סיכום של 16 כללי אספרנטו אביא בשרשור נפרד (כדי לתת לו את הכבוד).
מיכי 10 Member 8/12/17 #21 תודה רבה דורון אם כך, יש לי הכללים האלה במילוני מורז'ן (משני הכיוונים), אבל לא התייחסתי די אליהם... שוב תודה! ואשתדל להפנים.
תודה רבה דורון אם כך, יש לי הכללים האלה במילוני מורז'ן (משני הכיוונים), אבל לא התייחסתי די אליהם... שוב תודה! ואשתדל להפנים.
ש שא12 New member 10/12/17 #37 פשוט אחד הרמזים רמז החריזה עזר לי חשבתי על כיוון של שיכול אותיות במילים restad'? Velo כיוון שכתבת שזה לא קשור לספינה למרות ה velo הימרתי על שיכול וגם השמטת את ה O ב restado restad Velo
פשוט אחד הרמזים רמז החריזה עזר לי חשבתי על כיוון של שיכול אותיות במילים restad'? Velo כיוון שכתבת שזה לא קשור לספינה למרות ה velo הימרתי על שיכול וגם השמטת את ה O ב restado restad Velo
מיכי 10 Member 10/12/17 #44 משום מה החידה הזאת נראית לי עדיין קשה. אז אולי פתרתי רק חצי ממנה; אחרי שחשבתי על הרבה מילים מתחרזות, בחרתי ב-ĉielo. אבל את החצי הראשון לא מצאתי, לצערי.
משום מה החידה הזאת נראית לי עדיין קשה. אז אולי פתרתי רק חצי ממנה; אחרי שחשבתי על הרבה מילים מתחרזות, בחרתי ב-ĉielo. אבל את החצי הראשון לא מצאתי, לצערי.
מיכי 10 Member 10/12/17 #45 אין לי מילון חרוזים, ובגוגל לא הצלחתי למצוא. אני מוותרת על החידה הנוכחית, ואחזור כנראה לחידות הבאות. לא תמיד חייבים להצליח לפתור.
אין לי מילון חרוזים, ובגוגל לא הצלחתי למצוא. אני מוותרת על החידה הנוכחית, ואחזור כנראה לחידות הבאות. לא תמיד חייבים להצליח לפתור.
D DoronModan New member 11/12/17 #51 יפה מאוד יגעת ומצאת! אבל למה לא היית בטוחה? או ש'כמדומתני' זה רק ביטוי?
מיכי 10 Member 11/12/17 #54 תודה. לא סתם, אלא כי לא השתמשתי באפוסטרופו בפתרון. ולא נזקקתי לסימן השאלה ולסימן הקריאה שבחידה.
D DoronModan New member 11/12/17 #63 אמש גם אני לא הבנתי, אבל בבוקר נזכרתי שהחידה הבאה היא ר"א, הריהו אל השמש :
E Eldad S New member 11/12/17 #57 mem לא יכולה לשמש כמושא ישיר בפני עצמו, ולא מביעה את הרעיון כשהיא עומדת בפני עצמה. לכן יש צורך להוסיף גם את המושא במקרה הזה, כלומר: Kredu vin mem גם אני לא הבנתי את הקשר לאל השמש "רע". תוכל להסביר?
mem לא יכולה לשמש כמושא ישיר בפני עצמו, ולא מביעה את הרעיון כשהיא עומדת בפני עצמה. לכן יש צורך להוסיף גם את המושא במקרה הזה, כלומר: Kredu vin mem גם אני לא הבנתי את הקשר לאל השמש "רע". תוכל להסביר?
ש שא12 New member 11/12/17 #58 ה vin פשוט ברח. אמרתי, האמיני בעצמך בקשר ל"רא" = החידה הבאה ואולי היה צריך להיות sin ?