נסיון ראשון להכנת ריקוטה ביתית לא צלח!

fields5

New member
מנצל"ש - יעלה ראית את מרכיבי האירוח אמש?

בית הקודם
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מכל מיני בלוגים (SK השתמשה בריוויון, אך

שם יש לימון/חומץ).
רעיון נהדר עניין רשתות הגבינות!
 

fields5

New member
עכיו יש לך יתרון עלי........

ובאמת לא יכולתי לנגוס ביותר מביס במקרון הזה וגם אלה שבקינוחים. משהו לא טעים נשאר לי, מעין סוג של חיספוס. נראה לי שכל אחד רוצה ששלו יהיה הכי הכי שקצת מגזימים עם המרכיבים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הטעם - לא הרגשתי הבדל בין מה שקונה במעדניה

ב"מגה" לבין הביתית.
הקרמיות תלויה גם במידת הסינון - אחרי שעתיים מתקבלת גבינה יותר רכה וקרמית, אחרי 4 שעות + הידוק החיתול מתקבל מרקם קשה יותר. אני לא בטוחה מה אוהבת יותר.
על המרקם והקרמיות אפשר להשפיע באמצעות המרת חלק מהחלב בשמנת מתוקה - חלק גדול מהמתכונים משתמשים בכמה כפות ועד כוס.
Smitten Kitchen אומרת שההבדל בין חצי כוס לכוס לא משמעותי מבחינת הטעם.

עלויות, ל-200 גרם גבינה מסוננת היטב:
שקית חלב 3% עלתה 5.30 ש"ח. תוסיפי לזה 2-3 כפות חומץ (ו/או לימון, שיקר יותר) ומעט מלח ועלות הגז (נמוכה, מספר דקות בישול). מבחינת זמן וקושי - כלום. מרתיחים, מערבבים, מניחים, מסננים. ואז שוטפים כלים.

מאד נהנתי מההכנה ומהטעם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מישי, יעלה כתבה שמשתמשת בדף נייר סושי-מגבת

נייר עבה שהיא שמה על מסננת.

הסינון הוא ממש כלום.

קחי מטימון חיתול בד - בטוח יש לה עשרות.
 

ביזול

New member
זהו, דווקא סביב החג פחות שווה להכין גבינה

עדיין חסכוני יותר ברוב המקרים נראה לי, אבל ההפרש הרבה יותר קטן. המתכונים האלה מתאימים הרבה יותר כשכבר אין את המבצעים המטורפים של שבועות...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חשבתי לעצמי כשעניתי לביזול, שאולי הגיע הזמן

למאמרים נוספים.

אני מכריזה בזאת על מבצע "לחץ מתון".
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נסיון ראשון להכנת ריקוטה ביתית לא צלח!

אוף!!!
מאתמול ממתינה שקית חלב במקרר (חלב בשקית מפוסטר בחום נמוך יותר) ואני מפתחת תקוות לפרוסה עם ריקוטה, בעקבות הצעות של ביזול (היא מראש הזהירה שטרם ניסתה להכין, רק הפנתה לאתרים).

בחרתי את האופציה השנייה מבין השלוש בבלוג אליו הפנתה ביזול היקרה, כי העדפתי לימון טרי על פני חומץ.

חיממתי חלב לטמפ 85, הסרתי מהאש, הוספתי לימון ומלח. ערבבתי (בטעות יותר מפעם אחת), הנחתי להפרדות מי גבינה-גושי גבינה (ממש לא נפרד), בכל זאת שפכתי לחיתול על מסננת. שלוש שעות אחרי - נוזל לבן בקערת הקיבול ונוזל לבן בבד. לא גבינה ולא נעליים!

לא מבינה מה השתבש!

הולכת לנסות עם שקית חלב מס' 2..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
במקרר נח לו כדור ריקוטה חמוד שלי!

איזה כיף!

הנסיון השני צלח!

חיממתי שקית חלב בסיר, תוך ערבוב מידי פעם.

כשהגיע ל85 מעלות, הסרתי מהאש.

שפכתי פנימה 1/2 כפית מלח ו3 כפות מיץ לימון סחוט.

ערבבתי, לא ממש התגבש.

הוספתי "שלוק" (בערך כף) חומץ רגיל - חשתי התגבשות מה. עוד שלוק ואז ממש התחילו להיווצר פירורים.

ציננתי קצת בסיר.

העברתי למסננת עליה פרוס חיתול בד ומהר מאד נקוו מי גבן בקערה וגבינה התחילה להתגבש.

שעתיים וחצי אחרי (הלכנו לנו לרופא השיניים, רופא ילדים ועוד) חזרתי לגוש חמוד במסננת.

הדקתי החיתול ותליתי מעל הכיור (בעיקר בשביל להרשים את הילדים).

כשנמאס לי לחכות, חילצתי, צלמתי ולמקרר.

הפירורים שטעמתי היו קרמיים ונפלאים.

ואל דאגה, 1/3 כוס מהחלב הקודם נכנסה למאפינס בננה ומאחר ויצאו טוב, שמרתי את היתר על תקן ריוויון לאפיה.

אני מסתובבת כמו טווס...

ותודה לביזול על הרעיון!!!
 
ובהמשך לשיחתנו אמש על ייצור גבינות בבית לפני

המון שנים, במושב שלנו כולם הכינו גבינות ושאר מוצרי חלב, אבל לא מחלב מפוסטר אלא מהחלב שהביאו מהרפת.
את השקית עם הגבינה המטפטפת, תלו על מקל עץ שהיה תקוע בקיר החיצוני של המטבח, מתחת לחלון, ולא יודעת
מה צמח שם מתחת לטפטוף הזה. נראה לי שכך בנו שם את הבתים, עם מקל מובנה מלכתחילה בתוך הקיר.
 

ביזול

New member
אולי תכתבי ספר על תרבות האוכל בארץ בילדותך?

או לפחות קובץ מאמרים לפי תקופות השנה או משהו? כל פעם שאת מספרת דברים כאלה אני מרותקת. איזה מרחק עברנו... ואנחנו כל כך עסוקים בלאמץ מטבחים של אחרים שאנחנו לא מתעסקים בכלל בשימור של מה שהיה פה, לפחות כך אני מרגישה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
you're in for a treat - יש לאורני מאמרים

מופלאים.
את זה של שבועות שמרתי תחת "מאמרים" ובע"ה אמשיך לשמור בכל פעם שאורני תזכיר לנו מאמר כזה או אחר.
 
אם תכתבי בגוגל את שמי המלא או אוכל וגעגועים,

תגיעי לסדרת כתבות שלי שהתפרסמה בוויינט לפני כמה שנים ובעצם במחשבה שנייה, הנה כל הקישורים לכתבות שלי.
אני חייבת לציין שהחומר עבר בוויינט עריכה שלא תמיד הייתה לרוחי אבל זה מה יש.

לפני כמה ימים פרסמתי כאן קישור לכתבה על חג השבועות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3550920,00.html


געגועים לפרדס (אוהבת במיוחד את תגובית 44)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3507753,00.html

חובזה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3511972,00.html

פולים ירוקים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3522321,00.html

פשקדור

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3522360,00.html

פסח

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3530918,00.html

לימונים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3535398,00.html

כתבה ליום הזיכרון

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3539649,00.html

צנע צנע

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3539651,00.html

דבש

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3553618,00.html

פירות הקיץ

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3558941,00.html

יום הכיפורים

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3606827,00.html

אבא שלי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3613081,00.html

מערת הקסמים של משפחת קונפינו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3611479,00.html

לכתבה הזו היו תגובות מרגשות במיוחד, ובין השאר מצאו זה את זה בזכותה, ענפים של משפחת קונפינו שמתגוררים בישראל וענפים אחרים שמתגוררים בדרום אמריקה.
 
למעלה