מוקדש לדאג

מניפסט שמאלני לתפארה.

אבל, אם יש אמת בעובדות המועלות
יש בדבריה מקום לדאגה.

יש מקום לדאגה

גם אם זה שמאלני לתפארה

ולמה דאגה? כי אם 40% מתושבי ישראל לא מצביעים לכנסת, זה אומר שהכנסת לא מייצגת בהכרח את העם אלא אך ורק את אלה שהצביעו. מכאן יוצא שיותר משליש תושבי ישראל בכלל לא מיוצגים בכנסת. אם היו מצביעים 80% מבעלי זכות ההצבעה שזה מספר סביר אם נוציא את אלה שלא יכולים טכנית להצביע מכל מיני סיבות, הרי היינו מקבלים כנסת שונה ממה שאנחנו רואים היום. אולי היינו רואים כנסת שלא לטעמי אפילו, אבל היא היתה משקפת נאמנה את מצב האומה.

lefler11

New member
יחפה

חשבת אולי שזה ממש לא עניין של שמאל וימין

אולי 40% מתושבי המדינה כבר הבינו שהשיטה דפוקה וממש מיותר להצביע

אולי עוד מעט נעבור את ה- 50% ואז יהיה אפשר לעשות סוף סוף הפיכה

lefler11

New member

ואולי משלמים ל"אנשים הנכונים" בשביל שהם ישבו בשקט ולא יעשו בלגן... - חשבת על זה

אני יודעת שזה לא שייך לשמאל או לימין

וגם ציינתי זאת שלא משנה לי מה היו התוצאות גם אם הן היו לא לרוחי. פשוט מורגשת עייפות או אי איכפתיות מצד הציבור, וזה מה שמדאיג. גם אני חושבת שהשיטה הקיימת היא לא טובה לעם ישראל ולא טובה למדינת ישראל. ריבוי המפלגות פשוט הורס את הרצון להצביע או להשפיע. כרגע, נכון להיום, הכנסת לא מייצגת באופן דמוקרטי, חלק גדול מהעם וזאת אכן סיבה לדאגה.

דיבבלעס

New member
בגלל ריבוי המפלגות??

דווקא ככל שיש ריבוי מפלגות זה משקף את העם,
ככל שיעלו את אחוז החסימה כך זה פחות ופחות ישקף את העם
וכך יש מפלגות שפעם אחר פעם מגרדות את אחוז החסימה ומייצגות ציבורים גדולים, אבל לא עוברות שוב ושוב...
לכן לדעתי צריך להוריד את אחוז החסימה ולתת לעוד מפלגות אפשרות להשתתף בזירה הפוליטית

דיבבלעס

New member
בהקשר הזה

אני רוצה להגיד שתסתכלו היום בערוץ 2 בחדשות 8, קרי:20:00
תסתכלו יציגו במהדורה מפלגה חדשה וחשובה שמתמקדת בתחום הכלכלי (כפי שראינו התחום שבמשך עשורים נזנח בישראל עד הפיצוץ של הקיץ שעבר ששבר את הכלים וטרף את הקלפים)
המפלגה נקראת מפלגת כלכלה ואני ממליץ לצפות ולהתרשם...

lefler11

New member
פשוט גאוני - איך לא חשבו על זה קודם...

להוריד את אחוז החסימה, יהיו עוד הרבה מפלגות קטנות - כלומר עוד "סחטנים" שיפריעו לראש הממשלה לעשות את עבודתו...

יש לי הצעה יותר טובה, אולי נפזר בכלל את הממשלה, את הכנסת ובתי המשפט וכל פעם שצריך לחוקק חוק או לשפוט משהו, נתאסף כולנו בכיכר המרכזית, כל אחד יגיד את מה שיש לו ובסוף נערוך הצבעה שתשקף את רצונו של רוב הציבור (גם במידה וזה ייקח כמה שנים פר כל החלטה... אם בכלל תתקבל לבסוף החלטה...).

ריבוי מפלגות משקף אך ורק את הפילוג בעם - וממש לא את רצון העם.
שם לב כמה אנשים בכלל לא מצביעים... האם זה בגלל שהם לא רוצים להשפיע או שאולי זה בגלל שהם הבינו שבכללי משחק כאלה פשוט אי אפשר לעבוד

דיבבלעס

New member
העובדה שאנשים לא מצביעיםהי

היא בעייתית,
אבל שים לב שיש מפלגות שפעם אחר פעם מגרדות את אחוז החסימה
ונדמה לי שאחוז החסימה היה בעבר נמוך יותר והעלו אותו (מישהו זוכר ויוכל לאשר?אם טעיתי אז תתעלמו)
אבל הכוונה שלי לא להוריד את אחוז החסימה לחצי אחוז,
אלא למשל במקום שני אחוזים לאחוז וחצי (לפחות)
ברגע שיש ציבור גדול שמצביע שוב ושוב למפלגה מסוימת ושוב ושוב המפלגה זוכה ב1.8 מנדטים (מבחינת מספר הקולות) ולא נכנסת אז יש בעיה-וכן יש בעיה בשיקוף דעות העם.
פילוג בעם?
מה הפילוג הגדול אם הירוקים/ עלה ירוק/ מפלגת זכויות הגבר או מפלגת כלכלה (הלוואי)-אחת מהן או יותר תכנס לכנסת...?מה הבעיה?

lefler11

New member
ריד מי ליפס

ככול שיהיו יותר מפלגות (בפרט כאשר יותר מפלגות יעברו את אחוז החסימה ויכנסו לכנסת) - תהיה יותר סחטנות וידיו של ראש הממשלה הנבחר יהיו יותר כבולות...

לדעתי הדרך הנכונה ליצוג של מרבית הציבור היא ממש לא על ידי \ בעזרת ריבוי מפלגות אלא על ידי \ בעזרת ריבוי דעות בתוך מספר מפלגות מצומצם (ראה ארה"ב, אנגליה, אוסטרליה ועוד).

And you can take that to the Bank

זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות

מה גם שהמצב גם ככה הוא קקה.
תראה, כל מפלגה שמנסה לייצג מיגזר מסויים או להעביר אג'נדה מסויימת, אין טעם כאשר היא נניח נכנסת לכנסת איכשהו עם 2 מנדטים. אז מה בדיוק היא עושה עם זה? איזו הצעת חוק היא כבר יכולה להעביר? מה היא בדיוק יכולה לעשות בשביל אלה שבכל זאת הצביעו בשבילה. נאדה. כלום. גורנישט. עדיף יהיה שאותם אנשים טובים יהיו במפלגת אם כלשהי ושם יהיה להם כוח להשפיע בתוך המפלגה ולהעביר הצעות חוק בהתאם למצעם.
עכשיו תאר לעצמך איזה 18 מפלגות כאלה בכנסת, אללה יסטור! איזו בוקה ומבולקה זאת תהיה? איך אפשר יהיה לנהל ככה מדינה? איך אפשר יהיה להרכיב ממשלה עם מיליון מפלגות קטנות שבעצם מייצגות כולן את אותו הדבר? בינינו כולן רוצות שלום, כולן רוצות רווחה, כולן רוצות לדאוג לעניים וכולן רוצות חינוך טוב, בריאות ובטחון.
ברגע שתהיינה בכנסת 3-4 מפלגות גדולות שיתחרו ביניהן על ליבו של הבוחר הישראלי, כל אחת מהמפלגות האלה יהיה בכוחה להעביר הצעות חוק כפי שהתחייבה במצעה. אז נגיד מפלגה אחת מהימין, מפלגה אחת מהשמאל, מפלגה אחת מהמרכז ומפלגה אחת של דתיים חרדים/לאומיים. חזון אחרית הימים. כמובן המפלגות הערביות תתאחדנה למפלגה אחת. אי אפשר אחרת. הציבור לא כל כך מטומטם. הוא מבין שהשיטה הזאת לא עובדת, לכן נמאס לו והוא פשוט לא הולך להצביע. אז מי כן מצביע? הימין הקיצוני, החרדים, השמאלנים הוותיקים, הערבים, הדתיים, המתנחלים... וכל אלה שנמאס להם מזה ומזה פשוט נותנים את קולם לאיזו מפלגת מרכז חדשה כמו שהיה בזמנו עם ד"ש ושינוי. ככל שעובר הזמן ושום דבר לא משתנה, יותר ויותר אנשים מוותרים ולא מצביעים. זה המצב.

Aronsona

New member
הבעיה, יחפונת, איננה לטעמי רק ש- 40% לא

מצביעים אלא שבתוך אוכלוסיות שוליים יש אחוז הצבעה מאד גבוה ויחס הכוחות בכנסת משתנה. למשל המפלגות החרדיות.

אני מצטער שאינ מזכיר שוב את היטלר, הוא תמיד היה קיצוני גם בגרמניה ובבחירות בהן זכה % ההצבעה הכללי היה כ- 35% כאשר רוב אנשי המרכז לא טרחו להצביע ואילו אנשי הקיצון באו בהמוניהם.
הגרמנים של היום מודעים לנושא ולכן % ההצבעה שם הוא מעל 70%. אני לא מאמין שאפשר הרבה יותר במדינה של 90 מיליון איש.

למעלה