הפרק מתחיל, ואדם חושב שהעיטור על הפודיום של ג'ף הוא אליל. טוב, די ברור שהוא מודח בקרוב, אולי אפילו בפרק הזה, אבל העריכה ממש שוחטת אותו. בואו תשימו לו אפקטים מצחיקים ומוזיקה של ליצנים ונגמור עניין. אבל אם זה נכון, אז העונה הולכת לתפוס בתאוצה במטרה להפוך את התוכנית לאח הגדול על אי, שבה טוהר המשחק הולך לעזאזל והעיקר הדרמה. למה אני מרגיש שלא יהיה איכפת להם אם תהיה עוד הדחה כמו של סירי בפיינל 6?
בינתיים על אי ההכחדה, שאגב כל הכבוד על המאמץ להשאיר אותו רלוונטי, יש עוד מרדף אחרי יתרון, אבל פרוואטי משיגה אותו במוח ולא בכוח, כשהיא חושבת שהרמז קשור לעונה 38 ולא לפרקים קודמים מהעונה הנוכחית. והיא מקבלת... מטבע שמאפשר למשתמש להיות מוגן למועצה אחת, אבל משתמשים בו לפני הקולות. אבל הנה הטוויסט, אפשר להשתמש בו כל הזמן עד הפיינל 7. אוקיי, וואט דה פאק?!? אני מניח שכמו מדליון הכוח, הדבר ההזוי הזה יתגלה כפלופ ולא ישתמשו בו עוד, אבל מי לעזאזל חשב שזה רעיון טוב?!? ואז פרוואטי מציעה אותו למישל עבור כל המטבעות שלה.
בכל מקרה... רק רגע, מראים אתגר פרס שוב סוף סוף! עכשיו במיזוג, הם הופכים לחלק חשוב מהדינמיקה השבטית, אם מישהו לא נבחר הוא יכול לנקום במנצח, וכמובן כשאי הגלות (הטוויסט הכי טוב מכולם!) היה, היה צריך לחשוב על מי רוצים לשלוח לשם. לאלכסיס זה עלה בהדחה כשהיא במעיטה ביכולת השכלית של אמנדה, אי שם במיקרונזיה לפני שנים. הצפייה באתגרים הייתה ונשארה כבר שנים, מאז ההשתקעות הסופית בפיג'י, לחלק הכי פחות אהוב עליי בתוכנית. סופי ממשיכה להוכיח את עצמה כמלכת הפאזלים של העונה, וכל עוד יש פאזלים במשימות, היא עוד יכולה בהמשך להפוך למלכת אתגרים.
ואז שרה פתאום מתחילה לחשוב מהלב, האיבר הזה שצריך להשאיר בבית לפני שמשחקים הישרדות, ומתחלפת בפרס עם ניק. זה אף פעם לא עובד, גם אם כבר יש מטרה עלייך (ג'יימי בגוואטמלה, שויתר על הפרס שלו בפיינל 9 והודח בפיינל 8) וגם אם עדיין אין. כל הכבוד לשרה שנשארה במשחק בלי לתחמן יותר מדי העונה, אבל יכול להיות שבזאת היא קיצרה מאוד את שארית המשחק שלה. או שמא? אני עדיין לא יודע מי נגד מי, והדיעות שלי על מתמודדים נובעות בעיקר מהפרה-מיזוג ומהעונות הקודמות שלהם. ואז מישל מוצאת את המטבע המטומטם שפרוואטי החליטה להשאיר לה, ומשלמת בכל האסימונים שלה. בחיי שזה אחד היתרונות הכי מטומטמים אי פעם, אני מקווה שהוא לא ישומש ולא ינוצל, ולא נראה אותו יותר לעולם.
באתגר החסינות, קים זכתה, מה שהופך את החסינות לחסרת משמעות כי אף אחד לא מכוון נגדה. קו העלילה של ברית הפוקר כנראה נגמר אחרי ההדחה של טייסון. או אולי אחרי ההדחה של רוב? טוני ושרה כמעט בטוח בברית, ואם שרה בברית אז בטח גם סופי, אני חושב שבן גם איתם? והם יכולים לצרף גם את טייסון וקים, ואולי אפילו ג'רמי. כל הכבוד לבן, אגב, שאשכרה משחק את המשחק עכשיו, במקום לחפש אליל אחרי אליל אחרי אליל. הוא לא בדיוק הולך להפוך לאגדה, אבל אין לי ממש תלונות עליו העונה.
בכך, רק שחקן אחד לא משהו נשאר - אדם. מזמן לא ראיתי שחקן כל-כך כאוטי. הוא לא "לא-שחקן" כמו וונדי, שתיזכר מכל הסיבות הלא נכונות, או חצי מהמתמודדים בעונה הקודמת, שהייתה איומה גם ללא התוספת המפוקפקת של הפרשייה, אבל הוא בקלות אחד הכי גרועים העונה. אני שמח שהעונה הולכת בכיוון של קמבודיה וגיבורים נגד נבלים, ולא בכיוון של האולסטארס ומשני משחק. ואחרי האתגר, אדם מאבד את זה לחלוטין ויורה לכל הכיוונים, כולל נגד בני בריתו בן ושרה. אני חושב שהיה ברור לכולם שהוידוי של שרה פונה לאדם ולא לניק, אבל ימיו של ניק במשחק עדיין ספורים. גם הוא לא בדיוק שחקן מלהיב, ואם הוא יהיה המודח הבא אחרי אדם, העונה סופית תיפטר מעודפי השומן היחסיים המעטים שלה. מי היה מאמין שאני אחבב את בן ומישל יותר מאשר אדם וניק? בינתיים נראה שסופי יושבת ממש בעין הסערה, אפילו אם גם השם שלה נזרק לפעמים.
אז אחרי עוד מועצה שמתפוצצת לסופה של דיבורים, אדם מודח כצפוי, ובתקווה לא יחזור מאי ההכחדה. ובחסות הזמן הפנוי שנוסף לי בזכות החג (כרוקח, למזלי, אני ממשיך לעבוד גם בתקופת הקורונה), אני הולך אחרי למעלה מחצי עונה, סוף סוף לדרג:
1. סופי
2. שרה
3. טוני
4. פרוואטי
5. מישל
6. נטלי
7. יול
8. ג'רמי
9. רוב
10. דניס
11. סנדרה
12. בן
13. קים
14. טייסון
15. אית'ן
16. ניק
17. אדם
18. אמבר
19. דני
20. וונדל
אבל אפילו בחמישה הנמוכים, חוץ מ-וונדל, אף אחד לא באמת מעצבן אותי העונה. זה טוב, אבל זה גם לא כל-כך טוב, כי אין איזה מישהו מעיק כמו בנג'מין או אוזי, שאתה פשוט מת כל פרק שיודח וצוהל כשזה סוף סוף קורה, במיוחד אם זה אוזי.