איפשהו נשכח גם ה'לובסטר'
באותו יום שיצאה הביקורת של אפרתי, הייתה גם ביקורת בעכבר העיר. לא ביקורת מוצלחת במיוחד, אבל בייחוד תפסה אותי הפסקה הזו:
"כמנה ראשונה הזמנו ברוסקטה לובסטר (128 שקלים). ברוסקטה היא לחם קלוי, אבל בקליפסו היא עשויה מבריוש, וכאן ראוי להזכיר כלל ברזל: לא כל בצק ששמים עליו משהו נקרא ברוסקטה. אחרי שצקצקנו בהתנשאות, יש להודות שהבריוש היה מעולה, הפולנטה (שהפכה זה מכבר ליותר פופולרית מפלאפל) גם היא היתה מצוינת, והכל נראה ממש מבטיח, אלא שבביס השלישי התגלה קושי, תרתי משמע. שאלתי את הלא פוטוגני: "תגיד, מה זה הדבר הזה שקשה ללעוס?" "אה", הוא אמר. "זה הלובסטר".
במנה הראשונה מתכנסת, אם כן, החוויה הקליפסואית: כל מה שמסביב לעיקר טעים ויפה, ורק העניין עצמו, במקרה דנן -הלובסטר, ובכן, הוא היה בלתי אכיל"
אני לא יודע מאיפה מגיעים הלובסטרים שהוא מגיש, באיזה איכות הם ובאיזה מצב צבירה הם מגיעים לפה, אבל כשאתה מגיש מנה ראשונה במסעדה בכמעט $40, זו אמירה משמעותית שאני לא חושב שיש לו דרך לעמוד מאחוריה.
אני במובן מסוים תוהה (אם כי אני דיי בטוח מה התשובה) למה עומר מילר מקבל איזו הילה איכותית יותר מנניח ששגב משה, שהוא בעיני המקבילה המתבקשת שלו.