תפוזים ונושאים שונים

קוביd1

New member
ניתוחים פרטיים

ראיתי בערוץ 2 ששרת הבריאות הקימה וועדה ,לבדיקת כל הביטוחים בקופות חולים המושלם ,פלטינום , זהב ,שמאפשרים ניתוחים בבתי חולים פרטיים ,בהשתתפות עצמית קטנה ,כי כל התקציב של קופות החולים כסף ציבורי ,בנוסף לזה הרופאים הטובים בורחים מהמחלקות לעשות את הניתוחים בפרטי . מדברים על אפלייה בן אלה שיכולים להרשות לעצמם לעשות את הביטוחים האלה ,לבן מי שאין לו אפשרות ,וצריך לעשות את הניתוחים בבית חולים ציבורי ,
אבל ל 30% יש ביטוחים בחברות הביטוח הפרטיות ,יש רפואה לעשירים ,ורפואה אחרת למי שידו אינה משגת לעשות את הביטוח הרפואי בפרטי.

נראה מה יהיו המסקנות של הוועדה.

סתם לידיעה מי עשה בפרטי ומי עשה בבית חולים ציבורי.

קובי

ליעד827

New member
היי קובי, אני עושה בפרטי.

ברור לי שיש המון אנשים שאין להם אפשרות לעשות בבית חולים פרטי.
משהו צריך להשתנות במדיניות המדינה בנוגע לכל העסק של קיצור קיבה...
אני מפקיד את החיים שלי בבית חולים ובמנתח שמנתח אותי באותו היום, ואני לא מתפשר על ביטחון ואיכות!
כמובן שיש לי ביטוחים בנוסף לכללית מושלם ופלטינום...
לידע כללי שלך ושל כל חברי הפורום. שלשום הייתי בקופה , וראיתי שיש החזר לניתוחים בארץ עד 40,000 ש"ח... (למושלם)

קוביd1

New member
מי ברח

אנשים עובדים ,יש כל מיני סידורים התחייבויות יש פריימריס במפלגה שלי ,צריך ללכת להצביע מה לעשות ....
אני פה לא לדאוג.

קובי

אופירA

New member
מנהל
למה, ממי?

צריך להיכנס פעם ביום לעשות סדר.
יש הרבה מנהלים שנכנסים רק בערב.
אני נכנסת בד"כ גם במשך היום, תלוי ביום.
הבוקר הייתי פה, ראיתי שאין עבודה ויצאתי לעבודה. אחה"צ ובערב נמנמתי, ורק עכשיו נכנסתי שוב.

גברת ע

New member
פרטי באסותא ראשל"צ

שילמתי כ3000 ש"ח השתתפות עצמית + 10 אחוז מעלות החומרים שהשתמשו בהם בניתוח.

meira85

New member
זה שטויות

ניסיתי להשיג רופא שעובד עם מכבי ושינתח באסותא . ועברתי רופא רופא . ומי שהתאים הפסיק לעבוד עם מכבי מסיבה זו או אחרת ועבר לעבוד פרטי שזה 27 28 אלף שח . הכל בדיחה אחת על הגב שלנו. אני מהצפון הייתי מוכנה לנתוח אפילו אצל דר מינץ . אז הפקידה שלו אמרה שהוא הפסיק בדיוק לנתח דרך מכבי והוא רוצה לנתח רק בפרטי

אופירA

New member
מנהל
למה הכוונה?

שרק מי שיש לו ביטוח פרטי מקבל כיסוי לזה?
ומי שיש לו ביטוח משלים של מכבי לא יכול להתנתח אצלו בפרטי?
איך זה יכול להיות?

אנשים לא משלמים את הסכומים האלה בפרטי. עושים רק דרך ביטוחים שונים. אז למה הכוונה "הפסיק לעבוד עם מכבי ועבר לעבוד פרטי"?

meira85

New member
ממש מחדל שנותנים לנו להתרוצץ ככה

אין לי מושג מה הסידור אני לא מכירה את הרופא רק שמעתי שהוא רופא טוב ונתנו לי את שמו באסותא ובמכבי וכש התקשרתי ואמרתי שיש לי את כל הביטוחים המשלימים של מכבי ואני רוצה לעשות אצלו מעקף קיבה זו התשובה שלה היתה

גברת ע

New member
תראי אומנם אני בכללית ולא במכבי

אבל כדי להמנע מה'התרוצצויות' האלו, פשוט פניתי קודם כל למוקד של הקופה שלי וביקשתי מהם רשימה של איזה רופאים עובדים איתם ומנתחים בפרטי ועל פי זה בחרתי וניגשתי לרופא.
כן הם מייאשים כן הם מתסכלים אבל האמת שאין הרבה מה לעשות כרגע ורק לנסות להשיג מה שמגיע לנו בצורה המהירה והקלה ביותר.

בהצלחה

meira85

New member
בצדק

אבל כל העניין הזה שבכאילו נותנים לנו במכבי ביטוח שמכסה ניתוח בפרטי . זה בול שיט שטויות מחדל
בסוף אני עושה בבית חולים ציבורי יש לי תאריך

אופירA

New member
מנהל
לדעתי כדאי לחזור ולהתקשר

להתקשר לביטוח המשלים שוב ולשאול האם הרופא הזה עובד איתם בפרטי ומקבל מהם מימון, ומה ההשתתפות העצמית.
ושוב לחזור לרופא, ולשאול אם כשהוא אומר פרטי, הכוונה שהביטוח המשלים משלם או שרק ביטוח פרטי משלם. ולשאול איך זה שבביטוח המשלים אמרו שהוא מקבל מהם מימון.

יש הרבה טלפונים ודיסאינפורמציה בתהליך, והרבה נגרם כתוצאה ממושגים לא זהים בין שני צידי הטלפון.
לכן כדאי שוב לברר.
וכל מידע כדאי להצליב עם גורם אחר, כדי לוודא שלא נמסר לך מידע שגוי במקרה מסוים.
ככה זה כשצריך אינטרקציה בין מערכות גדולות והרבה גורמים מעורבים.

meira85

New member
יש לי דוקטורט בזה כבר

עשיתי וביררתי . זה המצב . מעקף קיבה לא כל אחד עושה . ומי שעושה לא עובד עם מכבי . ואם כן מנתח את הניתוח הזה אז רק בבית חולים ציבורי ולא באסותא. אבל אם יש לך כסף או ביטוח חיצוני שמכסה כל ניתוח אז אין בעיה. תאמין עשיתי תחקיר . ואין עם מי לדבר אמרתי למכבי איך זה יכול להיות ? שזה מחדל אמרו לי אין מה לעשות ככה זה וזה מה שהם יכולים לעשות למעני. נו.... אני לא כועסת כמו כל פולניה טובה השלמתי עם המדינה הזו.

calila

New member
לדעתי באסותא בחיפה עושים מעקף קיבה

הרופא שלי אמר שאחרי הועדה נחליט איזה ניתוח נעשה - שרוול או מעקף כך שזה אומר שזה אפשרי

meira85

New member
אחלה בית חולים

רק שלגבי נתוחים מסובכים אין חדר טראומה ו או מיון למקרה שחס וחלילה משהוא ישתבש לא עלינו ואז אמבולנס יסיע לרמבם. אני העדפתי להיות ברמבם מראש

למעלה