חילופי ניהול בפורום

חילופי ניהול בפורום

גולשים יקרים,

אנו מודים ל יחיאב נגר על תקופת ניהולו בפורום ומאחלים לו הצלחה בהמשך הדרך בתפוז ובכלל

בהזדמנות זו, אנו מברכים את iricky עם כניסתו לניהול הפורום ומאחלים לו הצלחה והנאה בתפקיד

המשך גלישה מהנה בתפוז אנשים

u r i el

New member
יחיאב - OUT, ריקי - IN.

פתאום נצבע לי ריקי בכחול, ככה ללא הכנה מוקדמת. אלמלא קראתי את הודעת הנהלת הפורומים הייתי עלול לחשוד שארעה הפיכה או בוצע מחטף באישון לילה. אני לא ידעתי מזה. אתם ידעתם ? למה החשאיות ? אפ' על העלאת מחיר הדלק מודיעים לנו כמה ימים מראש ...

על כל פנים, ליחיאב המנהל הפורש תודה על שנות תרומתו הרבה לשימור וטיפוח השיח על ליבוביץ ולריקי איחולי הצלחה רבה בהמשך המשימה
. יחיאב היה מנהל נוח וסובלן, לעתים סובלן מדי - לטעמי - אולם תרומתו הייתה גם במתן גוון הומוריסטי פה ושם
, מתכון חשוב לשמירה על שפיות הדעת במקומותינו
.
מעניין בידי מי תהיה עכשיו ההחלטה להעביר מדי פעם את הודעותיו של ריקי למאגר ההודעות הנבחרות ? תקוותי שאת הפונקציה הזו עדיין שומר לו יחיאב לעצמו.

iricky

New member
חן חן על איחוליך

גם אותי הטרידה הבעיה שאתה מעלה ואף הנחתי אותה לפני רשויות הפורום, אלא שנתבשרתי שחילופי הניהול דינם כדין המערה מכלי לכלי ולא כדין המדליק מנר לנר, ולא נותרו בידיו של יחיאב שום פונקציות. כך שלך ולי לא תהיה ברירה אלא לקבל את שיקול דעתי.

iricky

New member
חברים יקרים

בדחילו ורחימו נעניתי לפנייתו של יחיאב לקבל עלי את ניהול הפורום, שכבר שחה קומתו מכובד המשא ומבקש הוא לחדש כוחותיו כמקדם. יפה אמרו חכמים יתגבר לעמוד בבוקר לעבודת הקודש, שכך היא דרכה של תורה, פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה, ועל הארץ תישן וחיי צער תחיה ובתורה אתה עמל, ואם אתה עושה כן אשריך וטוב לך. אלא ביקש אותו צדיק לקיים עליו את הפסוק, יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ שיגיעת שתיהן משכחת עוון, וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון. ומלאכתו של יחיאב, ברוך השם הפותח ידו ומשביע לכל חי רצון, פרה ורבה בעת האחרונה ואף כי צדיק גמור הוא מצא שאין היא נעשית בידי אחרים, ומבקש הוא לפנות מקום מעט גם לחיי שעה.
אם כן נודה ליחיאב שייסד את הפורום וניהל אותו בתבונה ובתושיה ובמאור פנים לאורך שנים ארוכות, ואלמלא שלחו הקב"ה בטובו וברחמיו אלינו מי יודע היכן היו עומדות רגלינו בשעה זו. ואף אתם חברים אל תעשו כמעשה תהילה תזכר לטוב, אלא הרבו בדברי שבח והודיה, כי איפה ישנם עוד מנהלים כמנהל הזה. והוא בודאי לא ישאיר אותנו לאנחות, גלמודים ובודדים, ועוד ילוווה אותנו רבות בעצה ותושיה ודברים נאים, ואף הוא ימשיך לנהל את אתר עמותת לשמה כמימים ימימה.

מדיניות הניהול שהנהיג יחיאב לא תשתנה כהוא זה. הפורום ימשיך להיות פתוח לכל אדם ולכל דעה ולא תהיה שום צנזורה, אלא במקרים קיצוניים כמתחייב מתקנון הפורום. ומן הצד שכנגד, כל דעה תהיה חשופה לביקורת כטוב ליבו של המבקר, וגם בזה לא תהיה צנזורה אלא במקרים וכו'.
לו נזכה כולנו לפורום פורה ומעניין בהמשך הדרך.

ושמי שלי – למי שעדיין לא נודע – ריקי.

י ו ר ם 7

New member
בהצלחה ריקי ותודה ליחיאב על מעשיו הטובים

אין ספק שהפורום הפך אותנו לאנשים שונים במקצת שאחרי הקפה של הבוקר
ולפני הבעיות הכבדות של החיים פותחים את המחשב לראות בפורום היקר
לפעמים הפורום הזה הוא התחליף הכי טוב לכותל המערבי ובשביל זה הוא קיים
לא חייבים לצעוד איזה מרחק של דרכים ולהתפלל שם רק הבעייה שאת הפתק שאתה שם בפורום
לא רק אלהים רואה אלא כל בית "ישראל"
בשנים האחרונות הפייסבוק הופך לבית המקדש השלישי של עם ישראל והקרבת הקורבנות נעשת בו לא על
דרך הישר. אני מקווה שנמשיך לעשות בפורום את שנתן לנו האל ובדרכם של ה"צדיקים" נתבשם.

iricky

New member
תודה יורם

וחן חן על דבריך הטובים על הפורום. אין לי אלא לענות אחריך - אמן סלה.

שיוש82

New member
דיקטטורה!

ככה? בלי שום הצבעה?

אלא שלפעמים מתברר, יש מהלכים חד צדדים שסופם לטובה. כך גם במקרה הזה. זכינו למנהל ידען, מעמיק המיטיב לנסח בחדות ובבהירות. עלה והצלח, נהל ביד רמה כפי שעשה קודמך. אני תומך בהתנגדותך לצנזורה ועצתי היחידה היא שתיתן אמון ובמה בכל מדיום שיש באפשרותו לקדם את ההגות החשובה של ליבוביץ'.

iricky

New member
וואוו, הסמקתי

לקבל קומפלימנטים כאלה מעיתונאי, ועוד מקצוען ואינטיליגנט ומשכיל, זה לא עניין של מה בכך. תודה.

בחיי שהצעתי משאל עם אבל הצעתי נדחתה פה אחד.

אני לא רוצה לפגוע,

אבל תמהני מדוע יחיאב היה מוכן להציע שפורום מטעם עמותה שמטרתה לשמר ולהנציח את תורתו הדתית של ליבוביץ, יהיה מיוצג ומנוהל על ידי אדם חילוני שאינו שומר מצוות וחי בפועל חיים הנוגדים את עולם ההלכה שהיתה התוכן הערכי החשוב בעולמו של ליבוביץ. ותמהני גם עליך ריקי, שנענית להצעה זו, כי בטוחני שההכרה שאינך ראוי לנהל פורום על שמו של ל' עלתה בראשך.

אני מבקש שלא תקח את הדברים אישית, כי אין לי משהו אישי נגדך ואני אפילו מעריך לא מעט מהודעותיך בפורום. אבל אינני חושב שצעד כזה הינו צעד מבורך עבור הפורום, והייתי אומר ההפך - שצעד מעין זה עלול לפגוע קשות בתדמית של הפורום בעיניי אנשים רבים, שעלולים לקבל רושם שלילי ומסרים שליליים בנוגע לליבוביץ לתורתו. ועל כל פנים, ודאי שצעד זה לא יעזור לקירוב לבבות ולהחייאת תורתו הדתית של ליבוביץ בקרב העם. לכן, אני מציע לך וליחיאב לשקול את העברת סמכות הניהול לאחד מהחברים הדתיים הפעילים שבפורום, שבוודאי מתאימים וראויים יותר לתפקיד חשוב זה.

עם זאת, אני רוצה לציין לטובה את כוונתך להמשיך את מדיניותו של יחיאב בנוגע להימנעות מצנזורה ולכיבוד חופש הביטוי בפורום. זוהי הדרך הראויה בהחלט לכל מנהל פורום באשר הוא, וכולי תקווה שתלך בדרך זו ולא תזוז ממנה.

בכל אופן, בכוונתי לשקול בכובד ראש את יחסי לפורום מעכשיו, כי מבחינתי משהו בסיסי במהות של הפורום נהרס.

iricky

New member
כשהלכתי לאוניברסיטה

שאלתי אם בשביל להיות איכתיולוג אני גם צריך להיות שחיין, כי אני נורא פוחד ממים. אמרו לי שלא מוכרחים. שמחתי נורא. אח"כ הלכתי לפקולטה אחרת ושאלתי אם בשביל להיות דר' דוליטל של סוסים צריך להיות סוס. אמרו לי גם שלא מוכרחים. אח"כ הלכתי גם לממשלה ושאלתי אם בשביל להיות שר אוצר צריך להבין בכלכלה, ושוב אמרו לי שלא מוכרחים. מספיק שתהיה יפה ותהיה פוליטיקאי ותדע לדבר יפה, כלומר תגיד את כל מה שאנשים רוצים לשמוע. מה שתעשה בפועל זה ממש לא חשוב. שוב שמחתי נורא. לא כי רציתי להיות איכתיולוג או דר' דוליטל של סוסים או שר אוצר, אלא כי רציתי להיות מנהל בפורום ליבוביץ.

עמותת ליבוביץ ואתר ליבוביץ ובכללו הפורום לא הוקמו במטרה לשמר ולהנציח את תורתו הדתית של ליבוביץ, אלא לשמש זירה לעיסוק בהגותו של ליבוביץ על כל רבדיה, ו-"הנו פתוח לציבור כולו ולוקחים בו חלק לא רק "ליבוביצ'יאנים" אלא אף בעלי עמדות שונות ומנוגדות, דתיים וחילונים, ימנים ושמאלנים". על מנת לקדם את המטרה הזאת לא מוכרחים ללכת עם ציציות.

לא הרי ליבוביץ כאותם דתיים שאין להם בעולמם אלא ד' אמות של הלכה. אתה בודאי יודע שהגותו של ליבוביץ חובקת עולם, החל ממקומה של ההלכה ביהדות וכלה במריל סטריפ ועד לספרות פורנוגרפית. אתה בודאי עוד יודע שדווקא אותו ציבור המכונה "הציבור הדתי", שומר ההלכה, דוחה ברובו הגדול את דעותיו של ליבוביץ, עד כדי חרם של ממש, ללא תלות בזהותו של מנהל הפורום. שמא נציע לרב יובל שרלו שאוסר הכנסת ספריו של ליבוביץ לבית המדרש שלו לשמש כמנהל הפורום?

אבל אין לי שום טענות אליך. אתה את חובתך מלאת וקיימת מצוות הוכח תוכיח. יישר כוח.

אני מבין את החשש

אבל דווקא בריקי יש שילוב מעניין של חילוני שלא מרגיש צורך להתנצל ולהצדיק את היותו חילוני (ומן הבחינה הזו אפשר לראות בזרם שליאור טל מייצג חילוניות אפולוגטית), ומנגד מבין היטב ולעומק את הדתיות היהודית, לפחות בגרסה הליבוביציאנית שלה. וכשאני אומר מבין אני מתכוון גם מכבד ומוקיר.
החלק הכי חשוב בכיבוד וההוקרה הוא בידיעת הגבולות של כל תחום וההקפדה עליהם.

י ו ר ם 7

New member
דעתו הפוליטית היא פקטור מאד חשוב אחרי הכל מי

אנחנו אם לא פוליטיקה,פוליטיקה ועוד פעם פוליטיקה.
אם היו שואלים את ליבוביץ מה הוא רוצה שיעשו לזכרו אחרי מותו
ספק אם הוא הוא היה מבקש אדם דתי עם כיפה לראשו שינהל איזה פורום הזוי
ב"תפוז".

מה שציטטת מהאתר:

"הנו פתוח לציבור כולו ולוקחים בו חלק לא רק "ליבוביצ'יאנים" אלא אף בעלי עמדות שונות ומנוגדות, דתיים וחילונים, ימנים ושמאלנים" הנו אחד מהמאפיינים של הפורום, אבל אין זו מטרתו, ודאי שלא המטרה העיקרית. כמובן שהפורום יהיה פתוח גם לחילונים, וכי מה נגיד לחילוני המעוניין לדון בהגותו של ליבוביץ, שעליו לחזור בתשובה ולשמור שבת בשביל להשתתף בפורום? אלא מה שאינך מבין, או עושה את עצמך לא מבין, הוא שיש הבדל של שמים וארץ בין משתתף רגיל בפורום ובין מי שתפקידו לייצג את הפורום. נכון שאינך צריך ללכת עם ציציות על מנת לכתוב ולהשתתף בפורום, אבל מי שבוחר לנהל ולייצג את הפורום ודאי שראוי שיהיה נאמן באורח חייו למטרת העמותה, שמבחינה רשמית היא אמנם לשמר את הגותו של ליבוביץ על כל רבדיה כפי שאמרת, אך מבחינה לא רשמית ודאי שהכוונה שהניעה את הקמת העמותה היתה דתית, כאשר מטרתה העיקרית היא להנציח את תורתו הדתית של ליבוביץ, שכוללת בתוכה בין השאר גם את ההפרדה הברורה והחדה בין קודש וחול. לכן יש בטענתך היתממות מסוימת. ויודע מה, אפילו אם תחלוק עלי שאכן זוהי המטרה העיקרית של העמותה, בכל אופן כפי שאמרת מטרתה לשמר את הגות ליבוביץ על כל רבדיה. כיצד אתה יכול להופיע בפורום כמי שמייצג מטרה זו של שמירת הגות ליבוביץ על כל רבדיה, כאשר אתה בוחר לפרוק מעליך באורח חייך את מה שהיה עיקר תוכן חייו של ליבוביץ (ומן הסתם כלול ב"כל רבדיה") - קבלת עול מלכות שמים ועול תורה ומצוות?

ואגב, אני בהחלט הייתי מעדיף את הרב יובל שרלו בניהול הפורום על פני האלטרנטיבה הנוכחית. אלא שסביר להניח שהוא לא ירצה, ולכן זה לא ריאלי.
בכל אופן, טענתך אינה טענה מאחר שאני הרי הצעתי להעביר את הניהול לאחד מהחברים הדתיים הפעילים שבפורום שבוודאי מכבדים ומוקירים את הגותו הדתית של ליבוביץ, וכאלה לא חסרים לנו. לכן דבריך אינם יותר מאשר התחמקות.

u r i el

New member

אני מבין ללבך. יחד עם זאת אני סבור שהמקרה של פורום ליבוביץ הוא מקרה חריג במובנים רבים.
ליבוביץ - דווקא בהגותו הדתית - אינו דמות דתית מסורתית במתכונת הנפוצה.ליבוביץ בהגותו הדתית ריכז סביבו גם דתיים אולם לא פחות מכך חילוניים או אתאיסטים וכך גם מאמינים של דתות אחרות. מבחינת היהדות האורתודוכסית ליבוביץ לא היה קונצנזוס. ליבוביץ היה פרובוקטור שנון, ורבים מחובשי הכיפות שהאזינו לו בהמוניהם התייחסו אליו יותר כסטנאפיסט מוכשר ומאתגר, מאשר כרועה רוחני למעשה.

מידה נעלה הייתה לו לליבוביץ - הוא לא פסל אדם שביקש דעת גם אם דעתו שונה מדעתו שלו. אלה שבאו אליו בימים ובלילות לא מויינו מצדו ע"י שום קריטריון. לכולם הוא הקדיש מזמנו ומתבונתו, לדתיים, לחילוניים ולאתאיסתים.

מנהל פורום הוא בעיקר עיסוק אדמינסטרטיבי. רצוי וראוי שמנהל פורום יהיה מצוי בתכניו של הפורום אותו הוא מנהל. אין כל צל של ספק שריקי מצוי בכתביו והגותו של ליבוביץ. לדעתי אין גם כל ספק שמבחינה אדמינסטרטיבית הוא כשר ומוכשר לנהל את הפורום. אם הניהול של יחיאב היה לרוחך, תן לו גם את הקרדיט במעשה האחרון שעשה כמנהל - להעביר את שרביט ההנהגה לאדם שנראה בעיניו ראוי, מה עוד שריקי הצהיר שינהל את הפורום ברוח קודמו.

ריקי בדרך כלל איננו מתבטא באופן מזלזל בערך העליון של ליבוביץ. הוא מכבד את ליבוביץ ומאמין שליבוביץ הוא בדיוק מה שראוי היה שיהיה הוא עצמו - אילו בחר להיות יהודי מקיים מצוות.

יש לי עם ריקי וויכוחים נוקבים, אבל חילוקי הדעות שבינינו אינם מבחינתי סיבה לפסול אותו מלנהל את הפורום. אתה יודע מה ? אולי אף אדרבא - חילופי דעות ומהלומות אינטלקטואליות הן הדרך הטובה והמאתגרת ביותר לברר סוגיות ליבוביציאניות דווקא אודות תורתו הדתית של ליבוביץ שהיא כידוע אגוז לא קל לפיצוח עבור דתיים וחילוניים כאחד.

iricky

New member
לעמותות אין כוונות לא רשמיות

ומכל מקום איני יודע על מה אתה נסמך כשאתה אומר בוודאות כזו שהכוונה שהניעה את הקמת העמותה היתה דתית. וכן, אף שהפורום הוא חלק מן האתר המוקדש להגותו של ליבוביץ, ובתור שכזה מיועד גם הוא לתרום להשגת מטרות העמותה והאתר כול הרי שלפורום נועד גם תפקיד מיוחד שאין לו קשר הכרחי לדת דווקא, כפי שמצוין בשער הכניסה לאתר: "אחת ממטרותיו של הפורום היא להוות זירה לעיסוק ציבורי בשאלת העם היהודי בזמן הזה על כל שלל הבעיות הכרוכות בה, להביאה ככל שניתן למודעות הציבור ולהעלותה על סדר יומו. אנו מזמינים אתכם "להיכנס לזירה" לשמוע ולהשמיע את קולכם." כידוע לך בודאי, וכפי שהיה ידוע בודאי למיסדי העמותה ומקימי האתר והפורום, רובו של העם היהודי בזמן הזה איננו עוסק במצוות ואינו מנהל אורח חיים תורני.

והעיקר, האתר והפורום מוקדשים לשימור הגותו של ליבוביץ ולא לשימור אורח חייו. אני בהחלט רואה עצמי כמי שמצוי בהגותו של ליבוביץ וכמי שיכול להציג אותה נכוחה גם אם איני אוחז באורח חייו של ליבוביץ. מעולם לא הבעתי דעה על אורח חייו של ליבוביץ, אף שברובד העליון והנגלה שלו הוא כמובן ידוע לי.

ולבסוף, אני לא מיצג את הפורום בפני שום גוף. בסה"כ נתמניתי למנהל הפורום מטעם החברה המארחת אותו - תפוז. הם לא הציבו לי דרישה לקיים אורח חיים תורני, ולכן דעתך שלך בעניין זה אינה מעלה ואינה מורידה.

פיקסעלע

New member
מטרת העמותה והפורום לא הייתה דתית

גם בזמן יחיאב. בפועל הפורום תמיד היה בית לאנשים שבשבילם ל' היה בעיקר ספורט רוחני ואסתטי. אתה זוכר איך לחמו בנו כשניסינו לעשות משהו יותר רציני ומעשי.

iricky

New member
וגם בית לאנשים

שבשבילם ל' והעיסוק בהגותו אינם כלי ומכשיר לקידום מטרות דתיות לפי טעמם האישי, אלא בשבילם העיסוק בליבוביץ איננו אמצעי לשום דבר אלא הוא עצמו התכלית.

iricky

New member
יש בעולם הזה

כל כך הרבה אנשים הזקוקים לרחמים שחבל שאתה מכלה את רחמיך על אדם שכזה, ובפרט שאינך מועיל לו בזה כלום. רחם על מי שתוכל לסייע לו, וצא וסייע לו.
אֶפְּלָה נָּא בְיַד ה' כִּי רַבִּים רַחֲמָיו מְאֹד וּבְיַד אָדָם אַל אֶפֹּל.

למעלה