שרשור נושאים שונים

קוב י d1

New member
שלום לך פישפישון
קראתי פעמיים את מה שכתבתה 180/122 לא משקל כזה חריג ,הBMI שלך 37.6 וזה גבולי לאישור ניתוח צריך BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות בעודף המשקל .
רק שתדע לך שניתוח הוא אך ורק כלי עזר לירידה במשקל ולא יעשה את העבודה בשבילך ,צריך להשגיח לשמור על אכילה נכונה, מאכלים שלא מכילים הרבה קלוריות ,וכמובן בלי נישנושים ,אין מצב שתעלה ה על שולחן הניתוחים שמן ,ותרד בובת ברבי ,
הניתוח רק אפשרות אחרונה לאחר כישלונות של הרבה דיאטות ,יש הרבה הצלחות ויש גם כשלונות ,יש כמה ניתוחים 1 טבעת 2.שרוול שבו מורידים 75% מהקיבה 3 מעקף קיבה
סך הכל חבלה בקיבה ,שאין ברירה והמדדים של הבדיקות מתחילים להיות חריגים ,צריך לרדת במשקל ,אתה עוד צעיר והכל סביר מבחינת שומנים בדם סכרת ותר לחץ דם בעיות במפרקים ברכיים.
מה שאני מציע באם אתה חושב על ניתוח לבדוק אם ועדת האישורים תאשר לך, שלא יהיה מצב של פול גז בניוטרל ואחרי זה ללכת לאחד המנתחים שעושה את כל סוגי הניתוחים ולהתיעץ.
אשמח לשמוע מה החלטתה ולעדכן אותנו
בוא נחכה לעוד תגובות כי המקרה שלך מעניין

קובי

אופירA

New member
מנהל
אני לא יודעת לענות לך קונקרטית, אבל אומר לך מה אני חושבת
ולדעתי מאוד חשוב שתשמע את דעתי, גם אם אינני יכולה לתת לך מרשם "איך יורדים במשקל".
לדעתי אין מרשם כזה. אני כן חושבת שכל אדם הוא אחד ויחיד, וכל מקרה הוא לגופו, ואין שני מקרים דומים כלל. זה משום שמדובר על מכלול עצום של פרטים שמרכיבים את האדם.
אבל אם אתה מפריד כל תופעה משאר מכלול התופעות, אז נכון שעל כל תופעה שתחווה, יהיו עוד 1001 אחרים שחוו אותה תופעה. ועדיין כל אחד הוא מקרה לגופו, בגלל שאי אפשר להפריד תופעות מהאדם, אלא האדם הוא מכלול של כל מצביו ותופעותיו.

מדבריך אני מסיקה, לדעתי, שניתוח לא מתאים לך. קודם כל, אין לך BMI מספיק, אבל חשוב מזה - זה לא פיתרון בשבילך היום, כי אתה אוהב לאכול ולא רוצה לוותר על זה. ניתוח יפריע לך לאכול ואינך צריך את ההפרעה הזו. לדעתי יש לך הרבה כלים ונתונים להצליח ללא ניתוח, ולדחות אופציה זו לעתיד הרחוק, אם חס ושלום יהיה צורך.

לדעתי הטעויות שלך הן בחשיבה, ולא בהתנהגות וביכולת. אלא שחשיבה משפיעה מאוד על ההתנהגות, ולכן אתה רואה כשלונות לטווח הארוך.
אם תחשוב על כיווני החשיבה שלי, ותחזק אותם באמצעות מאמן/פסיכולוג או באמצעות חשיבה עצמית ומודעות עצמית - לדעתי תצליח באותם תהליכים שכבר התחלת, ונמשכו בהצלחה במשך שנים.
מה עוד שאין לך בעצם ברירה אחרת.

קודם כל, שינוי ראשון הוא קטן - להפסיק להחשיב בכלל (אפס חשיבות!) מה שאנשים רואים/אומרים וכו'. זה ממש לא משנה אם אתה נראה שמן או לא, אם מחמיאים או לא. תזכור דבר אחד - 100% חשיבות אך ורק למה שאתה מרגיש/רוצה/מסוגל.
לא משנה אם אתה נראה לא שמן - משנה שהמשקל שלך גבוה וכפות הרגליים כואבות (אגב, לך לאורטופד של קופ"ח, הוא יתאים לך מדרסים פשוטים זולים, ותשכח מהבעיה הזו בע"ה). כשמחמיאים לך, תתרגל לחייך חיוך סימפטי, ולחשוב בלב: "פקה פקה, הכל דיבורים, לא מעניין אותי".

מה שכן חשוב - זה העובדה שאתה אוהב את האנשים בחוגי הכושר. כי זה מחזיק אותך, וזה נותן לך כוח להצליח. אז זה כן חשוב שתיקח מאנשים! את האהבה שאתה מרגיש כלפיהם. כי כפי שאמרתי, מה שחשוב זה מה שאתה מרגיש ורוצה.
אתה צריך להבין שהעובדה שעלית בחזרה הרבה יותר זמן מכל פעם קודמת זה הישג וזה הצלחה, וזה רק בזכות הפעילות הגופנית האינטנסיבית שאימצת לך.
כמו כן, עליך לדעת שפעילות זו היא תריס כנגד סכרת - והיא תבטיח שלא תלקה בסכרת למרות עודף המשקל הגבוה (אני כן חושבת ש-BMI38 זה עודף משקל גבוה מאוד מאוד! אולי הכי בעייתי שיש, כי לא מצדיק ניתוח וכן גבוה מאוד, וצריך להוריד הכל ע"י אכילה ופעילות גופנית...).
שאר המדדים שלך תקינים פחות או יותר, בינתיים. אומנם בעתיד תתבגר וזה יהיה לרעתך מבחינת הצטברות הנזקים, אבל מצד שני ההתבגרות תהיה לטובתך מבחינת היכולת להתגבר על תאוות האכילה ולסגל הרגלי אכילה שומרים, כך שאני לא רואה סכנה בהתבגרות.

השינוי החשיבתי הכי חשוב בעיני בשבילך, יהיה מובן לך ככל שתתבגר. זה ההבנה שהתהליך בדרך לפסגה הוא הניצחון. הניצחון אינו ההגעה לפסגה. בוודאי לא בתחום שבו אחרי שאנו מגיעים לפסגה, אנו צונחים וחוזרים לקרקעית... בתחום זה, אם נהיה בתהליך כל הזמן, נהיה במצב של הצלחה וניצחון.
למרות שאתה רואה רק כשלונות בדרכים שנקטת, אני רואה הצלחה - אני רואה שרכשת לך כלים שכן מצליחים לך - האהבה לפעילות הגופנית, וההאטה המשמעותית בעלייה במשקל. יש לך כבר הרבה ביד, ואתה צריך עוד קצת כדי להיות במקום רצוי.
רק שהמקום הרצוי צריך להיות אפשרי, ולא בלתי אפשרי. אם אתה אוהב לאכול 1 ק"ג סטייק במסעדה (טוב, ברור לי שלא כל יום, אלא פעם ב-), אז אינך צריך לשאוף לשקול 90 קילו או פחות. אתה צריך לשאוף למינימום 100. תהיה שמנמן, ותמשיך ליהנות מאהבת חייך שאינך מסוגל כלל לוותר עליה, וגם אין צורך. הרי אתה מרגיש טוב ונראה טוב גם 10 קילו פחות או 20 קילו פחות ממשקלך היום.
כך שהגדרה של חלק מהתהליך כמטרה והצלחה - יכולה לתת לך הצלחה רבה בהמשך.

כיוון שתיארת מצב בו כל החיים ההרזיה לא החזיקה מעמד לטווח הארוך - המסקנה שלי היא שאתה צריך לבחור בדרך שתוכל לחיות בה כהרגל, לאורך שנים. כלומר לא דיאטה קיצונית, ולא קיצוניות בכלל לשום כיוון. אלא משהו מתון שאתה חי עם הוויתורים הקבועים שכרוכים בו, ונינוח עם הסיפוק הוא כן מספק לך בקביעות.
כלומר - לא ארוחה אחת ביום שבה אתה יכול לאכול הכל - זה קיצוני מידי. אבל גם לא שכל הארוחות ביום יהיו מוקפדות כל כך, ולא תעמוד בזה לאורך שנים וחיים.
כן לאכול את הקינוחים שאתה אוהב, אבל כן להגביל כמה שאפשר את הכמות והתדירות שלהם - ובכלל של הסוכרים והפחמימות הריקות.
כן להקטין את כמות הפחמימות באוכל, ולהתמקד יותר בדגנים מלאים. כלומר לחם, עוגות, פסטה - כל מה שאתה נוהג לאכול, אבל מקמח ואורז מלא. וקצת פחות בכמויות. לתת יותר אחוז לחלבונים במזון שלך.
(אותך הייתי מפנה להתעניין בשרשור בעמוד זה, שבו דובר על התזונה הקטונית, של חלבון בלבד. יש שם מידע שיכול מאוד לתרום לך. אם השיטה קיצונית מידי עבורך, אפשר לאמץ רק חלק מעקרונותיה, ולא לוותר על מה שקשה לך לוותר. לדעתי במקרה שלך יהיו תוצאות מצוינות).

אם המטרה שלך מהיום תהיה הורדה קטנה במשקל, ולא כל העודף, שינויי תזונה שאתה יכול לעמוד בהם לאורך החיים, ובפרט ביום יום הרגיל (כאשר חורגים אפילו בקיצוניות פעם בתקופה, זה לא משמעותי), והמשך הפעילות הגופנית כאורח חיים - כלומר גישה של כמה שאפשר ולא "הכל או לא כלום" - אני מאמינה שתראה הצלחה רבה מאוד, בהשגת המטרה הזו.
וחשוב שתבין - גם 10 שנים של הצלחה זה הצלחה וניצחון. ומה יהיה בעוד 10 שנים? נחיה ונראה. לא כל דבר אנו מבינים, לא כל דבר בשליטתנו, אנו לא מנצחים שום דבר בחיים, רק נדמה לנו. גם הניתוחים שלנו אינם לכל החיים אלא למשהו כמו 10 שנים. ואח"כ בן אדם אוסף את הכלים שלו ומתמודד. הכלים שלנו בכל עשור שונים לחלוטין ואנו לא יכולים לתכנן היום שום דבר כי איננו מכירים את הנתונים שלנו בעוד 10 שנים.

K1900

New member
אחי הצעיר פשפשון!!
שתהיה בריא!!!

כשקראתי את הפוסט שלך הרגשתי כאילו אני בעצמי כתבתי אותו. הסטוריית המשקל והתחושות שתארת זהות לחלוטין, ההבדלים הקלים הם שאני כבר בן 40 ושבנוסף לטריגליצרידים ולכולסטרול אני מתהדר גם בכבד שומני מאוד שמשפיע על מדדי תפקודי הכבד, סכרת ולח"ד מזה כשנתיים.
היום שוקל 114 ק"ג עם BMI 35. מבין באופן המדוייק ביותר את כל הניואנסים הקטנים המסתתרים בדבריך, אוהב מאוד לאכול (שתי מנות שווארמה הן עניין שבשגרה...) אוהב הרבה ספורט (בעיקר כדורגל) וכמוך גם אני נראה הרבה פחות שמן ממשקלי האמיתי (אשתי תולה את זה במבנה הגוף). הבדל נוסף שאולי קיים הוא שעישנתי תקופה מאוד ארוכה ומאז שהפסקתי לפני כשנתיים עליתי עוד 7-8 ק"ג (לפני כן שקלתי 107-108)

נמצא במן תקופה בחיי שמבין שאם לא אעשה משהו - התקף לב הוא רק עניין של זמן ואז אשאיר את ילדיי יתומים חו"ח....

כיוון שאני אדם מאוד יסודי החלטתי להמנע מהתבססות רק על הפורומים ברשת בלבד (מבלי חלילה לזלזל, שכן אני מכיר בחשיבותם העצומה...) וניגשתי להתייעצות עם מנתח בריאטרי וזאת למרות שעדיין לא קיבלתי החלטה לבצע את ניתוח. הנחתי שתשובות מוסמכות אוכל לקבל רק מבעל מקצוע. אגב, להתייעצות עם המנתח ביקשתי מזוגתי להצטרף על תקן "ההפכא מסתברא" שכן היא "אנטי" ביחס לניתוח ולכן שיערתי שהיא תדע לשאול את השאלות הנוקבות והקשות.

שאלנו הרבה שאלות וקיבלנו הרבה תשובות. השתדלנו "לסנן" חלק מהדברים כיוון שהערכנו שמנתח בריאטרי "משוחד" באופן יחסי והוא לויאלי לתחום שממנו הוא מתפרנס, אך עדיין שמענו הרבה דברים על שינוי המערכת המטבולית בגוף שלא בדיוק היינו מודעים אליהם. השלמתי את התמונה עם קריאה רבה של מאמרים שפרסמו רופאים רבים העוסקים בנושא לרבות קריאה על מקרים שהסתיימו פחות טוב.....

המסקנה שלי באופן חד משמעי היא שבמצבנו הקניית ההרגלים היא מאוד קשה. אני מבין את הרציונל שעומד מאחורי הדברים שכתבה אופירה אך אני חושב שהביצוע הוא קשה עד בלתי אפשרי ללא עזרה "חיצונית". העזרה החיצונית הזו יכולה להיות ניתוח שיצמצם את נפח הקיבה שלך (שלנו...) למימדים שימנעו תסכול מתמשך. אין ספק שהתהליך הניתוחי יכשל אם לא נדע לשלב הקניית הרגלים בריאים, רק שאני יוצא מנקודת הנחה שלסגל הרגלים בריאים יותר קל כשאתה לא מתוסכל כמו אריה מת מרעב שסביב הכלוב שלו תלויים נתחי אנטריקוט מובחרים והוא אינו יכול לגעת בהם.

אני עצמי נמצא כבר 80 % בתוך ההחלטה לבצע ניתוח ואני מקווה שזה יאפשר לי לפתוח תקופה חדשה ובריאה יותר שתצמצם את המחלות הנלוות להשמנה שמהם אני סובל. אני תקוה בשילוב עם הפסקת העישון שאותה הזכרתי אהיה באמת אדם בריא יותר עם איכות חיים אחרת.
החשיבה מאחורי ההחלטה התבססה על כך שאינני מעוניין "לשרוף" עוד 10 שנים בנסיונות כושלים לרדת במשקל ואז ללכת לבצע את הניתוח במצב בריאותי ירוד יותר ואולי עם התקף לב אחד או שניים שיתווספו לרזומה ויהפכו את הניתוח למסוכן יותר...

בכל מקרה אני אוהב לאכול לעד אבל אני אוהב יותר את אשתי והילדים ולא רוצה להפרד מהם בגיל צעיר......

בהצלחה בכל מקרה.

קוב י d1

New member
קיצור קיבה
נטלי האורחת ,שיש עודף משקל BMI 40 מה שנקראה השמנה חולנית מאשרים ניתוח ,או BMI 35 עם מחלות נילוות כמו דום נשימה בשינה ,בעיות חמורות במפרקים ,בעיות פוריות
במקרה אחר אין מצב לאישור ניתוח ,ניתוח זה דבר מסוכן ההרדמה סיבוכים בניתוח ,בניתוח גם מתים ,אז בשביל מה לסכן את החיים ולעשות ניתוח ,אף רופא לא ינתח משהו שלא מקבל אישור מועדה .
גם בניתוחים יש הרבה כישלונות ,בירידה במשקל ושמירה על התוצאות ,הניתוח מהווה כלי עזר לירידה במשקל ,אין ניסים ונפלאות בניתוחים
אז מי שחושב לרדת כמה ק"ג שיעשה את זה בדרך הנכונה ,תזונה נכונה ,התעמלות ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
תשאלי את מי שאמר לך, מאיפה קיבל מידע מופרך וחסר הגיון כזה
על שאיבת שומן בטנית רפואית אני לא יודעת ולא יכולה לשלול או לומר משהו.
אבל על ניתוח לקיצור קיבה ללא השמנת יתר ברור לי בלי שום ספק שאין שום בעיה רפואית שבגללה רצוי לעשות פרוצדורה זו.
וברור לי בלי שום ספק שאין אדם שזכאי לכך ומקבל מימון לכך מקופת חולים. לא קיימת חיה כזו.

אם צריך לכרות חלק ממערכת העיכול בגלל גידול ממאיר או פגיעה משמעותית אחרת, אז ברור שעושים איזו פרוצדורה תוך כדי ניתוח הכריתה, כדי שמערכת העיכול תמשיך לעבוד עם קיבה חלקית או מעי חלקי וכד'. ברור שמחברים בהשקה את חלקי מערכת העיכול שנותקו זה מזה עקב הכריתה.
לא שום דבר מעבר לכך.

אגב, להשכלה כללית - אין "ניתוחים לקיצור, מעקף או שרוול קיבה". ניתוחים לקיצור קיבה זה השם הכללי של ניתוח מעקף קיבה ושל ניתוח שרוול קיבה. כלומר שרוול קיבה הוא ניתוח לקיצור קיבה, מעקף קיבה הוא ניתוח לקיצור קיבה.
ועוד אגב - לאחרונה יש הוראה לאשר ניתוח לקיצור קיבה (מכל אחד מהסוגים) למי שחולה בסכרת מבוגרים שלא מאוזנת ע"י כדורים, בתנאי שיש לו BMI30 ומעלה. BMI30 זה השמנת יתר, אפילו רצינית. זה לא BMI תקין ובוודאי שאינו נמוך. פשוט הוא נמוך מ-BMI35, שעד כה היה הגבול התחתי באישור ניתוחים לקיצור קיבה.
יתכן שעל כך מדובר, אלא שהפרטים סולפו לבלי הכר...

חמ סה

New member
התכוונת ב 30.11.14 ?
זה יחסית עוד בגדר ה"סביר" אבל :
1. תתייעץ עם המנתח שלך מה לקחת
2. בד"כ ממליצים על הכדורים הטבעיים מעודדי היציאות כמו נורמלקס (בכל פארם ללא מרשם)
3. לשתות הרבה מים, תה, ואם יאפשרו לך גם מיץ של עגבניה מרוסקת (בכמות של כף) עם מעט שמן זית עליה. עושה פלאים.

בהצלחה.

אופירA

New member
מנהל
תוספות לתשובה שקיבלת
כשבועיים לאחר ניתוח שלאחריו לא אוכלים, אלא רק שותים - סביר מאוד שאין פעולת מעיים קשה, רק מתן שתן. לא צריך להילחץ.

במקרה הצורך, כדאי לקנות נורמלקס. זו אבקה, לא כדורים, וללא מרשם רופא. מומלץ מאוד. לא ממכר גם בשימוש קבוע וארוך טווח.

קוב י d1

New member
עודפי עור
לפי מייטב ידיעתי קשה מאוד להשיג אישור מקופת חולים להסרת עודפי עור ,לפי מה שקראתי פה בפורום שרק במקרה של פצעים שנגרמים כתוצאה מעודפי העור בבטן בקפלים נותנים אישור .
נמתין לתשובה נוספת .

קובי

היי טלי
קופ"ח כליית משתתפת בסכום חלקי רק אם יש הצדקה רפואית. גירודים ודלקות עור, ושפשופים מתחת לקפל עודף העור.
צריך מכתבים מרופא עור המעידים על כך, ולהגיש בקשה ורופא מחוזי אמור לאשר רק אם הסיבה רפואית ולא קוסמטית.
הם לא עושים חיים קלים, אך עם התעקשות אפשר להשיג אישור. אני קיבלתי מהם השתתפות למתיחת בטן אצל ד"ר טלי פרידמן. אם תרצי עוד פרטים, תפני אלי במסר פרטי, ואתן לך את הטלפון שלי.

אופירA

New member
מנהל
מדובר בהוראות משרד הבריאות למקרי סכרת שאינה מאוזנת
במקרים של סכרת כרונית (סוג 2), שהחולה לא מצליח להגיע לאיזון בשימוש בתרופות, יש הוראה של משרד הבריאות לאפשר ניתוח בריאטרי גם ב-BMI30 ומעלה.

קוב י d1

New member
איזה תשובה מפורטת
נקווה שהשואל למד ממה שכתבת לו ,נשמע מה תגובתו.

קובי

מי מכיר מי שמע על ENDOBERRIER

לפי האינטרנט מדובר בצינור מפלסטיק באורך 60 סנטימטר שמוכנס לתוך המעי הדק מיד בסוף הקיבה .
הוא מוכנס דרך הפה בהרדמה מלאה ונשמר במקומו על ידי קפיץ , בלי ניתוח ובלי חיתוך בסכין .
לפי פירסומים את הצינור הזה מוציאים אחרי שנה .
התוצאות המוצהרות הו ירידה במשקל של 20% מקסימום אבל בעיקר ירידה בערכים של סוכר ובמיוחד המוגלובין סוכרי .
השאלה היא האם התהליך מוכר למישהוא ?
האם יש מישהוא ששמע על תוצאות או על סיכונים ?

קוב י d1

New member
חברים מטובעים

יש חברים שעברו ניתוח טבעת לפני 10 שנים או יותר אשמח לשמוע מכם ,גם אלה שמנותחים כמה שנים ונעלמו מהפורום תיכנסו ואשמח לשמוע מה קורה איתכם

קובי

The new me9

New member
מה לא מומלץ לאכול לפני קולונסקופיה?

לא הפורום הכי מתאים. אבל אולי בכל זאת תכירו:

לפני 4 שנים עשיתי בדיקת קולונסקופיה.
לצערי המעי שלי לא היה נקי בצורה מושלמת
לכן ביקשו שאעבור בדיקה נוספת אחרי 3-4 שנים.
אני רוצה להחמיר הפעם כדי שלא יחזור מצב של מעי/קיבה לא נקיים.
איזה מאכלים מומלץ לי להמנע מלאכול ב3 ימים לפני הבדיקה?
אגוזים, קמח מלא, אורז מלא, בורגול. ירקת/פירות ?
מה עוד?
מה כן כדאי לאכול כדי לנקות את הקיבה?

קוב י d1

New member
עודפי עור
ד"ר טלי פרידמן שמעתי עליה הרבה ביקורות טובות מכמה נשים שעשו את הניתוח ,גם בן אדם מקסים וגם מנתחת מעולה

קובי

קוב י d1

New member
יום הולדת

יום הולדת 14 לניתוח הטבעת 24/12/2000 מאחל לעצמי עוד הרבה שנים עם הטבעת ,שתחזיק מעמד .

קובי

למעלה