הכנה לקולסקופיה
את אמורה לקבל מהמכון שבו את מבצעת את ההוראות ,שלא יהיה מצב שהבדיקה הלא נעימה תיהיה לשו
הכנה לקולונוסקופיה מתחילה למעשה שלושה ימים לפני הבדיקה, לכן אם אתם יודעים שלא תוכלו לעמוד במה שכלול בהכנה, בעיקר בשינוי התזונתי, מומלץ לדחות את הבדיקה לשבוע בו אתם חופשיים ופנויים יותר. שלושה ימים לפני בדיקת קולונוסקופיה, תצטרכו להתחיל בתהליך שמטרתו ריקון של המעי הגס מפסולת. את ההכנה הזו ניתן לבצע על ידי נטילת תרופות שתפקידן להתחיל את תהליך הריקון של המעי הגס.
לצד נטילת התרופות האלו, ינחו אתכם הרופאים מה מותר ומה אסור לאכול לפני בדיקת קולונוסקופיה. שלושה ימים לפני הבדיקה צריך להפסיק לאכול פירות וירקות טריים או מבושלים ודגנים מלאים, גם קטניות כמו שעועית או עדשים צריך להפסיק לקחת.
יום לפני הבדיקה
ביום שלפני הבדיקה למעשה מגיע השלב הקריטי ביותר בתהליך הכנה לבדיקת קולונוסקופיה. השלב הזה הוא למעשה הריקון של המעי הגס. הכנה מתבצעת על ידי נטילת חומרים משלשלים. החומרים מגיעים בכמוסות או שקיות שמערבבים עם מים. אחרי שתיית החומר, צריך לשתות הרבה מאד מים ולהמתין. הצורך לרוץ לשירותים ולרוקן את הקיבה יגיע עם השעות שיחלפו. בכל מקרה, ביממה שלפני בדיקת קולונוסקופיה, תרגישו שלשול חריף שיימשך מספר שעות.
רבים משתמשים כיום גם בחוקן כדי לרוקן את הקיבה לפני בדיקת קולונוסקופיה. מכונים רבים מציעים לבצע את החוקן ומומלץ להתייעץ ולבדוק מה דרוש כדי לעבור את התהליך ביום שלפני הבדיקה. היתרון בפעולת החוקן הוא הוצאה של תוכן הקיבה והמעי הגס במהירות, תוך חצי שעה בממוצע.
הכנה לבדיקת קולונוסקופיה ביום שלפני הבדיקה כוללת גם שינוי תזונתי נוסף. מעתה ואילך צורכים בעיקר נוזלים ופחות מזון מוצק, זאת כדי להקל על הפעילות של מערכת העיכול ולנקות אותה.
הכנה ביום הבדיקה
ביום הבדיקה תגיעו בצום . הצום צריך להתחיל שש שעות לפני הבדיקה, אך בשעתיים הראשונות ניתן לשתות נוזלים. לאחר שעתיים יש להפסיק לשתות נוזלים ולהיות בצום מוחלט. במידה והשלשולים ממשיכים גם לאורך יום הבדיקה צריך ליידע את הרופא והוא ישקול האם לבצע את הבדיקה