כמה
שאלות בסיסיות, כי בשלב הנוכחי אין לי שום דרך לפתור את החידה:
אני מבין שמדובר בשתי מילים, כל אחת מהן 5 אותיות. זה קצת מוזר, כי חידה בדרך כלל מביאה לפתרון של מילה אחת.
אני מבין גם שבמילה "שיפו" לא ממש התכוונת לספינה באספרנטו (כי חשבתי על boato), כי המילה מופיעה במרכאות, כך שלא באמת מדובר בספינה או בשירה.
המילה restado לא ברורה לי (משמעותה הבסיסית היא "הישארות"). כאן היא קטועה, מה שאומר שגם בפתרון אנחנו אמורים להשמיט את האות הסופית.
המילה "ולו" לגמרי תלושה כאן מהקשר כלשהו. "מפרש"? למה אתה מתכוון?
חשבתי שאולי אני צריך לחפש את הפתרון בשתי המילים האחרונות, restad + velo, אבל גם זה לא הגיוני, כי שתיהן יחד יוצרות ... 10 תווים. אבל זה בסדר! חמש ועוד חמש... אז האם הפתרון מסתתר בשתי המילים האלה? כנראה, כן...
אז עכשיו אני ממש אובד עצות, כי אין לי מושג מה אני אמור לחפש, איזו מילה, או אולי שתי מילים, שהתבלבלו בין עשר האותיות של restad velo.
אני מעריך שמדובר בסוג של ספינה, או אפילו השאלה לספינה... מה יכולת להחליף כאן בספינה, שקשור לאספרנטו? והאם מדובר בשתי מילים נפרדות?
צר לי. אני לא יודע מה אני מחפש, כך שלא אוכל לחפש את זה בקרב עשר האותיות של restad velo (ניסיתי וניסיתי לשכל אותיות, אבל כשלא יודעים מה מחפשים, קשה להבחין במילים כלשהן).