לנודניק יש מה לומר לכם

ג רפאל

New member
לנודניק יש מה לומר לכם

כתושב ותיק מזה עשרות שנים ברעננה חשבתי לתומי שהפורום נועד לשמש במה לתושבים בנושאים שיש בהם משום עניין לכלל. וממש לא לפרט.
כך שאין לי מה לכתוב וליידע אם נשרפה נורה בעמוד החשמל שליד ביתי -אירוע נקודתי. או אם השכן משתולל וחוגג עד אור הבוקר עם מוסיקה ורמקולים.
אני יודע כיצד עלי לטפל בעניינים הפרטיים הללו.
אבל, כאשר אני נתקל במרצפות שבורות שהן סכנה להולכי רגל, או במדרכה שהתעקמה בגלל גזעי העיצים והיא מכשלה להולך רגל, כסא גלגלים ועגלת תינוק, או כאשר נתקלים ברוכבי אופניים\קורקינטים הדוהרים על המדרכה ומסכנים את הולכי הרגל, או על ערימות צואת הכלבים שמתייבשים בשמש להנאת הזבובים. או על תורים בדואר [תורים בבנק ניתן לעקוף-לעבור לבנק אחר] או התןפעה של פחים חומים וירוקים. או ג'וקים או מזיקים.עטלפים עכברים וחולדות דבורים. - אז אלו בעיות של הכלל. ליחד אין כלים לטפל בהם ונדרשת התערבות הרשויות.
והפורום נועד להציג בעיות אלה.
ולאחרונה ניתקלתי בתגובות שכולם אישיות בחלקם מטופשותו בחלקן מקוממות. לדוגמא
טלפן לעיריה באמת עיצה ששווה זהב, איך לא חשבתי על כך קודם.?
סגור את החלון. רעיון אדיר.
ושיא החוצפה - תתנדב, תתרום. [והדמגוג מוסיף -קח ממני דוגמא]
תצביע לרשימה קיקיונית - היא תפתור את הבעיות שהעלית.
ועכשיו הבחירות יש רק 2 מועמדים עם סיכוי. כל השאר הם חסרי חשיבות. ושניהם במצע שקיבלתי לביתי מדברים על חינוך, על מקומות עבודה ודיור צפוף לצעירים. - וזה לא מעניין אותי בכלל. ואם לא תשאלו אותי אומר שחבל לי על חלק כספי שהולך לחינוך. אני מעדיף שילך לבטחון, שיהיו ניידות וומכוניות בטחון. שיאכפו את החוקים שישנם לגבי המפגעים שהעליתי. ויסלחו לי חברי הדתיים שומרי המצוות לא מענין אותי מקוה או עוד בית כנסת.
אני מעדיף פינה מוצלת שקטה לקשישים.. חוגים ללא תשלום כלל. הנחות גדולות יותר בארנונה.[למה לא פטור?]
אני מבין שיש צורך לרצות את כולם.
אני לא מבין את ההתקפה המרושעת-מטומטמת שנחתה עלי.
והייתי שמח לשמוע דעתכם.
ובינתים בעודי שוקל אם בכלל להמשיך בפורום -שנה טובה לכם..

ATAF151

New member
אולי תבדוק גם את עצמך

1. בבחירות יש חשיבות גם לרשימות שלא שייכות לראש העיר הנבחר, לא כולם קקיוניות. ואם כל הגמלאים יצביעו לרשימות קקיוניות כי הם רוצים לעזור לגמלאים, אזי גם הרשימות של המתמודדים לראשות העיר יתייחסו יותר לנושא.
2. בהחלט חלק לא קטן מהכסף העירוני הולך לבטחון, לניידות וכדומה.
3. העירייה לא יכולה להעניק הנחות בארנונה מעבר להוראות משרד הפנים.
4. גם אתה תסבול אם העירייה לא תשקיע בחינוך, למרות שאתה לא תלמיד בית ספר.
5. אני באמת מצפה שתטלפן לעירייה עם התלונות, וכאשר אתה מתלונן תדווח לנו מה הייתה התוצאה של התלונה, מה בדיוק נאמר לך ומה נעשה.

gs1234

New member
שאלה לי אליך

אני מניח שפנית למוקד העיריה 107 עם הבעיות שהעלית (מרצפות, מדרכה, מזיקים וכד').

האם הבעיות נפתרו יותר בקלות על ידי העיריה בתקופתו של חופרי או בתקופתו של ביילסקי?

תודה.

ג רפאל

New member
זה לא אומר דבר.

פרט לזה שהשאלה חורגת מהלגיטימיות וחודרת לצנעת הפרט.
וגרוע לא פחות -יכולה להפוך לתעמולת בחירות.

gs1234

New member
אני עושה הליכה בשעות הערב

אני עושה הליכה בשעות הערב, פעמיים-שלוש בשבוע, לא במסלול קבוע אלא בכל פעם באיזור אחר של רעננה. לא זכור לי שנתקלתי במכשולים כלשהם במדרכות בחודשים האחרונים.

קסטנרית

New member
שני דברים שהקפיצו אותי...

קודם כל מרגישים שהדברים קשים עבורך, וכולנו אוהבים לקטר, במיוחד בימים חמים אלה. א-ב-ל מרוב עצים לא רואים את היער... לא בריא לחיות ככה.

ארנונה - למה שתקבל הנחה גדולה יותר ממה שאזרחים ותיקים מקבלים כבר עכשיו? כבעל בית פרטי ברעננה אתה (כנראה) לא נזקק לסיוע כלכלי יותר מכולנו.
רוב המשפחות הצעירות גרות עם מספר ילדים בדירות והנטל כבד מאוד כידוע! למה שנממן אותך?
היום נבנות דירות קטנות יותר, גם עקב חיסכון בתשלומי ארנונה, ואם אתה גר בבית פרטי ברעננה זו החלטה כלכלית נטו שלך. לבוא ולהתלונן כאן שאתה רוצה פטור מארנונה על נכס ששווה 3.5 מיליון לפחות, זה... איך לומר.... לא מובן.

חוגים ללא תשלום - מקובל שמשלמים, גם אם סכום סימלי. מי שלא משלם על חוג לא מתייחס אליו ברצינות. אפשר לקבל הנחה.
אם זה יהיה ללא תשלום, אז היכן יעבור הקו? גם לילדינו וגם לנו "מגיע" חוג ללא תשלום........ לא?

ג רפאל

New member
גם נודניק יודע לקפוץ

כתבתי -קשה לרצות את כולם.
הדגשתי - לטעמי המיסים הגבוהים שאני משלם לא מופנים למטרה שמשרתת אותי ועונה לצרכי. אפילו לא במעט.

תודה על העצה בקשר לבריאות. תתוייק.

נתחיל בציטוט קטן

" הייתי שמח לשמוע את דעתכם "
את זה כתב . מי שקיבל כאן יותר מתשובה אחת על כל מיני טענות וטרוניות ....
אבל טענות לחוד.... ותגובות קוראים לחוד... אסור להפנות למוקד העיריה.... אסור לשאול מי המועמד המועדף
אסור להזמין לקחת חלק בהתנדבויות ... אסור לנסות לברר מה כן טוב בעיני המתלונן או מה מציע המתלונן

ולבסוף.... " הייתי שמח לשמוע את דעתכם "

דעתי האישית שאדם כזה אוהב לראות רק את עצמו מעל דפי הפורום.. אבל כבר כתבתי יותר מפעם זו גדולתו של פורום דמוקרטי פחות או יותר

ש נ ה ט ו ב ה

מיכוש18

New member
הקסטנרית צודקת.

אינני מהגיל השלישי אך אמא כן והיא גרה ברעננה.
את בהחלט צודקת, אין שום הצדקה לפתור מלא מארנונה למישהו בכלל בטח לא למישהו שגר בבית פרטי, אם קשה לו לשלם את האחזקה על ביתו ואינו מרוצה משום דבר בעיר הוא יכול גם לעזוב אותה או לפחות לעבור לנכס שאחזקתו יותר זולה כמו דירה. אבל זה כבר לשיקולו בלבד.
קיימים חוגים ופעילויות לגיל ה- 3, לא בטוחה שבהנחה אבל מאוד סביר כן יש הנחה כלשהיא.
ולנודניק, אני קוראת את הודעותיך כבר זמן רב, נראה לי שאתה מאוד נהנה מלקטר על כל דבר ודבר וממש לא להקשיב או לקבל את התשובות שאתה מקבל מחברי הפורום ומן העירייה. לי נראה ששום דבר לא יכול לרצות אותך, גם לא תשובות הגיוניות וטובות.

ג רפאל

New member
נראה שאת חושבת שהתשובות שלך הגיוניות וטובות

אני לא חושב כך.

ואני חוזר ואומר עוד פעם ולא אוסיף.
אני דיברתי על בעיות כלליות וקיבלת ערימת תשובות אישיות.[לא כולן חכמות או לעניין]
וכן. לאחר שאני משלם המון ולאורך שנים מותר לי לקבל חזרה אחוז קטן מהתשלומים השוטפים שלי.
את יודעת איך מתפלגים הכספים שאת מ משלמת ולאילו מטרות.?
אני חושב שאני מקופח בחלקי. בהקצאת המשאבים.
אני -ורבים כמותי- לא צריכים עוד בית כנסת מקווה גן ילדים וביתספר וכן צריכים תחנת מגן-דוד, תחנת מכבי אש, תחנת משטרה מדרכות בטוחות ממהמורות וחרא של כלבים ונוסעי דוגלגלים.

אגב גם אני נהניתי מהודעותיך על הדואר - שעשוע טהור.

מיכוש18

New member
שום דבר לא מרצה אותך

ואתה איש מאוד מאוד מתוסכל. רחמיי עליך.
אני מבינה שאתה הכי חכם מכולם כאן ויודע יותר טוב מאחרים אז למה אנחנו צריכים לשמוע אותך? למה אתה מעוניין בדעותינו?
ודרך אגב ההתנהגות שלך בהודעה אלי, זה מאוד מאוד תוקפני.
סליחה שכולנו מטומטמים ואתה היחידי החכם. אידיוט.

ג רפאל

New member
כאן כמעט צדקת

ההודעות שלך מקפיצות אותך למעמד המטומטמת -

ובזה סיימתי איתך

מיכוש18

New member
אצלך כולם מטומטים ורק אתה לא, אבל טעות בידיך

אתה הטיפש שלא מוכן להקשיב ואני לא מתייחסת יותר להודועות שלך.
אם מנהל הפורום יחסום אותך זה יהיה נהדר.
תודה וחיים נפלאים.

ההערה לא קשורה

אימצת לעצמך שורת אייקונים לכל הודעה.
זה נחמד, שושן פרא עשה לו מנהג לצרף לכל כותרת שושנה ואתה עלית עליו במספר אייקונים כועסים.

הבעיה היא שדף הפורום הפך להיות קשה לצפיה, ההודעות שלך מרצדות בעין ודי מפריעות לקריאה.

אם אפשר לבקש, אנא, המעט באייקונים בכותרת, זה מציק בעין.

=========

ואם בכל זאת נעיר לענין, בעיני מטרת הפורום היא גם לשתף במפגעים בעיר.
תשובה בסגנון "תפנה ל 107" היא תשובה טובה אבל אינה מונעת שיתוף בפורום.

ועוד הערה קטנה, יש אנשים בפורום שרק יודעים להתלונן, אתה בדרך כלל תורם יותר לפורום.
אל תהפוך לאחד מאותם מרי נפש, הג'וב כבר תפוס.

ג רפאל

New member
את האייקונים צירפתי לי כשעשוע.

נראה לי שבפורום הזה אם אתה מעלה בעייה כללית - כמו כל אלה שהעליתי
אתה מותקף אישית.
ואם אתה עונה לכסיל\ה כגמולם
פורצת מלחמה איך אתה מעז?. ראה אחת שקוראת לחסימתי אחרי שכינתה אותי אידיוט

בכל אופן אני מצפה ממנהל הפורום שיעשה את המוטל עליו.
אני מפקפק.
ועד אז כנראה שעכשיו זו הודעתי האחרונה בפורום.

אני רחוק מהיות מר נפש - אני משועשע.

למעלה