כמו כולם (ואגב לא באתי מבית עם מצב כלכלי עשיר או ממצב כלכלי עני, גם לא באתי מבית שבו ההורים והמשפחה שלי לא היו בסביבה).
השומן לא מגדיר את מי ומה שאתה, אתה זה מי שמגדיר את עצמך.
הבחירה שלי לעשות את הניתוח לפני שנתיים, לא הייתה כי הייתי בדכאון, או כי לא חייכתי, או כי החיוך שלי היה קטן, אלא כי הייתי צריכה ורציתי את השינוי הזה.
לעשות את הניתוח לא יעשה אותנו מאושרים וטובים יותר, נכון שזה יכול לעזור, אבל העבודה האמיתית באה מבפנים.

אני אישית, וכתבתי את זה בכמה מקומות, חושבת שהקמפיין הזה הוא נוראי ומבייש, ומציג התנהגות אלימה ולא מוסרית כלפי השונה.
בקמפיין הזה, אין באמת איזשהו פתרון או הצעות שנותנים, אין איזשהו משהו קונקרטי שהורים או ילדים יכולים לתרגם למעשים מהקמפיין הזה.
מעבר לזה שזאת פרסומת פוגענית היא פועלת על דרך השלילה במקום לפנות לדרך החיוב ולעודד אכילות ערב משפחתיות בבית עם אוכל שבושל וירקות, הולכים על דרך השלילה ונותנים 'כאפות' לאנשים.
גם כשלי ניסו לתת 'כאפות' כשהייתי צעירה זה השיג בדיוק להפך.
מה גם שלפי מה שהבנתי ה'מחקרים' שעליהם הם התבססו לא ממש נכונים, לפחות לא בארץ והם גם לא היו עיקביים, על כל פוסטר כתבו 'נתון' אחר שלפעמים סתר את הקודם שנכתב על הפוסטר אחר....

למרות שזה מה שהקמפיין מנסה ליצור, ילדים רזים הם לא בהכרח ילדים רזים וילדים שמנים הם לא בהכרח אומללים.....

meira85

New member
לא בהכרח.... אני לא מצדיקה את הקמפיין

אבל עובדה שהוא מזעזע ככה ועושה הרבה רעש והרעש גורם למודעות ואולי יזוז משהוא.
בקשר לניתוח שאמרת.... אני ל ממליצה לילדים שלי על ניתוח מבחינתי ניתוח זה לקפוץ לאש זה איזה שהוא סוג של התאבדות כי הגעתי ל..... או ניתוח או למות בבית.... אני מאושרת וצוחקת המון הכל מסכה אחת גדולה ....מבפנים הכל כבר לא מספק הכול לא טעים והכל לא משביע.. לילדים שלי יש את גן ההשמנה .עדיין לא ברמה כזו אבל רואים ניצנים של השמנה בעיקר הישיבה מול הטלויזיה עם האוכל . אני משתדלת לא להעיר להם כי ההערות עושות בדיוק ההפך . אבל זה חורה לי . אולי הקמפיין הזה יזעזע ככה שיזוז משהוא...

אל תזכירי לי....

היום שהייתי באיכילוב לפני הניתוח (3 ימים)
היה היום הסיוטי בחיי!!!
יצאתי משם כמו מומיה פשוט לא דיברתי
הרופאים נתנו לי הרגשה שאני הולכת למות...
והיום ב"ה אני מודה לד'.
תתחזקי, ד' איתך!
יהיה בסדר,
תני צדקה ותתפללי הכל מלמעלה!

קוביd1

New member
לדוקטורית

הרופאים מספרים את כל האמת ואת כל הסיכונים שיכולים להיות בניתוח ,או בכל פעולה פולשנית ,אבל זה לא היה צריך להביא לך את ההרגשה שאת הולכת למות,
את הולכת לחיות לרדת במשקל ,להתחיל לחיות טוב ,בבריאות טובה ,באיכות חיים
אל דאגה יהיה בסדר.

קובי

קוביd1

New member
ידיעות בעיתון

כתוב שתוך חודש מתו שני אנשים אחרי ניתוח ,זה טוב לידיעה עיתונאית וזהו ,אף אחד לא ראה את התיק הרפואי ,אף אחד לא יודע מה היה המצב של המנותח לפני זה.בכל ניתוח יש סיכונים ,השאלה האם כדאי לעבור ניתוח ולרדת במשקל ,או למות מהסיבוכים שקורים בעקבות השמנת היתר.
למה העיתון לא כותב כמה אנשים מתים משבץ מוחי בגלל יתר לחץ דם ,למה עיתון לא כותב כמה אנשים מאבדים את הראיה בגלל הסכרת ,כמה אנשים קוטעים להם איברים בגלל הסכרת .כמה אנשים מתים מבעיות בלב בגלל השמנת היתר.
הידיעה בעיתון מפחידה למי שצריך לעבור את הניתוח ,אבל צריך לקחת הכל בפרופורציה

הרבה בריאות ובהצלחה.

קובי

גברת ע

New member
יפה כתבת!

בבוקר של הניתוח הניתוח שלי, קמתי לכתבה בעיתון על אישה שמתה אחרי ניתוח ק.קיבה ואחרי שהייתה מאושפזת בביח במצב קשה שכמה ימים לפני יצאה כתבה על בחורה צעירה עם אחוזי נכות 100 אחוז אחרי ניתוח ק.קיבה.
ברור שזה מפחיד אבל כמו שאמרת בכתבות נתנו את העובדות היבשות בלי לכתוב למשל שהבחורה הצעירה לא הקפידה על ויטמינים ותזונה נכונה מה שגרר ירידה דרסטית של הויטמינים החיוניים לגוף וזה הוביל אותה למצב שלה, והאישה שנפטרה בעקבות סיבוכי הניתוח בכלל זה היה בעקבות סיבוך של מצב רפואי אחר שהיא הסתירה מהרופאים .

אני לא אומרת שאין סיבוכים או סכנות בניתוח, אבל כמו שכתבת, גם במצב שהיינו בו לפני הניתוח היינו בסכנות, יותר גדולות עם אחוזים גבוהים יותר, אז מה עדיף למות מסיבוך בדרך לפתרון ושאנחנו עושים משהו? או למות מסיבוך של המצב שלא טיפלנו בו?

שמחה37

New member
ממה שקראתי

שני האנשים האלה לא היו בדיוק בריאים

גם כשנכנסו לניתוח.

צריך להודות שאנחנו אחרי ולאלה שלפני בד"כ אם אין בעיות מיוחדות

בע"ה יוצאים בשלום.

בלי פאניקה ולחץ מיותרים

שמחה

רומי 912

New member
אוסיף ואומר, שיש יותר סיכון בהשמנת יתר מאשר סיכון בניתוח.
בהשמנת יתר יש כמה מחלות נילוות שהן מאד מסוכנות כמו שהיו לי ואני אפרט כאן: סכרת 2, לחץ דם גבוה, דום נשימה בלילה, בעיות אורטופדיות ברגליים. היום חוץ מהלחץ דם שאני ממשיכה לקחת כדורים, כל התופעות שהזכרתי - לא קיימות יותר.

רומי 912

New member
לא הבנתי דבר אחד מהסיפור של איכילוב: בית החולים טוען שהשניים שנפטרו סבלו ממחלות רקע כמו סוכרת, לחץ דם וכולסטרול. הרי לרובנו היו המחלות האלו כמחלות נלוות להשמנת יתר.
אצלי למשל הניתוח והירידה במשקל שלאחריו ריפא את הסכרת וכעת אני לא נזקקת יותר לכדורים לסכרת.
איך הרופאים מסבירים את ההסתבכות במחלות רקע שהם למעשה תוצאה ישירה להשמנת יתר? הייתי יותר מבינה אם הסיבה היתר דימום תוך ביטני או דלקות פנימיות מניתוח השרוול, אבל לא מה שהוסבר בכתבה.

אופירA

New member
מנהל
מחלות והשמנה גדולה מסכנים את המנותח

המנותח הלא בריא מצוי בסכנה יותר מאשר המנותח הבריא.
הגוף שלו לא מתפקד טוב, והוא צריך להתמודד עם הרדמה מלאה, צינור בקנה הנשימה.

המנותח הקודם בכלל נפטר כמה זמן אחרי הניתוח, מהתקף לב. הוא היה בן 50. יכול להיות שבכלל לא קשור לניתוח, ויכול להיות שהלב קרס בגלל המאמץ הניתוחי שעבר הגוף קודם לכן.

הנפטר השני עבר ניתוח רביזיה רביעי או חמישי! הוא כבר עשה במשך החיים כמה ניתוחים בריאטריים, והוא בן 40 בלבד (זה מה שכתוב, אם לא מדייקים במידע כמובן שאין לי אחריות...). לא פלא שהניתוח שלו הרבה יותר ארוך ומסובך, והוא נפטר מהסתבכות בקנה הנשימה שהתרחש במהלך הניתוח וההרדמה.
זה סיכון מפורסם, שנגרם בגלל ההרדמה והחדרת צינור לקנה הנשימה.

הסיכון בניתוחי שרוול ומעקף קיבה של 0.5% מכלל המנותחים (על כל 200 איש, נפטר 1. על כל 1000 איש, נפטרים 5, עפ"י הסטטיסטיקה) - מפורסם וידוע, וזו הסיבה העיקרית שבגללה יש אנשים שמעדיפים לעשות טבעת, למרות הקשיים שעלולים להיות כרוכים בחיים איתה.
בניתוחי רביזיה - ניתוחים חוזרים - הסיכון גדול הרבה הרבה יותר, לכן הסטטיסטיקה היא 0.5% בממוצע, אבל בניתוחים ראשונים נפטרים פחות מ-5 ל-1000, ובניתוחים חוזרים נפטרים הרבה יותר. רוב מקרי המוות שפורסמו בשנים האחרונות בתקשורת היו בניתוחים חוזרים.

לכן אני מנסה בכל כוחי ללמד את מנותחי הטבעת לא לחפש פתרונות חלופיים לקשיים שלהם, אלא לפתור אותם ע"י סיגול התנהגות מונעת, ורותחת מזעם על מנתחים שמציעים לכל מי שקשה לו אחרי 3 שנים עם הטבעת - רביזיה לשרוול/מעקף.
המנותחים לא מבינים למה אני נטפלת אליהם עם ההצעה להישאר עם הטבעת, כשיש "פיתרון כל כך פשוט" לבעיה שלהם. לך תסביר להם...

רומי 912

New member
ויש היבט נוסף , אופירה מהכרותי האישית מספר אנשים שעברו שרוול, הם הרחיבו את השרוול, והעלו במשקל.
נכון שבטבעת צריך לסגל הרגלי אכילה שונים וזהירים יותר אבל לא נורא,
תחילה באמת הקאתי, אבל בהמשך למדתי מה עדיף לי לאכול ומה לא, באילו שעות אפשר לאכול ויש גם שעות שעדיף לא לאכול, וגם כמויות.
עם הטבעת אני מרגישה שיש לי שליטה על גופי גם אם בתחילה עשיתי טעויות.
אני לא מנסה כאן בפורום לשכנע שטבעת יותר טובה משרוול או ממעקף אבל אספתי נתונים לפני הניתוח שלי ואחריו והגעתי לניתוח שהכי התאים לי.

אופירA

New member
מנהל
גם טבעת צריך לפתוח במשך השנים

ואז יכולת האכילה גדלה בדיוק כמו בשרוול, ומעלים במשקל או שצריכים לשמור חזק.
כך שמבחינה זו אני לא רואה יתרון של הטבעת.
ברוב המקרים, עם השנים הכוח של הוושט נחלש, והוא חייב פתיחה של הטבעת כדי לתפקד טוב, וכדי שיימנעו הסתבכויות מהלחץ של הטבעת.
אני לא יכולה להתייחס לטבעת בת כמה שנים כאל משהו שנותן לי שליטה על גופי. אני לא יכולה לעשות בה מה שאני רוצה. היא כלי עזר בשבילי, בדיוק כמו השרוול שהתרחב קצת.

רומי 912

New member
אופירה, אחרי כמה שנים צריך לפתוח את הטבעת או להוציאה? איך יודעים שהגיע זמנה?

אופירA

New member
מנהל
למה להוציא???

, את כבר לא צריכה אותה אחרי כמה שנים? ברור שאת צריכה את העזרה שלה.
היא צריכה להישאר עד 120 ולהמשיך לעזור כל החיים.

אנו צריכים להקל על הוושט והקיבה כשרואים סימני מצוקה שהם משדרים לנו.
מרגישים היצרות, מרגישים שנתקע, מרגישים שצריך להעלות את איכות החיים - אז הולכים לפתוח בקטנטנה. וכל פעם עוד קטנטנה, לפי הצורך שמתעורר.

קוביd1

New member
לרומי 912

הטבעת אמורה להיות איתך עד 120 שנה ,.במידה ואין בעיות שהטבעת מחליקה או שקורה משהו אחר מרגישים בשינוי קיצוני

קובי

למעלה