שוב בעינייני מתנות

iris mom of two

New member
לכל פחד

יש מרכיב רציונאלי ולא רציונאלי.
&nbsp
סיר בשול איטי מיועד לתפעול ללא השגחה. האמת, שגם תנור יכול לפעול ללא השגחה, בעיקר תנור חשמלי. אבל יש יותר שליטה ופחות בזבוז בסיר בשול איטי.
&nbsp
אבל. אם את לא מרגישה נוח להשאיר תנור או סיר דולקים, אל תעשי את זה. סירי לחץ מודרניים אמורים להיות בטוחים, הם מפחידים אותי, ולכן לי לא יהיה אחד.

placid1

New member
אני לא מפחדת, פשוט אין לי צורך

בהשארת תנור או סיר כשאני יוצאת מהבית. ברור לי שאפשר להשאיר סיר בישול איטי, רק ציינתי שאני חושבת שגם תנור אפשר להשאיר עם טיימר. מה ההבדל?

ilanvag

New member
יש לי קרוק פוט של 6 קווארט, וברגע שכתבת "8 פלפלים"

הכל היה מובן... כשאני כבר מגיע לעשות ממולאים, אני עושה "נגלה" של לפחות 12-15 ממולאים, לפעמים גם יותר, ומקפיא את הרוב... אין לי זמן וסבלנות לעשות כל פעם נגלות קטנות, אז אני עושה הרבה במכה אחת...

גם לי אין זמן לבשל, מבשלים בסופ"ש

אבל למדתי שכשאני מכינה כמות גדולה מידי זה בסוף נזרק לפח... נמאס לאכול אותו מאכל לעיתים קרובות מידי, ובהקפאה זה נשכח במקפיא. בסוף מגלים את זה לפני פסח כשמפשירים את המקפיא וזורקים את זה... כשאני מכינה משהו ויש ריח של זה במטבח אז זה עושה חשק לאכול את זה... להפשיר מההקפאה זה לא עובד עם TEENS שאוכלים 'מה שבא להם' ולא את מה שיש...

danakama10

New member
כלומר אפשר לכוון שהחימום יפסק

כשה- probe מראה שהתבשיל הגיע לטמפרטורה מסויימת?
אם כן, זה נהדר.
לי יש כעת slow cooker הכי פושטי, ואני מחפשת לשדרג. חשבתי על Instant Pot (יש ביקורות?) אבל הסיר שלך גם נראה אופציה לא רעה בכלל אם אני צודקת לגבי פונקציית הפרוב.

החימום לא נפסק כשהתבשיל מגיע לטמפרטורה מסויימת

אלא עובד לפי טיימר, אני שמה למספר שעות מסויים ואז זה מפסיק, אבל אפשר לכוון את הטמפרטורה שאליה התבשיל אמור להגיע.

danakama10

New member
תודה, אבל נראה שזה כן עובד כמו שחשבתי

קראתי קצת באתר, והם כותבים:

Probe: Set to the desired meat temperature. Automatically shifts to keep warm when temperature is reached.

Anat Shemer RDI

New member
והנה שלנו

https://www.homedepot.com/p/Elite-8-5-qt-Slow-Cooker-MST-900V/206192829
וברור שאני מאוהבת בו! רכשתי רק לאחרונה, ובינתיים הכנתי בו ציר עצמות (3 ימים על חום המוך. הציר נפלא ואת העצמות שנשרות אחר-כך אפשר לאכול בכפית, הן כל-כך רכות), מרקים, עוף שלם וחלקי עופות, תבשיל קנרבריז (מים, 5 פאונד קרנבריז, חתיכת ג'ינג'ר ותפוח עץ ירוק), ספגטי סקווש וסתם ירקות.
מאוד נוח שאני יכולה לעבוד בקומה העליונה (אני עובדת בסקייפ בחדר-השינה שלנו) ולא לדאוג מה קורה לסיר על הכיריים בקומה התחתונה, לצאת מהבית לזמן ממושך והסיר עובד בשבילי.
להרבה מאכלים הטעם של בישול איטי הוא מצויין. הסיר יכול לשמש גם כתנור קטן וחסכוני = אפשר לאפות בו עוגות, אפשר להכין לזניה ישירות בתבנית. אני קניתי את הכי גדול בשוק ואפשר להקטין אותו ע"י שמים בתוכו תבנית חסינת-חום קטנה יותר.

נחמנית

New member
אני יודעת שזה זמין, בגלל זה המלצתי

השיווק של זה בצפון אמריקה, עד כמה שאני יודעת, לא הצליח ברמה שזה מוכר לכולם. לכן, זה גם זמין ואפשר לקנות את זה, וגם קצת מיוחד. מצד שני, אין לזה שום קריצה או אמירה על החגים או על המשפחה

debby12

New member
מנהל
באת בלי בזמן - מתנות רבותי, מתנות...

מה אתם נותנים אם בכלל? למורים של הילדים בבי"ס? מורים לנגינה? או-פריות ומטפלות? מחלק העיתונים (שתמיד משאיר מעטפה ואני מתלבטת מה לעשות)

אם כסף - אז מזומן? צ'ק? גיפט קארד (לאיזו חנות)

תמיד אני לא יודעת עד הסוף מה לעשות...

זה הזמן... אין מה לעשות...

למורים בביה"ס בדיקסטריקט שלנו אסור לקבל מתנות - איזה כיף!!! כשהם היו קטנים היו אוספים כסף למתנה כיתתית אבל עכשיו בתיכון אין גם את זה.

לעוזרת שלנו, (שהיא האמא השניה שלי ועובדת איתנו כבר 17 שנים) אנחנו נותנים משכורת 13 פלוס.

למורה הפרטית למתמטיקה בהחלט ניתן, אבל שם זה ממש לא כסף, כי היא ממש לא בקטע של כסף, יש לה כלב פג משגע, אז חשבתי לקנות לה לוח שנה לקיר עם תמונות של כלבי פג... נראה לי שזה יהיה חמוד בעיניה...

אני עוד לא בטוחה לגבי הדוור, אולי כרטיס שי לטארגט... לא יותר מ-10$

לשתי השכנות בדלתות לידי אני יאפה משהו נחמד לחנוכה

זהו. פחות או יותר לגבי חנוכה וקריסמס...

אנחנו מחכים עכשיו לתשובות מהאונברסיטאות לגבי הבת, אז אחרי התשובות תהיה אורגיית מתנות לכל האנשים המקסימים שעזרו לנו בתהליך ... ויש כמה כאלה שבהחלט מגיעה להם מתנה יפה.

אני אוהבת לתת מתנות, זה עושה טוב ונעים למי שמקבל את המתנה, וזה עושה טוב גם לי.

Midriff

New member
מתלבטת בעיניין העוזרת

יש לי אחת חדשה שרק התחילה לפני שבוע, כלומר עד כריסמס תנקה סה"כ אצלי משהו כמו 3 פעמים. עדיין לתת לה משכורת כפולה בפעם האחרונה לפני החג?

3rd CYR

New member
אני גם צריכה עזרה בענייני מתנות בבי"ס (פרטי יהודי)

בגן היו אוספים כספים מכל המשפחות למתנה משותפת אבל כאן כל אחד לעצמו וכן יש נורמה של מתן מתנות.
האם מורים רק למורה המחנכת? גם למורות לעברית/יהדות/אמנות/ספורט? (יש להם מקצועות קודש חצי יום כל יום, אז המורה ליהדות באמת נמצאת עם הכיתה כמעט אותו פרק זמן שהמחנכת נמצאת איתם.
&nbsp
האם כרטיס אמזון או טארגט (לאיזה סכום? 20? אפשר פחות?) או מתנה פיזית?
&nbsp
&nbsp

iris mom of two

New member
כרטיס מתנה

מתנה פיסית הם לא רוצים. סכום? תלוי מקום ובית ספר. 20 לדעתי יספיקו.
&nbsp
מחנכת ומורה שעשתה מעל ומעבר

ilanvag

New member
למזלי, אין לנו הרבה כאלה שצריך/אפשר לתת להם מתנות...

יש את שני המורים למוסיקה (אחד לבת ואחד לבן), ואת המורה למתימטיקה (של שניהם), אז כל אחד מהשלושה הללו יקבל גיפט קארד עם סכום יפה (שווה ערך לשני שיעורים). מגיע להם, הם נותנים את הנשמה כל השנה.
&nbsp
הדוור יקבל גיפט קארד, קרוב לוודאי של 10 דולר.
&nbsp
הגיפט קארד שאני נותן הם תמיד של אמריקן אקספרס, כך שהמקבל יכול להוציא את הכסף בכל מקום, ולא מוגבל לרשת/חנות מסוימת.
&nbsp
למורים בבתי הספר אסור לתת שום דבר אישי, אז זה לא רלבנטי.
&nbsp
יש כמה עובדים אצלנו במתחם המגורים (גרים בשכירות), שעוזרים ונותנים לנו שירות כל השנה, אז כל אחד יקבל סלסלה של ממתקים/יינות (לפי כללי המתחם אסור להם לקבל כסף, וגם מתנות מוגבלות בסכום די נמוך).
&nbsp
וזהו. בסך הכל מדובר באנשים שעוזרים לנו כל השנה ושאנחנו מאוד מוקירים, וזו הדרך שלנו לומר להם תודה.

נחמנית

New member
מוסיפה התלבטות

אוספים אצלנו כסף למורות (גם של הכיתה של הגדול וגם בכיתה של הקטן). אבל לשניהם יש מורות בצהרון. גיפט קרד של 10 דולר זה לא לפה ולא לשם. אני רוצה רק משהו סימלי. חשבתי על לתת כרטיס גירוד (דהיינו סוג של לוטו). להגיד שיש לנו מזל שיש לנו אותם ונאחל גם להם מזל. משהו שכזה. המטרה היא לא לתת כסף אלא להגיד תודה. זה לגיטימי או שכבר עדיף 10 דולר? פשוט 10 ועוד 10 ועוד 10 ועוד ועוד מתחיל להיות הרבה כסף

debby12

New member
מנהל
כרטיס גירוד של לוטו יחד עם כרטיס ברכה למורה

נשמע לי ממש ממש בסדר ועדיף על 10 דולר.

ואפשר שהכרטיס יהיה מעשה ידי התלמיד - זה בעיני יותר משמעותי מכרטיס קנוי שמשרבטים עליו את השם, מה גם שזה עף לסל המיחזור תוך שניה וחצי.

לנותנים לדוור - איך אתם יודעים שזה מגיע אליה/אליו? אתם פשוט שמים את זה בתיבה ומקווים שהם ישימו לב שזה אליהם? כי אחרת צריך לחכות להם בבית יום שלם....

למעלה