שיבוט

רותי 11

New member
שיבוט

מה דעתכם על שיבוט בני אדם
ועל נסיון קידום חוק כזה בישראל?
האם זה טוב? נכון? או מסוכן?
מה לדעתכם יהיו ההשלכות של זה
על האנושות ?

חני1110

New member
לדעתי יש בזה חיובי ושלילי

בשלילי :
היות ובקהילה המדעית אומרים כי תהליך השיבוט הוא מסובך ומסוכן ועשויות להתעורר בעיות בריאותיות רבות בעוברים (אנושיים ולא אנושיים) משובטים וסיבוכים במהלך ההריון.
לכן שימוש בתהליך ליצירת צאצאים מהווה סכנה גם לתינוק המשובט וגם לאם הפונדקאית.
בחיובי :
התומכים בפיתוח טכנולוגיות של שיבוט אנושי טוענים כי רק בעזרת טכניקה זו ניתן יהיה לייצר תאי גזע עובריים שיאפשרו ייצור רקמות ואברים להשתלה, ללא דחייה על ידי המערכת החיסונית,
ופיתוח טיפולים לריפוי מחלות ומומים דוגמת מחלת פרקינסון, מחלת אלצהיימר, עיוורון, שיתוק וכו..הקידמה מתפתחת ..

לכן יש בכך שלילי ואף חיובי .
מובן
שמתנגדי השיבוט האנושי, בעיקר בקרב דתות שונות הטוענות כי התהליך הינו בגדר לקיחת תפקיד הבורא ופגיעה בסדר הטבעי.

Apotheosis

New member
אני הייתי שמח

אם הרפואה הייתה מתמזגת עם קצת רוחניות (ולא דת או ממסד) - ושיראו יחס איכפתי כלפי האדם החולה - ואני מדבר על משמרות מחולקות לפי רופאים.

אין שום סיבה שרופא יעמוד על הרגליים 24 שעות ביממה בלי שמישהו יחליך אותו, בלי שהוא יקבל שכר הולם, ויחס הוגן ממעסיקיו - מנהלי בתי החולים.

ברגע שיש אמפתיה - אמפתיה עובדת כמו כסף - רק שהיא משאירה לך חיוך אמיתי על השפתיים ולא עוד כסף לביגוד או מזון.
אני חושב גם שהמחאה דיברה על זה - הבעיה הייתה שכולם האשימו את הממשלה ולא את המעסיקים שלהם - ובלי לצעוק עליהם ברחוב - אלא לקחת אותם הצידה ולשוחח איתם "עם יד על הלב" - מתיש? קשה? תוריד שעות - עבוד עם חיוך - ותקבל חיוך בחזרה.. וזה לא צריך להיות "תמיד תחייך והלקוח תמיד צודק" תאמין לי שאם חינוך קל - כולם מרוצים.

מאחר ולדעת לשבת מהצד ולהכפיש זה מקצוע עבוד יותר מייד אנשים בעולם - כדאי שהם ימצאו את שורש הסיבה ללמה הם כ"כ "מחוממים" אחד על השני ויתחילו לפתור בעיות - מה לעשות דרך וויכוחים יש גם הסכמה על משהו (בסיסי לפחות) ואז אתה ממשיך לדרכך..

אבל להגיד שהכל זה אתר של כת ודת או ממסד ושאומרים לך שאתה עוין, ואומרים לך שאתה שקרן - לזה יש הסבר מאוד פשוט.. אתה לא שיבוט שלי ואני לא שיבוט שלך - וכל אחד רשאי לדיעה חופשית.

כתבת:

"בעיקר בדתות שונות" - זאת הבעיה הראשונה בכיבוד ואהבת אדם - שאתה כפוף תחת "שיבוט" של דת.
אני מסכים עם החלק השני שזה עוזר לייצר תאי גזע - מצד שני, מי אנחנו שנשחק את אלוהים? מי אמר שלכל אחד מגיע הכל? יש דברים שנעשים ואנשים לא טורחים לברר מדוע הם קורים ולכן ישר אתה קופץ לנתח ולשבט - זה לא מדע - זאת התעללות.
ואני לא מדבר על התעללות בחליות ש"אנשים" אוהבים לקדם כ"כ - אני מדבר על זכויות אדם לחברו - בלי סיסמאות מטומטות של אהבת לרעך כמוך - מי שעושה את זה - לומד את חבריו האמיתיים -מה לעשות, לא כולנו אחים ולא כולנו חברים פה ויש כאן מלחמה.. קח צד - או פשוט שב בצד ואל תעשה כלום.

בנוגע לפתיח

אני מאמינה במן אחרית הימים של מזרח -מערב,
של איחוד המדע עם הידע הרוחני,
חישבו למשל על רפלקסולוגיה אקופונקטורה, הינלינג, ריפוי באור שחוברים עם ידע מדעי,
ויוצרים מעיין על-רפואה כזו..

לגבי הרעיון של שיבוט,
סליחה על הבוטות אבל 'בא לי להקיא מזה',
זה נראה לי מן תיפלצת מעשה ידי אדם...
מספיק נזקים שכבר נעשו עד כה

snoopytush

New member
לדעתי

אם ישבטו תאים של תאי גזע זה יהיה טוב רק שנדמה לי
שהמרחק מייצור תאי גזע ליצור אדם לא יהיה רחוק ויצטמצם עקב כך..
אז אני ממשיכה להתנגד

רותי 11

New member
חני את יודעת שאחת הסיבות לשקיעת אטלנטיס

זה היה שהם התחילו לשחק את אלוהים?
שהם התחילו לעשות דברים מיותרים ולא
טובים שקשורים לזה?
לדעתי לא צריך לעשות שיבוט כדי לפתור
בעיות של מחלות והרי ידוע שמחלות נגרמות
כתוצאה מתהליכים נפשיים.
משום מה זה קצת מזכיר לי את הנאציזם כי הם
רצו ליצור גזע על והמדענים רוצים ליצור ילדים
מושלמים בלי פגמים.

חני1110

New member
רותי אני יודעת את הסיבה לשקיעת אטלנטיס

זה לא אומר שימשכו בדרכם של אנשי אטלנטיס
אולי הפעם ילך לכוון החיובי
אמרתי שיש מינוס ופלוס בשיבוט .ולא רק פלוס שבדבר
אין מה לעשות יש קידמה בטכנולוגיה בצעדי ענק .
ותהיה עוד קידמה בשנים הבאות ...
הטכנולוגיה לא נעצרת במקום .
יש חיובי בדבר היות :
ניתן יהיה לייצר תאי גזע עובריים שיאפשרו ייצור רקמות ואברים להשתלה, ללא דחייה על ידי המערכת החיסונית,
שכיום יש אנשים רבים שמתים כתוצאה מדחייה ואי התאמה המערכת החיסונית שלהם
ומומים דוגמת מחלת פרקינסון, מחלת אלצהיימר, עיוורון, שיתוק וכו..

רותי 11

New member
לדעתי כן כי אל תשכחי שבתקופת אטלנטיס

הם היו ברמת תודעה גבוהה הרבה יותר
מאיתנו ובכל זא תהאגו והשתן עלו להם
לראש - לדעתי זה מאוד מסוכן.
אגב קראתי פעם בתקשור שבתקופת
אטלנטיס גם ניסו לשבט בני אדם והתוצאה
היא הקוף.

חני1110

New member
לא הכי מסוכן לדעתי

מובן הם שיכפלו בראשית את הקוף .
שאחר מוטציה הפך לאדם
רותי הכוונה שלי היתה לשכפל אברים גנטיים בעיקרון ..
שאנשים שכיום מתים יתאפשר להם להמשיך לחיות
.יתר על כן, שכפולים גנטיים, שנועדו רק על מנת ליצור אברי גוף ולא בני אדם שלמים "משוכפלים", יגרמו בסופו של דבר לעלייה בתוחלת החיים. כליות, תאי עור, אפילו לב, שיושתלו באופן מהיר ויעיל, ויווצרו בתנאי מעבדה ע"פ הצורך, יגרמו להחזרתם של החולים לקו הבריאות.
כך גם תעלה רמת החיים של החולים מה שהיתבטא בהארכת תוחלת החיים שלהם. אם מותר כיום להשתיל לב מלאכותי על מנת להציל חיי אדם, למה שאסור יהייה להשתיל לב, ששוכפל מתאים חיים וטבעיים?

סיבה נוספת בעד השכפול הגנטי היא שיפור מצבם של חולים הזקוקים להשתלות. חולים הזקוקים להשתלות נדרשים בד"כ לחכות חודשים רבים, אם לא שנים, עד שנמצא עבורם תורם. על התורם להיות בעל אותו סוג דם של החולה כדי שהאיבר המושתל לא ישחה ע"י נוגדנים, הנמצאים בדמו של המושתל. רבים מהחולים הזקוקים להשתלות באופן מיידי מתקשים למצוא תורם מתאים ועלולים למות בזמן ההמתנה להשתלה. דוגמא לכך היא במקרה שקרה בשנה האחרונה, בו חולה צעירה נזקקה להשתלת מח עצם, ובמשך מס´ שנים לא נמצא תורם מתאים עבורה. בסופו של דבר היא נפטרה. שכפול גנרטי של מח עצם מתאי גופה יכל היה למנוע את מותה.

הקישור בעד ונגד :
http://sf.tapuz.co.il/article-592-1-3919-31212/

snoopytush

New member
כי לדעתי במידה וזה יצליח ינסו לשבט

אדם שלם. ( האמת ראיתי פעם שניסו אבל זה לא כל כך הצליח ודי נתקע בשלבי
ההתמיינות הראשונים). זה יכול להיות נפלא ונורא כאחד. אז אני די חשדנית

snoopytush

New member
בנוסף שמתי לב שמה שעושים לחיות עושים

בסוף גם לבני אדם. לא כתבתי על זה פה הרבה אבל כמו שעורכים
ניסויים על חיות ערכו בעולם ניסויים על בני אדם ניסויים לא חוקיים
אולי בעצם כן שמתי קישור כזה לניסוי בחיילי צה"ל אני לא זוכרת.
הפואנטה שלי היא שכמו שמשבטים חיות ככה יכולים באותו קלות לעשות
זאת לבני אדם

חני1110

New member
מספיק להסתכל על הצד השלילי

כמו שכתבתי צריך להסתכל על הצד החיובי שבדבר ..
ולא להיזכר בעבר אלא להביט קדימה לעתיד במחשבות חיוביות בלבד
מסכימה לחלוטין תמיר

snoopytush

New member
אני אדאג להזכיר את הצד השלילי

עד שהצד החיובי יזכר להרים ראש

למעלה