המכתב של מרטין מ-1993, ספוילר לכל הסדרה!!

AlonPe

New member
SO?!

איפה בדיוק טיריון מתאהב בבת סטארק?
הוא יפגוש את אריה? הוא יגיע אל המקדש בבראאבוס,
לבקש את "המתנה" וברגע האחרון יתאהבו?
או שהוא יחזור אל אשתו החוקית?

אם כבר הקו המרכזי של הסיפור היה אמור להיות:
ממלכה מסוכסכת ומשוסעת, שבניה אוכלים אחד לשני ת'ראש,
ומרוב שינאה והתחשבנות קטנונית לא יכולים לראות ממטר,
את הסכנה האמיתית שאורבת ובסוף שוטפת אותם.
וזה יכול להיות די אלגורי למצב הקיומי שלנו פה בעולם.
ואז יכול להיות "סוף טוב", שבני הממלכה מתעשתים, ומצליחים איכשהו לאחד כוחות,
ולהביס את - "הרוע המוחלט" (בשביל שהסוף לא יהיה מתוק מדיי,
היה אפשר להראות שלאחר מכן הם לא "לומדים לקח" אלא חוזרים לסורם,
ולמלחמות הקטנוניות שלהם)
או שהסוף רע ומר, מה שזה לא אומר.

אבל מרתין ככול הנראה התאהב ב-ווסטרוז ועלילותיה ה-"קטנוניות",
והוא דוחה שוב ושוב את ה-"התמודדות" עם הסיפור ה... גדול כביכול.
הקרב הסופי עם האחרים בסוף, פשוט יראה כמו הערת שוליים.

AnyNickname

New member
הוא החליף את אריה בסאנסה.

ואולי זה לא בדיוק "מתאהב", אבל כן מפגין אליה רגישות וחום כלשהו, ביחס לשאר בני לאניסטר.

AlonPe

New member
אבל זה פרט שולי!

מה שספציפית פה יותר מהותי הוא הדמות של טיריון,
דמות של אדם מורכב שמסרב לחשוב לפי הפרגדיגמות המשפחתיות של ווסטרוז.
זה לא שהוא מתאהב במישהי כזו או אחרת, אלא שהוא לא מסוגל להכיר במישהו כאויב,
רק בגלל העובדה הטפשית שהוא בן למשפחה יריבה.

תראו,
אני לא בא כאילו לתקוף את מרטין.
ישבתי ו-"טרחתי" וקראתי את חמשת הספרים.
בזבזתי... כמה זה? איזה חמישים שעות מהחיים שלי על צפייה בסידרה,
והנה אני כאן.

כן, יש בי איזה... כעס... תסכול....
אני לא מצפה ל-"סוף טוב".
אני כן מצפה ל-סוף ראוי.
יש לי חשש כבד שאני לא הולך לקבל אחד כזה.

AnyNickname

New member
אני לא חושב שנקבל סוף כלשהו.

יש יותר סיכויים שמרטין ימות לפני שיסיים את הספרים.
אבל בכלל, אני באמת חושב שכל העלילה מאד "מרשמלו" ונמתחת יתר על המידה, כי היא מתעסקת בעלילות משנה רבות, אבל בסופו של דבר נגיע לסוף הראוי. אם הוא יואיל בטובו לכתוב כבר את הספרים.
&nbsp
אני עדיין אופטימי.

האמת היא שזה שאלה מעולה איזה דמויות התחלפו.

באיזשהיא דרך, יש אכן מצב שבו אריה בורחת אל החומה עם מישהו.
זה לא אריה אחותו של ג'ון (
), ויכול להיות שזה הפוך על הפוך, כי התיאוריה של R+L היא כבר קאנונית מדי, אבל יש כאן מצב של בריחה אל החומה, וזה לא בלתי סביר שקייטלין לא ממש רחוקה, ובדיוק כמו עם טיריון ותיאון שהוחלפו בשריפה של ווינטרפל גם כאן יש שמירה על מצב בסיסי, אבל שינוי בדמות שהייתה אמורה לעשות את זה .

והנה עוד מחשבה:

תיאוריית "שלושת ראשי הדרקון" מקבלת כאן מכה רצינית, אם היה מתוכנן שג'ון וטיריון ייתאהבו באותה אשה, אבל האשה הזו היא לא דאינריז.

lave=have?

אם כן, הרי שהתיאוריה גורסת שדאני אמורה להתחתן עם ג'ון וטיריון כדי להנהיג את שלושת הדרקונים למלחמה באחרים. והמלחמה באחרים היא בהחלט הרעיון המרכזי של הסדרה, גם לפי רוח הדברים בספרים וגם לפי המכתב הזה. יתרה מזאת, המלחמה באחרים הייתה שם מראש, וכל פרטי מאבקי הכח הפוליטיים הם אלתורים שמרטין ממציא תו"כ כתיבה. ממילא גם הפתרון למלחמה הגדולה עם שלושת ראשי הדרקון צריך להיות פתרון שהומצא מראש, ולא משהו מאולתר תו"כ תנועה. ממילא קשה להאמין שדאני תתחתן עם ג'ון ועם טיריון וגם יהיה ברקע איזה רומן של השניים עם אריה. ממילא כנראה שהם לא ראשי דרקון, ודאני תצטרך למצוא לעצמה שני בעלים חדשים (טוב, טכנית יש לה שני בעלים, אבל אחד מהם מת והשני כנראה ימות בקרוב).

lave = love

לא מכיר את השיר הזה ?! גוועלד.

אני מכירה את התיאוריה הזו, השאלה היא, מדוע אהבה צריכה להיות חלק מהמשוואה בתכנון הזה.

טכנית, היא לא.

אבל איך לדעתך אנשים יקבלו עלילה כמו "טיריון וג'ון שניהם מאוהבים באריה ושניהם מתחתנים עם דאני כי צריכים להיות 3 ראשי דרקון"?
אנשים אוהבים קצת סוכר, ובטח אצל מרטין אי אפשר לומר שרמות הסוכר שנוא מזין אותנו בהן מוגזמות, ומעט הסוכר שכן יש בהחלט בא במינון טוב. אנשים אהבו את סיפור האהבה דרוגו-דאני, ולמעשה גם אני חושב שהפתרון שמרטין בחר בו עדיף על הפתרון המתוכנן מראש (אם דאני הורגת את דרוגו כנקמה על מות וייסריז, כנראה שהיא לא מתאהבת בדרוגו). בכלל, אצל מרטין זוגות ממחנה ה"טובים" שהתחתנו ללא אהבה מפתחים אהבה בהמשך - כמו נד וקאט.
בכל מקרה כמובן שאפשרי פתרון של נישואין פוליטיים. אבל כשמדובר בנישואין שאמורים לפתור את הקונפליקט העיקרי בכל הסדרה הייתי מצפה למשהו עם אהבה. ממש כמו שמרטין תכנן סיפור אהבה ואפילו משולש אהבים כעקרון מנחה. לכן אמרתי שהתיאוריה של שלושת ראשי הדרקון מקבלת כאן מכה, אבל לא בהכרח מופרכת. ויש תיאוריות שהופרכו, כמו קר ידיים=בנז'ן וכמו סרסיי וג'יימי כילדיו הטבעיים של אאיריז. אז התיאוריה של ראשי הדרקון עדיין לא מופרכת, רק מקבלת מכה.

בכל מקרה אני לא מכיר את השיר הזה. ככלל, אני מנסה להדחיק את האייטיז.

אני אגיד שיש הרבה מאוד שאלות שצריכות להשאל.

כמו למה לעזאזל אנחנו מגלים שדווקא טיריון הוא דם דרקון, איך הוא רוכב, איך זה שדווקא אריה, שהיא הדבר הכי רחוק מלהיות מושא אהבה היא מושא אהבתם של שני גברים, איך זה שב"משולש האהבה שנוצר" אנחנו לא רואים את רגשותיה (אחד מהם הוא גיסה והשני הוא אחיה, אם אתם זוכרים).

עוד משהו - לא ברור לי איך הדורנים יגיבו על העובדה שדאנריז מעדיפה את טיריון הלאניסטרי וג'ון הסטארקי על פניהם, אני מזכירה לך עוד תיאוריה שרצה ברשת...

הערה - נערך.

השאלות שלך מבוססות לרוב

על סתירות בין התכנון הראשוני לבין איך הדברים יצאו לפועל בסופו של דבר. התשובה היא שמרטין שינה את דעתו.

AnyNickname

New member
אנחנו מדברים על אוקטובר 93',

הרבה מים עברו בנהר מאז, עלילות מסוימות יכולות להשתנות כדי להשלים תמונה רחבה יותר או כדי להתחבר לעלילות של דמויות אחרות. אני לא לוקח כ"כ קשה את "השינויים" משנת 93', זה סה"כ הגיוני. אני עדיין רואה שתוכנית האב נשארה כמו שהוא תכנן.

למעלה