2013 --- 30 שירי השנה שלי

DAN1EL

New member
2013 --- 30 שירי השנה שלי

אמנם זו הייתה שנה חלשה יחסית מבחינתי, אבל החלטתי שדווקא בגלל זה יהיה קל יחסית לסכם אותה.
אשכרה היה לא פשוט למצוא 30 שירים מתוך השנה הזאת שהיו באמת נהדרים.
אני באמת חושב שאם הייתי צריך למצוא 50 שירים ממש טובים שיצאו השנה, זו הייתה הופכת למשימה לא פשוטה עבורי.

אני חושב שייקח לי איזה יומיים לפחות לפרסם את הכל, גם כי אני קצת עסוק (לימודים וזה) וגם בשביל המתח.
אבל אתם כמובן מוזמנים להגיב בינתיים. :)

אז בלי הקדמות מיותרות (האמת שגם אין לי כל כך מה להגיד) - נתחיל!

(בתמונה: הבחורה שהכי הייתי רוצה לחגוג איתה את הסילבסטר
)

DAN1EL

New member
מקום 30

Robin Thicke - Blurred Lines ft. T.I., Pharrell

http://www.youtube.com/watch?v=yyDUC1LUXSU

כמו שציינתי, היו מספר הפתעות השנה מבחינתי, וזו הראשונה מביניהן.
אם הייתם אומרים לי שיום אחד רובין ת'יק המציק (שאת When I Get You Alone שלו לא הצלחתי לסבול) יוציא יום אחד את אחד משירי השנה שלי, הייתי אומר לכם - לכו, לכו מפה.
אבל זה קרה.
בזכות פארל וויליאמס, מלך העולם, גאון ההפקות שהתנחל השנה חזק-חזק במצעדים ולקח חלק במספר אלבומים מדוברים במיוחד (דאפט פאנק, מיילי סיירוס, ביונסה, ארל סווטשירט), רובין הצליח להוציא שיר מגניב באמת שגורם לך לשמוח לשם שינוי שהרדיו נהנה לחרוש על שירים.
באמת שהשיר הזה, עם הביט הממכר וסימפול ה-"וואו" המייקל ג'קסוני שלו, פשוט לא נמאס.
אחד הלהיטים המוצדקים של השנה.

ARTPOP

New member
היה חביב מאוד בהתחלה, אפילו אהבתי.

בגלל שנחרש ונטחן קשות קשה לי מאוד לחזור אליו, הבנתי את הפאנץ' ואת הגימיק שלו, הוא עניין אותי הרבה פחות מאוד מהר.
ההפקה טובה בהחלט כיאה לפארל.

DAN1EL

New member
אז...המיקום מוצדק לדעתך?

או שבכלל לא היית מכניס אותו לשלושים הראשונים?

ARTPOP

New member
לשלושים הראשונים שלי לא הייתי מכניס אותו.

אני חושב שהמיקום מוצדק בגלל שכן היה בשיר הזה משהו מרענן בנוף המיינסטרים העולמי, את זה אמרתי כבר כשיצא.
יש הרבה סינגלים שהייתי ממקם מעליו. במצעד של שירים שהיו ללהיטים מוצדקים ב- 2013 הוא כן היה תופס מקום מכובד.

Music Man XD

New member
הביט מגניב,

אבל מעבר לזה לא התלהבתי יותר מדי. אני אשקר אם אגיד שהוא לא נתקע לי בראש השנה, אבל זה לא אומר הרבה - גם שיר של ג'יי-לו נתקע לי בראש פעם.

הקליפ מגעיל לדעתי.

2Dirrty4U

New member
אני אוהבת

כביכול מה לי ולרובין ת'יק?!
אבל אני אוהבת את השיר הזה! מגניב ביותר!

DAN1EL

New member
מקום 29

Major Lazer - You're No Good featuring Santigold, Vybz Kartel, Danielle Haim & Yasmin

http://www.youtube.com/watch?v=otdQpoLwcqc

נראה שזו הפכה להיות מסורת - סנטיגולד פותחת (באופן מהמם) את האלבום של מייג'ור לייזר.
אין ספק שדיפלו הוא גאון ושמייג'ור לייזר הוא אחד הפרויקטים המבורכים של השנים האחרונות, אך הפעם הם קצת פישלו.
האלבום החדש, שכל כך חיכיתי לו, התעכב ונדחה, עד שיצא לבסוף השנה, וסך הכל היה די מאכזב.
בכלל, זה היה מבחינתי מוטיב בולט השנה - אמנים שאני אוהב שמוציאים אלבום מאכזב.
אבל אני חושב שכל גאון מוזיקלי, גם כשהוא מוציא אלבום מאכזב יחסית, יהיו בתוכו מספר שירים שבשבילם היה שווה כל הפרויקט.
ושיר כמו You're No Good הוא בהחלט אחד מהשירים האלה. פתיחה נפלאה, דרמטית, מרגשת ומגניבה ביותר לאלבום, שמוכיחה שוב שסנאטיגולד היא בחורה לעניין, שיודעת להגיש שירים בצורה מרעננת ומפתיעה.

ARTPOP

New member
השיר הכי טוב בשני של מייג'ור לייזר.

פתיחה מפוארת ומדהימה. הפקה נהדרת. שיר שבעולם מתוקן היה להיט גדול.
שיר שהקפיץ בשבילי את האלבום בכמה רמות, בזכותו חזרתי אליו לא מעט מאז שיצא.

אבישי ר

New member
אני כנראה מפספס בשיר הזה משהו,

אבל הוא באמת לא מצליח להלהיב אותי יותר מדי.
אהבתי את האלבום מאוד כשהוא יצא, אבל הוא לא ליווה אותי בהמשך השנה (טוב, כי חרשתי עליו
) ואין לי חשק לחזור לשירים בו.

ערן1987

New member
הכרתי את השיר הזה לראשונה רק עכשיו

וגם שמעתי אותו לראשונה רק עכשיו - והוא גדול! פזמון קליט מאוד יחסית אליהם. me likey!

Music Man XD

New member
שמעתי פעם אחת,

וכעת אני מאזין בפעם השנייה. סנטיגולד מלכה, אין מה לעשות. הביצוע שלה כאן באמת מצוין.

הרושם שנוצר אצלי הוא שזה אחלה שיר. הייתי שמח לשמוע דבר כזה באלבום של סנטי.

DAN1EL

New member
מקום 28

Naughty Boy - La La La ft. Sam Smith

http://www.youtube.com/watch?v=3O1_3zBUKM8

עוד שיר שהיה קשה להתעלם ממנו השנה, חרוש ביותר - ובצדק.
Naughty Boy הבריטי (מה יהיה? אין גבול לכמויות הכישרון שהממלכה הזו יכולה לייצא?) עשה עבודה פשוט נפלאה כאן, בעזרתו של אחד הווקאליסטים המרשימים ביותר של השנה - סאם סמית' (תגלית בפני עצמה, שבהחלט שווה לשים עליה עין).
השיר ממכר ברמות, הפזמון הוא מבחינתי אחד הפזמונים המוצלחים של השנה, והכלב בקליפ שולט.

ARTPOP

New member
מעולה. אהבתי אותו די באיחור.

ביצוע נהדר של סאם סמית' והפקה טיפוסית ופשוט טובה של Naughty Boy. שיר די מגש מבחינת ההרגשה הכללית והאווירה שלו.

אבישי ר

New member
יש לי יחסי שנאה-אהבה עם השיר הזה.

היו ימים שאהבתי אותו, היום ימים ששמעתי אותו בכל מקום ופשוט סבלתי. עכשיו הוא נשכח לגמרי, אז הוא לא מפריע לי.
בסך הכל זה מובן למה הכנסת אותו למצעד, אבל אני לא הייתי שם אותו אפילו במצעד 100 השירים האהובים עלי מהשנה.

ערן1987

New member
אני בערך כמוך.. אף פעם לא סבלתי ממנו

אבל טחנו אותו כ"כ הרבה שאני מרגיש שמיציתי אותו די מהר

Music Man XD

New member
מצוין!

מסוג השירים שמשמח אותי לראות אותם מצליחים. סאם סמית', כרגיל, בביצוע מבריק שעושה את השיר.

שמעת קצת שירים שלו?

למעלה