ברור שחובה לפתוח ב-1/4 אם יש ימים כאלה בהריון
אין מצב להיות בהריון בלי יכולת לאכול באופן מסודר ובריא.
ובכלל, אין מצב להיות אחרי 7 שנים עם טבעת, סגורה על הקצה, כאילו מערכת העיכול לא סובלת מכך.
הטבעת עזרה להוריד 65 קילו, ב"ה. כדי להמשיך לשמור הטבעת צריכה לתת עזרה חלקית יותר, ולהיות קצת יותר מרווחת. ושאר העזרה היא בתכנון אכילה והרגלים בריאים.
תשאפי להעביר את כל התזונה שלך (בשלבים, במשך החיים) לתזונה מדגנים מלאים בלבד, ולסלק את הקמח הלבן. את הסוכר הלבן כדאי לך מיידית להעיף עד כמה שיותר, ובוודאי שלא לשתות שום שתייה עם סוכר, רק עם ממתיק מלאכותי. (גם סוכר פירות ודבש בעייתיים עבור השמנים, ולכן יש להגביל מאוד אכילתם).
לצרוך סיבים תזונתיים במזון (פשתן טחון, למשל) באופן קבוע.
לדאוג לאחוז גבוה של ירקות בתזונה שלך, בכל צורה - מבושלים, חיים, מרק, פשטידות (דיאט!) וכו'.
לדאוג לצריכה קבועה של מוצרי חלב וחלבונים איכותיים (דגי ים, עוף רזה).
והכי חשוב - להתרגל לאורח חיים של פיזור הארוחות במשך היום, ארוחות קטנות כל 3 שעות מכסימום. אם קשה ארוחות, אז אפילו אכילה קטנה, העיקר שכל 3 שעות תעבוד מערכת העיכול, אפילו קצת. זה טוב גם לטבעת, כי לא נוצר מצב שהיא נסגרת במשך היום, וגם לחילוף החומרים, כי מפעילים אותו כל הזמן, וזה שורף קלוריות של שומן ומזרז את המטבוליזם.
וכמובן לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום (לא להחשיב שתיית נס קפה במדידת 2 הליטר) ולהקפיד על מאכלים דלי קלוריות ולא תעשייתיים.
פעילות גופנית מסודרת, לא קשה, ושאת יכולה ליהנות ממנה ולהתמיד בה כל החיים.
אם יש קושי של רעב, לדאוג לאכול בכל ארוחה צירוף של חלבון עם פחמימה וירקות (לא בטטה ותפו"א, תירס וגזר), ולאכול אותם לאט לאט עם הפסקות.
ובוודאי שאין שאלה שאויבים צריכים לצאת מהבית, ואין מצב שאי אפשר להוציא אותם. לכל בעיה מצאנו פיתרון. אבל עוגות וממתקים שסוחבים אותך אסור שיהיו בבית.
באופן זה לא משמינים יתר על המידה בהריון, ודואגים לבריאות הגוף והנפש והעובר.
בהריון אסור לסגור את הטבעת גם אם המעבר מרווח מידי, ויש להיות עם יד על הדופק, כי לאורך ההריון תהיה מן הסתם היצרות הדרגתית במעבר, שתצריך פתיחות במקצבים של 1/4CC או יותר, בהתאם לרמת ההיצרות.
לפני הלידה או ביום הלידה, מומלץ לפתוח את כל הטבעת כדי שלא יהיה סיכון במהלך הלידה, הגם שזה מחייב אח"כ לעבור תהליך הצרות הדרגתי כמו אחרי הניתוח.
לכן אנו צריכים ללמוד לא להישען ב-100% על הטבעת, אלא לדעת לעזור לעצמנו לא להשמין, ולהיעזר במה שהטבעת יכולה לעזור לנו, בלי לקחת סיכונים לבריאותנו.
לגבי דיאטנית - אין לי המלצות. כשלעצמי, מתאים לי כל דיאטנית, כשאני מספקת לה את המידע שהיא צריכה לדעת לגבי יכולת האכילה שלי עם הטבעת, והיא מתאימה את ההוראות שלה לנתונים שמסרתי לה.