אני עונה אני עונה!!
אז למה אנשים אוהבים כ"כ לצפות ב"אח הגדול"?
קודם כל זה מספק את יצר המציצנות שקיים בכל אחד מאיתנו
אף אחד לא יודע מה יקרה במהלך העונה (אין תסריט ידוע מראש והאנשים לגמרי אמיתיים- אין מדובר בשחקנים)- מי יתחבר למי? מי יריב עם מי? את מי נאהב?
את מי פחות?
למה?! האם כל אדם הוא באמת כמו שהוא נראה לנו ממבט ראשון? או שמא במהלך העונה נופתע לגלות ש(סתם דוגמה) הבחור שנראה לנו שקט בימים הראשונים יתגלה כ"מסמר הבית"?
האדם הוא יצור חברתי- ותוכנית שהיא סוג של ניסוי חברתי, בוודאי תעניין כל אחד מאיתנו:
נרקמות שם כל מיני מערכות יחסים/שיחות בין סוגים שונים של אנשים שבעולם האמיתי ספק אם היו מחליפים מילה אחד עם השני. סתם לדוגמה- לא רואה מצב בעולם האמיתי שבו בחורה צעירה כמו אלין לוי מתחברת/יוצרת איזושהי אינטראקציה עם אדם מהסוג של גואל. וזה יפה לראות את זה, זה מרתק- לשמוע את השיחות, להיות עדים לאינטראקציה בין אנשים שאולי הדבר היחיד שמקשר ביניהם הוא שהם פשוט- בני אדם. זה פשוט מעניין !
זה זמין לצפייה כל הזמן ובכל מקום, 24/7- אין עוד תוכנית מהסוג הזה. כל צופה מוצא לו דיירים/ות בבית שאיתם הוא מזדהה/מחבב (ובטח הדעות של הצופים משתנות ככל שהעונה מתקדמת), הם הופכים בעיני הצופה לסוג של "חברים", ש"מארחים לו חברה"- רק צריך להדליק את הTV על ערוץ 20.
אסי עזר
...טוב, זו אולי סיבה קצת פחות רלוונטית. (גם ארז טל חמוד!)...ושניהם ביחד- עוד יותר !
טוב..יש עוד מלא מה לכתוב על התוכנית הזו, מקווה שאני לא אהיה היחידה בפורום שהתלהבה לענות על השאלה הזו