שף שרון כהן (שילה, קפה אירופה, פלוקנטין האוס) בראיון לרעות ברנע מכלכליסט:
"היום בארץ, אי אפשר לפתוח עוד מסעדות חדשות", אומר השף שרון כהן. "גם אצלי, כל התכניות הכלכליות, המודלים העסקיים שתכננתי לפני ארבע שנים — כבר לא רלוונטיים. מחירי השכירות עלו, מחירי חומרי הגלם עלו, במקביל לכל ענייני הרגולוציה, העובדים הזרים וההפרשות הסוציאלית לעובדים — שהן בעיקרון דבר מבורך. אבל כל הדברים האלה גורמים לכך שאני לא רואה את עצמי פותח מסעדה חדשה בעתיד. זה נהיה קשה מדי, וזה חבל, כי הקולינריה הישראלית מספקת מוצרים מטורפים, גם ביחס למקומות אחרים בעולם".
 
  https://www.calcalist.co.il/consumer/articles/0,7340,L-3735643,00.html
 
הרבנות הכריזה על הארטישוק בנוסח יהודי (קרצ'ופי אלא ג'ודיאה), אחד ממאכלי הדגל של הקהילה היהודית ברומא - כלא כשר.
 
על הפסיקה ותגובות היהודים באיטליה: https://www.haaretz.co.il/food/.premium-1.5980956
 
לפני שנתיים היה מקרה שנאסר על מלונות באילת למכור תירס כי אחרת הכשרות שלהם תוסר, בלי שום הסבר (אחר כך בעקבות הלחץ נתנו איזה הסבר שאולי בתירסים מתחבאות תולעים - ואם הן בחסה זה בסדר?).
ישנם חילונים רבים שלא אוכלים חמץ בפסח או לפחות אוכלים מצה בליל הסדר
מתוך רצון לשמור את המסורת.
מסתבר מהכתבה שיש עדות מסויימות בינהם איטלקים אבל לא רק שלהם יש
מסורת של אכילת ארטישוק בפסח, זה מסמל להם משהו, לא יודע מה.
אם כך המשוואה היא כזו: מצופה ממני לשמור על מסורת דתית כלשהי אבל
הדתיים פטורים מלכבד מסורות של עדות מסויימות.
זה לא הזוי, אלה הסטנדרטים הכפולים הרגילים... מה שבאמת הזוי
הוא האמונה(?) שאבותינו אכלו אוכל נקי מחרקים, תולעים וכו'. אם אברהם, יצחק, יעקב, משה רבנו וכו' היו צדיקים גדולים גם בלי להתאבסס על חרקים, להפריד כלים בשריים וחלביים וכו', אפשר לזרוק 90% מהלכות הכשרות לפח. אבל נו, "ההלכה"...
"אם אתם אוכלים פלפל בפיתה עם סלט, תלעסו טוב טוב.
ככה החרקים מתרסקים, ואין בעייה של לאכול בריה שלמה, שזה האיסור".
עניתי לו שאם כך מותר לי לאכול סטייק חזיר כי אני לא אוכל חזרזיר שלם.
זה עוד המשיך, הוא בחור עם חוש הומור מפותח ולוקח את החיים בקלות.
למה שיהיו בו חרקים?
מאותה סיבה שיהיו בארטישוק חרקים. הגיון של דתיים.
לזכותו של חברי יאמר שהוא לא היה מעלה את זה על דעתו,
רק סיפר על משהו ששמע באיזו הרצאה בצעירותו כשעלה
בפורום אחר נושא הארטישוקים הזה וכתב את זה משועשע
לגמרי.
הוא לא האיש שיתייחס לדברים כאלו ברצינות.
איך מאותה סיבה? ארטישוק הוא ירק, פלאפל הוא מזון מעובד
בירק עלי יכולים להתחבא חרקים בין העלים, בעיקר הצפופים (וזה אכן קורה לפעמים, למשל בחסה). אבל איפה בדיוק יכולים להתחבא חרקים (ועוד שלמים!) בחומוס שבושל, סונן, נטחן, טוגן...?
ושם מוסיפים לפיתה ירקות.
בנוסף, בקציצות הפלאפל יש גם ירק. פטרוזיליה והמהדרים מוסיפים גם כוסברה.
אבל וזה הכי חשוב, אני גאה בסבלנות שלך להסביר את זה לחברתינו טריליאן.
טרילי אישה אינטיליגנטית לדעתי.
איך יש תולעים בחומוס היא אמורה לדעת.
איך מכינים ומה הליך הטחינה של חומוס לפלאפל קל מאוד לגלות.
מדוע אין קשר בין בישול הוחמוס או טיגון העיסה לשלמות התולעת גם לא יהיה לה מסובך לגלות.
כל זה ברור לה כך שהשאלה הייתה קנטרנית ביסודה.