במקרר נח לו כדור ריקוטה חמוד שלי!
איזה כיף!
הנסיון השני צלח!
חיממתי שקית חלב בסיר, תוך ערבוב מידי פעם.
כשהגיע ל85 מעלות, הסרתי מהאש.
שפכתי פנימה 1/2 כפית מלח ו3 כפות מיץ לימון סחוט.
ערבבתי, לא ממש התגבש.
הוספתי "שלוק" (בערך כף) חומץ רגיל - חשתי התגבשות מה. עוד שלוק ואז ממש התחילו להיווצר פירורים.
ציננתי קצת בסיר.
העברתי למסננת עליה פרוס חיתול בד ומהר מאד נקוו מי גבן בקערה וגבינה התחילה להתגבש.
שעתיים וחצי אחרי (הלכנו לנו לרופא השיניים, רופא ילדים ועוד) חזרתי לגוש חמוד במסננת.
הדקתי החיתול ותליתי מעל הכיור (בעיקר בשביל להרשים את הילדים).
כשנמאס לי לחכות, חילצתי, צלמתי ולמקרר.
הפירורים שטעמתי היו קרמיים ונפלאים.
ואל דאגה, 1/3 כוס מהחלב הקודם נכנסה למאפינס בננה ומאחר ויצאו טוב, שמרתי את היתר על תקן ריוויון לאפיה.
אני מסתובבת כמו טווס...
ותודה לביזול על הרעיון!!!