סוף עונה 5 של משחקי הכס

קראתי את זה. יודע מזה.

אבל גם קראתי בזמנו על הסצנה הזאת לפני פתיחת העונה לא מהכיוון של איך עשו אותה,
אלא מהכיוון של המוכנות של סרסי להשתתף בה בכלל ואיך הגיבה לכך שכל כך הרבה אנשים
שטפו אותה במבטיהם.....

כשאתפנה קצת אנסה לחפש את זה, אבל אתה יכול גם.....

מי, למען השם, זו קיט?

אני לא זוכרת שום דמות משנית כזו, בטח שלא מישהיא ברמה של מירסלה.

D O 7

New member
לא מאוד קשה לזהות שזאת לא לנה היידי

נראה לי שללנה היידי יש חזה יותר קטן מהכפילה, ושנית - לנה היידי ברונטית, והכפילה בלונדינית.לנה מופיעה רק בסצינות שמראים את סרסיי מהכתפיים ומעלה.

מגיע לסרסיי עונש על כל מה שהיא עשתה. היה מגיע לה להזרק לצינוק ולשתות מים מהרצפה, אבל האמת שקצת ריחמתי על סרסיי בסצינה הזאת, זה היה קצת יותר מדי לדעתי. יש המון צורות אחרות שכן היה מגיע לה להענש בעזרתן.
דרך אגב, הבנתי שג'ורג' מרטין שאב את הרעיון מעונש שקיבלה מלכה או בת אצולה כלשהי בימי הביניים (לא זוכר בדיוק מי).

זה נכון. לגבי הציצים.

לגבי הבלונד - אני חושבת שזה הכל פאות-ערווה בסרטים האלה ממילא (בהנחה שיש דבר כזה. זה מושג שהמצאתי הרגע). כאילו, אם היא באמת היתה נראית ככה, איך היא היתה יכולה ללכת עם בגד ים?

אני חושבת

שממש רואים את ההבדל בין קטעים שהתסריטאים "בונים" לבד ובין קטעים שהתסריטאים מסתמכים על ספר כתוב
ולכן יש דברים שנראים לך טוב יותר ואחרים פחות.
בלי לספיילר , בספר כשאריה מתעוורת זה לא בדרך הזאת
וכנ"ל לגבי מירסלה

avivs

New member
יהיה לי קשה

לשים לב להבדלים בין יוצרי הסדרה לבין מרטין. הפסקתי לקרוא בספר הרביעי (והכה משעמם), אז אין לי באמת מושג מה אמור לקרות ומה לא.
בשלב הזה אני גם לא בטוח שזה משנה. כל עוד זה מבדר.

אם זיכרוני

לא מטעני, גם את סדרת הספינות של רובין הוב לא ממש אהבת

אבל האמת שהיתה בעייתיות בהוספת יותר מידי דמויות בספר אחד ועוד השמטת אלו המעניינות יותר
אני חושבת שמי שקרא את הספר הרביעי והחמישי נהנה יותר

לא ממש מסכימה

הם היו מהנים אבסולוטית (כאילו בתור ספרים. אבסולוטיים) אבל הסדרה השמיטה פגמים ושעמומים מהותיים ושיפרה עד כמה שיכלה ספרים שבאופן יחסי היו...טוב, כמו שאביב אמר, משעממים

ספויילרים לספרים:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
אריה סוגרת מעגל עם הרוצח של סיריו פורל ומשלמת על כך בראיה שלה - הרבה יותר טוב מאשר אריה שרוצחת עריק אקראי ממשמר הלילה
מירסלה מאבדת אוזן במאבק עם דמויות חדשות נוספות ומיותרות - הרבה פחות טוב מאשר מירסלה מתה בזרועות אביה שניה אחרי שהוא סיפר לה שהוא אביה והיא אמרה יאי.
השמטת דמויות שמסתובבות סביב הזנב שלהן (קוונטין, או בריאן, שניסו להפוך את קו העלילה שלה לבעל מטרה במידת האפשר) - החלטה נכונה.
להחליף את ג'יין בסאנסה - הרבה יותר טוב (התחלתי ממש לאהוב את הדמות שלה. ובחיי שכשהיא ותיאון/ריק החזיקו ידיים וקפצו ליבי החסיר פעימה
)
עוד כל מיני דברים מיותרים כמו המתקפה של לוראס על דרגונסטון, טיריון שמסתובב עם גמדת-הכאפות ההיא...אני אומרת, ברוך שפטרנו.

is00

New member
לא מסכים איתך.
לספרים

הספר החמישי, לטעמי, היה הרבה יותר טוב ממה שאמרו. אני מסכים שהרביעי היה הרבה פחות מוצלח מכל השאר, אבל זה בגלל הדמויות ועם כל הכבוד - המסע שטיריון עובר בספר החמישי הרבה יותר מעניין מהמסע שהוא עבר בסדרה כדי להגיע לדאינריז. ברור שמירסלה לא תישאר בחיים גם בספרים, אם לוקחים בחשבון את הנבואה שניתנה לסרסיי, אבל לדעתי כל הסיפור של ג'יימי בסדרה הרבה פחות מעניין מהסיפור שלו בספרים. לדעתי.
מה עוד? כל הסיפור עם סטאניס בעונה האחרונה מופרך לחלוטין(טוב לפחות ממה שקראתי ושמעתי, כי מאוד קשה לי לאלץ אותי את עצמי לצפות בסדרה הזאת, שלטעמי, לא רק שהיא חלשה, אלא הרסה לגמרי את הספרים). גם את ההכנסה של סאנסה לווינטרפול עם רמזי, לדעתי, היה קו עלילה ממש לא ברור. מהספרים אני מתרשם שהיא בעצם סוג של שולייה של "אצבעון" שמלמד אותה את כל מה שהוא יודע על מניפולציות ושליטה בנתינים שאתה שולט בהם. קו עלילה שנראה לי מרטין לא סתם נקט בו, אבל נראה שהיוצרים של הסדרה דווקא מעדיפים את סאנסה המושפלת, המסכנה ו"העלמה במצוקה" על פני כל סאנסה אחרת. נו אולי הם פשוט היו צריכים את קו העלילה העונתי של סאנסה, כדי שיהיה להם תירוץ טוב לדאוג שסאנסה תשתתף כמעט בכל פרק העונה. אם הם היו משאירים אותה עם אצבעון...לא היה להם ממש מה לעשות איתה. אולי זה בעצם היה הקדמה לקו עלילה אחר שהיוצרים החליטו עליו לעונה הבאה - אחרי שהיא גילתה שהאחים הקטנים שלה אולי חיים איפשהו מסרחן/ת'יאון היא הולכת לחפש אותם בעצמה עם "הצוות" שלה.
אה ועד כמה ש"יילודי הברזל" הם משעממים חבל שאשה(יארה) גם נחתכה מהעלילה.

טוב נו רשמת שאת שונאת את רובין הוב אז זה אומר שיש לנו טעם שונה בספרים, אז אולי זה לא צריך להפתיע אותי. רגע. את בכלל חושבת שהסדרה מאוד טובה, כנראה, אז...תשכחי מזה. הטעם שלנו מאוד מאוד שונה.

אני חושבת שהספרים טובים

אבל לא מושלמים.
הבעיה העיקרית עם סאנסה בסדרה היא שאצבעון יצא מטומטם. כל הקטע שלו זה להיות אמן התככים וכל מה שהוא עושה אמור להיות סופר-הובר-מזימה. אבל כאילו, הוא חיתן את סאנסה עם רמזי בשביל שהיא תנקום בו (בסדרה). והיא הסכימה לעשות את זה למען הנקמה. אז מה הקטע? מה הקטע שלה אפשר להבין - היא קלטה שהוא הרבה יותר מדי חזק בשבילה ושהיא לא יכולה לנקום ובמקום זה צריכה לברוח. אבל מה הקטע של אצבעון? הוא מלכתחילה ידע שזה לא כוחות. מה הוא רצה?
עם זאת, אין להכחיש שהעלילה שלה בספרים משעממת. לא שמתי לב שהוא לימד אותה יותר מדי פוליטיקה, בעיקר מזמז אותה קצת ונתן לה הוראות פשוטות, והיא צייתה כמו כבשה טובה. סאנסה של הסדרה התפתחה לדעתי. היא כבר לא מקבלת את עובדת השבי שלה כמו שהיה עם ג'ופרי - תהיי טובה ותשפילי ראש וזה יגמר. היא מנסה להיאבק ולברוח ככל יכולתה (ולכל האנשים שציפו ממנה לשסף את הגרון לרמזי ולצאת משם בהליכה עם חרב נוטפת דם וחיוך מרושע - אל תגזימו. היא לא אריה. ואף אחד לא ירד על דאינריז כשהיא עמדה בפאניקה ובחיבוק ידיים מול כל בני ההרפיה האלה בזמן שכולם, אפילו טיריון, שיספו גרונות.) ואני מאוד אוהבת את סגירת המעגל שלה עם תיאון: הוא התחיל מבגידה בסטארק שהביאה אותו ואותם לתחתית, ועכשיו הוא מטפס מהתחתית הזאת ביחד עם סטארקית. ואם הם יצאו לחפש את בראן ביחד זה יהיה אדיר! עוד קלוז'ר, במקום בראן-לומד-איך-זה-להיות-עץ-אוי-כמה-מרתק. לא סתם יש את הביטוי "מעניין כמו להסתכל על דשא צומח"

ומה בעלילה של סטאניס חשבת למופרך? (כאילו, אני לא יכולה להתווכח אם אין טענה קונקרטית)
מה שכן - אשה מגניבה. אבל אני חושבת שחתכו אותה בעיקר כי היא לא עשתה כלום בספרים - בעיקר היתה עיניים של POV.
נ.ב
הבעיה העיקרית עם רובין הוב היא חפירות + התבכיינויות. אני לא סובלת דמויות בכייניות. צלחתי את הספר הראשון והייתי כזה, די, נגמר לי כל הטישו המטאפורי שלי על הבחור. עם מה אני אנגב את הדמעות של בלה עכשיו?

is00

New member
מה היה מופרך עם סטאניס...

בסדרה, הכוונה.
שהוא בכלל לקח את אישתו ואת הבת שלו מלכתחילה בניסיון הכיבוש שלו בווינטרפל. וכמובן כל מה שקשור ל... הקרבה של הבת שלו על המוקד באמונה שזה מה שיעזור לו לכבוש את ווינטרפול.
לא יצא לי לראות את הפרק הנידון(אבל קראתי עליו) אז אין לי מושג אם זה הצליח לו.

אה ולרגע אני לא מאמין ליוצרי הסדרה שטענו שזה מה שמרטין אמר להם שהולך לקרות עם שירין בספרים. טוב לפחות לא כך. בסדרה היה יותר אמין אם אמא שלה הייתה עושה את זה. אולי זה מה שהולך לקרות בספרים, אבל מה שקרה בסדרה - אני חושש שאני תומך בדיעה שיוצרי הסדרה עשו את זה רק בשביל "לעשות רעש".

מסכימה לגבי הרעש

ולגבי זה שהוא לקח אותן (אלא אם כן הוא מלכתחילה לקח בחשבון שיש אפשרות שהוא יצטרך להקריב אותן
). לא לגבי זה שהוא חשב שזה יעזור לו - תראה, עד עכשיו מליסנדרה באמת לא נתנה לו סיבה לפקפק, וכל הטריקים המלוכלכים שלה עבדו (וגם הקרבת הבת עבדה! לורד אוף לייט המיס את השלג שתקע אותם ומנע מהם להתקדם, כך ש*הוא* לא אכזב את סטאניס...רק שסטאניס לא לקח בחשבון את הגורם האנושי, כמו זה שלראות אותו שורף את הבת שלו יגרום בערך לטריליון איש לערוק ולאשתו להתאבד).
בספרים אני דוקא חושבת ששירין תשרוד בגלל כלמיני רמזים לגבי האבעבועות השחורות (או איך שלא קוראים לזה שם). יש את הקטע שואל מתחרפנת כשהיא רואה אותה? קשה לי להאמין שהוא סתם שם. אני חושבת שיש במגיפה הזו יותר מהנראה לעין ושיהיה לה משקל עלילתי כלשהו בהמשך. בכל מקרה, אכן, להרוג אותה ככה זה נטו דרמה. אם כי אין להכחיש שהדרמה הזאת גרמה לי כמעט-כמעט-כמעט לבכות

אבל דווקא יש לנו מלחמת חתולות

למרות שאם תתייחס למהות אז אני רק חתולה בתחפושת (ובכלל צריך לקרוא לי לאנה...?)
מסכימה שיש דברים יותר טובים בסדרה (בעיקר השמטת דמויות שכנראה לא ממש מוסיפות לעלילה כלום)
והרבה יותר כיף כשמתעללים בסנסה ולא באיזשהי דמות סתמית שלא ממש מעניינת או תורמת לעלילה
לגבי המוות של מירסלה, אין לי ספק שהיא כנראה (אחרי אובדן האוזן) אמורה לאבד את חייה - לא יודעת איך מרטין יעשה את זה אבל בטוחה שזה מסופר דרמטי לא פחות, אולי יותר

ורובין הוב שולטתתתת

למעלה