חידת היגיון ר'

DoronModan

New member
חידת היגיון ר'

Esperanta "ŝipo" en restad'? Velo!
Kvin literoj+kvin literoj.
Sukceson

Eldad S

New member
הפעם החידה

נשמעת קשה במיוחד...

אבל טוב, נחשוב עוד.

מיכי 10

Member
אגב, המילה שבלטה לי מכולן,

היא velo, שעד כמה שידוע לי, מבוטאת בשוויצרית בדיוק כמו באספרנטו, אבל משמשת כמילה ל'אופניים', דווקא.

בעצם, אולי כותבים אותה בכל זאת Welo, ורק מבטאים Velo. אני לא בטוחה.

שא12

New member
נראה פשוט מידי

inter nacia = בין לאומית
תרגמתי restado המשכיות או יעד להשגה
מקווה שהתרגום
ספינת אספרנטו תמשיך הלאה או משהו דומה

Eldad S

New member
כמה

שאלות בסיסיות, כי בשלב הנוכחי אין לי שום דרך לפתור את החידה:

אני מבין שמדובר בשתי מילים, כל אחת מהן 5 אותיות. זה קצת מוזר, כי חידה בדרך כלל מביאה לפתרון של מילה אחת.

אני מבין גם שבמילה "שיפו" לא ממש התכוונת לספינה באספרנטו (כי חשבתי על boato), כי המילה מופיעה במרכאות, כך שלא באמת מדובר בספינה או בשירה.

המילה restado לא ברורה לי (משמעותה הבסיסית היא "הישארות"). כאן היא קטועה, מה שאומר שגם בפתרון אנחנו אמורים להשמיט את האות הסופית.

המילה "ולו" לגמרי תלושה כאן מהקשר כלשהו. "מפרש"? למה אתה מתכוון?

חשבתי שאולי אני צריך לחפש את הפתרון בשתי המילים האחרונות, restad + velo, אבל גם זה לא הגיוני, כי שתיהן יחד יוצרות ... 10 תווים. אבל זה בסדר! חמש ועוד חמש... אז האם הפתרון מסתתר בשתי המילים האלה? כנראה, כן...

אז עכשיו אני ממש אובד עצות, כי אין לי מושג מה אני אמור לחפש, איזו מילה, או אולי שתי מילים, שהתבלבלו בין עשר האותיות של restad velo.

אני מעריך שמדובר בסוג של ספינה, או אפילו השאלה לספינה... מה יכולת להחליף כאן בספינה, שקשור לאספרנטו? והאם מדובר בשתי מילים נפרדות?

צר לי. אני לא יודע מה אני מחפש, כך שלא אוכל לחפש את זה בקרב עשר האותיות של restad velo (ניסיתי וניסיתי לשכל אותיות, אבל כשלא יודעים מה מחפשים, קשה להבחין במילים כלשהן).

Eldad S

New member
טוב,

ניסיתי המון המון פעמים לשכל את אותיות שתי המילים האחרונות בהגדרה. אין לי מושג מה אני מחפש, אז אפסיק כאן...

DoronModan

New member
אלדדו כמעט פתרת

הגעת לעיקרון הנכון תוך שימוש בהיגיון בריא

זה קשור באספרנטו.

DoronModan

New member
בקשר לספינת האספרנטו

יכולתי גם לומר 'רעיון האספרנטו', עגלת האספרנטו, וכיו"ב. הפתרון כמו שכבר כתבתי איננו קשור לספינה.

Eldad S

New member
אני

כל הזמן מהפך בהן ומהפך בהן, באותיות...
ההנחה הבסיסית שלי היא כדלקמן:
יש כאן מושג בן שתי מילים שקשור קשר הדוק לאספרנטו (חשבתי על מושג כמו La interna ideo, או כמו La fina venko, רק שמדובר במושג שכל מילה בו צריכה להיות בת 5 אותיות).

לכן, לתחושתי, מילה אחת תהיה substantivo, והשנייה - adjektivo. אבל בינתיים לא מצאתי מילה כלשהי שמתקשרת לרעיון... שהתכוונת אליו. רגע, אני הייתה לי הארה כלשהי שנמשכה פחות משנייה, ונעלמה... אנסה להקדיש לזה עוד שתי דקות בבחינת האותיות (אולי זה ישתלם, ומחר בבוקר פתאום התשובה תקפוץ לי לראש, לאחר שנת הלילה...
).

DoronModan

New member
ההיגיון ממשיך לעבוד

וסטטיסטית, המילה הראשונה והמילה השנייה, אתה יודע את הסדר...

Eldad S

New member
הפעם

הצפנת טוב טוב את שתי המילים ב- restad velo.
ניסיתי כבר, באמת, אינספור פעמים להפוך את האותיות. אני מבין שכנראה המילה הראשונה היא שם תואר והשנייה היא שם עצם.
כבר מצאתי solvo, ואז גיליתי שחסרה אות O אחת, כך שסולבו ירדה מהפרק (לרגע חשבתי על vera solvo, אבל זה לא התאים, לא מבחינת האותיות שנמצאות, וגם לא מבחינת חמש חמש...; שלא לדבר על כך ש-vera solvo לא באמת קשור לאספרנטו...
)

כרגע, בכנות, אני לא אמשיך. כי אני שוב ושוב מנסה, ואני לא מוצא. אז אולי בעוד יומיים יבוא לי פתאום המושג, ואראה שזה מתאים מבחינת האותיות.

כרגע, כמו שאתה יודע, אני מטפל בהררי חבילות, הזזות וכו', עד שעת האפס, שבע בבוקר ביום ראשון, כך שממילא לא אתפנה לכך. מצד שני, לך תדע: התת-מודע שלנו הרי עובד שעות נוספות, אז אולי פתאום ייפול האסימון בלי שאחשוב על כך יותר מדי.

בכל אופן, השורה התחתונה היא שנראה לי שזאת החידה הקשה ביותר שלך בכל הזמן האחרון. כששלחתי את ההזמנה לחברים, כולל ההזמנה לפתור את החידה, התפתיתי מאוד למחוק את השורה התחתונה, שהפעם החידה קלה יחסית, אבל בגלל המילה "יחסית" השארתי אותה, כי חשבתי שאולי באופן יחסי החידה קלה. אבל בוא נראה... אולי אתה צודק, ואנחנו תמיד אומרים שזה קשה ופותרים תוך זמן קצר. אולי גם הפעם.

Eldad S

New member
מקווה שתראה את התגובה שלי כאן:

לצערי, הרמזון לא עוזר.
מכל מיני סיבות. אז אני נמצא באותו מקום שהייתי בו קודם, ולא יכול להתקדם.
צחוק הגורל, שחשבת שזו דווקא חידה קלה...

DoronModan

New member
למה לא עוזר?

מה פירוש הפתרון מתחרז עם החידה? האותיות האחרונות של הפתרון הן גם האותיות האחרונות של החידה.
אז קדימה, זה בטח יעזור לך ואתה קרוב מאוד...

למעלה