shinigami kun - פרק ראשון

herouth

New member
shinigami kun - פרק ראשון

הפרק מתחיל במאמי סאן, שהיתה דוגמנית מצליחה ופופולרית בבית הספר, ועכשיו, מאיזושהי סיבה, איבדה את הראיה ויש לה צלקות בפנים, הלכה הקריירה וכו׳. היא מנסה להתאבד, ומישהו מלמעלה לא מרשה לה, כי ״זה לא הגורל שלה״.

מישהו מתנדב לקפוץ מהחלון ולבדוק אם יש איזה שיניגמי שעוצר אותו?

ואז מתברר שמי שאמורה דווקא למות זו החברה שלה, שלא ממש מגיע לה למות. ילדה טובה, כל החיים נדפקה, ועכשיו החיים נגמרים. אבל מה לעשות, זה הגורל, והוא עושה מה שבא לו. ואנחנו לומדים להכיר את שיניגמי-קון, מס׳ 413, שיניגמי מתחיל ודי קריפי יש לציין. זה שהוא נראה כמו ציור של רנה מגריט, זה ניחא. זה שהוא מופיע בחדר שינה של תלמידת בית ספר, זה כבר דבר אחר לגמרי. אני כבר לא מדברת על איך שהוא נדבק אליה כשהיא מסתובבת עם הבחור. משום מה הוא מדבר כמו רובוט ומתנהג כמו רובוט. חוץ מאשר כשהוא בממלכת השיניגמים או מה שזה לא יהיה שם למעלה עם התפאורה הזולה ומכונת העשן. אפשר בהחלט להסכים שהשיניגמי הזה הרבה פחות קקואי מאשר, למשל, אלה של בליץ׳. אולי חוץ מההוא שאוהב לעשות ניסויים, בעיקר בקווינסים. לו הוא ממש דומה.

טוב, בפרק הזה דופקים לנו טוב טוב בראש שלב יפה טוב מחיצוניות יפה. קלישאה, ועוד בכפית ישר לזונדה.

מעניין מי הזקן שאמר לו שגם הוא צריך לגמבר. שיניגמי בגימלאות?

עוד קלישאה: דבר ראשון, תודה להורי שהביאוני עד הלום.

מעצבן אותי המנהג של היפנים לשקר חופשי כשזה מה שהאדם שאיתו אתה מדבר רוצה לשמוע: ״כולם בכיתה דואגים לך״. לא פלא שמאמי מתעצבנת. וגם השיניגמי עצמו, שמוצא איזו דרך לעוות את האמת כדי שהבחורה תצא טוב.

הזהו עם השתלת הקרניות: שמאלץ.

ואז בסוף באה סצנה באמת הזויה. מה זאת האישה הזו? למה היא משחקת כל כך גרוע? איזה מין פרצופים היא עושה? זה נראה כמו סצינה מסרט ערבי כשמראים את האישה הבוגדת/חמדנית/עשירה מתנשאת. אותם פרצופים בדיוק. יכול להיות שיפנים לומדים משחק בבית-ספר למשחק בקהיר?

ואז בסוף נראה לי שעושים לנו הכנה לגרסה הקלולסית של דת׳-נוט. השיניגמי מאבד את המחברת שלו. אופס.

Mondsee

New member
אומנם קלישאתי משהו אבל

בעיני די מרגש.

מלבד זאת לא הבנתי למה הבחורה שעומדת למות נחשבת בעיני כולם למכוערת, היא ממש יפה, בטח לא פחות יפה מה"דוגמנית".

מצא חן בעיני מאוד שהיא אמרה לה את האמת בפנים, משהו נדיר בדרמות יפניות גם כשהדמויות על סף מוות.

על כך שהשיניגאמי הזה לא קקואי יהיו הרבה הרבה בנות שיחלקו על דעתך, אני מכירה הרבה כאלו בפנדום, אבל אני מסכימה איתך.

herouth

New member
כן, חשבתי על העניין הזה, של למה לעזאזל

...החליטו ללהק את השחקנית הזו בתפקיד ה״מכוערת״. מילא אם זו היתה סדרה בסגנון ״בטי המכוערת״, שבה בסוף המכוערת אמורה להפוך ליפה ולכן חייבים ללהק מישהי יפה מלכתחילה ולנסות לכער אותה.

מצד שני, אנחנו לא כל כך מבינים את קריטריוני היופי של היפנים. אולי זאת נחשבת ״ראש גדול״ או משהו...

או אולי פשוט אין שחקניות באמת מכוערות ביפן, כי מלכתחילה הג׳ימושו הרלוונטי לא מכניס אותן לתעשיה?

johnny d

New member
כמה שחקניות מכוערות את מכירה

בעולם?
כמה שחקנים מכוערים?

herouth

New member
מממ... גברים זה ממש קל

בישראל: איבגי, דובי גל, זאב רווח, ועוד ועוד.

נשים זה פחות נפוץ, אבל בהחלט יש. אורנה בנאי, למשל. פלורנס בלוך. שירי גולן גם לא משהו.

johnny d

New member
לא ביקשתי דוגמאות

קחי סרט אקראי בעולם, ותשווי את המצולמים בו לאנשים אקראיים ברחוב בו צולמה סצנה כלשהי.
זה לא נפוץ.

herouth

New member
הפואנטה שלי היא שאפשר ללהק לתפקיד מכוער

...שחקנית מכוערת. לא חסר.

johnny d

New member
את יכולה גם לשווק מכונית מכוערת :)

האפשרות לא עושה את זה לבחירה נכונה.
חוסר הכיעור על מסך הטלויזיה או הקולנוע נובע מכך שאנשים בדר"כ לא רוצים לראות כיעור.
מה שיכול לפגוע בכיסם של היוצרים.

herouth

New member
אבל כשהתפקיד הוא של מכוערת

...לשים מישהי יפה זה... נו... כמו ללהק אישה לתפקיד גבר כי הצופים מעדיפים לראות נשים.

עובדה שכאן בישראל ובתעשית הסרטים המערביים, אם יש תפקיד מכוער, שמים אישה מכוערת. אולי לא הכי מכוערת בעולם, אבל משהו שתואם את התפקיד.

innocence

New member
באמת ראש גדול!

רואים שלא ניסו ליפות אותה כמו שעושים לבנות לרוב בסדרות.
בלי איפור כמעט בכלל, בלי ריסים, בלי כלום, והתסרוקת הזו של ילדה טובה ירושלים.

אין ספק שמכוערת היא לא היתה, בעיקר לא אם שמים מולה את מר שיניגאמי הלא יפה בעליל.

innocence

New member
גם אניחשבתי ככה

הקטע עם ההורים אמנם קלישאתי, אבל אני מניחה שאם הייתי במצבה הייתי עושה את אותו הדבר. זה פשוט מתבקש.

mie2

New member
אם אתם אוהבים את arashi...

יש להם תוכניות טלוויזיה משלהם,2 של כל הקבוצה ולנינו יש גם תוכנית משלו רבל זה רק ביפנית

Mondsee

New member
ברור וידוע

אני רואה את התוכניות האלה כל שבוע באדיקות בשניה שהן עולות לרשת, שזה בערך דקה אחרי שנגמר השידור שלהן ביפן, אני לא יכולה להגיד שאני מבינה הרבה, אבל בגדול מילה פה ושם ואת הרעיון הכללי אני מצליחה להבין. את רואה את התוכניות שלהם?

mie2

New member
כןן!!

אני רואה כמעט ורק טלוויזיה יפנית מהאינטרנט.גם את התוכניות שלהם ואחרות וגם סדרות וסרטים.

innocence

New member
אבל סוף סוף שחקנית טובה!

חבל שהרגו אותה כבר בפרק הראשון. אשכרה אמינה, מוצלחת. בוכה כשצריך, כועסת כשצריך. הבעות פנים. כאילו.. מה יכולתי לבקש יותר? האם יש תקווה לדור הצעיר של השחקנים?

והשיניגמי לגמרי קריפי כאילו, פאק, תעזוב את הילדה במנוחה. היא מתמודדת עם העובדה שזרקת עליה פתאום שהיא הולכת למות, ואתה לא מפסיק לצוץ לה בכל מקום. איזה טיפוס מעצבן!

והקטע בסוף, שקיוויתי שלא יגיע, עם הדת' נוט וכל זה.. אוי, כמה אני מקווה שלא ילכו לכיוון הזה...

johnny d

New member
כשאת אומרת טובה

את מתכוונת לרצה כמו בחור, מדברת בטון של בני אדם ולא ציפציפי המסמל נשיות יפנית :)

האמת היא שלא ברור לי איך הם מעיזים להגיד בסדרה שהיא צריכה דיאטה, נניח מכוערת, אבל אפשר לראות מה הגודל של הבחורה....

לא נראה לי שהם הולכים לכיוון של דת' נוט.
בכל מקרה, המנגה הזה נכתבה איזה 20 שנה לפני המנגה של דת' נוט אז אם כבר מישהו העתיק זה כנראה כותבי דת' נוט.

innocence

New member
הכוונה היא לאמינות

פחות עניין של גבריות ונשיות כמו הבעות פנים נורמליות, לצעוק כשזה הגיוני, לבכות כשזה הגיוני.. כאילו.. לא להיות רובוט באופן כללי.

אני מאוד מקווה שלא ילכו לשם, ולא משנה מי העתיק ממי ;)

johnny d

New member
דווקא

נראה לי שהתפקיד שלו הוא להיות רובוט, והוא משחק לא רע.

herouth

New member
ככה גם אני חושבת

כלומר, הטענה שלי על הרובוטיות היא לא טענה לשחקן וליכולת המשחק שלו, להיפך. הוא עושה את זה מצויין. הבעיה שלי היא עם זה שבנו ככה את הדמות. לעומת זאת, השחקנית בשמלה השחורה בסוף? היא משחקת גרוע.

למעלה