שוב בעינייני מתנות

שוב בעינייני מתנות

משפחה אמריקאית, עם אוריאנטציה צרפתית, נוצרים אבל רחוקים מהדת, שהזמינו אותנו למסיבת קריסמס. הם זוג הורים עם בת שהיא סטודנטית בצרפת ובן שהוא סיניור בהייסקול. אנחנו חייבים לא מעט למשפחה הזאת השנה... מחפשת רעיון למתנה יפה ממש אבל לא גדולה מידי כי זה יביך אותם... מחפשת רעיון לדבר חכם, אפשר עם קריצה... ולא משהו מצרפת כי האמא כל הזמן על הקו בין צרפת לארה"ב.

תודה תודה
 

debby12

New member
מנהל
אני מאמינה גדולה במתנות שלא תופסות מקום בבית

כי, בואו נודה על האמת, לכולנו שלל קשקושים...

אנחנו לא מכירים את המאטריה. אם עיתותיהם בידיהם והם פרנקופילים, אולי נניח קורס בישול צרפתי למתקדמים באיזו אקדמיה קולינרית באזור? ואם היא עובדת קשה/נוסעת - אולי תלוש מתנה לאיזה ספא יום בסביבה שבו היא יכולה לבחור מה שבא לה?

אם הם מבינים ביינות יש את המחדרר הזה שלא תופס הרבה מקום בבית
https://www.bedbathandbeyond.com/st...MIhMiu7tzd1wIV1EsNCh0MDA6yEAYYBiABEgJ6lPD_BwE

אולי איזה ספר לאמפטי נסטרז חדשים כי גם הבן אוטוטו עוזב את הבית? אבל משהו עם ספין חיובי בנוסח: "איך להנות ולקרוע את העולם אחרי שהילדים עוזבים את הבית"

יבש מוחי.
 
האמא במשפחה הזאת היא מורה לבישול


הכרנו אותם בפעם הראשונה, כשהזמנתי אותה לפני שנים, להעביר לנו סדנאת בישול משפחתית... היא מלמדת בישול צרפתי למתקדמים ויש לה ביה"ס למומחים לגבינה... בקיצור אין לי מה ללמד אותה על בישול או גבינות...
הדבר הזה ליין נראה נחמד... אם כי אני לא בטוחה אם אין לה כבר אחד כזה...
נראה לי שספר זה רעיון מצויין, השאלה על איזה נושא... לא בטוחה אם ספר לאמפטי נסטרז יעשה להם את זה... אולי אם יש לך המלצה על ספר הומוריסטי במיוחד בנושא הזה

תודה תודה


 

iris mom of two

New member
אל תקני לה את הזה ליין

זה בטח מעולה, אבל ממה שתיארת יש סכוי טוב שהיא מכירה את זה. או שיש לה, או שהיא לא רוצה.
&nbsp
ספר. לקחת אותה לארוחה טובה כשאת מזמינה, רצוי כזוגות, ולהודיע מראש שאתם מזמינים, כך שלא יהיה המשחק הזה עם כרטיס האשראי בסוף.
&nbsp
אם את מכירה את הבית ויש מצב שמשהו יפה אומנותי לבית יתאים. אבל שם, זהירות! צריך להכיר אוה ואת הטעם ולקלוע בול.
&nbsp
האמת, שמחברים אני אובך עם כל מתנה. יותר מתאים לי פשוט לבלות איתם זמן, בלי שום קשר למי מארח ומי משלם.
 

iris mom of two

New member
בעצם קראתי שוב

אתם מגיעים לשם למסיבת קריסטמס.
&nbsp
צמח יפה, לשלוח לה סדור פרחים מפונפן מראש, או בקבוק יין טוב (בסדר גודל של $50 ומעלה), או קוניאק...
 

debby12

New member
מנהל
הסידור פרחים הוא רעיון מעולה בעיני אבל רק

עם תיאום מראש איתה - ככה שהיא תדע לא לקנות פרחים בעצמה. וזו גם מתנה שלא נשארת בבית.

רצית עם קריצה/אמירה? אפשר סידור פרחים בצבעי כחול, לבן ואדום שזה גם הדגל של ארה"ב וגם של צרפת (גם - אדום לקריסמס וכחול ולבן = ישראל
) -- אשקרה השילוש הקדוש של שלוש מדינות + קריסמס (כתבת שהם לא דתיים כלל אז אני מניחה שלא ייעלבו)

אגב - רגע של קיטור: אחד הדברים המציקים בשבילי כשיש אורחים הם אלה שמביאים פרחים בעיקר למסיבה רצינית במיוחד. כי אז - ממילא כבר קניתי פרחים מראש (מסיבה רצינית...), ואני תקועה עם המזמרה, מים, ללכת לדוג עוד ואזות מכל מיני ארונות במקום לקדם בשמחה את פני האורחים. ולכן ההמלצה שלי לתאם איתה מראש.
 

iris mom of two

New member
זה באמת מה שעשיתי

ודאגתי שיגיע לפני המסיבה, יום קודם, כך שיהיה זמן למארחת לקבל את הפרחים ולשים אותם במקום טוב.
&nbsp
זה היה בזמנו כשהוזמנו והלכנו למסיבה אצל דודה של גיסי. אחרי כמה שנים שם הרגשנו כאורחים סוג ב', והעדפנו לוותר על התענוג (הילדים שמחוברים גנטית קבלו מתנות בשווי של אלפי דולרים, ואמנם שלי גם קבלו מתנות שוות יחסית, כשהילד השני מקבל $500 בשטרות של שני דולר, XBOX, מעיל של נורת' פייס הכי חם, וUGGS והילד שלך מקבל $50, ומשחק לDS, זה המון לילד שלך, אבל לא שווה את שברון הלב, והוצאת העיניים.
העדפנו ללכת לסרט, בלי מתנות, עם החברים היהודיים, לצחוק, להנות מהחברה הטובה ומהאוכל הסיני הגרוע.
 

נחמנית

New member
יש גאדג'ט ישראלי

לריקון ממולאים. קישור
רעיון נחמד כ(חלק) ממתנה בהנחה שזה באמת לא זמין כאן והיא בשלנית.

אולי חומרי גלם מעניינים שלא זמינים באיזור שלכם או פחות מוכרים?

אין לי ממש רעיון למתנה שקולעת לקו שהגדרת (משמעותית אך לא ראוונתית מדי). אבל זה חמוד וקשור.
 

debby12

New member
מנהל
וואו - חמוד! מעודי לא הכנתי "ממולאים"

זה תמיד נראה לי לפחות 4 דרגות מעל יכולות הבישול שלי. וגם, אף אחד מבני משפחתי איתם גדלתי אף פעם לא הכין ממולאים אז זה תמיד הרגיש לי אקזוטי ובלתי מושג ברמה שאיננה מסעדה.
 

John the Savage

New member
היתה תקופה קצרה שהייתי בשוונג של הכנת ממולאים

ניסיתי למלא כמעט כל ירק אפשרי (ולפעמים גם פירות כמו לדוגמה תאנים). אבל אחרי חודשיים בערך זה עבר לי.
 
דווקא ממולאים זה אחד מהמאכלים היותר סלחניים

קשה לקלקל ממולאים...
יש תקופות שאני עושה את זה המון, פשוט מערבבים אורז עם בשר טחון או דמוי בשר טחון לצמחונים, מתבלים, ממלאים, הכי קל למלא פילפלים כי כבר יש להם חור (-: שמים בסיר בישול איטי ומציפים ברוטב עגבניות טוב (אפשר קנוי או לבשלנים שביננו אפשר לעשות רוטב עגבניות בבית) ולשכוח מזה ל-4 שעות... קליל ותמיד מצליח.
 

ilanvag

New member
מה זה סיר בישול איטי?

את מתכוונת לקרוק-פוט?
&nbsp
כי אני עושה בסיר רגיל, וזה מוכן בתוך כחצי שעה של בישול, פלוס מינוס. למה לעשות בקרוק-פוט? (יש שם מעט מאוד מקום... וכשאני כבר מכין ממולאים, אז זו כמות די רצינית...)
 

John the Savage

New member
היתרון של בישול איטי

זה שבבישול ממושך יותר זה יוצא יותר טעים ... האורז סופג יותר את הטעמים, הירקות מתרככים יותר וכו'.

יש כל מיני גדלים של קרוק-פוט, כך שלגבי מעט מאד מקום, זה תלוי בדגם הספציפי שיש לך. אישית למרות שיש לי גם קרוק-פוט חשמלי, בתקופה האחרונה אני מעדיף לעשות בישול איטי בסיר הולנדי. מדובר בסיר מברזל יצוק מצופה אמייל עם מכסה, וזה סיר ענק עם יותר מקום מכל סיר אחר. משהו כזה:
https://www.amazon.com/gp/product/B000N501BK

אני מתחיל לבשל על הגז (אצלי אני משתמש בפלטת אינדוקציה), ואז מעביר לתנור בחום נמוך.
 

3rd CYR

New member
מה היתרון לעומת תנור? תמיד הכנתי ממולאים בתנור

בין אם פלפלים, ובין אם ירקות אחרים, תמיד הייתי שמה תבנית עמוקה מאד עם הממולאים והרוטב בתנור עד שהכל רך וסינרג'ני. מה ההבדל בתוצאה בהשווה לסיר בישול?
 

John the Savage

New member
לא יודע אם יש הבדל משמעותי מבחינת התוצאה

במקרים בהם אני רוצה להתחיל על הכיריים ואז להעביר לתנור (או לבשל כל הזמן על הכיריים בחום נמוך) תנור הולנדי עושה את העבודה, בייחוד אם אני רוצה להתחיל מלטגן בצל/לצרוב בשר וכו'. זה גם מקצר את הזמן בתנור מכיוון שאני מביא אותו קודם כל לרתיחה על הכיריים, והברזל היצוק אוגר חום מצויין.
 
היתרון הגדול מבחינתי

זה שאני לא משאירה תנור פועל בלילה או כשיוצאים מהבית, את סיר הבישול האיטי אני משאירה בלילה ולפעמים אני זורקת אליו דברים בבוקר והם מוכנים כשהילדים חוזרים מבית הספר. לסיר בישול איטי יש טיימר והוא נכבה כשהוא גומר את העבודה.
 

placid1

New member
תוהה, למה את מרגישה יותר

בנח להשאיר את הסיר דולק כשאת לא בבית מאשר את התנור? גם לתנור יש טיימר שיכול לכבות אותו לפי תזמון שלך.
 
סיר בישול איטי מיועד לזה, תנור לא...

לסיר בישול איטי יש גוף חימום קטן שבקושי מגיע ל200 מעלות הוא לא יכול להתחמם יותר מידי. זה דומה יותר לפלטת שבת מאשר לתנור, זמ מיועד לחמם למרחקים ארוכים בחום נמוך. במקרה הספציפי שלי, סיר הבישול האיטי נמצא גבוה, לא בהשג ידו של הכלב, ולעומת זה ליד התנור במטבח הוא רובץ כל הזמן אז אם יקרה משהו התנור יותר מסוכן מבחינתו.
 

placid1

New member
הבנתי. שאלתי כי אני לא משאירה

סיר או תנור דולקים כשאני לא בבית או ישנה. לא אכלתי או הכנתי אף פעם, אבל חמין אמורים להכין בתור תנור דולק כל הלילה, לא?
 
אני חושבת שסיר בישול איטי מיועד לזה שישאירו אותו בלי השגחה

יש לי ספר מתכונים שבו כל המתכוננים כתובים לאמהות עובדות ששמות את המצרכים בבוקר בסיר ומגיעות אחה"צ לתבשיל מוכן.
למרות שזה אולי באמת מסוכן, כי בסופו של דבר זה פועל על חשמל ועלול להיות קצר שיכול לגרום לשריפה.

הנה כמה אתרים עם מתכונים לאמהות עובדות:

https://www.workingmomsagainstguilt.com/crock-pot-meals-working-mom/

https://www.thekitchn.com/10-slow-cooker-recipes-for-busy-moms-251423

https://www.365daysofcrockpot.com/working-moms-ultimate-dinner-guide/

https://www.merakilane.com/50-quick-easy-crockpot-recipes-for-busy-moms/
 
למעלה