ביקורת נגד ערוץ 1

דנה1982

New member
הביקורת היא על דבר אחד ויחיד.

הטענה שחזרו עליה במהלך כל היום לפיה המגרש אינו מצולם.

תגידו שהזכויות למשחק יקרות, תגידו שלא משדרים בגלל שזה חופף לשטילוב, תגידו מה שתגידו - אבל אל תתעקשו ותחזרו ותגידו לכל השדרנים שלכם להגיד את השקר הזה, שהמגרש אינו מצולם.

זה לא רק לשקר לצופים, זה לזלזל באינטליגנציה שלהם. כי כל אדם עם הבנה בסיסית באינטרנט יכול היה למצוא שידור ולהוכיח שבמשך יום שלם מכרו לנו לוקשים.

נמשל

New member
זה ממש לא עניין של עלות הזכויות שידור

לערוץ 1 יש זכויות מלאות על כל האולימפיאדה.
להערכתי הם פשוט לא ידעו שזה משודר, לא עשו בירור מספיק טוב.
לא מאמין שהם שיקרו ביודעין, אין להם אינטרס שהרי הכל גלוי בעידן האינטרנט

dardor

New member
איזה שטויות נו באמת

לא ידעו?

וששטילוב בגמר הקרב רב הם ידעו? אז איך זה שלא ראינו את כל התרגילים שלו בגמר? ולמשל השוויצרים כן ראו את כל התרגילים של המתעמל שלהם (בזמן הטניס עברו כמה פעמים לראות את התרגילים שלו). הרי לא שידרו את השוויצרי בכל ששת המכשירים בשידור הבינלאומי. הם פשוט שילמו אקסטרה על הזכויות... מה שבערוץ 1 לא עשו.
ערוץ 1 ידעו טוב מאוד שיש שידור ושיש אפשרות לשדר. אחרת איך תסביר שיום לפני זה אמרו לנו שכן ישדרו את אנדיוני? זה היה כשחשבו שזה יהיה במגרש 1. אז מה הקטע, כי יש להם זכויות על מגרש 1 פתאום אפשר לשדר אבל כשאין זכויות אז זה לא מצולם?

אין דבר כזה לא ידעו, זה הסבר עלוב.

דנה1982

New member
אין דבר כזה. פשוט לא קיים.

הם ידעו - מגרש 18 הוא מגרש מוכר וידוע לכל צופה טניס (בעיקר ידוע בזכות המשחק הארוך בהיסטוריה ששוחק שם לפני 3 שנים - ואגב, היה מצולם כולו).

וגם אם לא - מבט קטן על הלו"ז היה מעורר חשד - קלייסטרס, איבנוביץ', מארי. שלושה שחקנים שאין מצב שלא ישדרו אותם.

ועוד יותר - רוג'ר פדרר. מדובר בשחקן שגם בטורנירים שבהם לא משדרים את הסיבוב הראשון, מביאים צוות צילום למשחק שלו ומשדרים רק אותו (ואני לא צוחקת - זה קרה בקיץ שעבר באחד הטורנירים). השחקן הטוב בהיסטוריה, אלוף ווימבלדון, מקום 1 בעולם.

ונניח גם את כל זה בצד ונגיד שאף אחד שם לא מבין בטניס ולא יודע את כל זה - אין מצב שמישהו הרים טלפון וקיבל תשובה מגורם רשמי שאמר להם "אין מצלמות במגרש הזה". לא ייתכן, לא אמין, פשוט לא.

הם בחרו באופן מודע שלא לשדר. והם בחרו באופן מודע להעביר מידע שגוי לצופים שלהם.

ונניח שהם לא חשבו שהמשחק יהיה כזה סנסציוני ושיש לאנדיוני סיכוי. ברגע שהישראלים לקחו את הסט השני, אפשר היה לפחות לעלות לשידור עם המערכה השלישית כדי שכל משלמי האגרה יראו כמו שצריך את ההישג הזה, בלי שדרנים זרים ברקע ובלי עיגול ירוק באמצע המסך.

הבזיון הגדול הוא העובדה ששיקרו לצופים וזלזלו בהם בצורה בוטה וגסה.

nitsansh

New member
זה לא כל כך פשוט כמו שנדמה לך

על זה שהמשחק צולם וניתן היה לשדר אותו אין מחלוקת.
אבל אם החליטו לא לשדר אותו, אי אפשר תוך כדי המשחק לעשות U-TURN ולהחליט לשדר... היה צריך להזמין את זה מראש...

dardor

New member
מה זה אמרו להם לא משודר?

למה שיגידו להם דבר כזה?
הביזיון כאן זה שהם אמרו לצופים במהלך כל היום שהמגרש לא מצולם, כשבפועל הוא היה מצולם וכולם ידעו זאת מראש. מגרש 18 אחד החשובים בווימבלדון וכולם יודעים את זה.

שיגידו את האמת שעולה להם כסף שהם לא רוצים לבזבז, לשדר את מגרש 18 שלא נמצא ברשימת השידורים של EBU.
למה לא מגיע לנו כמו כל מדינה מתוקנת לראות את הספורטאים שלנו? השוויצרים שידרו את הזוג שלהם...
אותו דבר לגבי שטילוב בהתעמלות. למה לשוויצרים מגיע לראות את כל התרגילים של המתעמל שלהם ואנחנו צריכים להישען על הפיד הבינלאומי ולקוות שישדרו אותו פעם או פעמיים? זה מעצבן במיוחד אחרי שאנחנו משלמים כמו פראיירים את האגרה המסריחה הזאת בשביל שאחר כך ישלחו לי את עמית הורסקי לשדר מתוך אולפן בלונדון, כשהוא יכול לעשות את זה מאולפן בירושלים, ת"א או קרית עקרון.

שישקיעו אקסטרה מהשידורים הבינלאומיים שגם ככה אפשר לראות באתר של EBU ויתנו לנו את הישראלים

RoieS316

New member
מסכים לגמרי

הספורט הלאומי הוא להרים את הספורטאים שלנו עד האולימפוס רק כדי לתת להם בעיה מקצה ההר ואז לרדת למטה ולבעוט להם בביצים.

אין לנו פרופורציה. וגם לא, אין לנו תרבות ספורט.

נמשל

New member
עמוד הפייסבוק של ערוץ 1 בתמונת היום

/www.facebook.com/photo.php?fbid=289979204443539&set=a.284214378353355.64272.151206468320814&type=1" target="_blank" rel="nofollow">https://www.facebook.com/photo.php?fbid=289979204443539&set=a.284214378353355.64272.151206468320814&type=1" rel="nofollow" target="blank">בצילום מסך, עם העיגול, מהערוץ השוויצרי

noam_ma

New member
אין מה לומר, זה שיא השיאים.

ארוע השיא של ישראל באירוע הכי גדול בעולם, וכל מה שערוץ 1 יכול להביא זה צילום מסך מפוקסל של שידור מהערוץ השווייצרי. והעיגול באמצע. הוי, הבטן...

דנה1982

New member
זה לא נכון.

המשחק שודר לא רק בטלויזיה הבלגית, אלא גם בטלויזיה הסרבית (שלושה אנשים שונים בפורום טניס העידו על כך וגם נתנו קישורים).

כמו שנאמר קודם, לא סביר בעליל לשבץ את פדרר (ואת קלייסטרס ואת מארי - יקיר האומה הבריטית) למגרש שאיננו מצולם. 18 מצולם, הכל עניין של קניית זכויות שידור.

dardor

New member
בדיוק

מדובר פה רק בקניית זכויות השידור וזה מה שמרגיז. למה לא אומרים לנו את האמת שזה עולה הרבה כסף ורוצים לחסוך על הצופה הישראלי?

אגב בואו נגיד זה עולה כסף, זה לא אמור לעלות מיליונים... כולה משחק אחד. אני בטוח שערוץ 1 יכול לספוג את ההפסד האדיר מהאגרה שאני משלם לו ברוב טפשותי.

אבל פשוט להגיד שהוא לא מצולם זה לזלזל בצופה, ועל זה אני מתלונן. את המשחק עצמו אני גם ככה מתכוון לראות באינטרנט אז מה אכפת לי הערוץ הראשון. זה אפילו עדיף לא לשמוע את הורסקי המאוס. רק שלא ישקרו לנו...

dardor

New member
זה לא נכון אבל להגיד שהוא לא מצולם

זה לא שהטלויזיה הצרפתית והאמריקאים החליטו לשלוח צלמים ולצלם את זה. כל העולם פחות או יותר שידר את המשחק הזה. כשחיפשתי קישור מצאתי שידור BBC הבריטי, NBC האמריקאי, שידור צרפתי, סרבי, יווני וערבי. אני בטוח שהיו עוד.

אותו דבר לגבי ווימבלדון. הוא מצולם, עובדה עד רגע זה ראיתי את מגרש 18. זה שהטלויזיה הבלגית שידרה (לדעתי גם הסרבים שידרו בגלל איבנוביץ') רק מוכיח שזה כן מצולם. אני בטוח שזה לא שהבלגים שלחו צוות צילום בשביל לאייש את עמדת הצילום. לא צריך להיות בלגי בשביל לצלם את קלייסטרס, זה נשמע אדיוטי.

בEBU זה לא משודר, נכון... כנ"ל גם לצרפת-ארה"ב ולכן בערוץ 1 לא שידרו את זה. ערוץ 1 משמש כאן כצינור העברה בין הEBU לבין הצופים בארץ ופה הטמטום. כי בשביל מה אני צריך את ערוץ 1 אם יש לי שידורים חיים בHD באינטרנט? אני צריך את הערוץ הראשון בשביל הישראלים. בדיוק כמו שהם עושים בג'ודו שהם יכולים להחליף משטח ולעבור לאן שבא להם, הם גם יכלו לעשות את זה בטניס.

להגיד שהוא לא מצולם זה פשוט טמטום. אם היו רוצים להראות לנו את המשחק בכל מחיר זה מה שהיה קורה. אני בכל מקרה בטוח שנראה את המשחק בטלויזיה השוויצרית, כי משחק של פדרר שלא משודר זה משהו שלא יכול לקרות...

ואל תגיד לי שהוא לא מצולם כשאונליין אני רואה את המשחק של קלייסטרס-איבנוביץ' מהמגרש הזה ורואים שיש בו מספר מצלמות והוא משודר כמו כל משחק אחר בווימבלדון. זאת כבר העלבה לאינטלנציה של הצופים.

Skicker

New member
וגם הערוץ הסרבי משדר

עד ההפסקת גשם הם גם שידרו משם..
וכמובן גם הBBC אז לפי ההסברים כרגע על מגרש 18 יש 3 צוותי שידור שונים? אני בספק.. נכון שזה לא מגיע בחבילה הבסיסית של הEBU שערוץ 1 מקבל. וגם זה יחפוף קצת לגמר של שטילוב. אפשר להגיד שזאת הסיבה ולא למצוא תירוצים כי זה כרגע רק מפיל עוד ביקורות על השידורים של הערוץ

ערוץ 1 מעדיף להוציא כסף על.....

צוות צילום בלתי תלוי על סירה בשביל לצלם את צוברי ולי קורזיץ במקצים המאוד לא רלוונטים שלהם (עם כל הכבוד למקצים הראשונים שהם כן חשובים, הם לא קריטים לעכשיו) במקום לצלם את המאני טיים של המשלחת הישראלית (אנדיוני\רק שטילוב במקום כל העולם חוץ משטילוב).

nitsansh

New member
זה לא קשור

בשביל שידור ישיר של אנדיוני היו צריכים להזמין ערוץ לויין מיוחד, וזה מה שעולה כסף.

למעלה