מדיניות הספוילרים החדשה

timetraveler900

New member
מדיניות הספוילרים החדשה

אתם קבעתם. איפה שהיה תיקו אני הכרעתי.

מהו ספוילר?

ספוילרים הם כל החצי השני של עונה 7 (אחרי הכריסמס ספיישל)

איך מסמנים?

בכותרת כותבים "
" + על מה הספוילר. לדוגמה: "
עונה 7 פרק 8". אם יש שרשור רשמי של פרק (דיון על פרק מסוים) אין צורך לכתוב על מה הספוילר אבל כן צריך לסמן
.

ספוילרים עתידיים

ספוילרים עתידיים, כלומר פרטים שהודלפו (על העלילה והקאסט למשל), שמועות חולפות, הכרזות רשמיות, פריקווילים על פרקים שטרם שודרו בבריטניה (כלומר לא שודרו בכלל) מסמנים "
+ על מה הספוילר. דוגמה: "
ספיישל החמישים"

פרומואים (הידועים בשמם היותר עממי - טריילרים)

יש אנשים שמעדיפים להימנע מלצפות בטריילר לפרק הבא. אז במידה ואתם מתייחסים בהודעה לטריילר שראיתם לפרק הבא (בדרך כלל קורה בשרשור הפרק שנפתח מיד לאחר שידורו [בבריטניה]), כתבו בתוך ההודעה לפני התוכן על הטריילר "
פרומו" ותעשו רווח של לפחות 30 שורות.

מומלץ בחום לא לכתוב ספוילרים גדולים בכותרות לעונות ישנות (7-1א)

זה לא כזה מסובך, פשוט תכבדו אחד את השני.
המשך גלישה נעימה

MonicaF

New member

חוץ מה-30 שורות הזה.
אשתדל לעשות הרבה אבל אני לא מתחייבת לספור את השורות

shaharEB

New member
המומלץ בחום הוא דווקא הכי חשוב

לא לכתוב ספוילרים גדולים בכותרת זה הכי קריטי !!!
לא לבוא ולכתוב :" השם של הדוקטור הוא: ... " בכותרת XD

Oukami Kun

New member
שימי לב שמדובר על עונות 1-7א'

אני לא חושב שלכתוב בכותרת "הבת של הדוקטור מתה" זה ספוילר, עם כל הכבוד. דברים ששודרו לפני 5 שנים פחות או יותר לא צריכים להיות בגדר ספוילר...

MonicaF

New member
חחחח תודה על הספוילר

אם לא המצאת את מה שכתבת על הבת.

Oukami Kun

New member
לא המצאתי, ובבקשה (?)

אני מרגיש שאת מצפה להתנצלות, אבל אני לא חושב שבפורום מדבר על סדרה כלשהי יש צורך לסמן ספוילר על כל מה ששודר אי פעם, כי זה לא הגיוני, וזה לא ספוילר.
כמו שאני לא אגש לפורום של, נניח, 'על-טבעי', כשהתחלתי לראות רק את העונה הראשונה ואצפה שיסומן ספוילר על כל מה ששודר במהלך שבע העונות הבאות...
צר לי אם הרסתי לך את הפרק המדובר (ולא הרסתי, יש לזה הרבה מעבר), אם וכאשר תגיעי לראות אותו, אבל זה סיכון שאת צריכה לקחת בידיעה שכל הפורום (אם לא כולו) כבר ראה את העונות אותן לא ראית.

meilla

New member
אבל היא באמת לא מתה

היא חזרה לחיים באותו פרק.

MonicaF

New member
אם אתם מתכוונים לפרק הזה

אז לא עשיתם לי שום ספוילר

והוא אכן שודר מזמן.

meilla

New member

נוצר פה בילבול, הפרקים בזיכרון שלך עוד "פרשס" לעומת שלנו אנחנו פחות או יותר זוכרים מה הלך שם.
באמת לא קורה שום דבר רציני עם הבת של הדוקטור בעונות של מאט סמית' (וחבל..)

MonicaF

New member
לא מה פתאום

לא מצפה להתנצלות. זה פשוט מצחיק אותי שבשרשור מדיניות הספוילרים, יתרחש ספויילר בגדול

אבל ביקשתי בדיוק לספיילר לי בנוגע לבת שלו.
אז אחכה בסבלנות שהיא (מה שכתבת).

יחד עם זאת, אמנם לא מצפה להתנצלות, ולא קרה כלום כי רציתי תשובה לגביה באחד השרשורים כאן, אבל הייתי שמחה לא לראות עוד ספוילרים. פשוט ללכת לפי ההנחיות החדשות, הרי למטרה זו נועדו.
אגב, הפרק הזה עם הבת שלא ראיתי, אני מבינה שקורה לדוקטור ה-11 לסמית', אם כך, לא עברו עדיין 5 שנים, רק 3.

Oukami Kun

New member
אני התייחסתי לפרק "בתו של הדוקטור"

ששודר בדיוק לפני חמש שנים, שבוע וחמישה ימים

ושוב אני חושב שההגדרה של הפורום למהו ספוילר הייתה די ברורה (עונה 7ב), אז כל מה ששודר לפני אינו בחזקת ספוילר...

Lhuna1

New member
יש הבדל בין לא לסמן ספוילר ובין לכתוב בכותרת

וזה הבדל עצום.

Lhuna1

New member
אני חולקת עליך - לכתוב בכותרת זה ספוילר.

כל אחד היום רואה סדרות בקצב שלו וזה שמשהו שודר מזמן לא הופך אותו לפחות ספוילר בשביל הרבה אנשים שעוד לא ראו הכל.

אם המדיניות היא שמותר ספוילרים בכותרת לפרקי עבר - זו למעשה החלטה שהפורום לא מיועד למצטרפים חדשים, לאנשים שגילו את הסדרה רק עכשיו, או לכל מי שטרם ראה את כל מה ש"אנחנו" ראינו.

אם זאת ההחלטה של הפורום אז צריך לכתוב שורה מאוד מאוד גדולה בראש הפורום שתציע לכל חובבי הסדרה החדשים לצאת מכאן מהר!

בעיני זה יהיה מאוד עצוב וחבל.
למה לא להיות ידידותיים לחדשים? למה לקלקל למי שנכנס בתמימות ולהבריח אותו?

אני גיליתי את הסדרה לפני שנתיים בערך, ושמחתי מאוד למצוא את הפורום הזה.
נזהרתי כמה שהצלחתי משרשורים של פרקים חדשים, אבל נהנייתי לחפש אחורה דיונים על פרקים ישנים, ואולי גם לשאול שאלות פה ושם.

אז אולי לא חייבים לסמן
על כל דבר, אבל אני באמת לא רואה מה כל כך קשה להמנע מכתיבת דברים כאלו בכותרת.

timetraveler900

New member
לפי התגובה שלך ולפי התגובות הקודמות לסעיף הזה

אני מבינה שהייתי צריכה ממש לעגן את זה ולא רק להמליץ...

מקובל.

Oukami Kun

New member
אז אני פשוט לא רואה את זה ככה.

אדם שנכנס לפורום של סרה שהוא אך התחיל לראות ויודע שיש לה עוד כמה וכמה עונות, צריך להיות מוכן לכך שיהיו לו ספוילרים. ואני לא חושב שצריך לסנן כל מילה שנאמרת רק בגלל שמישהו שעוד לא הגיע לשלב הזה בסדרה צריך להיזהר מספוילרים...

symptoms

New member
ברור שאי אפשר להתחיל לסמן ספוילר על הכל,

ושאם היה צריך לעשות את זה אז הגלישה בפורום הייתה הופכת למעיקה במקצת שכל רגע היית צריך לחשוב "רגע, אז זה ספוילר או לא?" ולהתחיל לסמן כל דבר, זה היה גורם לכל הפורום להיות מלא בסימנים אדומים וברווחים בכל הודעה.

וברור גם שאדם שנכנס לפורום של סדרה לוקח את הסיכון שהוא יספויילר. (כשאני נכנסת לפורום של סדרה שלא ראיתי את כולה אני בדרך כלל נמנעת מרוב השרשורים, מלבד כאלה שאני יודעת שהם על פרקים/עונות שכבר ראיתי, וגם אז אני עוברת עליהם באופן סלקטיבי)

אבל! זה לא אומר שצריך להתחיל לזרוק ספויילרים ענקיים בכותרות, כי לפעמים אנשים סתם נכנסים בשביל לשאול שאלה קטנה (נגיד, על סדר של פרקים או משהו כזה) ורואים פתאום בכותרת "אוי לא, *** מת!!!".
אז יופי שבשבילך זה היה לפני חמש שנים, בשבילם זה עוד לא היה. אף אחד לא מבקש לסנן כל מילה, רק להיות קצת מתחשב גם באחרים.

רעות

למעלה