שירשור כתבות מהתקשורת

החתולית

New member
שרון כהן: אי אפשר לפתוח עוד מסעדות בארץ

שף שרון כהן (שילה, קפה אירופה, פלוקנטין האוס) בראיון לרעות ברנע מכלכליסט:
"היום בארץ, אי אפשר לפתוח עוד מסעדות חדשות", אומר השף שרון כהן. "גם אצלי, כל התכניות הכלכליות, המודלים העסקיים שתכננתי לפני ארבע שנים — כבר לא רלוונטיים. מחירי השכירות עלו, מחירי חומרי הגלם עלו, במקביל לכל ענייני הרגולוציה, העובדים הזרים וההפרשות הסוציאלית לעובדים — שהן בעיקרון דבר מבורך. אבל כל הדברים האלה גורמים לכך שאני לא רואה את עצמי פותח מסעדה חדשה בעתיד. זה נהיה קשה מדי, וזה חבל, כי הקולינריה הישראלית מספקת מוצרים מטורפים, גם ביחס למקומות אחרים בעולם".
&nbsp
&nbsp
https://www.calcalist.co.il/consumer/articles/0,7340,L-3735643,00.html
&nbsp
 

החתולית

New member
הרבנות: קַרצ'וֹפִי אַלָה ג'וּדִיאָה - אאוט

הרבנות הכריזה על הארטישוק בנוסח יהודי (קרצ'ופי אלא ג'ודיאה), אחד ממאכלי הדגל של הקהילה היהודית ברומא - כלא כשר.
&nbsp
על הפסיקה ותגובות היהודים באיטליה:
https://www.haaretz.co.il/food/.premium-1.5980956
&nbsp
 

Nרב

New member
איך ירק הוא לא כשר (הכתבה חסומה ובדיוק נקטעה בסיבה)?

 
את באמת מחפשת היגיון?

לפני שנתיים היה מקרה שנאסר על מלונות באילת למכור תירס כי אחרת הכשרות שלהם תוסר, בלי שום הסבר (אחר כך בעקבות הלחץ נתנו איזה הסבר שאולי בתירסים מתחבאות תולעים - ואם הן בחסה זה בסדר?).
 

prizman

New member
בחסה שולחים את המסעדות לקנות ירק של גוש קטיף

שטוענים שיש להם שיטה ייחודית לגידול חסה ללא תולעים.
היה סיפור שלם סביב זה לפני כמה שנים.
 

prizman

New member
הם טוענים שיש בארטישוק תולעים.

מעניין איך התולעים הגיעו רק עכשיו, אחרי 2000 שנות גלות.
 

prizman

New member
אני אגיד לך מה הזוי.

ישנם חילונים רבים שלא אוכלים חמץ בפסח או לפחות אוכלים מצה בליל הסדר
מתוך רצון לשמור את המסורת.
מסתבר מהכתבה שיש עדות מסויימות בינהם איטלקים אבל לא רק שלהם יש
מסורת של אכילת ארטישוק בפסח, זה מסמל להם משהו, לא יודע מה.
אם כך המשוואה היא כזו: מצופה ממני לשמור על מסורת דתית כלשהי אבל
הדתיים פטורים מלכבד מסורות של עדות מסויימות.
 

החתולית

New member
המנה המסויימת אליה מתייחסים היא מנה איטלקית

ליתר דיוק, מנה שהיא במקורה של יהודי רומא, והתפשטה בכל איטליה.
&nbsp
גם במסעדות לא יהודיות, המנה נקראת ארטישוק בנוסח יהודי.
 

prizman

New member
מתייחסים לארטישוק בכלל,

את המנה הזו הביאו כדוגמא.
אני כן קראתי את הכתבה בשלמותה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא הזוי, אלה הסטנדרטים הכפולים הרגילים... מה שבאמת הזוי

הוא האמונה(?) שאבותינו אכלו אוכל נקי מחרקים, תולעים וכו'. אם אברהם, יצחק, יעקב, משה רבנו וכו' היו צדיקים גדולים גם בלי להתאבסס על חרקים, להפריד כלים בשריים וחלביים וכו', אפשר לזרוק 90% מהלכות הכשרות לפח. אבל נו, "ההלכה"...
ה-OCD של כל יהודי.
 

prizman

New member
חבר דתי שלי חידש לי השבוע

"אם אתם אוכלים פלפל בפיתה עם סלט, תלעסו טוב טוב.
ככה החרקים מתרסקים, ואין בעייה של לאכול בריה שלמה, שזה האיסור".
עניתי לו שאם כך מותר לי לאכול סטייק חזיר כי אני לא אוכל חזרזיר שלם.
זה עוד המשיך, הוא בחור עם חוש הומור מפותח ולוקח את החיים בקלות.
 

prizman

New member
פלאפל הוא התכוון ממה שהבנתי.

למה שיהיו בו חרקים?
מאותה סיבה שיהיו בארטישוק חרקים. הגיון של דתיים.
לזכותו של חברי יאמר שהוא לא היה מעלה את זה על דעתו,
רק סיפר על משהו ששמע באיזו הרצאה בצעירותו כשעלה
בפורום אחר נושא הארטישוקים הזה וכתב את זה משועשע
לגמרי.
הוא לא האיש שיתייחס לדברים כאלו ברצינות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
איך מאותה סיבה? ארטישוק הוא ירק, פלאפל הוא מזון מעובד

בירק עלי יכולים להתחבא חרקים בין העלים, בעיקר הצפופים (וזה אכן קורה לפעמים, למשל בחסה). אבל איפה בדיוק יכולים להתחבא חרקים (ועוד שלמים!) בחומוס שבושל, סונן, נטחן, טוגן...?
 

prizman

New member
למעשה גם אני יכול לענות על זה בקלות

אבל לא אעשה את זה.
 

superman1234

New member
הוא בטח התכוון לפלאפל שקונים בדוכן פלאפל.

ושם מוסיפים לפיתה ירקות.
בנוסף, בקציצות הפלאפל יש גם ירק. פטרוזיליה והמהדרים מוסיפים גם כוסברה.
אבל וזה הכי חשוב, אני גאה בסבלנות שלך להסביר את זה לחברתינו טריליאן.
 

prizman

New member
אולי לא שמת לב אבל הסבלנות שלי להסברים נגמרה.

טרילי אישה אינטיליגנטית לדעתי.
איך יש תולעים בחומוס היא אמורה לדעת.
איך מכינים ומה הליך הטחינה של חומוס לפלאפל קל מאוד לגלות.
מדוע אין קשר בין בישול הוחמוס או טיגון העיסה לשלמות התולעת גם לא יהיה לה מסובך לגלות.
כל זה ברור לה כך שהשאלה הייתה קנטרנית ביסודה.
 
למעלה