לא מסכים איתך.
לספרים
הספר החמישי, לטעמי, היה הרבה יותר טוב ממה שאמרו. אני מסכים שהרביעי היה הרבה פחות מוצלח מכל השאר, אבל זה בגלל הדמויות ועם כל הכבוד - המסע שטיריון עובר בספר החמישי הרבה יותר מעניין מהמסע שהוא עבר בסדרה כדי להגיע לדאינריז. ברור שמירסלה לא תישאר בחיים גם בספרים, אם לוקחים בחשבון את הנבואה שניתנה לסרסיי, אבל לדעתי כל הסיפור של ג'יימי בסדרה הרבה פחות מעניין מהסיפור שלו בספרים. לדעתי.
מה עוד? כל הסיפור עם סטאניס בעונה האחרונה מופרך לחלוטין(טוב לפחות ממה שקראתי ושמעתי, כי מאוד קשה לי לאלץ אותי את עצמי לצפות בסדרה הזאת, שלטעמי, לא רק שהיא חלשה, אלא הרסה לגמרי את הספרים). גם את ההכנסה של סאנסה לווינטרפול עם רמזי, לדעתי, היה קו עלילה ממש לא ברור. מהספרים אני מתרשם שהיא בעצם סוג של שולייה של "אצבעון" שמלמד אותה את כל מה שהוא יודע על מניפולציות ושליטה בנתינים שאתה שולט בהם. קו עלילה שנראה לי מרטין לא סתם נקט בו, אבל נראה שהיוצרים של הסדרה דווקא מעדיפים את סאנסה המושפלת, המסכנה ו"העלמה במצוקה" על פני כל סאנסה אחרת. נו אולי הם פשוט היו צריכים את קו העלילה העונתי של סאנסה, כדי שיהיה להם תירוץ טוב לדאוג שסאנסה תשתתף כמעט בכל פרק העונה. אם הם היו משאירים אותה עם אצבעון...לא היה להם ממש מה לעשות איתה. אולי זה בעצם היה הקדמה לקו עלילה אחר שהיוצרים החליטו עליו לעונה הבאה - אחרי שהיא גילתה שהאחים הקטנים שלה אולי חיים איפשהו מסרחן/ת'יאון היא הולכת לחפש אותם בעצמה עם "הצוות" שלה.
אה ועד כמה ש"יילודי הברזל" הם משעממים חבל שאשה(יארה) גם נחתכה מהעלילה.
טוב נו רשמת שאת שונאת את רובין הוב אז זה אומר שיש לנו טעם שונה בספרים, אז אולי זה לא צריך להפתיע אותי. רגע. את בכלל חושבת שהסדרה מאוד טובה, כנראה, אז...תשכחי מזה. הטעם שלנו מאוד מאוד שונה.