The Pandorica Opens
כי פרק כל כך נפלא לא צריך להיות אפילו בסכנה קטנה.
דאלקים, בעיקר בגלל סצינת הסיום המיותרת. הפרק חביב+-, עם קטעים כמו would-you-care-for-some-tea וההזדמנות של הדוקטור לכעוס - כי הכעס מראה כל כך הרבה ממנו - כשהדאלק עושה לו טרולינג. הרעיון של אדם שהוא רובוט עם זכרונות מושתלים נחמד אבל לעוס במד"ב, אז זה תלוי איך מציגים את זה וכאן הפרק קצת בעייתי כי הוא מניח שזה יפתיע אותנו.
אבל בעיקר בעייתי הקטע שמציג את הדאלקים - תצוגת האופנה הזאת שהורסת את הסיספונד - וההדים שהקטע הזה עשה. זה לא רק שהדאלקים החדשים לא משהו, זה איך שמציגים אותם, שזה מאוד גאטיסי - הוא כאילו בונה על מה ילדים יגידו בגן השעשועים שהוא "אוווווו מגניייב תראו דאלק" ולא על הצד האמנותי ספרותי מושקע. הסצנה הזאת היא לגמרי "אוווו ותראו את הפומפות שלהם". יש דרכים אחרות להציג את הדאלקים החדשים, ואולי אם היו מיישמים אותן בפרק לא היה כל כך הרבה אנטי למה שהוא בעצם רק שינוי קוסמטי.
ואין שום עומק בפרק, רק סדרת אירועים, וזאת עיקר הסיבה שאני לא אוהבת פרקים שלו.
(קצת חשוב לי יותר לדבר על פרקים מעונה 5 בגלל שיש יותר קונצנזוס לגבי פרקים ישנים אבל עונה 5 בזיכרון של אנשים משתנה בגלל ההקשר שלה)
תוספת -
ועכשיו ראיתי שוב את הפרק והוא באמת לא רע. פחות טוב מהאחרים, לכן אני בעד להעיף אותו, אבל עדיין.
jammie dodgers! (but i was promised tea!)