שמע. אולי יש אמת בדבריך. אולי היה צריך להפריד. אולי היה צורך
לקבוע יעדים ותחומים, ובהתאם לכך, לשנות את תקנון הפורום. אולי היה גם צורך, להבהיר לקהל, איזה 'נזק' נגרם לפורום בעקבות העובדה שהוא הפך ל"ספק מענים" לכל התוהים בנושא התאמת מסך 32 אינץ' לחדר השינה.. הכל אפשרי.
...ואני הקטן, ביקשתי ממר מנהל, שיואיל להבהיר את המסתתר מאחורי כל טענותיו. והוא, במקום שישיב, ראה בי סוג של אויב. ראה בי מטרידן ולא חדל מלאיים על בימת הפורום ומחוצה לה שהוא יחסום והוא ימחק והוא והוא.
וכן. הצעתי שיפנה להנהלה וידאג לשנות את שם הפורום וייעודו, ובמקביל, ידאג שגם בתפוז ייבנה פורום נוסף, שיעסוק בטלוויזיות, כי אי אפשר בלעדיהן, בעיקר לפני המונדיאל ובעיקר כי מחיריהן בירידה ובעיקר כי אנשים רוצים לקנות חדשות וגדולות, ועל כן, הם צמאים למידע. אז מה הוא הציע? שאקח את כל הנושאים הללו לפורום הגינון? נו באמת!
וכן. כשהולכים על מהפכים שכאלה, חשוב מאד לשנות את תקנון הפורום, כדי שאנשים יידעו למה לצפות. מיכאל, כמנהל חדש, יכול היה לעשות זאת בקלות, ממש עם כניסתו לחליפת המנהל. אלא שדבר מאלה לא נעשה.
איני חוקר, ואיני יודע, האם מר לנג היה זה שהתחפר בעמדה של "אני אוכל לתקן ללא עזרה", או שהוא ביקש עזרה ולא קיבל. אבל מבחן התוצאה מלמד, שכך או כך, הפורום הפסיד וחבל.
וחבל עוד יותר, כי בסך הכל, מספר הפניות בפורום הזה לא היה רב. אי לכך, במקום להעיר ולהזהיר בעקבות כל תגובה שלישית, ניתן היה לנהל שיח רגוע, כזה שמסתיים לאחר 5-7 תגובות לכל שאלה וחסל סדר הניג'וסים.
לי אישית מאד הפריע, שאנשים חיפשו מענים בפורום הצרכנות, במקום שיקבלו אותם כאן. מה שבטוח - אילו דברים היו מתנהלים פה כשורה, אפשר היה להוציא קישור לדיון קודם שעסק ממש באותה סוגיה, ולסיים את המענה לשאלה זו או אחרת בלינק אחד וחסל. אבל.... לדאבונינו, דבר מאלה לא קרה.