קצרצרים

סול95

New member
אילת

ביום ראשון שיבוא אני אתחיל את השבוע הרביעי שלי בתור משורוולת !
ועם זאת אני גם נוסעת לבית מלון באילת !
טיפים ? לגבי מה לאכול ? מה מותר ומה אסור בשבוע רביעי. ? מה אתם ממליצים ? תודה^_^

אורחת CC

New member
עזרה מישהו בבקשה..........

אני מטובעת מזה כשנה מבוטחת כללית

הרופא המנתח לא בנמצא כדי לפתוח/לסגור ואמרו לי להתקשר לקליניקה של ד"ר אבינוח שהוא יקבל אותי והוא מסתובב כל יום בעיר אחרת בארץ
התקשרתי לכמה קליניקות ברחבי הארץ וכולם אמרו לי שהוא לא מקבל בכלל אנשים שלא נותחו אצלו.....לא מבינה איך ייתכן כי שמעתי מאחרים שכן טופלו אצלו למרות שלא ניתח אותם אישית.

יש למישהו ידע שיכול לעזור לי? אולי רופא אחר שיוכל לקבל אותי? מה עליי לעשות?

תודה מראש.................

Almighty Me

New member
הכנה טרום ניתוחית..פסיכולוג

יש לי ניתוח באוגוסט ואני חייבת להגיע לפסיכולוג לפני (לבקשת הועדה והרופא המנתח). האם יש לכם המלצה על פסיכולוג מכבי באזור המרכז? אולי שמתמחה במנותחים לפני/אחרי?

תודה

pinkish angel

New member
העמסת סוכר בהיריון אחרי מעקף קיבה

אשמח אם מישהי תוכל לחלוק איתי מניסיונה, במידה ויש...
עברתי לפני 8 שנים מעקף קיבה, ומעת לעת כשאני אוכלת מתוקים מסוימים אני סובלת מדמפינג.
כעת אני בהיריון, ועתידה לבצע (כמו כולן) את בדיקת העמסת סוכר, ואני תוהה אם הדמפינג שיהיה לי לא יהיה קשה יותר מהרגיל? בכל זאת מדובר על 75 גרם סוכר שיכנסו למערכת בבת אחת.

תוהה אם מישהי עברה את זה ואיך זה השפיע עליה.
תודה.

קוביd1

New member
ואווו כייף לשמוע

אשמח מאוד להשתתפותך בפורום ,לתת עצות מניסיונך לכל המתלבטים ,לכל אלה שנתקעים במשקל .
הרבה בריאות תשמור על ההשגים .

קובי

אופירA

New member
מנהל
מבררים בטלפון של הביטוח המשלים ובמשרד הקופה

כל גורם פועל לפי הכללים שלו, לכן צריך לשאול אותו את הכללים שלו, כי זה לא הולך בצורה אחידה.

על מה את צריכה לשלם? כל ניתוח משלמים משהו אחר, כל ביטוח משלמים משהו אחר, כל מסגרת רפואית דורשת סכום אחר.

אופירA

New member
מנהל
אמרת שלא היית מוגבלת עד כה, בסגירה של 8

אני לא אוהבת את זה שסגרת בבת אחת 2, כי אני מעדיפה סגירה הדרגתית כדי להשיג יציבות של התנהלות הטבעת.
אבל בכל אופן, מיומיים או שבוע לא לומדים כלום. לכן אני מדגישה שצריך לחכות 4 שבועות בין סגירה לסגירה גם אם התהליך מתארך. רק ב-4 שבועות מקבלים תמונה אמיתית ומסיקים אם צריך לסגור עוד.
בעוד 4 שבועות גם תסיקי מסקנות לגבי המשקל. אם יש ירידה, צריך להיזהר עם סגירה נוספת.
הייתי מעדיפה שתתייעצי פה לפני סגירה נוספת, כדי למנוע תקלות בהמשך.

קוביd1

New member
המתוקים המתוקים

בעיה זה המתוקים שבכל אחד מהם יש המן קלוריות ואני מכיר את זה באופן אישי .
אתמול בטלויזיה נדמה לי בערוץ 2 דיברו על גמילה מסוכרים \זוג שהפסיק עם הסוכרים הגבר ירד כ 40 קילו והאישה כ 20 ץ
בכל דבר שאנחנו אוכלים יש המון סוכר ,אמרו שב100 גרם במבה יש איזה 8 קוביות סוכר ממש לא יאמן .
אני לא מכיר את מכון אברהמסון ,מה שאני מציע להיכנס לאתר שלהם בשלב ראשון ולהתרשם בכללי מה הם כותבים,
לראות אם יש מכתבי המלצה ואולי כתובות של אנשים ,מה שאנחנו יכולים פה בפורום לבקש ממי שמכיר את המכון ,נגמל מסוכר ,להיכנס ולכתוב .

חג שמח

קובי

אופירA

New member
מנהל
לא ידוע לי על דלקת פרקים כמחלה נלווית להשמנה

אם רופא מקצועי יכול להוכיח שזה נובע מההשמנה - טוב לצרף מכתב ממנו.
אם לא - לא כדאי להשמין.

הרזיה כרוכה בשינוי אורח חיים. למה הפסקת ספורט בגלל חוסר ירידה? ספורט צריך להיות אורח חיים, אם זה קשה 4 פעמים בשבוע יותר משעה, אז פחות, אבל כדאי להתמיד בזה בקביעות.
הניתוחים השונים נותנים שנה שנתיים חלון הזדמנויות, ואח"כ ללא שינוי אורח חיים - חוזרת השמנה. לכן יפה שעה אחת קודם לכן, ולא בתלות לתוצאות. שינוי אורח חיים מביא הרבה בריאות, גם חוץ מההרזיה.

את צריכה להחליט איזה ניתוח את רוצה, לקבוע תורים לכמה מנתחים טובים שעושים אותו, ממה שהתרשמת מקריאתך, ובמקביל לבדוק במשרד של הקופה שלך (לא טלפונית, פרונטלית מול פקידה או מנהל המשרד) מה הדרישות של הקופה כדי לממן את הניתוח, ואיזה מסלול פרטי נותן הביטוח המשלים שלך. אם יש לך ביטוח פרטי, חשוב לברר גם שם מה ההליך שהם דורשים.
כעיקרון צריך לעבור דרך רופא המשפחה לקבל הפניה לניתוח. בפועל אין צורך...

תתייעצי פה על כל תשובה תמוהה בדרך, כי יהיו הרבה תשובות תמוהות בדרך...

tzfat

New member
אני מעוקפת מ2008

אין לי סכרת אבל hba1c נמוך אצלי 3.7
אז התבקשתי לעשות בדיקת סוכר GTT
דאגתי אבל הסתדרתי ואצלי הכל בסדר.
אני מציעה לך להזכיר לרופא שביקש הבדיקה
וגם ליידע את האחות בעת הבדיקה במקרה שלא תרגישי בטוב.
מקימי מצפת

אופירA

New member
מנהל
תגידי לרופא שאת לא כמו כולם

ויש לך בעיה עם העמסת סוכר.
גם לנשים עם סכרת כבדה עושים בדיקת העמסת סוכר?

pinkish angel

New member
לא, כי הן מראש בטיפול מתאים של סכרת

אז אין טעם לבדוק אם יש להן סכרת היריון.
הבדיקה נועדה לבדוק שלא התפתחה סכרת היריון.

קוביd1

New member
פסיכולוג

לקבוע תור בהקדם לפסיכיאטר כי התורים ארוכים ,או שיש אפשרות לקבוע תור עם פסיכיאטר פרטי ,לפי מיטב ידיעתי למי שיש ביטוח מושלם בקופת החולים מגיע לו 2 יעוצים בשנה שעליהם הוא מקבל החזר ,
הפסיכיאטר יבדוק האם את מבינה את משמעות הניתוח ומה הציפיות שלך , אין מה לעשות זאת דרישת הוועדה והמנתח ,וטוב שכך

בהצלחה !!!!

קובי

Almighty Me

New member
פסיכיאטר הייתי..

כבר עברתי את הועידה ויש לי את כל האישורים והבדיקות.

אני צריכה פסיכולוג להכנה לניתוח כדי שיהיה לי מעבר קל יותר, ואני לא מצליחה להתפקס על מישהו טוב או לקבל המלצה.

למעלה