Gidi Shemer
New member
מקורות צמחיים לברזל
קודם כל, שיעבור בשלום
לגבי מקורות צמחיים לברזל. המקורות הטובים ביותר הן קטניות- עדשים, שעועית, טופו וכו. במקביל הם גם יהיו מקורות מזון טובים בשבילך מבחינת הסוכרת (במידה והיא קיימת). אמנם הן מכילות פחמימות, אבל פחמימות מורכבות ועוד הרבה סיבים. הם דווקא מתכון מצויין להתמודד עם הסוכרת.
מקורות טובים אחרים- כרוביים למיניהם (קייל, כרוב, כרוב ניצנים).
שני דברים חשוב להקפיד-
1. לאכול מקור של ויטמין C ביחד עם הארוחה (גמבה למשל)
2. בשאיפה- להרחיק צריכה של שתיית קפה או תה או תה עשבים מזמן הארוחה. אפשר לשתות, אבל עדיף שעה שעתיים אחרי או לפני.
אם את צריכה איזושהי עזרה בעניין רק תכתבי.
בכל מקרה, זו דווקא אולי הזדמנות לשנות את התפריט ולהתבסס יותר על ירקות, עדשים אגוזים וכולי
קודם כל, שיעבור בשלום
לגבי מקורות צמחיים לברזל. המקורות הטובים ביותר הן קטניות- עדשים, שעועית, טופו וכו. במקביל הם גם יהיו מקורות מזון טובים בשבילך מבחינת הסוכרת (במידה והיא קיימת). אמנם הן מכילות פחמימות, אבל פחמימות מורכבות ועוד הרבה סיבים. הם דווקא מתכון מצויין להתמודד עם הסוכרת.
מקורות טובים אחרים- כרוביים למיניהם (קייל, כרוב, כרוב ניצנים).
שני דברים חשוב להקפיד-
1. לאכול מקור של ויטמין C ביחד עם הארוחה (גמבה למשל)
2. בשאיפה- להרחיק צריכה של שתיית קפה או תה או תה עשבים מזמן הארוחה. אפשר לשתות, אבל עדיף שעה שעתיים אחרי או לפני.
אם את צריכה איזושהי עזרה בעניין רק תכתבי.
בכל מקרה, זו דווקא אולי הזדמנות לשנות את התפריט ולהתבסס יותר על ירקות, עדשים אגוזים וכולי