המכתב של מרטין מ-1993, ספוילר לכל הסדרה!!

AnyNickname

New member
המכתב של מרטין מ-1993, ספוילר לכל הסדרה!!

זה אומנם מכתב של מרטין מאוטובר 1993 בנוגע לקווי העלילה של "שיר של אש וקרח", עוד כשהיה מדור בטרילוגיה!
כלומר, הרבה דברים השתנו מאז 1993 (קודם כל, שכרגע יש תכנון ל-7 ספרים...) אבל קו העלילה מאד דומה לעלילה שאני מכירים כיום.
אדגיש ואומר,
מרטין מפרט שם בנוגע לעלילה של "רוחות החורף" ואפילו לספר השביעי "חלום של אביב"!

גם לקוראי הספרים, לא הייתי ממליץ לגלגל למטה אם אתם לא מעוניינים להיחשף לעלילה המרכזית

באחריותכם, הזהרתי

ספוילר אפשרי ל-"רוחות של חורף" ואפילו "חלום של אביב"!

הנה הקישור למכתב בטוויטר

סיכום הדברים:
  • מרטין התחייב להוציא 3 ספרים: "משחקי הכס", "ריקוד עם דרקונים" ו-"רוחות של חורף" (בפועל ייצאו 7 ספרים
    )
  • תהיה מלחמה גדולה בין בית לאניסטר וסטארק (קיבלנו את זה
    )
  • המלחמה הסופית תהיה בין כל ווסטרוז מול The Others מהצפון. (צפוי להתקיים
    )
  • דמויות ימותו ודמויות חדשות יצוצו במקומם, מרטין לא מתחייב שהטובים יחיו או ינצחו. (בהחלט קרה כבר
    )
  • חמישה דמויות יישארו בחיים לאורך כל הספרים: טיריון, דאינריז, אריה, בראן וג'ון סנואו. (ישששש!!!!
    )
  • נד ורוב סטארק ימותו (
    ) וקייטלין תברח לחומה ותיהרג ע"י האחרים (מזל שזה לא קרה ככה
    )
  • טיריון ישרוף את וינטרפל (כנראה שב1993 הוא עדיין לא המציא את גרייג'וי
    )
  • ג'ון סנואו יפקד על החומה ויתאהב באחותו למחצה אריה (WTF?
    ) עד שיתברר בסוף הספר האחרון שהם אינם אחים (מההה??
    )
  • דאינריז תהרוג את חאל דרוגו כנקמה על מות אחיה (
    ) ובאמצעות הדרקונים תשעבד את כל הדותראקי לקראת כיבוש ווסטרוז (נקווה שכן...
    )
  • ג'יימי לאניסטר יעלה לכס הברזל (
    ) ויאשים את טיריון ברציחות רבות. (
    )
  • טיריון יחליף את נאמנותו ויצדד במשפחת סטארק (נקווה שהוא יצדד בדאינריז
    ), יתאהב באריה (
    ) ויתמודד עליה מול ג'ון סנואו (
    ).
  • יש שם פסקה מושחרת.........

קודם כל, אנחנו רואים שהרבה דברים השתנו מאז 1993, אבל הקו הכללי נשמר.
אני ממש אשמח אם חמשת הדמויות האלו יישארו בחיים, כי זה אומר שרוב הסיכויים שדאינריז תשב על כס הברזל.

הבמה שלכם לדיון.

kikona126

New member
לא מצליחה לפתוח את המכתב

אבל לפי מה שכתבת פה יש לי משהו אחד להגיד ואוו
&nbsp
וסאנסה הולכת למות...
בטח כשתודיע שהיא סאנסה יהרגו אותה.... היא כזאת מפגרת!
&nbsp
&nbsp

הממממ..... נשמע לא טוב מצד אחד.

מצד שני,זה ירד מהר מאוד מהרשת , אז אולי זה נכון, מצד שלישי, אם יש לך את המקור, אולי יהיה שווה לקרוא. עד אז - האמינות של זה זהה בערך לאמינות של רוב התיאוריות ברשת.

מירטל, אונה לך ואונה לך

״דאינריז תהרוג את חאל דרוגו כנקמה על מות אחיה () ובאמצעות הדרקונים תשעבד את כל הדותראקי לקראת כיבוש ווסטרוז״
מצד שני, זה אמיתי? נראה לכם שב1993 כתבו במכונות כתיבה?

היו עוד כאלה שכתבו במכונת כתיבה ב-93'

אבל יותר נפוצה הייתה כתיבה במעבד תמלילים כמו QTEXT, ויכול בהחלט להיות שזה מה שרואים בתמונה (גם היה כבר WORD, אבל זה לא נראה ככה).

האמת היא שזה נראה אותנטי

אבל יש המון דברים שלא קרו / קרו מאד מאד אחרת.

AnyNickname

New member
טוב, ברור שהרבה דברים נוספו והשתנו

מצד אחד אני שמח שאלו יהיו "חמשת השורדים" של משחקי הכס, אבל מצד שני... אני רואה את כמות התיקונים שהוא עשה מאז 93' ולכן אני חושש שהוא תיקן גם את זה

בנוגע לאותנטיות של המכתב, לדעתי עצם הורדת המכתב מהרשת מעידה על משהו.

אותנטי? כן, אני מאמינה שזה המכתב שנכתב.

עם זאת, אני בספק אם מרטין יכול לממש כרגע חלקים מהתוכנית ( אריה היא דוגמא טובה - אם יש דמות נשית אחת שלהצטרף למשולש אהבים לא מתאים לה, זו היא), ואם המידע הזה יכול לשמש לנו בסיס להסקת מסקנות לגבי עתיד הדמויות בספרים.

מגניב לחלוטין.

http://variety.com/2015/tv/news/gam...k-ending-which-characters-survive-1201424268/
אם המכתב מזוייף - האם היו מורידים אותו מטוויטר?

מה שכן, כמה הערות מהירות:
- אריה וג'ון אמורים להתאהב ואז לגלות שהם לא אחים: מי אמר R+L=J ולא קיבל? מה שכן, שיעור ראשון שהוא לימד אותה: לדקור עם הקצה החד...
- יש הרבה הקבלות בין אריה לליאנה: והנה הקבלה נוספת: אריה כמו ליאנה הייתה אמורה להיות מושא תשוקתם של שני גברים (ג'ון וטיריון).
- אלון דיבר פה על אופרת סבון, אז הנה ההוכחה שהספרים אולי נמרחו, אבל יש תכנית אב (גם אם יש בה שינויים). זו לא אופרת סבון.
- ליידי סטונהארט הולכת למות. כנראה ג'יימי יהרוג אותה. קשה לי לראות פתרון אחר לעניין, וגם יש תיאוריה חביבה שחוזה את זה.
- עם כל השינויים בתכנית, ייתכן בהחלט שהסדרה והספרים ייקחו נתיבים שונים לחלוטין גם כשמדובר בגורלן של דמויות מרכזיות. מה שמרטין מתכנן היום לא בטוח שהוא יישם בעוד שנתיים.

AnyNickname

New member
אפשר קצת פירוט?

בעניין התיאוריה על ג'יימי וליידי סטונהארט?

וגם משהו נוסף שמאד הטריד אותי... מוזכר במכתב על כך שג'ון סנואו יבין שהוא אינו בנו של נד סטארק ולכן הוא יוכל להיות עם אריה.
זה משהו שקרה, יקרה או ישנה תיאוריה מסוימת שתומכת בזה? ידוע מי אימו של ג'ון?

לגבי ג'ון

אם אתה בטוח שאתה רוצה לדעת...
זאת אחת מהתאוריות הכי ותיקות, ידועות ומקובלות, הידועה בכינויה R+L=J
התאוריה אומרת שג'ון הוא למעשה בנם של ליאנה סטארק וראיגר טארגריאן.
זה מוסבר ממש בבהירות כאן:
https://www.youtube.com/watch?v=kHqzFwodZqQ
&nbsp

דבר ראשון זה תמיד מרענן לפגוש אנשים שחושבים שנד הוא

אבא של ג'ון ( די עם הספויילרים! על מה בדיוק? על תיאוריה שמבוססת בעיקר על הספר הראשון?), כי ה"תיאוריה" הזו כל כך מבוססת שהיא כבר נתפסת כחלק מהקאנון.

כבר כתבו לך על R+L=J, אז לגבי התיאוריה השניה:

התיאוריה מתבססת על כמה דברים: קודם כל, חלום: ג'יימי חלם שהוא ובריאן יילחמו יחד בכוחות האופל או משהו כזה. וחלומות בספרים תמיד בעלי משמעות. יותר חשוב, יש את בוא-אור, החרב של אזור אהאי (תרגום צולע משהו. מה היה רע ב"מביאת האור"?). לסטאניס יש אחת, אבל די ברור שהיא מזוייפת. גם תורוס ממיר הבעיר חרבות עם אש פרא ירוקה, והן היו זיופים ותו לא. אז מיהי בוא-אור? זה לא מותיר הרבה חרבות אפשריות, אבל אם כבר חרבות, בריאן צעקה "חרב" כשתלו אותה (תיאוריה שמרטין אישר). "מקיימת שבועות" היא החרב שמסתובבת בקו העלילה ההוא, והיא די משמעותית לעלילה, אם היא מוזכרת. היא גם עשויה מעוד חרב משמעותית לפי האזכורים שלה: "קרח", החרב המסורתית של הסטארקים.

ועוד לגבי חרבות בוערות: לורק בריק דונדאריון היה מבעיר חרבות באמצעות הדם שלו אחרי שהוא התחיל להסתובב עם תורוס והאחווה. האם לורד בריק הוא אזור אהאי? היה יכול להיות, אבל הוא מת. כמו כן, נראה שהחרבות שהוא הבעיר הפכו לחסרות שימוש אחרי שהאש כילתה אותן. אז אנחנו צריכים חרב מיוחדת שתצליח להחזיק את הלהבות, וכמובן את היכולת להבערת חרבות, שהייתה אצל בריק. כמובן, "קרח" ו"מקיימת שבועות" עשויות פלדה ואליריאנית, שהיא פלדה שחושלה באש דרקונים או משהו בסגנון (והיא יכולה גם לפגוע באחרים, שלא כמו פלדה רגילה). סביר להניח שפלדה ואליריאנית תוכל לעמוד בבעירה תמידית ולהיות החרב הבוערת של הגיבור. ובריק? הוא החיה את ליידי לב-אבן באמצעות ויתור על הנשמה שלו והעברתה לקייטלין. האם לליידי לב-אבן לא תהיה יכולת דומה, להבעיר חרבות באמצעות הדם שלה, אם יש לה את הנשמה של בריק? הגיוני להניח שכן. והגיוני להניח שהחרב שעושה את דרכה לאזור קייטלין, אם היא חרב עמידה באש, והיא תינעץ בלב של ליידי לב-אבן, תתחיל לבעור.

וכמובן, העניין הסמלי: כמו בוא-אור המקורית, שננעצה בלב של ניסה ניסה כדי להתחיל לפעול, אז חרב שתינעץ בלב של אשה אחרת (כלומר ליידי לב אבן) ותתחיל להפעיל אותה משלימה את ההקבלה. ועוד עניין סמלי: לחרב הסטארקית קראו "קרח". אם "קרח" תבער, זה יהיה שיר של אש ושל קרח.

אז תיכף אביר הקרנפים יבוא ויחפש חורים בתיאוריה. זה המקום לומר: זו ספקולציה. היא דרך נהדרת לתפור את העלילה, אבל לא בהכרח זו שבה מרטין ייבחר (אבל שוב מהצד הראשון אולי הוא כבר בחר ושתל לנו את הרמזים). כמובן אין בתיאוריה כדי להניח שג'יימי הוא אזור אהאי שנולד שוב. או שבריאן. או שג'יימי ובריאן יחד הם אזור אהאי. בעצם, לא בטוח שחייב להיות אזור אהאי אחד. יותר סביר להניח שאפשר יהיה למצוא כמה וכמה הקבלות סמליות ולטעון על כל אחת מהן שהיא היא אזור אהאי האמיתי. ממש כמו ש"שיר של אש ושל קרח" הוא השיר של הדרקונים והאחרים, השיר של ג'ון (שאביו אש ואמו קרח), השיר של "מקיימת שבועות", וכן הלאה הקבלות שלא בהכרח אחת מהן תקבל מעמד של ההקבלה הרשמית בסדרה.

AlonPe

New member
טוב, אני דפקא

לא רואה ש-"הקו הכללי" נשמר.
אני עדיין מכור

אבל אני עדיין גם לא רואה כל כך "קו כללי", או תכנית אב.

אפרט בהקשרים אחרים, בשרשורים אחרים,
למשל העניין הזה עם ואריז, המתנקשים ואאיגון....

AnyNickname

New member
למה אין תוכנית אב?

הסטארקים מפסידים ללאניסטרים והמלחמה הגדולה עתידה להתקיים מול "האחרים".
טיריון מתאהב בבת סטארק ומחליף נאמנות לצד השני.
דאינריז חיה וצוברת כוח במזרח, פולשת לווסטרוז ומנצחת.

למעלה