Freeter, ie wo kau, פרק חמישי.

herouth

New member
Freeter, ie wo kau, פרק חמישי.

הגענו לחצי הדרך, והסדרה מגבירה קצב. דברים מתחילים לזוז. דבר ראשון, מתחילים לרכך את הדמות של האבא. הוא אשכרה לוקח קצת אחריות בבית. ואפילו מנסה להתנהג יפה לאשתו. הפסיכיאטר אפילו מגן על ההתנהגות שלו ואומר שהוא מפחד. אבל אל דאגה, זה רק כדי להעצים את הרגע הדרמטי שבו סייג'י רואה אותו עם הבחורה המסתורית, הלא היא האקדח מהמערכה הראשונה.

בשניה שראיתי אותו מביא לה יין חשבתי "מה, הוא לא יודע שאלכוהול ותרופות פסיכיאטריות לא הולכים ביחד"?

לא הבנתי את ההסבר שהרופא נתן לזה שהיא חתכה לעצמה את הוריד.

כמו שכבר די הבנו מהפרק הקודם, הבן של השכנה הוא חתיכת נחש חסר מצפון. מה שכנראה אומר שהוא עורך דין מצוין. בכל אופן, מדבריו מסתבר שהשכנה המניאקית היא אחת חסרת כל שחיפשה (וכנראה מצאה) בעל עשיר. ואם כבר מדברים על השכנה, אחרי שהיא ראתה שסייג'י דואג לאשפה, עכשיו היא עוברת להזמנה של אוכל לכתובת של טאקה. ככה זה במדינה שלא משתמשים בה בכרטיסי אשראי. אם אני הייתי מזמינה אוכל פה בארץ, היו דורשים ממני ברוב המקרים את פרטי הכרטיס בטלפון/אתר, ואי אפשר היה לעשות שטויות כאלה. נחמד איך שהבת הקהתה לה את העוקץ.

אבל האמא, אוי, הקורבּנוּת שלה מתחילה לעלות לי על העצבים. שולחים לה אוכל שהיא לא הזמינה - היא משלמת. מאשפזים אותה - היא מתנצלת. היא רוצה כמובן לקום כי "אבא ואתה לא תסתדרו בלעדי". היא יודעת שאסור לה לשתות אלכוהול, אבל היא שותה בכל זאת ואז חותכת לעצמה את הורידים. בחיי, הפולניות של זהו-זה היו מורידות בפניה את הכובע.

לא הבנתי את הקטע של איך-קוראים-לו, זה שעובד בבניין כדי להתקדם בתחום. הוא לגמרי הפר את ה"ווא" של הארוחה. נזף באקארי, ירד על סייג'י שניסה להגן עליה, ואז גם ניסה להתחיל לריב עם הבכיין שאוהב אותה. אם כולם מנסים לשמור על הרמוניה, עד כדי כך שמחייכים אל השכנה אף על פי שיודעים שהיא מניאקית, איך זה שלו יש פטור? מסכנה אקארי. טוב, מי שמספיק אידיוטית בשביל להמשיך לשקר ולהעמיד פנים גם אחרי שהעו"ד מראה את פרצופו האמיתי, תיחשף בסוף בצורה לא נעימה. אבל זו אפילו לא היתה חשיפה, פשוט נשברה וגילתה לכולם את האמת. אגב - התרגום מחורבן. כתבו שם "סתם עבדתי על כולכם", אבל המילה היתה 遊ばれた, שזה "עבדו עלי", או "שיחקו בי".

בקיצור, מוסר ההשכל - זה לא בסדר שאנשים משווים את עצמם זה לזה. וואלה.

הסצנה עם הלידה - היתה משעשעת למדי. בן אדם מתקשר בהיסטריה, למי? לבוס שלו! ומי בא לבית החולים? כל החבר'ה מהעבודה! וכשהאישה יוצאת מהקיסרי עם תינוק, כולם גם נכנסים לבקר אותה.

סוף סוף הבת אשכרה עונה לחותנת שלה, גם אם בעדינות מופלגת.

לכולם בפרק הזה פתאום יש תובנות. פתאום, אחרי שכל הפרק דשנו בזה שמנאמי לא מדברת עם אמא שלה, היא מרימה לה טלפון. אגב, לא הבנתי את הקטע שלה עם המנהל. לכאורה, אין ביניהם כלום. אבל פתאום כשהם אוכלים היא שמה לב לזה שהוא נשוי. אם אין כלום אז מה זה אכפת לה?

Mondsee

New member
אני אוהבת את האחות

ואת מערכת היחסים שיש לה עם סאיג'י. גם אהבתי את הדרך שהיא התמודדה עם השכנה.
סאיג'י הרגיז אותי שהוא מרשה לעצמו להעיף את אבא שלו מהבית. אני יכולה להבין מאיפה זה בא אבל זה לא התפקיד שלו. ואני לא מבינה איך האבא שהיה כל כך אגרסיבי כל הזמן פתאום מקבל זה.

אקארי מטומטמת וגם זה שמאוהב בה, לפחות מהבחינה הזאת הם מתאימים.

דווקא לגבי האמא אני לא מסכימה. אני לא חושבת שיא מראה קורבנות. חוסר היכולת שלה להתמודד ולנהוג במה שנראה כהגיוני נובע מהדיכאון שלה. דיכאון קליני פוגע בשיקול הדעת וביכולת ההתמודדות עם מצבים שנראים פשוטים מאוד מהצד.

herouth

New member
חשבתי על זה שהקורבנות שלה קשורה למחלה.

וזה אולי נכון לגבי האלכוהול, אבל לגבי כל היתר, לא יודעת. זה נראה לי שכולם מקבלים את זה כטבעי ונורמלי לגמרי, כך שמן הסתם זה מאפיין אותה גם ככה.

innocence

New member
אני מסכימה לגבי הדיכאון

ועם זאת, האמא לגמרי מוקצנת ומוגזמת.
כלומר, אני לא אתפלא אם מראש האישיות שלה היתה חלשה למדי ולכן כל דבר שקורה, בשילוב עם הדיכאון, הופך לקטסטרופה.
אם כי גם אני לא הבנתי מה הקשר לזהשהיא חתכה את הוריד...

johnny d

New member
הסדרה הזו מוזרה

גם אני לא מבין איך האבא קם והלך...

ואינ מסכים לגבי עניין הדיכאון, בן אדם בדיכאון לא פועל לפי שיקול דעת סביר.

tweedle dee

New member
והנה סוף סוף

מראים צד קצת יותר רך של האבא... הוא מתגלה קצת פחות כטיפוס רע - ויותר בתור אינפנטיל, חסר יכולת להביע את עצמו, תלותי וסתם אידיוט באופן כללי - "נו אז כבר לקחת סמים פסיכואקטיביים היום? יופי, אז בואי נערבב את זה עם קצת אלכוהול ונעשה חגיגה).

גם אני חשבתי כמה שזה מטומטם ברגע שהוא שלף את הבקבוק, אבל חשבתי שיתעלמו מזה, כמו שעושים המון פעמים בסדרות וסרטים.

מצד שני - כדי שזה ייקרה סייג'י היה צריך לשחרר קצת מחסומים, ולסמוך על אבא שלו קצת. - ועל הדרך לגלות שהוא בסכך הכל בן אדם - 父上なのに .

עד כמה שהבנתי - הרופא אמר שהערבוב בין התרופות שהיא לוקחת והאלכוהול החמיר את התחושות השליליות שיש לה בעקבות הדיכאון - מה שהוביל אותה לנסות ולפצוע את עצמה. שמעתי פעם שזו תופעה נפוצה בקרב אנשים שסובלים מהפרעות נפשיות דומות, שהם מרגישים צורך לפגוע בעצמם כדי לתת ביטוי פיזי לכאב הפנימי - ואולי לשחרר אותו קצת.

השכנה ממשיכה בקו "הגנון זה כאן." אגב, כן - אפשר בהחלט להזמין גם בארץ פיצה, נגיד, ולשלם במזומן.

אני דווקא באמת לא מאשים את האימא. אני לא כל כך מבין גדול במחלות נפש. אבל גם קודם לכן היא הייתה די אובססיבית בניסיון לשמור על ההרמוניה המשפחתית ועם השכנים. כמו כן, היא מבססת את כל ההערכה העצמית שלה על זה שבעלה והבן שלה תלויים בה - ועכשיו עם המחלה הזאת היא בכלל שבר כלי. אני לא חושב שהיא עושה את זה כדי להיות מסכנה, אלא כי פשוט לא נשאר בה גרגר של הערכה עצמית - וזה די מצער.

אני דווקא די הבנתי את מר-בחור שחולם לעבוד בבניין. עם כל הכבוד להרמוניה ושטויות, יש לו שני נודניקים שמסתובבים בעבודה שלו ומשחקים אותה כאילו הם יותר טובים מכולם - כי יש להם תוכניות גדולות יותר. הגיע הזמן שמישהו יוציא אותם קצת מהסרט שהם תקועים בו. לפעמים צריך מישהו שיפר את ההסכמה החברתית המלאכותית כדי שאנשים יוכלו לפתור את הבעיות שלהם במקום להעמיד פנים שהם לא שם ולצבור מתחים וטינה.

חירות, אני מסכים איתך, התרגום לגמרי מחורבן, לאורך כל הדרך. וגם לגבי הלידה והחותנת, ואיך האחות ביאסה את השכנה.

לדעתי זה די ברור שיש למנאמי רגשות כלפי המנהל הזה. זה שהיא מכחישה את זה זה לא משכנע בעליל. אבל זה לא שהיא יכולה לקפוץ ולומר: "כן, ברור שאני מאוהבת בגבר נשוי שממונה מעלי."

לגבי הבחורה המסתורית, אם נמשיך עם המטאפורה של צ'כוב - נראה לי שהיא הולכת להתגלות בכלל כרובה מים.

ומה נסגר עם כל הבכי בפרק הזה... ובקטעים הכי לא קשורים! זה מתחיל להראות כמו ריאליטי סוג ג'.

בקיצור בין מנאמי שמתקשרת לאימא שלה והיא חושבת שקרה משהו, סייג'י שלא יכול לבקש מאבא שלו להעביר את רוטב הסויה בארוחת הערב, מה-שמו שדואג קודם כל שהתינוק יוולד כמו שצריך ורק אחר כך לאישתו, והעו"ד שמשווה את ה"דפוק וזרוק" האחרון שלו לאימא שלו באותו זלזול... הסדרה הזאת גורמת לי ממש להעריך את המשפחה שלי. :)

herouth

New member
כן, אה? משפחות דיספונקציונליות אחת אחת.

אבל עולה בי החשד שמישהו שם (התסריטאים) חושב שזה נורמלי. כלומר, התזה שלהם בפרק הזה היתה ש"בכל המשפחות יש ריבים", ולכן בעצם סייג'י מגזים בכמה שהוא כועס על אבא שלו והוא צריך לעשות שלום ולהחליק את העניין. ואז מראים שם את המשפחות הדיספונקציונליות האלה, מה שגורם לי לחשוב - הדברים האלה נחשבים ל"ריבים נורמליים" ביפן? אפילו הפועל ההוא, שהוא מ"הטובים", קודם כל רוצה שייוולד הילד, אחרי זה חושב על אשתו, ובסוף עוד משבח אותה על הלידה המוצלחת...

innocence

New member
יש דיספונקציונאליות ויש דיספונקציונאליות

משפחות עם ריבים, או אפילו משפחות חצי מפורקות (מאוד סביר בעיני שהאבא מת, והילדה כועסת על אמא שלה שהמשיכה בחיים שלה, למרות שלכאורה "אלו החיים שלה"), זה משהו שקיים במציאות ואפיו לא מעט.

ומצד שני, גבר שאומר לאשתו שהוא רוצה לעבור לאתר שנייה למשך איזה שנה לבדו, 3 חודשים אחרי שהילד שלהם נולד - וואלה, זה כבר דפיקות רצינית

johnny d

New member
אני מכיר מישהי

שבחודש הרביעי להיריון שלה אמרה לבעלה (הטרי יחסית) אני צריכה איזה שנה לבד ויצאה מהבית אחרי ריב.
חשבתי שאולי זו הייתה הכוונה, דברים נוראים שאומרים בזמן ריב, לא שהם באמת התכוונו לזה.

מה שכן, האבא הזה אינפנטיל או לא, דביל או לא, מתנהג בצורה חסרת כל הצדקה.
יהיו רגשותיו אשר יהיו, אין לו זכות להוציא את התסכול שלו על אף אחד, משפחה או לא.

johnny d

New member
אני לא הבנתי את מר בחור

יש לו שני אנשים נחמדים בצוות, יש להם חלומות משלהם.

- סייג'י בכלל למד והשקיע מזנו בכדי להתקדם בחיים למקום כלשהו... הוא בעצמו אמר שהוא למד סתם באוניברסיטה ממוצעת. הוא לא ממש מחשיב את עצמו לשום דבר.
ומניסיוני עם יפנים עד כה, נראה לי שאם היו מציעים לו עבודה במשרה מלאה בכל תפקיד הוא היה לוקח את זה.

- בקשר לאקי, היא רוצה להכיר מישהו עם קצת כסף כדי שיוציא אותה מהמצב בו היא נמצאת. אני לא רואה בזה שום דבר רע.
האופציה השניה היא לרצות להמשיך לעבוד בתור מגישת קפה. אני בטוח שזה לא שאיפת החיים של אף אחד.

herouth

New member
הממ... מגישת קפה, עקרת בית...

סורי, לא רואה הבדל. לפחות לא לטובת העקרת בית.

האופציה השלישית היא, כמובן, לרצות לנסות ולהתקדם בחיים שלך בעצמך. אולי ללמוד איזה תחום חדש בקורסי ערב. אולי לנסות להגיע לתפקיד יותר משמעותי באותה חברה.

להתעלק על כסף שלא את מרוויחה אותו רק בגלל שיש לך פרצוף/גוף יפה. אממ... לא נראה לי.

tweedle dee

New member
לצערי ביפן

האופציה של להתקדם בכוחות עצמך, אם את אישה, כמעט ולא קיימת. למרות ששיעור הנשים בכוח העבודה הולך וגדל (כולל כחצי מהנשואות, אם אני זוכר נכון) , הן עדיין תופסות הרבה פחות תפקידים ניהוליים, מקבלות פחות שכר בהשוואה לגברים באותו תפקיד, ומתקשות בהרבה להתקדם.

אני כמובן בעד שכל אחד יעשה את מירב המאמצים להגיע לאן שהוא רוצה. אבל קשה לי להאשים אישה שלא באמת רואה בזה אופציה ריאלית.

מצד שני, עם כל העבודה שכרוחה בגידול ילדים, ניהול הבית וניקיון הבית, הכנת האוכל וכו' - אני לא חושב שאפשר לומר שנשים שלא עובדות מחוץ לבית "מתעלקות" על מישהו.

innocence

New member
גם אותי זה עיצבן

כאילו, זכותם לא לרצות לעשות מזה קרירה, מותר לאנשים לאהוב דברים שונים או לעשות משהו "בדרך" לעבודה בה הם יגשימו את עצמם יותר.
זה לא אומר שהם מזלזלים בזה שאתה כן רוצה להפוך את זה לקרירה במשרה מלאה

tweedle dee

New member
איך שאני ראיתי את זה

הייתה נימת זלזול בגישה של שניהם - לא באנשים אלא בעבודה.
משהו כמו: "נראה לך שאני הולך להישאר במקום הזה?"

זה בעיקר בולט עם אקי. אני מבין שהמצב בחברה היפנית כרגע לא ממש מאפשר לרוב הנשים להתקדם באמצעות הקריירה שלהן. ואני מניח שיש כאלו שרואות בנישואים כדרך היחידה לשפר את הסטטוס שלהן. אבל היא ממש מנפנפת את זה כל הזמן מול הפנים שלהם ובעיקר של זה שמנסה להתחיל איתה.

אנחנו כצופים מהצד מבינים שזה נובע מחוסר הביטחון והחששות שלה, אבל בעבור מי שעובד איתה - אני מתאר לעצמי שזה ממש לא נעים.

Mondsee

New member
אנחנו מבינים שזה מחוסר הביטחון שלה?

אני בכלל לא הבנתי את זה ככה. הבנתי את זה בדיוק כמו שהם הבינו את זה. היא רוצה חיים יותר טובים ממה שהם יכולים להציע לה, וזה אומר שהם לא שוים/ טובים מספיק בשבילה. לא ראיתי בזה חוסר ביטחון ראיתי בזה גולד דיגרית ממוצעת.

tweedle dee

New member
אני מתכוון לזה שהיא התחילה להתרברב

יותר אחרי שהבחור הזה הפסיק להתקשר אליה.

היא לא רצתה לחשוף את העובדה ש"עבדו עליה" אחרי שהיא כל כך התלהבה מ"החבר החדש" שלה, ולכן היא הגזימה. כאשר אנשים מפחדים להיתפס בשקר הם הרבה פעמים מגזימים - וכן, זה סימן לחוסר ביטחון.

כמו שאמרתי קודם, אני לא בא לבקר אותה על זה שהיא רוצה להתחתן עם מישהו עשיר ממנה. לומר שכולנו שופטים בני זוג פוטנציאליים רק לפי האופי שלהם יהיה תמימות במקרה הטוב. אז אם אדם מחליט להתחתן עם אדם אחר בגלל המראה שלו, למשל, הוא לא יכול לבוא בטענות שהאחר מתחתן איתו בגלל הכסף שלו.

ובכלל, יש לי בעיה עם המונח "גולד דיגר." כמו שאמרתי, לנשים ביפן יש מעט מאוד אופציות להתקדם בצורה רצינית דרך הקריירה שלהן. לבוא אליהן בטענות על זה שהן מנסות להתבסס דרך נישואים - זה כמו לקשור משקולות ברזל לרגליים של שחיין ולכעוס עליו שהוא נאחז במעקה.

אבל אני מסכים איתך שגם החששות שלה, וגם הבחירה שלה להתחתן עם אדם יותר מבוסס לא מצדיקים את הזלזול כלפי הקולגות שלה. ולכן אני יכול להבין למה מר בחור התעצבן (בטח ובטח כאשר הוא חושב שהיא סתם מתרברבת על הבחור שהיא יוצאת איתו כרגע).

innocence

New member
מצאתי זמן!

לרגע חשבתי שהיא תספר למה הם התחתנו, ואז זה כאילו הם קוראים את התהיות שלנו!

רגע, היא שכבה איתו וזה אוטומאטית אומר שהם חבר וחברה עכשיו? מעניין אם גם הוא רואה את זה ככה P:
ודי כבר ללהציק לה! היא לא מעוניינת בך!!

הבנתי! אז האחות התחתנה איתו כי הוא מנומס!

השכנה הזו... אם אני לא יכולה להפו את החיים שלה לגיהנום, אז אני לפחות אדאג לרושש אותם לחלוטין.
אבל הבת כל כך חמודה! אהבתי את הסיפור של הבחינם XDD

אני לא יודעת מי גרוע יותר, האבא או החמות...
או אלוהים ישמור, הבן של השכנה!!!
כמה דמויות איומות יש בסדרה הזו:((
ולמרות שהוא צודק, איזו גישה מחורבנת...

השיחות אבא-בן שלהם כל כך נוטפות ארז וטינה, זה כל כך עצוב לי לראות.

אני לא יודעת מי מסכן יותר, האחות שנשואה לרופא, או הבן שלהם, שמגיל 0 מיועד כבר להיות רופא, ולא משנה מה הוא יעשה או רוצה, הוא תמיד יהיה אכזבה אם הוא לא יעמוד בסטנדרטים.
הנה לכם דרך בטוחה לגדל ילד עם הפרעות.

אקארי נורא רוצה משהו שהיא לא באמת יודעת מה הוא אומר. היא חולמת על משהו ובינתיים מעמידה פנים שהכל מגיע לה. זה קצת עצוב, שהיא חיה במעין פנטזיה כזו.
אני מבינה את המחשבה של "מגיע לי יותר", ומצד שני, האם באמת יהיה לה טוב יותר ככה?
הנה הם מראים לנו איך יש להם יותר במשותף ממה שהיא חשבה...

נחמד שהאבא רצה להתחבר חזרה, כנראה שבכל זאת הוא אוהב אותה, בדרך המוזרה שלו.
כמה חבל שלשלב אלכוהול עם כדורים פסיכיאטריים זה לא רעיון טוב P:

והנה, צדקתי XDD

אני שמה לב לדברים ממש מפגרים, אבל כשהרופאה יצא מהחדר ניתוח הפפיונים של החלוק שלה היו פשוט מושלמים.

אני חושבת שהפרק הזה היה הפרק הכי טוב בסדרה עד כה.

למעלה