טיפים לתיקון של מתכונים תוך כדי עבודה

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך
אופה קטנה, זו צורת העיבוד הנכונה

של בצק פריך.\בצורת עבודה זו אפשר מיד להמשיך ברידוד הבצק ואפיה.
מבחינה טכנולוגית מרגרינה/מחמאה עדיפות לפריכות העוגיה או המאפה.
מבחינה בריאותית מרגרינה היא אחת מהדברים הגרועים ביותר שאפשר לחשבו עליהם מבחינה בריאותית.
 

superorti

New member
בשביל מה מיץ תפוזים?

הפריך הקלאסי זה בלי המיץ תפוזים ואם כן אז תורידי את החלבון של הביצה ותשמשי רק בחלמון.
במקום מיץ תפוזים השתמשי בגרידת תפוז או לימון, הטעם והארומה מובטחת!
 

bali

New member
מנהל
מזמינה אתכם לצרף לכאן גם שאלות שלכם בנושא

תקלות שקרו לכם ולא ידעתם איך להציל את המצב, שאלות על מצבים מסויימים.
 
לא שמתי לב שנפתח שרשור מתאים לשאלה שלי

אז הנה, שואלת שוב.
למה למרות שאני מורחת לא מעט מלית בעוגת השמרים אחרי האפייה היא כאילו נספגת ולא נשארת הרבה מלית?
 

bali

New member
מנהל
זה תלוי במרכיבי המלית

אם היא מבוססת בעיקר על חמאה או שמנת, הן מתחממות ואז הופכות לנוזליות ונספגות לתוך הבצק. צריך שהמלית תכיל הרבה מוצקים שלא נמסים לגמרי בחום כדי שתישאר מלית מורגשת.
 

bali

New member
מנהל
בד"כ מוסיפים למליות שחוששים שיהיו נוזליות מדי

עוגיות או אגוזים טחונים, והם החומר המעבה של המלית.
 

bali

New member
מנהל
עוגה שמשתזפת / נשרפת מלמעלה

אבל בפנים לא אפוייה מספיק -

מנמיכים את טמפ' התנור בעשר מעלות, מכסים את העוגה בצורה רופפת ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות עד שגם מרכז העוגה אפוי.

במידה והחלק העליון של העוגה כבר שחום מדיי, מנסרים זבהירות עם סכין משוננת את החלק השרוף ומיישרים את העוגה, והופכים אותה כך שהחלק החתוך יהיה למטה והבסיס יהיה למעלה. אף אחד לא ירגיש את ה"פשלה" במצב הזה.
 
למעלה