2013 --- 30 שירי השנה שלי

ARTPOP

New member
ההפקה נהדרת כי הם מוזיקאים מצוינים.

למרות שמאוד לא התלהבתי מהאלבום הערכתי אותם על יצירת אלבום אווירה מרשים בהחלט עם ביטים מרעננים ופאן טהור לפרקים.
''Lose Yourself to Dance'' הוא בעיני אחד היותר מרשימים הפקתית באלבום אבל הוא קצת נמרח ומונוטוני כמו הרבה מהשירים שם. בכל אופן אחד האהובים עלי.

DAN1EL

New member
מקום 20

Arctic Monkeys - Why'd You Only Call Me When You're High?

http://www.youtube.com/watch?v=6366dxFf-Os

מעריצי הרוק יכלו לנשום לרווחה ב-2005, כשאלבום הבכורה של ארקטיק מאנקיז הסתער על העולם, משום שזה היה אלבום שהוא פשוט הצהרה - גם אם הוא לא התכוון לכך - הצהרה שאומרת שהרוק חזר.
מבחינתי מדובר באחד מאלבומי הבכורה הכי טובים של כל הזמנים - אנרגיה צעירה, פאנקיסטית ומשוחררת בשילוב עם מילים שנונות ומתוחכמות, שמוכיחות כישרון כתיבה פנומנלי של אלכס טרנר הכה-צעיר, ונגינה אדירה שבועטת לך בראש, וגורמת לך להעריץ את האדמה שהמתופף שלהם דורך עליה.
אחר כך הגיע אלבום שני קצת פחות מוצלח, אלבום שלישי שלקח אותם לכיוון אחר לגמרי ואלבום רביעי שבו הם פתאום הפכו לאואזיס. הכישרון נשאר, אבל הכיוון השתנה בכל פעם.

AM, האלבום החמישי של המאנקיז, היה מבחינתי אכזבה. אחרי שלושה סינגלים נפלאים, ציפיתי לאלבום מגובש ומהודק ברוח פופית יותר, תוך כדי שהם לא משאירים לגמרי את העבר הבועט שלהם מאחור (R U MIne רמז על כך).
אבל במקום זה קיבלנו אלבום גלגל"צי, עם סאונד גרוע, הפקות חסרות השראה, שירים עייפים שנשמעים כאילו מנסים לשחזר אחד את השני והיו צריכים להישאר כולם על רצפת אולפן חדר ההקלטות, רצף בנאלי של וואנאבי-להיטי רדיו לעוסים.

ועדיין - כבר אמרתי את זה - לא יכול להיות שגם אלבום גרוע, אם הוא של גאון מוזיקלי, לא יכיל בתוכו לפחות שיר אחד אדיר. באלבום הזה היו שלושה כאלה.
אם אלבום הבכורה של המאנקיז החזיר את הכבוד האבוד לרוק, אז "למה את מתקשרת אלי רק כשאת מסטולה?" מחזיר את הכבוד האבוד לפופ.
ב-2013 אלכס טרנר החליט שהוא רוצה להזכיר לכל העולם איך בריטים כותבים להיטי פופ אלמותיים, והוא כמובן הצליח במשימה הזאת.
והקליפ נהדר. :)

TheRemix

New member
אני נראה לי היחיד שאוהב את האלבום..

התחלתי לשמוע אותם רק לפני שבוע והתחלתי עם האלבום האחרון ואני ממש אוהב אותו. בין הטובים שיצאו השנה

DAN1EL

New member
להפך. אני היחיד בערך שלא אהבתי אותו...

כולם עפים עליו.

ערן1987

New member
אף פעם לא התעמקתי בהם יותר מדי

אבל בסה"כ אהבתי את הסינגלים שהם הוציאו מהאלבום הזה ואפילו שמעתי אותו פעם אחת והוא היה נשמע חביב שכזה.. לא יודע, לא הצלחתי להיתפס עליהם.

ARTPOP

New member
אחד השירים שהכי אהבתי באלבום.

האלבום לא מאוד לטעמי אבל כן חיבבתי אותו. אני חושב שיחד עם Do I Wanna Know? אלה שני השירים הכי טובים באלבום by far.

DAN1EL

New member
מקום 19

Arcade Fire - Reflektor

http://www.youtube.com/watch?v=7E0fVfectDo

עוד לא פיצחתי לגמרי את האלבום החדש והכפול של ארקייד פייר.
קודם כל, אני לא חושב שיש כאן הצדקה לאלבום כפול ומבחינתו זו סתם פלצנות.
בשמיעה ראשונה לא התלהבתי ממנו, והשמיעה השנייה לא הצליחה לגרום לי לרצות לחזור אליו.
מאז עדיין לא הצלחתי לאהוב את האלבום, אבל Reflektor הוא בכל זאת אחד השירים האדירים של השנה מבחינתי, והתאהבתי בו משמיעה ראשונה.

הקטעים בצרפתית לגמרי עושים את השיר, בשילוב עם האווירה האפלה והדרמטית שלו.
יש תחושה שהרבה דברים קורים בשיר בו-זמנית, ובכל זאת הכל משתלב יחד באופן מוצלח.
והקליפ הביזארי פשוט נהדר.
שיר שכמעט לא הפסקתי לשמוע מאז שיצא.

ערן1987

New member
לא שמעתי את האלבום אבל מהשירים שכן שמעתי ממנו

בהחלט התלהבתי פלוס-פלוס

DAN1EL

New member
מקום 18

Disclosure - White Noise ft. AlunaGeorge

http://www.youtube.com/watch?v=bkk2H3Ztrfk

אין ספק שזו לא הייתה שנת האלבומים מבחינתי.
האלבום של Disclosure, שהוציאו סינגלים חמודים סה"כ, הוא בעיניי אכזבה נוספת.
הוא כן מהנה בדרכו, אבל הם הרבה פחות טובים ממה שעשו מהם, לדעתי.
בסופו של דבר הם עושים רמיקסים דאנסיים לא מרגשים במיוחד, אפילו מיושנים, במסווה של רטרו-מגניב ולכאורה מעודכן.

אבל השיר הזה, בשיתוף פעולה עם אלונהג'ורג', הוא בהחלט אחד השירים שעשו לי את השנה!
הגשה נפלאה של הזמרת והפקה מוצלחת של החבר'ה ששמה דגש דווקא על הבתים, שהופכים את השיר הזה לכל כך כייפי.

אבישי ר

New member
שיר חזק ביותר.

דיסקלוז'ר הם אוברייטד השנה. יש באלבום שלהם 3 יציאות טובות (When A Fire Starts to Burn, Latch והשיר הזה) וחוץ מהם אני מוצא את האלבום הזה כמשעמם וההיפך הגמור מכיפי.

Music Man XD

New member
המנון פופ מצוין!

אני, כמובן, אוהב מאוד. זה אחד השירים שעשו גם לי את השנה הזו.

למעלה