סוף עונה 5 של משחקי הכס

avivs

New member
סוף עונה 5 של משחקי הכס

הפרק האחרון שודר הלילה. מניח שתצפו בו בימים הקרובים.

אז איך אתם מסכמים את העונה?
איך היא הייתה לעומת עונות קודמות?
איזה פרק הכי אהבתם?
מה דעתכם על הפיצול המאוד מורגש בין הסדרה לספרים?

מזהיר מראש - יהיו פה הודעות עם ספויילרים.

...

אישית אני שמח שהם ויתרו על קוי העלילה הטיפשיים ביותר מהספר החמישי (סר דאבוס מסתובב בצפון, דוד של תיאון על סירה, טיריון מצטרף לקרקס/יורד לזנות, כל קו העלילה הטיפשי והמצוץ מהאצבע של גריף ואיגון. אה, וקוונטין. לך לעזעזל, קוונטין), ומצטער שהם לא ויתרו על אחרים (תיאון, ולמישהו באמת אכפת מבריאן?) והוסיפו שטויות מקוריות (הרומן בין תולע אפור והמשרתת? חיי האהבה של רמזי בולטון??).
סה"כ הייתה עונה בסדר.

תמר עדי

New member
וואו, קראתי מזמן וכבר הספקתי לשכוח מרוב הדמויות שהזכרת

עדיין לא זוכרת את רובם.
לדעתי הוא התפזר מדי עם כל הדמויות בספר שבשלב מסוים הייתי הולכת לאיבוד.
גם כל הקטע עם יילודי הברזל - את מי זה מעניין בכלל? אם הייתי יכולה הייתי מדלגת על הקטעים האלה, גם על סר דבוס, ותזכיר לי מי זה קוונטין? גם כל הקטע עם המזרח נמשך ונמרח.
רמזי בולטון - למרות שהם "חסכו" מאיתנו את רוב קטעי הסדיזם שלו, השחקן כן הצליח להפגין את הטירוף שלו ואת רשעותו.
העונה הייתה סבבה, לא וואו. הסוף - אני אצטט מרוב התגובות שקראתי בעמוד שלהם בפייס - מצידי שיבואו המתים המהלכים ויהרגו את כולם.

תמר עדי

New member
אה נכון,נראה שכאשר מרטין נתקע עם דמויות מסוימות הוא פשוט

הרג אותן כדי לא להיכנס לפלונטר שעד עכשיו הוא לא יודע איך לצאת ממנו.
הסיפור הזה באמת היה הזוי, לא האמנתי שהוא פשוט הרג את הדמות ככה כאילו כלום.
טוב הוא היה צריך למלא את 1000 עמודים לספר אז למה לא להמציא דמויות שישתרעו על חצי ספר ואז פשוט להרוג בלי לפגוע בעלילה בכלל.
לדעתי הוא יכל לסיים בשלושה או ספרים, היו POV שזה היה עינוי לקרוא.

לגמרי.

לדעתי מה שהוא היה צריך לעשות אחרי הספר השלישי היה לקפוץ איזה 5-10 שנים קדימה, זה היה נותן לו את החופש לסדר את העלילה ולהביא אותה למצב קריא.

אני מציע לא לשפוך יותר מדי דמעות על מחוסלי הסידרה הזאת.....

לקראת הסוף כוווולם יופיעו שוב בקרב המתים המהלכים ויערכו פגישת מחזור
מעניינת עם מחסליהם.....

Y. Welis

New member
אולי זה בהשראת זילאזני, ידידו הטוב, שבספר ה-9 של 'אמבר'

מבזבז מחצית ממנו על מסע משמים בקרח. יתרון אחד עם זאת - זילאזני לא עבר את ה-200 עמ' לספר (ספריו הארוכים יותר נכתבו בשיתןף עם אחרים, או הורחבו אחרי מותו ע"י זוגתו הלא-מוכשרת).

ענק שכולל שאלה

לאלו שקראו את הסידרה.

אנחנו הרי בטוחים שג'ון לא מת, איך לעזאזל הוא מתכוון להקים אותו מכל כך הרבה סכינים (ובסדר, האדומה המעצבנת הזאת שם ויכולה להחיות אותו אבל עדיין..) איך הם עשו לנו את זה?

וחוצמזה... מתי כבר יהיה עוד ספר קיבינימט - הוא לא מפחד שנראה את הסדרה ולא נרצה להמשיך לקרוא את הסידרה?
באמת?

אה ואני יודעת שיש פורום אחר של "משחקי הכס" אבל כאן זה הבית, מעולם אחר, מניק אחר, מחיים אחרים

avivs

New member
מעליי ספויילר למי שלא קרא את הספרים האחרונים.

סימנתי ספויילר בכותרת - לא מספיק?

וחוצמזה זה לא ספויילר למי שראה את הפרק ועוד חוצמזה... זה לא ספויילר זו ספקולציה שהמכורים מאמינים בה..
או שאולי התכוונת לזה שהניק שלי הוא ספויילר

avivs

New member
רק הדגשתי שגם מי שראה את העונה

האחרונה, זה עדיין ספויילר בשבילו. לא קרה כלום

avivs

New member
אז צפיתי בפרק האחרון...

והוא בהחלט היה עוצמתי.
אריה - סוף כל סוף יוצא ממנה משהו. סצינה מעולה. פחות הבנתי מה קורה אחר כך עם העיוורון שלה. היה מבולבל.
&nbsp
סנסה - היה עדיף אם היא הייתה מצליחה לברוח בזכות עצמה, אבל היא שוב תלויה באחרים.
&nbsp
סטניס - הוא באמת חשב שעם כל כך קצת אנשים הוא יצליח לעשות מצור? היה מביך. ברוך שפטרנו.
&nbsp
סרסיי - ללא ספק אחת הסצינות החזקות עד כה בסדרה. מצד אחד אני לא סובל אותה ויודע שמגיע לה, מצד שני, קשה שלא לרחם עליה ולהיות בעדה. מעניין איך זה יתפתח. אני מניח שדם יהיה מעורב.
&nbsp
ג'ון - הוא ממש מרגיז וממש תמים. תמיד היה הפחות האהוב עליי מבין הטובים. בתכלס, הגיע לו. צריך היה ללמוד פוליטיקה.
&nbsp
בכללי זו הייתה עונה די משעממת. אני בטוח שהם הורידו הרבה קטעים משעממים עוד יותר מהספרים, אבל זה לא משנה את זה שהיו לא מעט פרקים שהשאירו אותי לגמרי אדיש.
&nbsp
מקווה שהפיצול מהספרים יאפשר ליוצרים להיות יותר הרפתקנים, וישאירו את השעמום לספרים של מרטין.

תמר עדי

New member
אז זהו, שמבלי לדעת הוא הפך למפקד הצעיר של משמר הלילה על פני

ותיקים ומנוסים ממנו.

אז תאר לך אם הוא היה יודע!

איך הם העזו להרוג אותו לאחר שרמזו כל העונות לגבי זהותו. לדעתי הם נכנעו לקו ש"בואו נהרוג דמות אהובה ומפתיעה".
הם כמובן לא העזו לעשות זאת לדאני או טיריון, כי עם כל האהבה אליהם לא נראה לי שזה היה פוגע הרבה בקו העלילה (לפחות טיריון עם כל האהבה אליו). מבחינתי הפעם הם/מרטין go too far וכבר לא אכפת לי מה יקרה.
ברור לי שהם רוצים שדאני תבוא עם הדרקונים שלה ותציל את כולם עם הדרקונים שלה מהמתים המהלכים, מצידי שיבואו ויהרגו את כולם ובא לציון (ווסטרוז) גואל.

avivs

New member
קחי בחשבון...

שכמה דקות לפני הסצינה הזו, המכשפה האדומה (או איך שקוראים לה) חזרה לטירה. ואנחנו יודעים שלאל האור יש יכולת להחזיר אנשים לחיים. אז לכי תדעי איך זה יסתדר בסוף.

תמר עדי

New member
זה מה שכולם מצפים לו ולכן.....

דווקא הוא לא יחזיר אותו, יש לו את הקטע הסדיסטי הזה, שבהתחלה כולנו אהבנו אבל זהו זה, זה הקטע שבו אתה אומר (אני בכל אופן) די, זה מספיק.
זה אפילו הוריד לי את החשק לקרוא את הספרים הבאים - בהנחה שיצאו לאור במילניום הקרוב.

avivs

New member
אבל בשלב מסוים,

כשמתחילים להתרגל לזה שהורגים דמויות ראשיות שאנשים אוהבים, הקטע המפתיע יהיה... לא להרוג אותן.
כי באמת, להרוג גיבורים כבר מתחיל להרגיש שחוק אחרי חמש עונות.

בספרים, שתדעו

לא כתוב במפורש שהוא מת. כתוב שאיזה 5 אנשים בערך דקרו אותו מכל הכיוונים, ושגוסט היה כלוא ולא יכול היה לבוא להציל אותו. אבל בתכל'ס יכול להיות שהוא פשוט נפצע אנושות (שוב, לא יודעת איך עשו את זה בסדרה).
לגבי העוורון של אריה (כנ"ל, לא ראיתי את הפרק) בספרים זה סתם טריק משעמם נוסף שנועד ללמד אותה כישורי רוצחת (כי מה אם תצטרכי לרצוח מישהו בחדר חשוך לחלוטין כשלפלאפון שלך נגמרה הבטריה?)
אני אלך לראות את הפרק עכשיו. עשיתם לי חשק P:

למעלה